İçeriğe Yönlendir

Kaza Haberleri

Furkan Esgin
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bende deneyim ile öğrenmiş oldum:)

Ah ulem, pastada ne pastaydı, canım çekti şimdi, şantiyedeyim şuan, anca çay var burada :D

Kangoo'da dene bakalım neler oluyor, aktif tork devreye girip araca gaz veriyor, fren yapmadığın sürecede durmaz.

Tırt diye boşa demiyoruz işte :D aktif tork kaza sistemi AKS :p

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

2007'den bu yana kaç kadın trafiğe çıktı kimbilir. Şirketler kadınlara araba verip duruyolar. Akbil versinler sınırsız, aylık olanlardan:)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bayan yada erkek sürücü olarak yorumlamak bence de yanlış.Ancak bayan sürücüler daha panik..Ufak bir şey olduğunda panikliyorlar.Burada da araç ileri doğru atıldığında frene bassa sorun kalmayacak ama panikle bunu maalesef unutmuştur.Eli ayağına dolaşmıştır..Erkekler sanırım daha soğukkanlı.

Ancak ne olursa olsun bu tip pedal karıştırma işleri daha çok acemilik döneminde yaşanıyor.Otomatik araçta 2 pedal var biriyle gidersin biriyle durursun.Bu kadar basit..Ben sanmıyorum ki 2-5 yıllık şoförler bunu karıştırsın.

Yalnız hep pedal üstüne konuşulmuş gaz fren karıştırılmış diye..Belki de geri vites ileri vites karıştırılmış olabilir.Otomatikte geri ve ileri karıştırılma ihtimali bence daha yüksek.Ayrıca araç kendisi de ileri atıldığı için ufak bir gaz vermede zıplayıp gidiyor.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Olan olmuş . Bir can gitmiş , orada bebek koltuğunda ufacık bir çocuk daha var , allahtan ona birşey olmamış . Allah kimsenin başına bu tarz bir olayı getirmesin . Ne suçu vardı o insanın , video'nun sonunda doğum gününü kutluyor heralde , kurtulan bebek'te vefat eden kızın bebeği herhalde . Umarım bu olaya sebep olan kişiye en ağır ceza verilir ...

Yorum bağlantısı

Tır şoförüne helal olsun vallahi,kafa kafaya bir vursa içindekiler kesin ölmüştü...

TIR şoförüne yılın sürücüsü ödülü vermek lazım.

Yorum bağlantısı

Bu tip kazaları daha çok bayanların yaptığı doğru. Çok sayıda örneği var. Görüyoruz.

Ben trafikte özür diliyene karşı aynen tepkimi sürdürüyorum. Trafikte özür olmaz. Trafikte hatalar hayat ile ödenir. Hataların hayat ile ödendiği bir başka ortam da çok azdır.

Pasta yerine çozuğunuz sağ koltukta oturuyordu. Ben de arabanızın sağından gelip çarptım. Çocuğunuz artık yok.

Çok özür dilerim gerçekten büyük hatam var bu konuda. Affetiniz mi beni?

Yorum bağlantısı

Kangoo'da dene bakalım neler oluyor, aktif tork devreye girip araca gaz veriyor, fren yapmadığın sürecede durmaz.

İşyerindeki bayan arkadaşım ilk öğrenirken hiç stop ettirmedim ben dedi bana. Araç ne dedim reno kango 1.5 d :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

MAalesef yine otomatik vites sıkıntısı. Düz vites olsa o araç stop eder, kimseye de bir şey olmazdı diye düşünüyorum.

Bu demek değildir ki, sürücünün kabahati yok. Adam öldürüp, yine serbest kalan birileri...

oto vites güzel ama risklidir, dalgınlığa gelmez, manuel de ise nerdeyse iş garantidir, ancak viteste unutup debriyaj bıraktığında olan olur, o da 2-3 m. anca gider araç.

Eğer bu kazadaki gibi pedal karıştırma durumu olursa manuel vitesle de tam gaz girerdi pastaneye...:(

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Eğer bu kazadaki gibi pedal karıştırma durumu olursa manuel vitesle de tam gaz girerdi pastaneye... :(

Debriyajı tutturamayacağı için muhtemelen stop edecekti. Zaten debriyajlı kullanabilen bayanların önünde eğiliyorum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Debriyajı tutturamayacağı için muhtemelen stop edecekti. Zaten debriyajlı kullanabilen bayanların önünde eğiliyorum :)

Ya ofsayt? ofsaytı öğrenebilenler için ne yapacan?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ya ofsayt? ofsaytı öğrenebilenler için ne yapacan?

Abi onu daha ben bile çözemedim :hahahoho:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Abi onu daha ben bile çözemedim :hahahoho:

Ayça ortalarda yokken içinden geçenleri rahatca yazabilirsin. :D;)

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Birader, viteste o tip güçlü bir aracı bırak debriyaj tutturma elektrik direği koysan önüne stop ettiremezsin...Yolu kazır yine gideceği yere gider..Kaldı ki 4 çeker, ikisi havaya kalksa kalan ikisi çeker, o kadar yani..:)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Birader, viteste o tip güçlü bir aracı bırak debriyaj tutturma elektrik direği koysan önüne stop ettiremezsin...Yolu kazır yine gideceği yere gider..Kaldı ki 4 çeker, ikisi havaya kalksa kalan ikisi çeker, o kadar yani.. :)

Aniden çekersen debriyajdan ayağını? O dediğin ölü noktadan sorna rölanti ile gitmesi sanıyorum?

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
(düzenlendi)

Stop etme ihtimali elbette var. fren yerine gazi koklediginizde sanildigi kadar yuksek degil.

Ek olarak bayanlar dustugu komik durumlar tamamen erkeklerin eseri. Kadinlar cok gec sofor koltuguna gecebiliyorlar. Erkekler gibi acemiliklerini erken yaslarda atamiyorlar. Kac kadin babasi ya da esinden soforluk ogrenebilmis? ya da kaza yapan esinize ilk sorulan nedir? araba mi? sagligi mi? Yeterince firsatlari yokken egitime verilen zamanda sinirli. Dusuncelerimizi degistirmezsek yetistirdigimiz kizlarimizda komik durumlara dusecekler. Neden kadin olmalari degil bence acemilikleri...

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

tarihinde Hasan Aksüt tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bence tamamen hevesle alakalı, işleri düşene kadar arabalara merak salmıyorlar...Sonradan kazanılacak bir yetenekte pek değil...Biz oyuncak arabalarla oynarken onlar oyuncak demliklerle çay içiyorlardı gibi..:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
Bence tamamen hevesle alakalı, işleri düşene kadar arabalara merak salmıyorlar...Sonradan kazanılacak bir yetenekte pek değil...Biz oyuncak arabalarla oynarken onlar oyuncak demliklerle çay içiyorlardı gibi..:)

Hevesi inkar etmek mumkun degil. Ancak, hevesleri olmuyor da degil. Onlara gosterilen asiri tepki ve onyargi ayri bir engel olusturuyor. Aksine kendi ayaklarinin uzerinde durabilmeye daha cok ihtiyaclari var. Duse kalka sokak kanunlari ile ogrenmek daha riskli. Gecikilmesi videolardaki can sikici durumu yaratiyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bence tamamen hevesle alakalı, işleri düşene kadar arabalara merak salmıyorlar...Sonradan kazanılacak bir yetenekte pek değil...Biz oyuncak arabalarla oynarken onlar oyuncak demliklerle çay içiyorlardı gibi.. :)

Tamamen katılıyorum. Donanımlı bir aracın, teybini, cd yükleyicisini, elektronik çift yönlü klimasını, elektronik aynalarını hakkıyla kullanabilen bayanlar var mıdır? Ölümlü ve yaralanmalı kazaların çoğunu erkekler yapıyor denir. Araç kullanan kaç bayan 5. vitesin yerini biliyor? Kaç bayan akıllı telefonları veya bilgisayarları erkekler gibi kullanabiliyor?

Asla bir genelleme yapmıyorum, anlatmaya çalıştığım bayanların teknolojiye erkekler kadar yakın ve yatkın olmadıklarıdır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Birader, viteste o tip güçlü bir aracı bırak debriyaj tutturma elektrik direği koysan önüne stop ettiremezsin...Yolu kazır yine gideceği yere gider..Kaldı ki 4 çeker, ikisi havaya kalksa kalan ikisi çeker, o kadar yani.. :)

O dediğin ancak bun 697 Fiat la olur, kamyoncular bilir, yoksa zor biraz , bu kamyon 2. viteste rolantide kendi halinde giderken ön ve arka dingillere 4 adet kamyon jantını attığımız halde (kısa devreden yangın çıkmış ve kandiliğinden park halinde çalışıp yürümüştür, ee tabii Fiat bu, normaldir :) motor iyi gerisi Tırt :) bu kamyonda havalar azalırsa ne stop edebilirsin ne frenler tutar nede vitesten çıkar, çok fenadır) durmamış yürüyüp dereye dalmış ve saplandığı yerde 4*4 çekerler patide kalmıştır, anlayacağın senin arabalarda zor biraz, olur ama zor :) ayrıca park yerine geldin, ayağın debriyajda olur genelde ve hızında düşük, gaza yanlışlıkla bastığın an debriyajada zaten oto olarak basmış olursun, ha bu ne zaman olmaz (olmaz ya neyse) oto şanzımanı yıllarca kullanmış ve özelliklede bayansan, manuel kullanan adam bu hatayı zaten yapmaz, ayak çoktaaan alışmıştır, istemesende o ayak debriyaja gider, o yüzden diyorumya oto şanzımana hiç girmemek lazım diye :D :D

fiat-697-02.jpg

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

O dediğin ancak bun 697 Fiat la olur, kamyoncular bilir, yoksa zor biraz , bu kamyon 2. viteste rolantide kendi halinde giderken ön ve arka dingillere 4 adet kamyon jantını attığımız halde durmamış yürüyüp dereye dalmış ve saplandığı yerde 4*4 çekerler patide kalmıştır, anlayacağın senin arabalarda zor biraz, olur ama zor :)

fiat-697-02.jpg

Kamyon jantı atıp kamyon durdurmaya çalışmakla zaten siz dereden çekmeye razı olmuşsunuz, ayaklarına değil beynine sıkacaktınız.. :D O cip o gazla o camdan içeri girer mi girmez mi, benim dediğim bu...Rölanti ile dahi ben girer diyorum, cam çerçeve o arabanın tek silindirini tutamaz...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

ayrıca park yerine geldin, ayağın debriyajda olur genelde ve hızında düşük, gaza yanlışlıkla bastığın an debriyajada zaten oto olarak basmış olursun, ha bu ne zaman olmaz (olmaz ya neyse) oto şanzımanı yıllarca kullanmış ve özelliklede bayansan, manuel kullanan adam bu hatayı zaten yapmaz, ayak çoktaaan alışmıştır, istemesende o ayak debriyaja gider, o yüzden diyorumya oto şanzımana hiç girmemek lazım diye :D :D

fiat-697-02.jpg

Ali hocam, mesajını editlemişsin şimdi fark ettim... :) Olay bu araba otomatik veya manuel olsaydı meselesi...Yoksa ben arabayı çok şükür ta caddeden boşa atıp park ediyorum, dükkana yürüyerek girmek nasip oluyor orası ayrı...:)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yalnız kamyon yanıyordu, kapısı dahi açılmıyordu, sonradan ekledim bak :) rolantide o jip oraya çıkabilir ama o hızda değil, gaza basarsan girer elbet, zaten ne diyorum, oto şanzıman bu yüzden riskli, manuel olsa bu sorun olmazdı. :)

Kamyonu beyninden vuramadım, tank savar yada lav silahı o an elimizin altıda değildi de :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...