Sani Gerşon 5 Eylül 2018 Paylaş 5 Eylül 2018 Ben hala rölanti valfi diyorum. Oksijen sensörü de mutlaka araçta takılı olmalı. Sensör yoksa yakıt güzel artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Kadir Sime 5 Eylül 2018 Paylaş 5 Eylül 2018 Rölanti valfinin fişini çektim takımları toplarken. Araba düzeldi. Bu şekilde kullanmanın bir zararı var mı? Sani bey valla mesajı yazdım, fişi çektim siz yazmışsınız. Rölanti valfi bizlere ömür. Fişi takıp mu kullanayım yoksa bu şekilde de kullansam olur mu? Ayrıca arabam LPG'li bana oksijen sensörü lpg'de işine yaramaz demişti bir usta, ondan 1 yıldır kopuk, eklemedim, yakıtı etkiliyorsa lpg'de de değiştireyim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Eylül 2018 Paylaş 5 Eylül 2018 LPG sistemi akıllı tipse oksijen sensörü gerekli. Rölanti valfinin fişinin çekilmesi, ilk zaman işinizi çözecek olsa da, yakıt haritası bozulduğu zaman bu sefer stop etmelerle karşılaşacaksınız. Rölanti valfinin değişimi gerekli. http://www.otomert.com.tr/ka-rolanti-valfi-sensoru-1996-1999-ithal-pmu1521 http://www.otomert.com.tr/ka-rolanti-valfi-sensoru-1996-1999-orjinal-pmu594 Siteyi tanımıyorum, sadece örnek vermek için paylaştım. Yorum bağlantısı
Kadir Sime 5 Eylül 2018 Paylaş 5 Eylül 2018 Çok teşekkür ederim Sani bey. O zaman yarın ilk iş rölanti valfi ve oksijen sensörünü değiştirmek olacak. 1 Yorum bağlantısı
Kadir Sime 6 Eylül 2018 Paylaş 6 Eylül 2018 Bir sorum daha olacak, sabah arabayı çalıştırıp biraz test sürüşü yaptım. Rölanti valfinin fişi çekiliydi. 1250 - 1400 arası rölanti dalgalanması vardı araçta. Ayrıca boşa attığımda da devir 1800'lere kadar yükseliyordu. Rölanti fişi takılıykenki gibi delirmedi araç ama yine bir düzensizlik var. Sizce bu rölanti valfi sökük diye olan bir durum mu yoksa bu dalgalanma ve gaz yeme durumlarının başka nedenleri mi var? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Eylül 2018 Paylaş 6 Eylül 2018 Rölanti valfi sökük diye yaşıyorsunuz bu durumu. Yukarıda bahsetmiştim. Yakıt haritanız bozuldukça bu durum daha da farklılaşacak. Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 6 Aralık 2018 Paylaş 6 Aralık 2018 Rolanti valfi ne marka alayim bir türlü bilemedim tavsiye var mı? Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 8 Aralık 2018 Paylaş 8 Aralık 2018 Merhaba hız sensörünün fişini çekmek vites değiştirirken ve durduktan sonra 1-2 sn geç şen yüksek devir sesinin sesini keser ve çok az fazla yakıt yakmasına sebep olmasından başka hiç bir zararı olmaz mı arabaya ?? Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 9 Aralık 2018 Paylaş 9 Aralık 2018 Hocam benim Ka’nın hız sensörünün soketi sökülüydü bunlara ekstra ara sıra stop etmesinede sebep oluyordu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2018 Paylaş 9 Aralık 2018 Ani frende falan stop edebilir.Araç durduğunu veya yürüdüğünü bilirse devri ona göre ayarlıyor 1 1 Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 22 Aralık 2018 Paylaş 22 Aralık 2018 Geç rölantiye düşen motorun sorununu usta rölanti sensörün bozulmuş diyip fişini çekti bu şekilde kullan dedi bir sorun olur mu sizce? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Aralık 2018 Paylaş 22 Aralık 2018 motor işlerken aküyü de sökebilirz araç çalışır mesela Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 22 Aralık 2018 Paylaş 22 Aralık 2018 25 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: motor işlerken aküyü de sökebilirz araç çalışır mesela Çağlar bey alaycı tavrınız çok terbiyesizce,canınız sıkıldığında gidin başka yerde insanlarla dalga geçin! soruma eğer cevap verecekseniz lütfen çizginizi aşmadan.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Aralık 2018 Paylaş 22 Aralık 2018 32 dakika önce, Timuçin Duru yazdı: Çağlar bey alaycı tavrınız çok terbiyesizce,canınız sıkıldığında gidin başka yerde insanlarla dalga geçin! soruma eğer cevap verecekseniz lütfen çizginizi aşmadan.... Demiş ki.. Evet çalışır.. Ama o şekilde kullanılmaz. Ortada bir alay yok, kendi tarzınca bir örnekleme var.. Tanımadığınız için bu şekilde yorumladınız. Bence özür dileyin. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Aralık 2018 Paylaş 22 Aralık 2018 (düzenlendi) 2 saat önce, Timuçin Duru yazdı: Çağlar bey alaycı tavrınız çok terbiyesizce,canınız sıkıldığında gidin başka yerde insanlarla dalga geçin! soruma eğer cevap verecekseniz lütfen çizginizi aşmadan.... 1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Demiş ki.. Evet çalışır.. Ama o şekilde kullanılmaz. Ortada bir alay yok, kendi tarzınca bir örnekleme var.. Tanımadığınız için bu şekilde yorumladınız. Bence özür dileyin. sorun yok alışığız.. sizin ustanız fabrikanın koymuş olduğu bir parçanın soketini çekerek çözüm yaptım derken para aldı ise, asıl o dalga geçmiş. benim yazım da akü de söksek motor çalışır idi, yani normal hayatın akışında olmayacak birşey olduğu ortada aküyü sökerek araba kullanmak. aküyü sökün araba kullanın desem haklısınız da, örnekleyerek , hayatın akışına ters örnek ile anlatılan şu: fabrika bir parçayı koymuşsa bunu sökerek araba kullanılmaz. Hayatın olağan akışında , fabrikanın koymuş olduğu parçanın iptal edilerek kullanması hakkındaki sorunuza cevap olarak tecrübemi bedava da paylaştım, özür dilerim. Vesile ile yazana bakmam dünya alem bilir, sizin konulara elimden geldiğince aklım erdiğince tecrübe paylaşımı yapmışım, bunlar için de ayrıca özür dilerim. Mutlu sağlıklı sıhhatli günler dilerim.. 2. vesile: 62026 adet yazı yazmışım %90 nı teknik tir. %0.001 de dalga geçmişim , bunun için ayrıca özür diler mutlu yıllar dilerim. Esenlikle kalınız 1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Tanımadığınız Her isteyen tanıyamaz, seçtiklerim tanıyabilir 22 Aralık 2018 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 22 Aralık 2018 Paylaş 22 Aralık 2018 (düzenlendi) Bu soduyu sordum çünkü doğru olmadığını düşündüğüm için eğer bu şekilde gideceğini düşünür olsaydım buradan siz ustalara ve bilgilerine güvendiğim insanlara danışıp fikirlerini sormazdım söz konusu para değil ama ustamada para vermedim sensör bozuk dedi fişini çekti şimdilik böyle kullan dedi bende bu denli kullanmanın doğru olmadığını düşündüğümden birde danışmak istedim, Tanımadığım için sizi kusuruma bakmayın vermiş olduğum tepki cevabınıza sert ve saygısızca oldu , özürdilerim. İyi seneler mutlu yıllar dilerim 22 Aralık 2018 tarihinde Timuçin Duru tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Serkan Yıldırım 6 Ocak 2019 Paylaş 6 Ocak 2019 (düzenlendi) On 21.03.2011 at 12:11, Koray Sezginer yazdı: Şimdi soketi sabah söktük eyvallah tamam da birde bu işlemden sonra çok yakmasın ? yada diğer sensörlere zarar verir mi ? ya da başka bir deyişle sıfır bir tane hız sensörü mü alsam ? Ben bir ara sensörsüz 100km/8.9 lt ölçmüştüm aman diyeyim yenisini alın takın, taktırın efendim. Eskişehir kirazcıoğlu otoda 245tl ben oradan almıştım, bir de benimkinin soketinden kesmiş salak herifler, kabloyla bağlamak zorunda kaldım. On 22.03.2011 at 17:02, Koray Sezginer yazdı: Hocam parçanın fiyatı 325+KDV ama stoklarda yokmuş..Ama konuştuğum kişi bile sökebilirsiniz dedi genelde KA lar öyle kullanıyormuş .. Daha sonrasında lan acaba çinde var mıdır diye baltığımda da buldum. Tabi o zamanlar dolar 3 tl idi Hala daha hesaplı gibi link yaklaşık 90tl 6 Ocak 2019 tarihinde Serkan Yıldırım tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 7 Ocak 2019 Paylaş 7 Ocak 2019 Mangnetti marelli buldum oto sefaköy de 180 tl yarın takıp bir test sürüşü yapıcam inşallah sadece bununla problemin üstesinden geleceğimi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 DEĞİŞİMİ YAPTIM AMA BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ ŞİMDİ HIZ SENSÖRÜNE Mİ BAKMALIYIM? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 41 dakika önce, Timuçin Duru yazdı: DEĞİŞİMİ YAPTIM AMA BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ ŞİMDİ HIZ SENSÖRÜNE Mİ BAKMALIYIM? Konu bayağı bi uzamış, geri dönük okudum ama, tam bulamadım. Neyi değiştik en son? Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 1 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Konu bayağı bi uzamış, geri dönük okudum ama, tam bulamadım. Neyi değiştik en son? Rölanti valfini değiştim ama hala araç durduktan sonra 3 ila 5 saniye sonrasında rölantiye düşüyor ve vites değişimlerinde hiç devir düşmesi yaşanmıyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Tamam, o halde hız sensörüne bakılacak. Sabit konularda parça kodunu paylaşmışım. Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Ulaşmaya çalışayım teşekkürler peki hız sensöründen başka ihtimal varmı ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Kontrolsüz bir hava alış olabilir ama sanmıyorum, bence sensörle düzelecektir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts