İçeriğe Yönlendir

Ka - Rölanti Sorunları

Koray Sezginer

Recommended Posts

Gurur Aytekin

Maf yoksa Map vardır :) çıkmacıdan almıştım çalışmazsa değiştirme garantisiyle.

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru
On 14.02.2019 at 00:04, Gurur Aytekin yazdı:

Maf yoksa Map vardır :) çıkmacıdan almıştım çalışmazsa değiştirme garantisiyle.

Az önce balata spreyi ile temizledim, fakat map sensörünün içindeki ince tel bende pekte ince değil orjinal di hiç kurcalamadım :D temizledim taktım yerine tertemiz oldu inşallah düzelir düzelirse teşekkür için Ankara ya gelirim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Timuçin Duru

Debriyaj a basınca veya vitesi boşa alınca devir yüksekde kalıyor rolanti valfi , hız sensörü ve oksijen sensörünü değiştirmeme rağmen birşey değişmedi daha ne yapmam gerekiyor bilemedim map sensörünüde temizledim kelebek hareketi sensörününde fişini kontrol ettim tertemiz varmı bir yol gösterebilecek

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
13 saat önce, Timuçin Duru yazdı:

Debriyaj a basınca veya vitesi boşa alınca devir yüksekde kalıyor rolanti valfi , hız sensörü ve oksijen sensörünü değiştirmeme rağmen birşey değişmedi daha ne yapmam gerekiyor bilemedim map sensörünüde temizledim kelebek hareketi sensörününde fişini kontrol ettim tertemiz varmı bir yol gösterebilecek

Timuçin bey, her konuya ayrı ayrı dağınık yazdığnız için takip edemiyorum artık. Tüm yapılanlar için ayrı bi konu açsanız da oradan tavsiyelerde bulunsak size?

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru
13 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Timuçin bey, her konuya ayrı ayrı dağınık yazdığnız için takip edemiyorum artık. Tüm yapılanlar için ayrı bi konu açsanız da oradan tavsiyelerde bulunsak size?

Devir söz konusu olduğu için yazıyorum ama tabiki açarım bir konu

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru

Merhabalar;

Aracımda temizlik için aküyü söktükten sonra aracımda bir devir sorunu oluştu vites değişimlerinde vevir yüksek kalıyor debriyaj a bastığımda devir yükseliyor ve durmak için vitesi boşa aldığımda da durduktan 2-3 sn sonrasında devir yavaş yavaş rolantiye düşüyordu,

Bu sorunun üstesinden gelebilmek için rolantı valfi, hız sensörü ve oksijen sensörünü değiştirdim map sensörünün bağlantısını balata spreyi ile temizledim ama hala aynı rolanti valfinin fişini çıkartınca herşey normale dönüyor, sörünün ne olduğu yönünde fikri olan var mı? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

OBD ile bağlandığımızda dijital olarak hızımızı okuyabiliyor muyuz?

Debriyaj switch'ini kontrol ettik mi?

Karter havalandırmaya baktık mı?

Subap ayarı yapıldı mı?

Takılan rölanti valfinin de arızalı olması ihtimaline karşılık, bir tane daha denedik mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Timuçin Duru
43 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

OBD ile bağlandığımızda dijital olarak hızımızı okuyabiliyor muyuz?

Debriyaj switch'ini kontrol ettik mi?

Karter havalandırmaya baktık mı?

Subap ayarı yapıldı mı?

Takılan rölanti valfinin de arızalı olması ihtimaline karşılık, bir tane daha denedik mi?

OBD ile baktığımda hızı görebiliyorum,

debriyaj swich kontrol edilmedi

karter havalandırma kontrol edilmedi

subap ayarı yapılmadı 

rolantı valfının ıkıncısını bulamam kı..satın almalıyım..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

E siz hiç bi şey yapmamışsınız ki :)

Rölanti valfini değiştirdim demişsiniz, nasıl değiştirdiniz? Satın aldıysanız, aldığınız yer ile görüştünüz mü? Aldığınız ürün de arızalı olabilir zira.

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru

Konuşmadım valla çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim ??

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru

Konuştum focus tipi olanından varmış bakıcaz elinde uyum olanından varsa kontrol yapıcaz eğer sorun valften ise değişicez bunun bir başka kontrolü olsa keşke

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Valfin çalışıp çalışmadığını görmek mümkün değil. Ancak dediğim gibi, adı üstünde, muhtemelen rölantiyi tuttaramadığı için böyle bi sorun yaşıyoruz.

Ayrıca daha bir çok şey saydım size. Onlara da baktırmanız gerekiyor.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

MAF sensörünün içindeki ince tellerin aşınırıdırıcı olan balata spreyinden zedelendiği hakkında yazılar okumuştum. İpa gibi aşındırıcı olmayan bir sıvı ile temizlenmesi gerektiğinden bahsediliyordu. Umarım sorun bu değildir 

Yorum bağlantısı
Barış Özarslan

focus 1 ile aynı ben zamanında yan sanayi alıp 1  ay sonra arıza yapmıştı(yüksek devirde çalışma)mümkünse orijinal ford olsun

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru
9 saat önce, Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

MAF sensörünün içindeki ince tellerin aşınırıdırıcı olan balata spreyinden zedelendiği hakkında yazılar okumuştum. İpa gibi aşındırıcı olmayan bir sıvı ile temizlenmesi gerektiğinden bahsediliyordu. Umarım sorun bu değildir 

Temizlemeden öncede durum aynıydı temizledim birşey değişmedi.

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin
On 16.02.2019 at 19:12, Timuçin Duru yazdı:

Az önce balata spreyi ile temizledim, fakat map sensörünün içindeki ince tel bende pekte ince değil orjinal di hiç kurcalamadım :D temizledim taktım yerine tertemiz oldu inşallah düzelir düzelirse teşekkür için Ankara ya gelirim :)

Son durum ney Timuçin bey ?

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru
2 saat önce, Gurur Aytekin yazdı:

Son durum ney Timuçin bey ?

Merhaba gurur bey alaka için teşekkürler,

hiç bir değişiklik yok hatta eski rolanti valfini bir gün vd40 içinde bekletip taktım yine aynı hiç değişiklik yokaynı araç yüksek devirde çalışıyor, servise gittim bir arıca kodu çıkmış onuda sildiğini söyledi ama yinede değişen birşey yok sanırım bunu çözemiycez...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
41 dakika önce, Timuçin Duru yazdı:

Merhaba gurur bey alaka için teşekkürler,

hiç bir değişiklik yok hatta eski rolanti valfini bir gün vd40 içinde bekletip taktım yine aynı hiç değişiklik yokaynı araç yüksek devirde çalışıyor, servise gittim bir arıca kodu çıkmış onuda sildiğini söyledi ama yinede değişen birşey yok sanırım bunu çözemiycez...

Rölanti valfi yağsız kontak spreyle temizlenmeliydi. WD40 zaten yanlış seçim.

Servise gidebiliyorsanız, Osman ile Fatih ustaya götürsenize? Onlar çözerler.

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru

Çok uzaklar çoook ama haftaya gece çalışıcam bir sabah gidebilirim 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok derken? İstanbul'un bi ucundan diğer ucu 100km. 8LT tüketseniz 50TL'ye geliyor yuvarlak hesap :)

Yorum bağlantısı
Timuçin Duru
7 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Çok derken? İstanbul'un bi ucundan diğer ucu 100km. 8LT tüketseniz 50TL'ye geliyor yuvarlak hesap :)

:)) tüketeceği yakıt değil derdim ben vardiyalı sistem çalışıyorum sani bey işe giriş çıkış saatlerim İstanbul trafiğine hiç uymuyor saat 15 de işten çıkıp maslağa gitmem ve maslaktan Büyükçekmeceye geçmem saatlerimi alır ne yazıkki bunu sorun yapıyorum :( yoksa bende iştiyorum gitmeyi hatta aradım konuştum bile kendileriyle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serkan Yıldırım
(düzenlendi)

Nadiren benim ka da yapıyor, çok üstüne düşmedim, farkettiğimde biraz gazı köklüyorum, o öyle olmaz böyle olur gibi :) Debriyaja sertçe basıp çekiyorum ara. boştayken. en son 1 hafta önce fark ettim, canımı sıktı, kenara çektim stop ettim, yeniden çalıştırdım geçti.Şu an alt takımlar vs toparlanıyor, bitsin genel bir temizlik yapacağım. Ben debriyajdan ve sinyallerden şüphelendim. Bakalım..

tarihinde Serkan Yıldırım tarafından düzenlendi
imla
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
On 17.02.2019 at 20:00, Timuçin Duru yazdı:

Biraz yukarıda aslında çok değerli bilgiler var. İyice kontrol ettirdiniz mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...