Sani Gerşon 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Bi ustanın gereksizliği yüzünden zaten bi rölanti valfi almıştım fazladan var elimde O zaman kesin hız sensörü Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 O zaman kesin hız sensörü Peki orjinalini nereden alabilirim KA için olanını Konyada bulamamış sanırım ford escord unkini takmışlardı 1,5 yıl önce Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Aksaray Merkez Oto'ya şasi numaranız ile birlikte verirseniz yüksek ihtimal bulur. Ayrıca forum sponsorumuz FordBurada'dan da araştırabilirsiniz. Biraz pahalı bi parçadır ancak Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Aksaray Merkez Oto'ya şasi numaranız ile birlikte verirseniz yüksek ihtimal bulur. Ayrıca forum sponsorumuz FordBurada'dan da araştırabilirsiniz. Biraz pahalı bi parçadır ancak Bulamadım internette zaten parçayı üretmiyorlar mı acaba artık Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 sitede bende göremedim ihtiyacım yok fakat bigün ihtiyacım olur diye araştırdım, telefon ile sormak daha faydalı sanırım hiç bir şekilde bulunamaz ise ebaydan sipariş ile gelebilir bir sürü satan vardı.. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Bende temizlemeden önce araştırmıştım, merkez oto bulurum ama 300 lira fiyatı var demişti. Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Rölanti ayarını ölçtürmek için yetkili servise gitmeye gerek varmıdır? rölantinin hangi değerde olması gereklidir. Vitesi 1' e aldığımda gaza basmadan debriyajı yavaşça bıraktığım zaman araba harekete geçiyor. Acaba rölanti mi yüksek yoksa normal bişey mi? OBD ile rölanti ölçmek mümkünmüdür? Muhtemelen rolantiniz yüksek ölçerken dikkat etmeniz gereken değerleri fabrika verilerine uygun mu ! Birde dalgalanma var mı bunun içinde en azından bi 2 dk gözlemleyin aynı devirde sabit mi değil mi diye Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 (düzenlendi) Rölanti ayarını ölçtürmek için yetkili servise gitmeye gerek varmıdır? rölantinin hangi değerde olması gereklidir. Vitesi 1' e aldığımda gaza basmadan debriyajı yavaşça bıraktığım zaman araba harekete geçiyor. Acaba rölanti mi yüksek yoksa normal bişey mi? OBD ile rölanti ölçmek mümkünmüdür? 1.vitese aldığınızda gaza basmadan debriyajı yavaşca bıraktığınızda harekete geçmesi normal bu olur.Diğer viteslere 2-3 e geçtiğinizdede oluyorsa vede az eğimli yokuşu tırmanıyorsanız bu normal değil ! Muhtemelen rolanti yüksek sorunu yazımı , yanlış okuduğumdan düzeltiyorum 23 Mayıs 2012 tarihinde Serhat Çitak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 (düzenlendi) Rölenti değeriniz normal ise bahsettiğiniz durum normal. Ayarlayan rölenti valfi dir. Araç faal haldeyken motor güçüne ihtiyaç duyulduğunda beyin komut verir rölenti valfi gaz konumuna geçer. Örnekleri ; Farları açtığınızda rölenti düşer Rvalfi devri yükseltir. Klıma ve radyatör fanı devreye girdiğinde rölenti düşer Rvalfi devri yükseltir.1,2 viteslerde devir düştüğünde Rvalfi devri yükseltir, olması gereken değere getirir. Örnekler ile faydalarını daha sayabiliriz. Rölenti valfi arızalandığında hiçbirisini yapamaz çalıştııklarında motor titreme tekleme sorunu meydana gelir. 23 Mayıs 2012 tarihinde Halil Hıdırlar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ 27 Mayıs 2012 Paylaş 27 Mayıs 2012 selamlar.. bugün gene yolda kaldım.. arabayı çalıştırdığımda gaza basmazsam araba çalışmıyor rolantide çalışmıyor ayağım gazın üzerinde ise sadece o zaman çalışıyor sürekli stop ediyor vites değiştirirken bile ayağım gazda sürekli..rolanti sensörüne giden kabloları çıkardım sonuç değişmedi.. sorun nerdedir.. böyle bir durumla karşılaşan var mı... varsa nasıl çözdünüz merak ediyorum.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 selamlar.. bugün gene yolda kaldım.. arabayı çalıştırdığımda gaza basmazsam araba çalışmıyor rolantide çalışmıyor ayağım gazın üzerinde ise sadece o zaman çalışıyor sürekli stop ediyor vites değiştirirken bile ayağım gazda sürekli..rolanti sensörüne giden kabloları çıkardım sonuç değişmedi.. sorun nerdedir.. böyle bir durumla karşılaşan var mı... varsa nasıl çözdünüz merak ediyorum.. Burada durum farklı. Bana benzin pompası gibi geldi. Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 yarın sabah ustaya göstereceğim bakalım o ne diyecek teşekkürler sani bey.. Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 (düzenlendi) Aynı problem benim KA'da da oluyor acaba rölanti mi yüksek. Daha önce oluyor muydu bilmiyorum çünkü hiç denememiştim. Motor soğuk veya sıcak farketmiyor. 1. ve 2. viteste araç kendi kendine gidiyor. Araç dururken 1. vitese alıp debriyajı yavaşça bırakmaya başlayınca gaza dokunmadan araç hareket etmeye başlıyor. Aracım otomatik vites oldu sanırım Acaba sorun nereden kaynaklanıyor veya bu bir sorun mu yoksa olması gereken mi? Sanayiye artık girmek istemiyorum çünkü yordular beni hiçbir usta görmedim sorun şu diyebilen. Hiçbir konuda fikir üretemiyorlar. Zaten Ford KA'yı görenlerin bazıları Ford'un böyle arabası mı varmış diyor gülüyor Vala senden izin almamışlar kusura bakma usta ama bi cahillik edip KA'yı üretmişler diyerek hemen o ustadan uzaklaşıyorum. Evet nedir bu KA'nın derdi şimdi 29 Mayıs 2012 tarihinde Turgut Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 Araç kendi kendine giderken devir yükseliyor, motor bağırıyor mu yoksa sakin sakin mi ilerliyor? Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 Araç kendi kendine giderken devir yükseliyor, motor bağırıyor mu yoksa sakin sakin mi ilerliyor? Sakin sakin gidiyor ağı ağır ama bazen çok çok az gaz verir gibi oluyor Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 Rölenti değeriniz normal ise bahsettiğiniz durum normal. Ayarlayan rölenti valfi dir. Araç faal haldeyken motor güçüne ihtiyaç duyulduğunda beyin komut verir rölenti valfi gaz konumuna geçer. Örnekleri ; Farları açtığınızda rölenti düşer Rvalfi devri yükseltir. Klıma ve radyatör fanı devreye girdiğinde rölenti düşer Rvalfi devri yükseltir.1,2 viteslerde devir düştüğünde Rvalfi devri yükseltir, olması gereken değere getirir. Örnekler ile faydalarını daha sayabiliriz. Rölenti valfi arızalandığında hiçbirisini yapamaz çalıştııklarında motor titreme tekleme sorunu meydana gelir. 1 Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 Rölenti değeriniz normal ise bahsettiğiniz durum normal. Ayarlayan rölenti valfi dir. Araç faal haldeyken motor güçüne ihtiyaç duyulduğunda beyin komut verir rölenti valfi gaz konumuna geçer. Örnekleri ; Farları açtığınızda rölenti düşer Rvalfi devri yükseltir. Klıma ve radyatör fanı devreye girdiğinde rölenti düşer Rvalfi devri yükseltir.1,2 viteslerde devir düştüğünde Rvalfi devri yükseltir, olması gereken değere getirir. Örnekler ile faydalarını daha sayabiliriz. Rölenti valfi arızalandığında hiçbirisini yapamaz çalıştııklarında motor titreme tekleme sorunu meydana gelir. Yani enson geçen hafta LPG de bilgisayara bağladı aracı ve rölanti devri bilgisayarda 890'dı maksimum bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 Sakin sakin gidiyor ağı ağır ama bazen çok çok az gaz verir gibi oluyor Bu normaldir, debriyaj görevini gerçekleştirip, rölanti devrindeki motorun gücünü şanzımana oradan da tekerlere iletiyor. Araçların çalışma mantığı budur zaten. Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 Bu normaldir, debriyaj görevini gerçekleştirip, rölanti devrindeki motorun gücünü şanzımana oradan da tekerlere iletiyor. Araçların çalışma mantığı budur zaten. Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 (düzenlendi) 98 model ford ka arabam viteste giderken değil trafikte durduğumda ve vitesi boşa attığımda stop ediyor. rolanti valfinin yerini sağolsun barış abi daha önce resimlerde de paylaştı. fakat neresinin açılıp temizleneceği konusunda bilgi verebilecek arkadaşlara müteşekkir olacağım. ayrıca hız sensöründen kaynaklanabilir mi bilemiyorum. hız sensörünün nasıl, ne şekilde temizleneceği de muallakta. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. 16 Haziran 2012 tarihinde Fatih Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 bildiğim kadarıyla rolanti valfini temizlemek pek çare değil sorun çözülmez değişmesi gerekir ama sizdeki gibi aracın stop etmesi genelde hız sensöründen kaynaklı oluyor önce onu bir temizlemeni öneririm Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 abi nasıl temizleyeceğiz bunu? benim aracım lpgli 3 veya 4. viteste tekleme de yapıyor bazen. vites küçülttüğümde problem halloluyor. bu aralar araba biraz sıkıntılı gibi. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231954-ka-hiz-sensorunun-yeri-fotografli/ linke bakarsan fotoğraflarda hız sensörünün yerini görebilirsin kontak sprey ile temizleyebilirsin 1 Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Rolanti devri değerini ölçtürün belki düşük değerde ise stop edebilir.rolanti valfi ömrünü doldurmuşsa şayet değişmesi gerekir tabi orjinali ile. Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 hız sensörü soketli mi? ben 2. fotoda kablodan başka bir şey görmüyorum dairenin içinde abi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts