İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Jatco Şanzuman, Artıları/ Eksileri

Murat Burak Aslan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Valla mk2 yi sattıktan sonra imkanım olursa vw alayım diyordum,vazgeçtim,jatco lu bir mondeo almaya karar verdim artık. :fiuw:

Pişman olacağını sanmıyorum...

Bugün bir şey fark ettim.. Manuel modda bile buçukları kullanıyor.. Vitesi ben düşürmeyi unutursam o düşürüyor..

Boşa alma konusunu da çözdüm..

1- Araç dururken, ayak frende ise boşa alıyor... Yani zannettiğimiz gibi, araç o anda ileri yürümeye çalışmıyor.. zorlamıyor.. Ayak frende ise vites boşta.. Bıraktığımız an 1. vitese geçiyor..

2- Hız kaç olursa olsun, yol düz ise, gazı ani bıraktığımızda vitesi boşa alıyor.. Gazı yavaş yavaş azaltırsak, 50 km'ye düşene kadar boşa almıyor, küçülterek yavaşlıyor..

3- Rampa aşağı boşa almıyor, inatlaşmaya gerek yok :)

4- Sebepsiz vites geçişleri bu şanzumanda hiç bir şartla yaşanmıyor, araç; yük, yol, durumunu sürekli gözlüyor, eğim sensörlerinden gelen eğim bilgileri, gaz pedalı açısı, motora binen yük gibi veriler kullanılarak uygun vites seçiliyor..

Rampa aşağı 2000, düzde 2200, olan vites geçiş devri rampa yukarı 2500 olabiliyor..

Kısaca, bu vites kutusu, bir kutudan ibaret değil... Okuyabilen, yorumlayabilen bir robot...

• Beğen 8
Yorum bağlantısı

Pişman olacağını sanmıyorum...

Bugün bir şey fark ettim.. Manuel modda bile buçukları kullanıyor.. Vitesi ben düşürmeyi unutursam o düşürüyor..

Boşa alma konusunu da çözdüm..

1- Araç dururken, ayak frende ise boşa alıyor... Yani zannettiğimiz gibi, araç o anda ileri yürümeye çalışmıyor.. zorlamıyor.. Ayak frende ise vites boşta.. Bıraktığımız an 1. vitese geçiyor..

2- Hız kaç olursa olsun, yol düz ise, gazı ani bıraktığımızda vitesi boşa alıyor.. Gazı yavaş yavaş azaltırsak, 50 km'ye düşene kadar boşa almıyor, küçülterek yavaşlıyor..

3- Rampa aşağı boşa almıyor, inatlaşmaya gerek yok :)

4- Sebepsiz vites geçişleri bu şanzumanda hiç bir şartla yaşanmıyor, araç; yük, yol, durumunu sürekli gözlüyor, eğim sensörlerinden gelen eğim bilgileri, gaz pedalı açısı, motora binen yük gibi veriler kullanılarak uygun vites seçiliyor..

Rampa aşağı 2000, düzde 2200, olan vites geçiş devri rampa yukarı 2500 olabiliyor..

Kısaca, bu vites kutusu, bir kutudan ibaret değil... Okuyabilen, yorumlayabilen bir robot...

Bu bildiğin yapay zeka gibi bişey olmuş o zaman

Yorum bağlantısı
Emrah Aslan

Arkadaşlar merhabalar ben sinoptan yeni kayıldım aranıza jatko ile ilgili tüm yorumları geyiklerde dahil okudum yalnız ben mi kaçırdım bilmiyorum şu sorularıma cevap verirseniz çok sevineceğim bende bir mondeo tdci ghia almayı palnlıyorum nasipse bu jatco 5 ileri mi 6 ileri mi tam anlayamadım. birde 2005 modeo da 5 ileri 2006-07 modeo da dizel olanlarda tabi 6 ileri diye duymuştum 2005-2007 arası dizel mondeo lardaki otomatik şanzımanları açıklarsanız sevinirim saygılar.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Arkadaşlar merhabalar ben sinoptan yeni kayıldım aranıza jatko ile ilgili tüm yorumları geyiklerde dahil okudum yalnız ben mi kaçırdım bilmiyorum şu sorularıma cevap verirseniz çok sevineceğim bende bir mondeo tdci ghia almayı palnlıyorum nasipse bu jatco 5 ileri mi 6 ileri mi tam anlayamadım. birde 2005 modeo da 5 ileri 2006-07 modeo da dizel olanlarda tabi 6 ileri diye duymuştum 2005-2007 arası dizel mondeo lardaki otomatik şanzımanları açıklarsanız sevinirim saygılar.

Dizel otomatik yani jatko dediğimiz araçların hepsi 5 ileri vitesdir.Otomatik dizellerde kullanılan şanzumana verilen isimdir jatko

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Aslan

Dizel otomatik yani jatko dediğimiz araçların hepsi 5 ileri vitesdir.Otomatik dizellerde kullanılan şanzumana verilen isimdir jatko

teşekkür ederim anladığım kadarı ile 2005-2007 model arası tdci otomatik mondeolar hep 5 ileri otomatik sağolun. saygılar.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

teşekkür ederim anladığım kadarı ile 2005-2007 model arası tdci otomatik mondeolar hep 5 ileri otomatik sağolun. saygılar.

Mk3 dediğimiz 3 kasaların hepsi 5 ileri.Yani dizel otomatiklerin

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Jatcoyu ezberledik :biggrin: peki 2008'den sonraki otomatik şanzımanın bir adı var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Jatco: Bir rampayı, tırmanlaya başladığın hızla bitirmektir. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Jatco: Bir rampayı, tırmanlaya başladığın hızla bitirmektir. :)

Abi yeni sloganın bu galiba. :)

1-Merkez Kaç ESP tut

2-Jatco: Bir rampayı, tırmanmaya başladığın hızla bitirmektir.

Bi de Servet Abinin

3- Işık gelecek yerden Mercek Esirgenmez. (Bu da çok güzel.)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ben benim tenekeden bozma spor arabamla da rampayı başladığım hızda bitiriyorum, hatta hızlanıyorum bile, ne olmuş. :D

O bir Fun :f1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben benim tenekeden bozma spor arabamla da rampayı başladığım hızda bitiriyorum, hatta hızlanıyorum bile, ne olmuş. :D

Nasıl bir rampa olduğunun ve kaç kilometre hızla rampaya girdiğinin çok önemi vardır :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

E tabi. :)

Fiesta dayanamazsa cettaynan gelirim. :)

Fun değil yahu, fun'ın üst modeli benimki. :D

Ruhunda fun var onun :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eksisini buldum galiba, bunu kullandıktan sonra yine diesel ve otomatik sorunsuz birşeyler bakılırsa, bu segment için , evi satmak gerekiyor :crazy: ki aynı keyifte birşeyler alınabilsin.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben de bir eksisini buldum :(

Eski arabaları şehir içinde hanıma hiç vermiyordum, rahattım...

Bunu bir sefer kullandı.. Foruma gitti.. Kolaymış bu diyor.. Geri kaçırma yok, balata yakma yok.. Vites büyüt diye hiç bağırmadın, Vay debriyaj balataam diye ağlamadın... İşe giderken otobüsle git, yada kendine bir tane daha al diyor...

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Bunu bir sefer kullandı.. Foruma gitti.. Kolaymış bu diyor.. Geri kaçırma yok, balata yakma yok.. Vites büyüt diye hiç bağırmadın, Vay debriyaj balataam diye ağlamadın... İşe giderken otobüsle git, yada kendine bir tane daha al diyor...

Sen o mondiyi unut artık :D ben 3 aydır işe servisle gidiyorum, hanım arabaya el koydu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sen o mondiyi unut artık :D ben 3 aydır işe servisle gidiyorum, hanım arabaya el koydu.

Bu kronik bir sorun demekki.. :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

telefon trafiği olmuştur belki :fiuw: istanbuldan gebzeye ordan nevşeehre :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Diğer arabalarında demiştim,şanzımanı eksik diye :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

eksisini buldum galiba, bunu kullandıktan sonra yine diesel ve otomatik sorunsuz birşeyler bakılırsa, bu segment için , evi satmak gerekiyor :crazy: ki aynı keyifte birşeyler alınabilsin.

Bunu kullandıktan sonrası tad vermiyor :(

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Büyüklerimizden öğreneceklerimiz var o zaman.Arabayı hatuna hiç kullandırmamak lazım. :ninja:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...