İçeriğe Yönlendir

Kaza Haberleri

Furkan Esgin
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

Sani Gerşon

6 kez alkolden işlem gören, tek gözü görmeyen sürücü, yine alkollüyken kaza yaptı. Ancak bu sefer ki çok fena. Aracı durdurmaya çalışan polise çok fena vurdu. Ayağını kaybetme riski var.

Çok üzüldüm memur arkadaş. Bu sürücüyü içeride tutamayan sisteme ne diyeyim, bilemiyorum...

http://video.cnnturk.com/2013/haber/5/14/polise-carpan-alkollu-ehliyetsiz-surucu-serbest

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçen gün okudum ayağı kesildi diyordu. :(

Evet, başka haberde baktım, bacağı kesilmiş. Ne kadar acı bir durum. Şuursuz, beyinsiz biri yüzünden tüm hayatının yönü değişti...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Evet, başka haberde baktım, bacağı kesilmiş. Ne kadar acı bir durum. Şuursuz, beyinsiz biri yüzünden tüm hayatının yönü değişti...

6 kez aynı hatayı yapan birine aynısını yapmak lazım. Hiiiiç acımadan. :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Haberi bende izlemiştim.Ve yine serbest bırakılmıştı şahıs.Denetimli serbestlik mi nedir öyle birşeyle.Ben böyle sisteme ne diyeyim bilemedim.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Alın bir bayan sürücü kazası daha.

Üstelik lüx bir cip altında ama fren nerde gaz nerede haberi yok..

Olan masum bir şekilde çayını içen bayana ve ailesine olmuş.

Fren ve gazın yerini karıştırmış bir bayanın hayatına mal olmuş.

Üstelik kefaletle serbest kalmış.

http://www.iha.com.tr/pastaneye-boyle-daldi-276883-haber

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Alın bir bayan sürücü kazası daha.

Üstelik lüx bir cip altında ama fren nerde gaz nerede haberi yok..

Olan masum bir şekilde çayını içen bayana ve ailesine olmuş.

Fren ve gazın yerini karıştırmış bir bayanın hayatına mal olmuş.

Üstelik kefaletle serbest kalmış.

http://www.iha.com.t...di-276883-haber

insan hayatı bu kadar ucuz paran varsa adalette sana çalışır .

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

MAalesef yine otomatik vites sıkıntısı. Düz vites olsa o araç stop eder, kimseye de bir şey olmazdı diye düşünüyorum.

Bu demek değildir ki, sürücünün kabahati yok. Adam öldürüp, yine serbest kalan birileri...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Allah rahmet eylesin, işte oto şanzıman almamamın en büyük sebeblerinden birisi, istediğin kadar alış, dalgınlık mutlaka olacaktır, özelliklede hanım istediği halde ısrarla olmaz diyorum :(

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

8 yıl otomatik vites araba kullandım hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Olayı ben bayan sürücüye bağlıyorum. Kazayı görünce dedim ki bayanlar araba kullanmasın lütfen...

Erkekler bu konuda daha iyi, araçla bütünleşmemiz daha ileri düzeyde, yinede risk var, artık radardı kameraydı şeyler var, aracın fırlamasını önleyici önlem alınmalı.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Sürücü bayan mı erkek mi farketmiyor, bu kazada ki sürücü kesinlikle ***************. Sonra birisi çıkıp adaleti kendisi sağlamaya çalışınca kızıyorlar. Adalet bu hatanın cezasını vermiyorsa birileri çıkar verir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

Otomatik olmasıyla ilgisiyle yok bence. Tekirdağda bir bayan evin önüne arabayı park ederken (manuel vites) aynı bu şekilde çocukların arasına tam gaz daldı. Allah'a şükür oynayan çocuklar hafif sıyrıklarla atlattı. Bu düpedüz acemelik ve beceriksizlik. Durmak üzereyken fırlamak için mal gazı köklemek lazım.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ehliyet almak ciddi olarak zorlaştırılmalı.Pratik eğitimin gerçekten çok yoğun verilmesi gerekiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Konunun otomatik vites ya da bayan şoför ile açıklanabileceğini düşünmüyorum. Acemilik ve sorumsuzluk ile açıklamak daha doğru olacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

İşi direk bayanlara getirmek yanlış olabilir.

Ama şöyle diyebiliriz. Bayanların hata yapma oranı yüksek. Yaratılış gerçeğidir bu.

Yorum bağlantısı

Bu kaza değil ki, düpedüz cinayet. Ben savcı olsam bu görüntülerden sonra kasıt ararım. Bir olaya trafik kazası denebilmesi için olayın trafikte geçmesi gerekir. O mekân bir pastane, yol değil otopark değil, evimiz de olabilir. Eğer bu olay bir trafik kazası olarak görülecek ve sürücü böyle yargılanacaksa kiralık katillerin silaha ihtiyacı yok. 4-5 bin liraya bir araç al, hasmının evini, iş yerini tespit et arabanla öldür.

Ben bazı insanların araç kullanacak yetenekte olmadığını düşünüyorum. Memuriyetten önce bir çok insana direksiyon dersi verdim. Aklımdan çıkmayan iki kişi vardır. Bırakın araç kullanmayı, saç kurutma makinası bile onlar için fazladır.

Bu olaydaki sürücünün bir daha araç kullanamaması için dua edeceğim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ''Trafik Kazaları-2007'' istatistiğine göre, 2007 yılında trafik polisinin sorumluluk bölgesinde, 86 bin 947'si ölümlü-yaralanmalı olmak üzere 749 bin 434 kaza meydana geldi. Kazalarda toplam 3 bin 462 kişi yaşamını yitirdi, 149 bin 814 kişi yaralandı.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarına, 133 bin 778 sürücü karıştı. Bu sürücülerin yüzde 95'ini erkekler, yaklaşık yüzde 5'ini kadınlar oluşturdu.

127 bin 868 erkek sürücünün 1.332'si söz konusu kazalarda yaşamını yitirdi, 55 bin 765'i yaralandı. 5 bin 910 kadın sürücünün ise 24'ü hayatını kaybetti, 2 bin 762'si yara aldı.

Ölümlü-yaralanmalı kazalara karışan sürücülerin ehliyet sınıfları incelendiğinde, sürücülerin yarısının ''otomobil, minibüs, kamyonet'' kullanımı için gereken B sınıfı ehliyete sahip olduğu görülüyor. Kadın sürücülerin neredeyse tamamı, bu ehliyet sınıfı içinde yer alıyor.

Söz konusu kazalara dahil olan kadın sürücülerden hiçbirinin iş makinesi (G sınıfı) ehliyeti bulunmuyor. Traktör ehliyetine (F sınıfı) sahip, tek bir kadın görülüyor. 21 kadının kamyon (C sınıfı), 61'inin otobüs ehliyeti (E sınıfı) olduğu dikkati çekiyor.

Şehirlerarası yollarda seyreden kamyon ve otobüs şoförlerinin neredeyse tamamının erkek olduğu gözetilerek, yalnız otomobil sürücüleri arasında oranlama yapıldığında da ölümlü-yaralanmalı kazaya karışan 66 bin 629 sürücünün 61 bin 492'sinin erkek, 5 bin 137'sinin kadın olduğu görülüyor.

Alıntıdır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Onlarca canlı örnek dökerim, benim kendi elemanlarımdan bile 3ü, benzer kazalar yaptı ilk ehliyet aldıklarında..

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Video ya bakarsanız gaza basıpta pastaneye girdiği mesafe oldukça fazla frene basmak için bayağı zaman var.

Bu tamamen ahmaklık.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu tarz kazaları inceleyelim genellikle bayanlar yapıyor. Peki düşük hızda böyle bir hata yapabiliyorlarsa yüksek hızda neler olur düşünemiyorum. Olan kafe de oturan her şeyden habersiz gencecik bir kıza oldu. Neden oldu heyecan yapıp fren yerine gaza basan bir bayandan oldu. Hayat bu kadar ucuz olmamalı. Benimde demek istediğim de bayanların hata yapma olasılığı yüksek.

Trafikte hatalar olabilir. Mesela bugün bir araç sürücüsü önüme kırdı. Çok sert fren yaptım. Eğer direk çarpsaydım araba pertti. Çok sağlam kornaya bastım. Ne demek istediğimi anladı. Sonra dörtlüleri yakıp özür diledi. Olan koltukta duran pastaya oldu. Tepe taklak şekilde yere düştü. Dağıldı gitti. Sürücüde erkekti.

Geçmiş olsun, neymiş? pasta koltuğa değil yere konacakmış, bu konuda deneyimliyimdir :)

Oto vites güzel ama risklidir, dalgınlığa gelmez, manuel de ise nerdeyse iş garantidir, ancak viteste unutup debriyaj bıraktığında olan olur, o da 2-3 m. anca gider araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Oto vites güzel ama risklidir, dalgınlığa gelmez, manuel de ise nerdeyse iş garantidir, ancak viteste unutup debriyaj bıraktığında olan olur, o da 2-3 m. anca gider araç.

Kangoo'da dene bakalım neler oluyor, aktif tork devreye girip araca gaz veriyor, fren yapmadığın sürecede durmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...