İçeriğe Yönlendir

Kaza Haberleri

Furkan Esgin
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

Serkan Toker

Yalnız kamyon yanıyordu, kapısı dahi açılmıyordu, sonradan ekledim bak :) rolantide o jip oraya çıkabilir ama o hızda değil, gaza basarsan girer elbet, zaten ne diyorum, oto şanzıman bu yüzden riskli, manuel olsa bu sorun olmazdı. :)

Kamyonu beyninden vuramadım, tank savar yada lav silahı o an elimizin altıda değildi de :D

Sence o görüntüde araba rölantide mi ilerliyor ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sence o görüntüde araba rölantide mi ilerliyor ?

Kısaca dediğim şu, oto şanzıman risktir, sırf bu yüzden istemem, bu araba oto şanzıman ve yanlışlıkla gaza yüklenince içeri dalması gayet normal, ama manuel olsaydı bu kazanın olması çok zor olurdu, bu yüzden manuel daha güvenli, demek istediğim bu.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

güvenliği çok zayıf bir araç ile çok sağlam bir araba çarpışmış, aradaki fark inanılmaz. Euroncap a da teşekkür etmek lazım, yıldızlar boşa değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Çok fena kaza, Allah rahmet eylesin, biri Bmw birisi araba bile değil, ncap lik birşey yok bence, günümüz araçlarda bu derece hasar olmazdı çünki...

Arabanın parçalara bakın, çürümüş bitmiş, bu derece bitik dolu araba var ne yazıkki, bir an önce yaş sınırlamasının çok katı uygulanması lazım, en azından sağ kurtulurlardı belki.....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Tamamen katılıyorum. Donanımlı bir aracın, teybini, cd yükleyicisini, elektronik çift yönlü klimasını, elektronik aynalarını hakkıyla kullanabilen bayanlar var mıdır? Ölümlü ve yaralanmalı kazaların çoğunu erkekler yapıyor denir. Araç kullanan kaç bayan 5. vitesin yerini biliyor? Kaç bayan akıllı telefonları veya bilgisayarları erkekler gibi kullanabiliyor?

Asla bir genelleme yapmıyorum, anlatmaya çalıştığım bayanların teknolojiye erkekler kadar yakın ve yatkın olmadıklarıdır.

Abi öyle araç kullanan bayan arkadaşlarım var ki benim diyen adama taş çıkartır. Ama gel gelelim park edemiyorlar :biggrin:

Tamamen beyin işleyişi ile alakalı. Yön duyuları erkeklere göre zayıf. Park sıkıntısı buradan geliyor. (Araştırma vardı linkini bulamadım)

Mesela ilk kez gittiğiniz bir evde gece dahi olsa siz yönü bilirsiniz. Neresi doğu batı kıble.

Ama bayanlar abondone :s oluyor.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

kulüpte de paylaştım, ölenlerin ikisi arkadaşımın kayın biraderi ve eşi, çocuklar yaralı, diğer 3 yaralının hangi araçlardan fırladığı belli değil. dün akşam kaza olan noktadan kazadan 15 dakika önce geçmişim, her şey kader ile...3 araç birbirine kaynamış, 4.araç yanlarında ki direğe patlamış, kaynayan araçları çekici ile ancak ayırabilmişler birbirinden...adam bölünmüş yolun ortasındaki demirleri parçalayıp aşarak diğer yönden gelen aracın üstüne konuyor. hayır nasıl beceriyorsun? kazanın olduğu yerde hız sınırı 50 km dir, nasıl bir hızda gidiyordun ki kuş gibi havalandın, kazanın kuduz köpek gibi araç kullanmak ile olduğuna hiç şüphe yok. iki yavru anasız babasız kaldı, biri sbs ye hazırlanıyormuş.

http://www.turkiyega...gesi/41022.aspx

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Coşkun Biçer

Oncelikle kimse kamyoncuyu suclamamis hayret eger mobese goruntusu olmasaydi  burada yazilanlar herzaman gazetede,tv okuyup gordumuz gibi olacakti asalim,keselim, vuralim, kamyoncu, teroru  trafik canavari gibi vs vs

1-Oncelikle kamyon hizli degildi tecrubesini bilmem ama hatasi son ana kadar beklemesi yesil isik kirmiziya dondugunde cok yakindi  ve durmak icin  asiri frene basti  ve buyuk ihtimale fren ayar kolarinin otamatik ayar mekanizmasi birinin randimanli calismadigi icin sola cekti.

2 ABS onemli hem fikirim ABS olsa cekmez veya araci duz tutardi ABS,nin amacida frene basildiginda direksiyon hala hakim olabilmenizdir.Ama avrupada yaklasik 20 yildir ABS ve bir dizi guvenlik onlemi standart ama ulkemizde hala standart oldugunu sanmiyorum.

3 Tankerde, minubuste cok kulanmisligim var simdi baska meslekle ugrasamda gencken yaptim ve gayet memundum insanlarin SOFOR diye asaglasa bile o insanlari tanimak lazim nekadar yardim sever olduklarini ve nekadar dikatli olmaya calistiklarini. Tanker tam doluysa tehlikeli degik ama yuku yarimsa o zaman aynen dediginiz gibidir calkalanmayi onlemek icin bolumleri olsada cok cabuk konturolu kaybedebilirsiniz.

4 Minubuz herkes 1.5 tl  dogrudur ve bunu  uzulerek kabul ediyorum ama sartlar buna zorluyor bu insanlarida sartlarida konusmak lazim

Uzucu kaza keske olmasaydi demekten baska birsey gelmiyor elimizden hepimizin hayati keskelerle dolu degilmi alin size bir keske daha

Yorum bağlantısı
Coşkun Biçer

Coşkun bey, neye ithafen yazdığınızı anlayamadım. :unsure2:

Birinci sayfadaki video hakinda konusuluyordu sanirim siz seyretmediniz anladigim kadariyla.

Yorum bağlantısı
Kaan Fakılı

Abi onu bunu bilmem de büyük araba kullanacaksın. Yani sen gayet güvenli bir şekilde şeridinde seyrederken adam karşı şeritten geliyor senin üzerine atlıyor.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Bana kızacaklar olur ancak bu kazada gösteriyor ki bayanlara ehliyet verilirken daha fazla koşul olması gerekiyor. Araba kullanmak sadece gaz pedalı ve fren pedalı ile alakalı değil.

Katılıyorum.

Yorum bağlantısı

Kadınlarda 3 boyutlu düşünme pek yok. 500 bin yıl kadınlar genelde mağralarda kalmış erkekler organize şekilde avlanmış. Bu nedenle erkekler pek konuşmazlar, binlerce yıl genelde sessiz kalmışız. Özellikle paralel parkta araba nerede, arkası sola doğru gidiyor ben hangi tarafa çevirmeliyim ki önü içeri sokmalıyım gibi, benim 10 yaşında bile hiç düşünmeden muhakeme edebildiğim şeyleri bayanlar anlayamıyor. Diğer araçların (veya engellerin, duvar, yerdeki taş v.s.) bulunduğu konum nerede, aynadan gördüğüm araç benim aracın hangi konumunda gibi düşünmeleri gelişmemş. Yok. Doğaları, yaradılışları öyle. Ve bu hesaplamalar da trafikte çok önemli. Bu yüzden büyük sıkıntılar çekiyorlar. Beynin işleyişi tecrübeye dayalı olarak çok zor değişebileceği için, ustalaşmaları uzun zaman alıyor. Zaman zaman özel direksiyon dersi verdiğim oldu. Eğer öğrenci bayansa sık sık, çeşitli konumlarda arabadan indirip, diğer araçlara göre hangi konumda olduğunu anlayabilmesinin gelişmiş olmasını sağlıyorum.  

Yorum bağlantısı
Kaan Fakılı

Rabbim kimsenin başına vermesin. Üzücü bir durum.

Bugün Keçiören köprüsünde 5 araç birbirine girmişti. Sebep: takip mesafesi.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Bana kızacaklar olur ancak bu kazada gösteriyor ki bayanlara ehliyet verilirken daha fazla koşul olması gerekiyor. Araba kullanmak sadece gaz pedalı ve fren pedalı ile alakalı değil.

Katılmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Nasıl 9 kişi biniyorlar anlamıyorum.Muhtemelen çocuklar vardı.Onların günahı neydi?Baba ben binmiyorum diyemezler ki!

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Nasıl 9 kişi biniyorlar anlamıyorum.Muhtemelen çocuklar vardı.Onların günahı neydi?Baba ben binmiyorum diyemezler ki!

+1

Yorum bağlantısı

:(

Geçen hafta çok benzerini biz yaşıyorduk neredeyse. 

Şile yolu'nda (ki kendisi bol viraj ve çalışmalıdır) Kamyon sollayan kamyon ile karşılaştık. Sağlam fren ve hafif sağ bankete inerek kurtardık :(

Dönüp kamyon camlarını indirmiyor musunuz? :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...