Evren Erakçora 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Metin Akbal yazdı: Tünel hız sınırı 70 km. Orada o kadar araba nasıl duramaz benim aklım onu almıyor. Tamam tünel virajlı ama 70 km (tabi 70 le gidene) durulmayacak bir hız değil. Takıp mesafesi yok, hız limiti yok. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Metin Akbal yazdı: Tünel hız sınırı 70 km. Orada o kadar araba nasıl duramaz benim aklım onu almıyor. Tamam tünel virajlı ama 70 km (tabi 70 le gidene) durulmayacak bir hız değil. Ceza yok o yüzden herkes otoban hız limitlerinde kullanıyor. Çıkışı virajlı tünellerde hız sınırını anlarım ama çıkışı da düz olan tünellerde neden farklı bir hız sınırlaması var bilmiyorum. Bilen var mı? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ceza yok o yüzden herkes otoban hız limitlerinde kullanıyor. Çıkışı virajlı tünellerde hız sınırını anlarım ama çıkışı da düz olan tünellerde neden farklı bir hız sınırlaması var bilmiyorum. Bilen var mı? Girişte ve çıkışta netlik sorunu yaşandığı için. Ayrıca ne kadar yavaş o kadar daha az kaza. Teoride. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ceza yok o yüzden herkes otoban hız limitlerinde kullanıyor. Çıkışı virajlı tünellerde hız sınırını anlarım ama çıkışı da düz olan tünellerde neden farklı bir hız sınırlaması var bilmiyorum. Bilen var mı? Viraj önemli değil, tünel çok tehlikeli, yangın vs durumda facia olur. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Metin Akbal yazdı: Tünel hız sınırı 70 km. Orada o kadar araba nasıl duramaz benim aklım onu almıyor. Tamam tünel virajlı ama 70 km (tabi 70 le gidene) durulmayacak bir hız değil. Hiç kimse 70 ile gitmiyor.... Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ceza yok o yüzden herkes otoban hız limitlerinde kullanıyor. Çıkışı virajlı tünellerde hız sınırını anlarım ama çıkışı da düz olan tünellerde neden farklı bir hız sınırlaması var bilmiyorum. Bilen var mı? Tünelin İstanbul çıkışı direkt viyadük kışın buzlanma oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Tünel girişinde sol şeritte gizli buzlanma varmış. Tahminim ilk kaza yapan araç sol şeritte gidiyordu ve aracı kaydı duvara çarptı peşinden gelen 2 yada 3 tane olabilir TIR araca çarpmamak için sağa sola kaçmak istedi fakat başaramadı. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Hiç kimse 70 ile gitmiyor.... Tünelin İstanbul çıkışı direkt viyadük kışın buzlanma oluyor. Sabucubeli tünelinde limit 80, çoğunluk uyuyor. 90 ile gidersin gayet makul bir hız tünel için, böyle kaza da olmaz. İzmir tarafında genelde uyuyorlar limitlere. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Bolu tünelinde 70 ile gidersen ciddi taciz edilirsin. tünel çok hızlı. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Sabucubeli tünelinde limit 80, çoğunluk uyuyor. 90 ile gidersin gayet makul bir hız tünel için, böyle kaza da olmaz. İzmir tarafında genelde uyuyorlar limitlere. Bayraklı tünelleri en sol şeritte 90 la gitmedikçe sorun yok. Yoksa taciz başlıyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 o zaman foto kapanları dayıyacaksın, 100 mt de bir, mahkeme yolu itiraz yolu kapalı olarak... bizim millet sadece zopadan anlar, kültür meselesine hiç giremiyoruz bile, motorsikletle oradan geçtiğimi düşündümde, korktum şimdiden... 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: o zaman foto kapanları dayıyacaksın, 100 mt de bir, mahkeme yolu itiraz yolu kapalı olarak... bizim millet sadece zopadan anlar, kültür meselesine hiç giremiyoruz bile, motorsikletle oradan geçtiğimi düşündümde, korktum şimdiden... seçim, oy kaygısı var. Ne kadar ceza o kadar oy kaybı. Forumda bile bir yerden bir yere giderken hızları duyunca şaşırıyorum. Transit kaç yakar soruma “abi 150 sürekli gidersen şu kadar yakar” diye cevap verdi 😂 O yüzden hep derim. Böyle millete böyle hükümet. Herkes kendi kapısını toplarsa devlet tertemiz olur. Kimse boşuna gelen giden hükümetleri eleştirmesin 20 Mart 2022 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: seçim, oy kaygısı var. Ne kadar ceza o kadar oy kaybı. Forumda bile bir yerden bir yere giderken hızları duyunca şaşırıyorum. Transit kaç yakar soruma “abi 150 sürekli gidersen şu kadar yakar” diye cevap verdi 😂 O yüzden hep derim. Böyle millete böyle hükümet. Herkes kendi kapısını toplarsa devlet tertemiz olur. Kimse boşuna gelen giden hükümetleri eleştirmesin kısaca düzelmeyiz biz demek istedin, 2. kurtuluş savaşını bile yapsak hadi o gazla gideceğimiz en fazla 10 sene, sonrası yine eski tas eski hamama devam... 20 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: kısaca düzelmeyiz biz demek istedin, 2. kurtuluş savaşını bile yapsak hadi o gazla gideceğimiz en fazla 10 sene, sonrası yine eski tas eski hamama devam... 100 senesi var 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Az önce bolu tüneli’nde zincirleme kaza olmuş. Ölü var mı bilmiyorum ama ağır yararılar varmış. 18 araç zincirleme ilk kaza anı. Bariyere vuran araba neden vurdu? Madem vurdu, şöförü neden durmayıp geri geri gelmesine müsade etti? şu kazadaki her saniye her araç ayrı ayrı kusurlu 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Kaza olmadan hemen önce başka bir aracın kamera görüntüsü var. Araç tünele girerken kayıyor, sürücü zor toparlıyor. Oradaki buzlanma ile ilk kazadan sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Tünele girdikten sonra değil de tünele girmeden önce yavaşlamak bile dünya kadar fark ediyormuş onu öğrendim. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Emre Şimşek yazdı: Kaza olmadan hemen önce başka bir aracın kamera görüntüsü var. Araç tünele girerken kayıyor, sürücü zor toparlıyor. Oradaki buzlanma ile ilk kazadan sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Tünele girdikten sonra değil de tünele girmeden önce yavaşlamak bile dünya kadar fark ediyormuş onu öğrendim. Tünel içi daha sıcaktır aslında. Buzlanma dışarıda yok da tünel girişinde mi oluyormuş? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 tünele İstanbul tarafı yaklaşmada tatlı bir rampa var. Sağda kalsan kamyon trafiği orta otobüs kamyon trafiği, sola geçsen deli gibi giden cip ve lüks araç trafiği var. Araçta yukarı güzel giderse basmak zevk veriyor haliyle. Tünelin girişinde ışık değişimi vs. olunca fren yapsan olmaz, yapmasan hızlı giriyorsun. Yaklaşma durumunda hız düşürmeye mecbur edilmeli sürücüler.. İçeride de yanlarda hız gösterir radarlar olacak çıkışta bekliyoruz diye. O zaman herkes temkinli gider. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 Serkan Toker yazdı: tünele İstanbul tarafı yaklaşmada tatlı bir rampa var. Sağda kalsan kamyon trafiği orta otobüs kamyon trafiği, sola geçsen deli gibi giden cip ve lüks araç trafiği var. Araçta yukarı güzel giderse basmak zevk veriyor haliyle. Tünelin girişinde ışık değişimi vs. olunca fren yapsan olmaz, yapmasan hızlı giriyorsun. Yaklaşma durumunda hız düşürmeye mecbur edilmeli sürücüler.. İçeride de yanlarda hız gösterir radarlar olacak çıkışta bekliyoruz diye. O zaman herkes temkinli gider. Tümsek yapalım. Hem de rengi asfalt ile aynı olsun. 7 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 (düzenlendi) Serkan Toker yazdı: tünele İstanbul tarafı yaklaşmada tatlı bir rampa var. Sağda kalsan kamyon trafiği orta otobüs kamyon trafiği, sola geçsen deli gibi giden cip ve lüks araç trafiği var. Araçta yukarı güzel giderse basmak zevk veriyor haliyle. Tünelin girişinde ışık değişimi vs. olunca fren yapsan olmaz, yapmasan hızlı giriyorsun. Yaklaşma durumunda hız düşürmeye mecbur edilmeli sürücüler.. İçeride de yanlarda hız gösterir radarlar olacak çıkışta bekliyoruz diye. O zaman herkes temkinli gider. Tünel girişlerindeki parlama olayı derler kısaca, Tünel girişinden önce gözün karanlığa alışması için belirli bir adaptasyon mesafesi vardır, bunu tünelin konumu vs. göre hesaplarlar, Tünele girmeden önce mesela 200mt. ötede hız düşürmek gerekirki yavaş girersin, gözün ışık farkına alışana kadar geçen süre tehlikesiz olsun, bizim tünellerde buna uygun tabelalama varmı bilnmiyorum, yani varda mesafesi doğrumu? Kısaca hız limit olacak, buna milletin uyması sağlanacak, artık nasıl sağlarsan, bizde deve hörgücü gibi kasisi koyacaksın gelen motoru bırakıp yayan devam edecek üstünede kallavi bir ceza yazacaksınki kurala uyulsun, bize uygun teknik zopadan geçer Parıltı mesafesine EDS, tünel içinde ortalama hız artı eds koyacaksın bak bakalım kaza oluyormu uymayana 3 hak vereceksin, 3. cezadan sonra ehliyet ömür boyu iptal, mahkeme yoluda kapalı. Hatta tünel tabanında yer olacak, hızlı girene taban biranda aşşağı doğru açılıp alttaki özel yapım servis yoluna girecek araç, alttaki özel tünelde sağlam bir sopa sonrası okkalı ceza ve bir zopa daha atıp tünelin çıkışında yandan servis yol bağlantısı ile sürücüyü uğurlayacaksın 21 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Tümsek yapalım. Hem de rengi asfalt ile aynı olsun. Ali Cihangiroğlu yazdı: Tünel girişlerindeki parlama olayı derler kısaca, Tünel girişinden önce gözün karanlığa alışması için belirli bir adaptasyon mesafesi vardır, bunu tünelin konumu vs. göre hesaplarlar, Tünele girmeden önce mesela 200mt. ötede hız düşürmek gerekirki yavaş girersin, gözün ışık farkına alışana kadar geçen süre tehlikesiz olsun, bizim tünellerde buna uygun tabelalama varmı bilnmiyorum, yani varda mesafesi doğrumu? Kısaca hız limit olacak, buna milletin uyması sağlanacak, artık nasıl sağlarsan, bizde deve hörgücü gibi kasisi koyacaksın gelen motoru bırakıp yayan devam edecek üstünede kallavi bir ceza yazacaksınki kurala uyulsun, bize uygun teknik zopadan geçer Parıltı mesafesine EDS, tünel içinde ortalama hız artı eds koyacaksın bak bakalım kaza oluyormu uymayana 3 hak vereceksin, 3. cezadan sonra ehliyet ömür boyu iptal, mahkeme yoluda kapalı. Hatta tünel tabanında yer olacak, hızlı girene taban biranda aşşağı doğru açılıp alttaki özel yapım servis yoluna girecek araç, alttaki özel tünelde sağlam bir sopa sonrası okkalı ceza ve bir zopa daha atıp tünelin çıkışında yandan servis yol bağlantısı ile sürücüyü uğurlayacaksın Senin de hiç orta yolun yok hocam, ehliyet iptaline kadar gittin hem de mahkeme yolu kapalı. Bir sonra adım tünel çıkışında diz çökmüş gözler bağlı şekilde tek mermi infaz olur herhalde.. Mahmut Yıldız yazdı: Tümsek yapalım. Hem de rengi asfalt ile aynı olsun. Tünelin girişini hızlı gelen araca otomatik kapatan bir sistem daha mantıklı olur.. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 Serkan Toker yazdı: Senin de hiç orta yolun yok hocam, ehliyet iptaline kadar gittin hem de mahkeme yolu kapalı. Bir sonra adım tünel çıkışında diz çökmüş gözler bağlı şekilde tek mermi infaz olur herhalde.. Tünelin girişini hızlı gelen araca otomatik kapatan bir sistem daha mantıklı olur.. Duvara tünel girişi resmi yapsak 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 tünel münel bahane, yolda köprrye viyadüğe tabelaya ağca çiçeğe böceğe benzinliğe buluta yaklaşırken frene basan panik sürücü o kadar çok ki 3 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: tünel münel bahane, yolda köprrye viyadüğe tabelaya ağca çiçeğe böceğe benzinliğe buluta yaklaşırken frene basan panik sürücü o kadar çok ki 10 saniye aralıklarla düzenli bir şekilde fren basan sürücü gördüm. Çalışıyor mu diye kontrol mü ediyordu yoksa başka bir amacı mı vardı bilmiyorum. Yol boş dümdüzdü hatta... Ceryanlıydı galiba, pilleri dolduruyorum sanıyordu belki de.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 Serkan Toker yazdı: 10 saniye aralıklarla düzenli bir şekilde fren basan sürücü gördüm. Çalışıyor mu diye kontrol mü ediyordu yoksa başka bir amacı mı vardı bilmiyorum. Yol boş dümdüzdü hatta... Ceryanlıydı galiba, pilleri dolduruyorum sanıyordu belki de.. Hız sınırlayıcı devrede olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 21 Mart 2022 Paylaş 21 Mart 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Tünel içi daha sıcaktır aslında. Buzlanma dışarıda yok da tünel girişinde mi oluyormuş? Aslında tam içi sayılmaz ki kapı ağzı ya yel değiyordur:) Yorum bağlantısı
Recommended Posts