Doğan Arşiray 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şimdi bu adama 46 bin makas atma cezası gelecek. Üstüne sigortalar dava açacak. Akıllanacak mı? Tabiki hayır. ama bu adama direkt 800 bin ceza üstüne 2 ay kelepçeli şekilde sokak temizleme vereceksin. Üstüne sigorta davaları. Üstüne diğer arabalardaki sağlık harcamaları. Diğer makas atma sevdalıları akıllanır mı oto sanayisinde alet edevatsiz amortisor yayi takma cezasi verilsin. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Koray Demir yazdı: Silah çıkartıyor devir kötü. Sıcağı sıcağına. Kardeş geçmiş olsun diye dışarı çıkarırken kazara bijon anahtarı kafasına filan düşer 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Geçen sabah hava daha ağarmamış. Önümdeki iki aracın şöförü indi. Tekme tokat birbirine girdikler. Yer ıslak. Yere düştüler. Birileri ayırdı. Arabalarına binip devam ettiler. Sabah stresini attılar galiba 1 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Hayatımda gördüğüm en medeni kapışma bu. Birde tartıştığı aracın sinyal koluna müdahale eden motorcu vardı o da efsane. 1 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Görüntüler Rusya'dan deniyor ama bazısı gerçekten dayağı hak ediyor. Geçenlerde hiç yapmadığım bir şey yapıp arabadan indim de kaçtı karşı taraf. Karşıdan araç geldiği halde sollama yapıp beni sıkıştırınca gözüm döndü. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Ocak Paylaş 20 Ocak İlkay Başaran yazdı: Hayatımda gördüğüm en medeni kapışma bu. Birde tartıştığı aracın sinyal koluna müdahale eden motorcu vardı o da efsane. Nah savasları vardı o aklıma geldi 😂 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Tam anlamı ile kaza sayılmaz ancak olayın yaşanması itibarı ile kaza denebilir. Motorcunun şansı aracın Fiat Punto gibi ufak olması. Şasi daha yüksek olsa ortadan ikiye bölerdi. Öncesinde küfürleşme de olmuş. Yoğun bakıma kaldırılan sürücünün durumu iyiymiş. Ayak ve kaburgalar kırık. İyileşince bi kurban kestirsin. https://www.instagram.com/reel/DF0Wh_SN3rN/?igsh=ZzRvemJpbXg0MGpm 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Çağrı Alaf yazdı: Tam anlamı ile kaza sayılmaz ancak olayın yaşanması itibarı ile kaza denebilir. Motorcunun şansı aracın Fiat Punto gibi ufak olması. Şasi daha yüksek olsa ortadan ikiye bölerdi. Öncesinde küfürleşme de olmuş. Yoğun bakıma kaldırılan sürücünün durumu iyiymiş. Ayak ve kaburgalar kırık. İyileşince bi kurban kestirsin. https://www.instagram.com/reel/DF0Wh_SN3rN/?igsh=ZzRvemJpbXg0MGpm Ayna kırmak nedir? Kaşınmasaymış. Öyle her kuşun eti yenmez. Arabacıyı savunmuyorum ama adam öfkeden kendini kaybetmiştir. Trafikte it gibi vir, sağdan geç, soldan geç, adam seni haklı olarak göremediğinde aynasını kır ve kaç. Bu da onlardan biriyse geçmiş olsun diyeceğim ama bravonun sahibine. 12 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Şubat Paylaş 9 Şubat (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Ayna kırmak nedir? Kaşınmasaymış. Öyle her kuşun eti yenmez. Arabacıyı savunmuyorum ama adam öfkeden kendini kaybetmiştir. Trafikte it gibi vir, sağdan geç, soldan geç, adam seni haklı olarak göremediğinde aynasını kır ve kaç. Bu da onlardan biriyse geçmiş olsun diyeceğim ama bravonun sahibine. Abi Türkiye’de araba almak imkansız hale gelmiş zaten. Nasıl birisinin malına böyle zarar verip de normal bir sonuç bekliyor anlamıyorum bir de yavaş yavaş lale gibi ilerliyor. Dünyanın her ülkesinde benzer sonuç çıkardı. Bir de ben huy gereği mevzuyu başlatana bakarım. Orantısız tepki veren gözümde o kadar suçlu değildir. Böyle bakınca motorcu her halükarda suçlu çıkıyor. Aynısını yapar mıydım bilemiyorum, öfkem 20 saniye sürer ama o sürede gözüme kırmızı perde iner, belki de yapardım. Yine de motorcunun ölmemesine ve yürüyebilmesine sevindim. Kendini bulduğu durumdan hemen sonra o da pişman olmuştur zaten. Artık kimsenin tavuğuna kış demez ömrü boyunca. 9 Şubat tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Çağrı Alaf yazdı: Abi Türkiye’de araba almak imkansız hale gelmiş zaten. Nasıl birisinin malına böyle zarar verip de normal bir sonuç bekliyor anlamıyorum bir de yavaş yavaş lale gibi ilerliyor. Dünyanın her ülkesinde benzer sonuç çıkardı. Bir de ben huy gereği mevzuyu başlatana bakarım. Orantısız tepki veren gözümde o kadar suçlu değildir. Böyle bakınca motorcu her halükarda suçlu çıkıyor. Aynısını yapar mıydım bilemiyorum, öfkem 20 saniye sürer ama o sürede gözüme kırmızı perde iner. Yapmazdım diyemiyorum. Yine de motorcunun ölmemesine ve yürüyebilmesine sevindim. Kendini bulduğu durumdan hemen sonra o da pişman olmuştur zaten. Artık kimsenin tavuğuna kış demez ömrü boyunca. Evet. El elden üstündür. Sen aynasını kırarsın o omurganı 5 parça yapar. Bizde trafik kültürü zaten yok. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Açıkçası Umarım bu motorcu arkadaşlar için iyi bir ders olur 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Çağrı Alaf yazdı: Motorcunun şansı aracın Fiat Punto gibi ufak olması. Araba Punto değil Bravo. Ufak değil 400 lt bagajı var Çağrı. 😊 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Çağrı Alaf yazdı: Tam anlamı ile kaza sayılmaz ancak olayın yaşanması itibarı ile kaza denebilir. Motorcunun şansı aracın Fiat Punto gibi ufak olması. Şasi daha yüksek olsa ortadan ikiye bölerdi. Öncesinde küfürleşme de olmuş. Yoğun bakıma kaldırılan sürücünün durumu iyiymiş. Ayak ve kaburgalar kırık. İyileşince bi kurban kestirsin. https://www.instagram.com/reel/DF0Wh_SN3rN/?igsh=ZzRvemJpbXg0MGpm Kaşınanı kaşımış ortadan ikiye bölünmediğine dua etsin. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Eyüp Çetin yazdı: Araba Punto değil Bravo. Ufak değil 400 lt bagajı var Çağrı. 😊 Ufak kelimesinden kasıt burda yükseklik galiba.. Bir kaç kere izledim bunu. Motorcu ölmüştür dedim ilkinde.. Araç sürücüsü zaten afalladı, şoka girdi bir süre. Sonra linç yiyeceğim diyerek sağa sola çarpmaya başladı. Sebebi küçük müydü bilmiyorum ama adli vakaya dönüştü. Kim bilir nelerden yargılanacak adamcağız.. Ama ağır tahrik var. Gerçekten aracından inip saldıranla ayna kıranın pek farkı yok benim kanaatimce. Şu an akli selim düşününce verilmemesi gereken bir tepki gibi görünüyor ama Allah korusun başıma gelse belki de aynı tepkiyi gösterirdim. 3 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Arabadaki öfkesine yenik düşmüş orantısız tepki vermiş bu kadarına Eyvallah. Ancak... Ben gidip adamın aynasını kırarsam bir şeyleri göze aldım demektir bedeli olur.Biri gelip benim Aynamı kırarsa onu bulur ve Hesabını Sorarım. Etki tepki Meselesi. 1 Yorum bağlantısı
Harun Özden 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Ben en çok çevredekilerin kuryeyi bırakıp araca saldırmasına (taksici ve arkadaki komyenet şoförü özellikle) takıldım. Bir an araç sahibi iyice delirip (veya korkup) onları da ezecek sandım. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Eyüp Çetin yazdı: Ufak değil 400 lt bagajı var Çağrı. 😊 Bagajla alakası yok hocam arabanın şasisi alçak direkt, ondan ufak dedim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Şubat Paylaş 9 Şubat (düzenlendi) tartışmak hata yapmak vs. tamam, iki tarafta anlayışlı olabilse hiçbirşey olmayacak, ama mala bilerek zarar vermek.... helede şuan çok dertli mutsuz parasız ve kaybedecek neredeyse birşeyi kalmamış bu toplumda direk ölüme davet gibi, motorcuda bu durumdadır muhtemelen, toplumun durumu iyi değil ve patlamasına az kaldı, sakin olmaya çalışmak lazım ama dayanma eşiği çok düşük, kimseye ters bir hareket yapmamaya çalışın, eyvallah demek şart yoksa artık insanlar boşta gezmiyor, anlık hata hayata malolur! ayrıca hep derim, araba silahtır, hemde tam otomatik, ona göre kullanmak lazım! 9 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Çağrı Alaf yazdı: Bagajla alakası yok hocam arabanın şasisi alçak direkt, ondan ufak dedim. Şaka yaptım anladım demek istediğini. 👍🏻 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Bu durumda verdikleri zarara göre ikisi de ceza alacaktır ancak olayın başlangıcı itibariyle motorcu haksız. Bence ülkemizde düzgün işleyen bir adalet sistemi olsa ve araba sürücüsü malına zarar veren kişinin adil bir ceza alacağını bilseydi böyle davranış göstermeyebilirdi. Maalesef insanlarımızdaki asabiyetin bir kısmını bu duruma bağlıyorum. Haklı olan namuslu vatandaş hep iyi davranış sergiliyor, alttan alıyor fakat haksız olan her şeyi yapıyor günün sonunda serbest. Bunu gören namuslu vatandaş doğal olarak sinirleniyor. Ve gitgide bu durum artış gösteriyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Son yıllarda iki kazaya karıştım.. İkisi de motorsiklet. 1. de şehir içindeyim. en sağdayım, sağa döneceğim, tam dönerken geldi sağ ön kapıma girdi. ayna falan terse döndü. Naapıyon burada dedim. Sinyal vermedin diyor bana. Lan mal dedim, sinyal verdim yada vermedim. 50 santim aralıkta işin ne senin.. 2. de yine şehir içinde yine sağ şeritte ilerlerken trafik durdu. Durdum haliyle, yine sağ taraf 70-80 santim anca. bir motorcu girmiş sağa, frene basınca mazgaldan kaydırmış. devrildi üstüne. Aynaya bakmadan asla şerit değiştirmem.. Bakıyorsun yoklar. Tam dönecek yada şerit değiştiriyorsun, bi bakıyorsun. hemen dibindeler. Trafikte sürekli zikzaklar çiziyorlar, her araya giriyorlar, trafik durunca zaten sağdan sola arabaların aralarından diket geçiyorlar. Kesinlike dur denilmeli buna. Böyle saçma bir sürücülük bu trafikte olmaz. Ölürler, başımıza bela olurlar. Çağrı Alaf yazdı: Tam anlamı ile kaza sayılmaz ancak olayın yaşanması itibarı ile kaza denebilir. Motorcunun şansı aracın Fiat Punto gibi ufak olması. Şasi daha yüksek olsa ortadan ikiye bölerdi. Öncesinde küfürleşme de olmuş. Yoğun bakıma kaldırılan sürücünün durumu iyiymiş. Ayak ve kaburgalar kırık. İyileşince bi kurban kestirsin. https://www.instagram.com/reel/DF0Wh_SN3rN/?igsh=ZzRvemJpbXg0MGpm Videoyu göremedim ama, tahmin ettiğim videodur. Ayna kırmak nedir arkadaş.. 1- Nasıl olsa yakalayamaz, aralardan uzar giderim dedi. 2- Plakadan ilamsız işlem başlatırsa itiraz ederim dedi. 3- Dava açsa bile iki sene sürer, iki sene sonunda o ayna parası kuşa döner dedi. Motorcu hak etti. Otomobildeki sürücü sinirlerine hakim olamadı. Hatta kendini kaybetti, çünkü çarptıktan sonra bile gaza basmaya devam ediyordu. Özeti, kimseye bulaşmayın, motorcuya bulaşırsanız aynanızı kırıp kaçıyor, motorcuysanız biri sinirine halim olamaz, ezer.. 9 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Herkeste bir motor, sağdan soldan her yerden motor geçiyor, çok tehlikeli olmaya başladılar. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Trafik ekipleri (buna jandarması da dahil polisi de) görevlerini layığı ile yapıp her suça ceza kesseydi, insanlar kendi adaletini kendileri aramak zorunda kalmazdı. Bizde trafik ekipleri sadece radar kurup ceza yazmaktan anlıyor, trafik kurallarını "hız"dan ibaret sanıyor. Bu nedenledir ki trafikte sürücüler yaptıklarının bir trafik suçu olduğundan bile habersizler. Yaya geçitlerinin önüne ve arkasına 2 mt mesafeden daha yakına parketmenin suç sayıldığı kanun varken direk geçidin üzerine park edene ceza kesmezsen 1 mt yakına park edene nasıl keseceksin? Trafik Türkiyede sağdan akar, sağ boşken solda giden sürücüye ceza kesmezsen (gereksiz yere sol şerit işgali) o solda giden şahıs yaptığının hata olduğunu bile bilmezse bir noktadan sonra insanlar trafikte kendi adaletini kendi sağlamaya çalışır. Bu Gayet normal. En basitinden; 9 aydır şu beyaz lambalı araçların trafikten çekilmesi için uğraşıyorum. Gece gözümüzü kör ediyorlar, Mercekli olmayan farlara takılan bu beyaz ışıklı ampuller gece "trafik güvenliğini" tehdit eden en büyük unsur. Bununla ilgili trafik jandarma, trafik polisi, kimi görsem fotoğraf ve videolarla gösterdim, plaka verdim. Yetmedi karakola gidip mağduriyetimi bilirdim, yetmedi Jandarmaya gittim, Bunlardan sonuç çıkmadı cimere bildirdim. Hala sonuç yok, şimdi kendi adaletimi kendim sağlayacağım, okkalı bir beyaz lamba takıp milletin anasını ağlatacağım. Ne yapayım? 9 aydır tüm yasal yolları denedim ama adaleti sağlamakla yükümlü olanlar maalesef sağlamadı. 6 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Şubat Paylaş 9 Şubat Mehmet Ozyurek yazdı: Son yıllarda iki kazaya karıştım.. İkisi de motorsiklet. 1. de şehir içindeyim. en sağdayım, sağa döneceğim, tam dönerken geldi sağ ön kapıma girdi. ayna falan terse döndü. Naapıyon burada dedim. Sinyal vermedin diyor bana. Lan mal dedim, sinyal verdim yada vermedim. 50 santim aralıkta işin ne senin.. 2. de yine şehir içinde yine sağ şeritte ilerlerken trafik durdu. Durdum haliyle, yine sağ taraf 70-80 santim anca. bir motorcu girmiş sağa, frene basınca mazgaldan kaydırmış. devrildi üstüne. Aynaya bakmadan asla şerit değiştirmem.. Bakıyorsun yoklar. Tam dönecek yada şerit değiştiriyorsun, bi bakıyorsun. hemen dibindeler. Trafikte sürekli zikzaklar çiziyorlar, her araya giriyorlar, trafik durunca zaten sağdan sola arabaların aralarından diket geçiyorlar. Kesinlike dur denilmeli buna. Böyle saçma bir sürücülük bu trafikte olmaz. Ölürler, başımıza bela olurlar. Videoyu göremedim ama, tahmin ettiğim videodur. Ayna kırmak nedir arkadaş.. 1- Nasıl olsa yakalayamaz, aralardan uzar giderim dedi. 2- Plakadan ilamsız işlem başlatırsa itiraz ederim dedi. 3- Dava açsa bile iki sene sürer, iki sene sonunda o ayna parası kuşa döner dedi. Motorcu hak etti. Otomobildeki sürücü sinirlerine hakim olamadı. Hatta kendini kaybetti, çünkü çarptıktan sonra bile gaza basmaya devam ediyordu. Özeti, kimseye bulaşmayın, motorcuya bulaşırsanız aynanızı kırıp kaçıyor, motorcuysanız biri sinirine halim olamaz, ezer.. araç kullanan kişinin 8 motorcunun 2 suç kaydı çıkmış Motorcu aynayı kıramaz öyle yetkisi yok dediğin gibi kaçarım dedi ama kaçamadı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts