Ali Cihangiroğlu 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 İlkay BAŞARAN yazdı: Ya bende daha gitmediğinden 110 la çıkmıyorum 2 çocuk var arabada. Sende sanki altındaki araba 300 beygirmiş gibi yazmıyor musun abi deli olacam ya aramızda 20 beygir var. 68 hp fiestadan 130 a geçince bi özgüven geldi sana gidiyor kardeş, 20 beygir azmı, bak sana şöyle diyim, bulursan bir dene, , motor bu kasaya fazla öyle düşün, 300 beygir değil ama arabaya 65 hp yetecekken 130 koymuşlar gibi gidiyor, beni tatmin ettiğine göre sen düşün artık.... sen daha 2 ye atmadan 2 boy fark yersin benden, sonrası zaten yoksun imkansız..... sen bul bir arabada dene sonra konuşalım.... Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: gidiyor kardeş, 20 beygir azmı, bak sana şöyle diyim, bulursan bir dene, , motor bu kasaya fazla öyle düşün, 300 beygir değil ama arabaya 65 hp yetecekken 130 koymuşlar gibi gidiyor, beni tatmin ettiğine göre sen düşün artık.... sen daha 2 ye atmadan 2 boy fark yersin benden, sonrası zaten yoksun imkansız..... sen bul bir arabada dene sonra konuşalım.... Geçerim vb iddiam yok. 130 hp araba ile ışınlanır gibi uzarım dediğinde güldüm biraz o kadar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 (düzenlendi) İlkay BAŞARAN yazdı: Geçerim vb iddiam yok. 130 hp araba ile ışınlanır gibi uzarım dediğinde güldüm biraz o kadar. eh artık, ışınlanır dediysek şaha kalkar demedik herhalde, ışınlanmanında bir sistem ısınma süresi var kardeş yinede basmamla seri şekilde kalkması bir oluyor, anında tepki vermesi hoşuma gidiyor, rampa dikte olsa hızım 150 de olsa basınca anında gitmesi ben gitmem yetti gari dememesi güzel harbiden, bu kasaya bu motor tam olmuş gerçekten.... O yüzden derim hep, araba güçlü olacak, giderken bastınmı anında tepki verecek seri şekilde hızlanacak motor olacak... Böyle araba bulmakta dert, bu ayarda bu sınıfta birtek kilyo var, bakma sen beygiri aynı gözüken 208 e Corsa ya, aynı değiller, nasıl olduysa buna koymuşlar bu motoru, bunun daha iyisini arıyorsan bakalım nerler var mesela, yani daha güçlüsü açısından, daha güçlü olarak fiesta st polo gt gibi birşeyler lazım, haaa hunday İ20N var 204 hp. manyak olmuş, fiesta st gibi kilitli diferansiyel falan, kona N var, adamlar yüklenmiş, ama bunların fiyatları korkunç olur, hayatta alamam, bu açıdan bakınca 130 luk kilyo bulunmaz nimet gibi geldi açıkcası, arada tek tük denk gelir böyle modeller öyle düşün, şimdi almaya kalksam alamam gerçide neyseki şansım yaver gitti trene son anda atladım valla.... 9 Ağustos 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: ..... bu kasaya bu motor tam olmuş gerçekten.... Ali Bey 1,3 Tce Megane test etme imkanınız oldumu? babamın manuel 0,9 Tce çok iyi gidiyor, sizin 1,3 Tce Clio görüşünüzde malum... Megane ı merak ediyorum... Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: eh artık, ışınlanır dediysek şaha kalkar demedik herhalde, ışınlanmanında bir sistem ısınma süresi var kardeş yinede basmamla seri şekilde kalkması bir oluyor, anında tepki vermesi hoşuma gidiyor, rampa dikte olsa hızım 150 de olsa basınca anında gitmesi ben gitmem yetti gari dememesi güzel harbiden, bu kasaya bu motor tam olmuş gerçekten.... O yüzden derim hep, araba güçlü olacak, giderken bastınmı anında tepki verecek seri şekilde hızlanacak motor olacak... Böyle araba bulmakta dert, bu ayarda bu sınıfta birtek kilyo var, bakma sen beygiri aynı gözüken 208 e Corsa ya, aynı değiller, nasıl olduysa buna koymuşlar bu motoru, bunun daha iyisini arıyorsan bakalım nerler var mesela, yani daha güçlüsü açısından, daha güçlü olarak fiesta st polo gt gibi birşeyler lazım, haaa hunday İ20N var 204 hp. manyak olmuş, fiesta st gibi kilitli diferansiyel falan, kona N var, adamlar yüklenmiş, ama bunların fiyatları korkunç olur, hayatta alamam, bu açıdan bakınca 130 luk kilyo bulunmaz nimet gibi geldi açıkcası, arada tek tük denk gelir böyle modeller öyle düşün, şimdi almaya kalksam alamam gerçide neyseki şansım yaver gitti trene son anda atladım valla.... https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2016-mat-gri-208-gti-full-plusfull-ilk-sahibinden-modifiyesiz-936930059/detay 0-100 6,5 saniye. Maks hız 230. Fabrika verisi 230 bu arada. yokuş aşağı değil . Yorum bağlantısı
Murat Sahın 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: basacak olduktan sonra ... ve evet otobüsler deli gibi bastımı uçuyor resmen, gerçi bende sendeki durum olmuyor öyle arkama yapış falan, ışınlanırım direk bu otobüslere fabrikasyon hız kilidi koymalılar,ayrıca Trafik şubeye bağlı sürekli GPS araç takipte eklesinler, hadi bassınlarda görelim, sinyal kesildiği an polis kontrol edecek, baktı üçkağıt var, sürücü ehliyet ömür boyu iptal, firmaya 2 milyon ceza, firma 2. cezayı yediği an 10 milyon ceza lisans ömür boyu iptal, kurucuları izlemeye alınacak bir daha bu işlere sokulmayacak, al sana önlem. Bana bırakın ülkeyi 10 sene bak nasıl muma çeviriyorum.....:) Önce, bütün bu dediklerinden önce, takoğraflar kontrol edilmeli, yolda çevirip denetime alınmalı araç. Takoğraflara müdahale ediyorlar. Araç 130'la gidiyor, takoğraf 80 gösteriyor... Sen takoğrafla oynayanları tespit et, ehliyetlerine el koy, yapıştır güzel bir ceza, afedersin dötünü toplayamasın bir daha, bak bakalım ne oluyor Ü.Emre Kartal yazdı: Artık teknoloji gelişti, heryere girdi diyoruz. Bu araçta şerit takip, otomatik fren vb sistemler olsaydı büyük ölçüde araç toparlardı diye düşünüyorum. O kadar fren izi olduğuna göre yeterli zamanı olmuş aslında. Viraj ters eğimli yol hatalı vs vs bunlar evet önemli ama sürücünün heryerinde gözü kulağı olmalı, öyle aç müziği değiştir vitesi mantığıyla olmamalı. Yoldaki sıkıntıdan ziyade araçta problem olabilir, biri önüne atlayabilir bunları zaten hesap etmeli. Hele ticari bir vasıta ise 50 kere.... Yüksek araç olduğu için virajda devirmek işten değil, virajın içinde değil öncesinde yavaşlaması gerektiğini zaten biliyor olmalıydı. Hız limiti, kontrol vs den önce gerçekten bu sorumluluğun farkında olan kişilerin olduğundan emin olmak lazım. İyi araç kullanmak farklı, iyi can taşımak farklıdır bence. Emin olun bir çok otomobilden iyi virajları var, araç yüksek ama ağırlık merkezi saçma şekilde aşağıda. Yolun hatası + aşırı sürat + tecrübesiz şoför = Kaza. Kaçınılmazdır yani bu sonuç... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Murat Sahın yazdı: Önce, bütün bu dediklerinden önce, takoğraflar kontrol edilmeli, yolda çevirip denetime alınmalı araç. Takoğraflara müdahale ediyorlar. Araç 130'la gidiyor, takoğraf 80 gösteriyor... Sen takoğrafla oynayanları tespit et, ehliyetlerine el koy, yapıştır güzel bir ceza, afedersin dötünü toplayamasın bir daha, bak bakalım ne oluyor işte bende yazdığım tedbirleri bu yüzden yazdım, takograf hikaye, araç takip olacak iş bitecek, uğraşmayacaksın, sınırı geçtimi otomatik ceza yiyecek... Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Burada şöförün abisinin haberi var. Zannedersem mevzu farklı. 1 Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Burada şöförün abisinin haberi var. Zannedersem mevzu farklı. Yorgunluk-Arızalı yıpranmış araç- İşsiz kalmaktan korkan şoförlerin iş veren tarafından zorlanması-Takoda Kopya ehliyet vs. vs. Insan hayatı Bedava ... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Murat Sahın yazdı: Takoğraflara müdahale ediyorlar Kesin, otoyolda 130 ile birlikte ilerledik metro turizm ile bir süre... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Ağustos 2021 Paylaş 10 Ağustos 2021 Bugün yine kaza otobüs kazası haberi var. Üst üste geliyor kazalar. Rabbim ölenlere rahmet eylesin, yaralılara şifa, kalanlara sabır versin. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 Ağustos 2021 Paylaş 10 Ağustos 2021 Bayram sonrası yoğunluğa şoförler kendini alıştıramadı muhtemelen, uzun süredir dinlenerek yolculuk yapıyorlardı. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 10 Ağustos 2021 Paylaş 10 Ağustos 2021 (düzenlendi) Kendi filosunu kurmuş, daha kurumsal ve personelini maaş ile çalıştıran firmalarda denetim daha iyi oluyor. Eskiden Ulusoy vardı. Dİğer markalardan daha pahalı olmalarına rağmen çok tercih edilirdi. Şimdilerde sistem şöyle işliyor, otobüs alıp firmaya ben sizde çalışacağım diyorsunuz, otobüs hatta çalışmaya başlıyor, Biletler satılıyor , %30 civarı bilet kesen firmaya kalıyor. Kalanı da otobüs sahibine. O da mazot , muavin parası , terminal giriş çıkış paralarını verip kalanı da kar oluyor. Böylesi bir sistemde otobüsü kimin kullandığını denetlemek zor.45 can taşıyan otobüsler daha çok denetlenmeli. Takograf , kemer , çalışanların siciline , kaza geçmişine bakılmalı, otobüslerin muayenesi daa titizliklie yapılmalı. Kaza sonrası terminal çıkışlarında polis denetim yapmaya başlamış, ehliyet , kemer kontrol yapıyormuş. En fazla bir hafta daha devam edip sonra eski düzene dönerler. Çocukken şehirler arası otobüsü çok kullanıyordum. Dolmuş gibi otobüsü dolduranı mı ararsın, terminal parası vermemek için yolda indireni mi, son kalan yolcu için son noktaya kadar gitmeyip oradan servise bindireni mi? ulaşım sektörü kötü , hizmet kalitesi yerlerde. 10 Ağustos 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 22 Ağustos 2021 Paylaş 22 Ağustos 2021 Kaza olalı bir yıl olmuş tesadüfen denk geldim. Küçücük Corsa koca tırı yoldan attı. 🤔 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 22 Ağustos 2021 Paylaş 22 Ağustos 2021 Eyüp Çetin yazdı: Küçücük Corsa koca tırı yoldan attı. İMM nin önemi... Allah korusun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Ağustos 2021 Paylaş 22 Ağustos 2021 İMM nin önemi... Allah korusun.Trafik sigortası hala sadece 43,000 lira ödüyor Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Aracı tren alıp götürmüş. Can kaybı yokmuş. Haberin kaynağı ve videosu Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Aracı tren alıp götürmüş. Can kaybı yokmuş. Haberin kaynağı ve videosu Bende gördüm sabah videoyu. Sanki arabaya çaktığı gibi fırlatmış. Nasıl bir acelesi varsa artık adamın ilkinin yanından geçmeyi akıl etmiş ama diğerinin yanından geçmeyi maalesef edememiş. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Ercüment Yıldırım yazdı: Bende gördüm sabah videoyu. Sanki arabaya çaktığı gibi fırlatmış. Nasıl bir acelesi varsa artık adamın ilkinin yanından geçmeyi akıl etmiş ama diğerinin yanından geçmeyi maalesef edememiş. Ordan geçebilirdi. Normalde denemesi bile kötü. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Sabiha gökçen tüneli kaza. Corolla içinde iki kişi hafif yaralı çıkmış. Tır ezmiş veya çarpmış sanırım Yorum bağlantısı
Aydın Sert 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Bu kaza da Kuzey Marmara Otoyolu İzmit mevkiinde meydana gelmiş. Şoför frensiz duran araca çarpıyor. Uyku ya da yol hipnozu gibi. https://www.sondakika.com/haber/haber-son-dakika-kuzey-marmara-otoyolu-ndaki-feci-kaza-kamerada-14366238/ 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Aracı tren alıp götürmüş. Can kaybı yokmuş. Haberin kaynağı ve videosu Trenden yol istedim, korna çaldım diyenden sonra trene el sallayan. Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 5 sene önce kazalarıyla ünlü bir otobüs firmasının avukatlığını yapıyordum. Erzurum'dan kaza haberi geldi, ilk uçakla gittim erzurum'a. Şöför ameliyatta, Yolculardan da 7-8 yaralı vardı hatırladığım. Şöför anesteziden uyandığında jandarma ekipleri soruyor ehliyetin nerede? diye. Şöför , jandarma aldı diyor yine dalıyor uykuya. Jandarmalar birbirine soruyor sen mi aldın, kime verildi ehliyet vs vs.. Adam 1-2 saat sonra tekrar uyandığında soruyoruz yeniden ehliyet nerede tutanak için lazım ?.. "Jandarma aldı diyorum ya" diyor. Anlaşıldı ki kazadan 5-6 ay evvel alkollü otobüs kullanırken yakalanmış, ehliyetine el koymuş jandarma trafik ekipleri.. O zaman jandarmaya verdiği ehliyetten bahsediyormuş. 6 aydır Erzurum-İstanbul araç kullanıyor bu adam ve soran eden olmamış firmadan.. Yurt dışına yerleşmiş olan bir şöför arkadaşının ehliyetiyle araç kullanmış onca zaman. Kontrollerin daha sıkı tutulması gerekiyor. 1 2 2 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Aydın Sert yazdı: Bu kaza da Kuzey Marmara Otoyolu İzmit mevkiinde meydana gelmiş. Şoför frensiz duran araca çarpıyor. Uyku ya da yol hipnozu gibi. https://www.sondakika.com/haber/haber-son-dakika-kuzey-marmara-otoyolu-ndaki-feci-kaza-kamerada-14366238/ Allah korusun. Çok kötü... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sabiha gökçen tüneli kaza. Corolla içinde iki kişi hafif yaralı çıkmış. Tır ezmiş veya çarpmış sanırım Bu kaZa araba şöyle. 1 Eylül 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts