Tayfun Atalay 19 Mayıs 2017 Paylaş 19 Mayıs 2017 1 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: Sıcakken tamamen düzgün mü. İlk gaza tepki nasıl sıcakken Sıcakken hiçbir problem yok, ilk gaza da son gaza da tepkisi çok tatlı abi Sorun yalnızca motor soğukken oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mayıs 2017 Paylaş 19 Mayıs 2017 Araç soğukken silindir kompresyonları ölçülmeli. Subap sorununa benziyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mayıs 2017 Paylaş 19 Mayıs 2017 İlk temel olarak subap ayarlarına bakılmalı. Yağı ne zaman değişmişti Yorum bağlantısı
Tayfun Atalay 19 Mayıs 2017 Paylaş 19 Mayıs 2017 4 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Araç soğukken silindir kompresyonları ölçülmeli. Subap sorununa benziyor. 1 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: İlk temel olarak subap ayarlarına bakılmalı. Yağı ne zaman değişmişti İlginiz için çok teşekkür ederim, yağı 6 ay kadar önce değiştirilmişti. Subap ayarı da cepte, aklınıza başka şeyler de geliyor mu? Bir usta bana rölanti valfinin de değişmesinin gerekebileceğinden bahsetmişti. Olabilir mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mayıs 2017 Paylaş 19 Mayıs 2017 Sıcakken de rölanti düzensiz olurdu. Az kirlenmiş tir soğukken idare edemiyordur belki. Bu varsa temizlik ile hallolur Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 4 Eylül 2017 Paylaş 4 Eylül 2017 Hava filtresini sök, hız sensörüne giren kilometre telini bul gevşet çıkart. Ucunu temizle ve telin girdiği yuvayı temizle geri tak. Ben böyle çözdüm. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Aynı konu 2 kere açılmış, diğeri silindi. Yorum bağlantısı
Yunusemre ARI 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 16 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Aynı konu 2 kere açılmış, diğeri silindi. Abi yanlışlıkla açtım çok sağolun 2 Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Bu olay bizde de var. Araç 204 Focus. Rölanti dalgalanmasından dolayı boğaz kelebeğini temizlettirmiştim. Bu sefer de debriyaja basınca gaz verme olayı başladı fakat debriyaja basınca en fazla 1500 devire çıkıyor , yani aman aman bir artış yok ama rahatsız edici. Bir de rölantinin yüksek çalışması da bu parça ile alakalı mıdır ? Yorum bağlantısı
Yunusemre ARI 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 bundan kaynaklı olabilir siz kelebek sensör fişini ve yuvasını bir çıkarın ve kontrol edin yağ kalıntısı nem ıslaklık varmıdır ,varsa temzleyin sorun geçmezse başka şeylere yönelenim Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 21 dakika önce, Yunusemre ARI yazdı: bundan kaynaklı olabilir siz kelebek sensör fişini ve yuvasını bir çıkarın ve kontrol edin yağ kalıntısı nem ıslaklık varmıdır ,varsa temzleyin sorun geçmezse başka şeylere yönelenim O parçanın yerini anlatmanızı rica edebilir miyim ? , görsel ile de desteklerseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Yunusemre ARI 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 45 dakika önce, Anıl Atakan Atmaca yazdı: O parçanın yerini anlatmanızı rica edebilir miyim ? , görsel ile de desteklerseniz sevinirim. videodaki araç ford ka videoda yeri mevcut,sizin aracınızdada gaz kelebeğinin üstündedir. Yorum bağlantısı
Tayfun Atalay 1 Eylül 2018 Paylaş 1 Eylül 2018 Herkese merhabalar, 99 Model Ford KA aracım yaklaşık 5, 6 aydır debriyaja bastığımda bağırmaktaydı. Son zamanlarda ise debriyaja basıp ayağımı çeksem bile boşa attığımda bağırmaya devam ediyor. Bu bağırma da araç durana kadar sürüyor. Bu sorun hız sensörü ile alakalı olabilir mi? OBD ile baktığımda şu hata kodlarını gördüm. Yardımcı olabilir misiniz? P0122 Kelebek Pedali Pozisyon Sensörü/A Anahtarı - Devre Düşük Girişi P1120 Ford: Throttle Position Sensor 'A' Out Of Range Low P1000 Ford: OBD Systems Readiness - Test Not Ceomplete P1125 Ford: Throttle Position Sensor 'A' Intermittent Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Eylül 2018 Paylaş 1 Eylül 2018 Rölanti valfi ve hız sensörü kontrol edilecek öncelikle. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2018 Paylaş 1 Eylül 2018 akü kutup başı eksiyi sökün, sonra beyin soketini sökün, 30 dak beklyein ters sıra ile geri takın. deneyin . beyin sürücü tarafı sol ayak tarafında. 1 1 Yorum bağlantısı
Kadir Sime 2 Eylül 2018 Paylaş 2 Eylül 2018 Merhaba, arkadaşlar arabamın hız sensörüne motor temizliği esnasında su kaçırdım. Hız sensörünü değiştirdim. 10 gün oldu. Çalışıyor. Fakat son 1 haftadır araç kendi kendine aşırı gaz yiyor. Vites boştayken gaz yemesini geçtim, hareket halinde bile araba hızlanıyor kendi kendine. Yakıt normalin %50 (litre bazlı) oranında arttı. Sizce taktığım hız sensöründen mi kaynaklı? Hız sensörü arızalıyken sadece rolanti düşüp stop ediyordu. Bir de araba tam durduğunda rolantide dalgalanıyor. (1200 - 1800 devir arası kendi kendine) bazen de 3500 devirlerde kadar atıyor kendini. Önerileriniz nedir? Önce reset mi atalım? Yoksa parça arızalı olabilir mi, hız sensöründen mi şüphelenelim? Yorum bağlantısı
Barış Özarslan 3 Eylül 2018 Paylaş 3 Eylül 2018 On 01.09.2018 at 20:27, Tayfun Atalay yazdı: Herkese merhabalar, 99 Model Ford KA aracım yaklaşık 5, 6 aydır debriyaja bastığımda bağırmaktaydı. Son zamanlarda ise debriyaja basıp ayağımı çeksem bile boşa attığımda bağırmaya devam ediyor. Bu bağırma da araç durana kadar sürüyor. Bu sorun hız sensörü ile alakalı olabilir mi? OBD ile baktığımda şu hata kodlarını gördüm. Yardımcı olabilir misiniz? P0122 Kelebek Pedali Pozisyon Sensörü/A Anahtarı - Devre Düşük Girişi P1120 Ford: Throttle Position Sensor 'A' Out Of Range Low P1000 Ford: OBD Systems Readiness - Test Not Ceomplete P1125 Ford: Throttle Position Sensor 'A' Intermittent gaz kelebeği konum sensörü ve rolanti valfi hiç değişmemişse orijinali ile yenileyin, bendede vardı bu sorun bunları değiştirmiştim düzeldi Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 3 Eylül 2018 Paylaş 3 Eylül 2018 11 saat önce, Kadir Sime yazdı: Merhaba, arkadaşlar arabamın hız sensörüne motor temizliği esnasında su kaçırdım. Hız sensörünü değiştirdim. 10 gün oldu. Çalışıyor. Fakat son 1 haftadır araç kendi kendine aşırı gaz yiyor. Vites boştayken gaz yemesini geçtim, hareket halinde bile araba hızlanıyor kendi kendine. Yakıt normalin %50 (litre bazlı) oranında arttı. Sizce taktığım hız sensöründen mi kaynaklı? Hız sensörü arızalıyken sadece rolanti düşüp stop ediyordu. Bir de araba tam durduğunda rolantide dalgalanıyor. (1200 - 1800 devir arası kendi kendine) bazen de 3500 devirlerde kadar atıyor kendini. Önerileriniz nedir? Önce reset mi atalım? Yoksa parça arızalı olabilir mi, hız sensöründen mi şüphelenelim? Merhaba, Çalışıp çalışmadığını anlamak için obd cihazından kontrol edebilirsiniz, hata mesajı verirse aküyü eksi kutuptan söküp 5 dakika sonra tekrar bakarak kontrol edebilirsiniz. Eğer yine hata veriyorsa arızalı olması muhtemeldir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Eylül 2018 Paylaş 3 Eylül 2018 13 saat önce, Kadir Sime yazdı: Merhaba, arkadaşlar arabamın hız sensörüne motor temizliği esnasında su kaçırdım. Hız sensörünü değiştirdim. 10 gün oldu. Çalışıyor. Fakat son 1 haftadır araç kendi kendine aşırı gaz yiyor. Vites boştayken gaz yemesini geçtim, hareket halinde bile araba hızlanıyor kendi kendine. Yakıt normalin %50 (litre bazlı) oranında arttı. Sizce taktığım hız sensöründen mi kaynaklı? Hız sensörü arızalıyken sadece rolanti düşüp stop ediyordu. Bir de araba tam durduğunda rolantide dalgalanıyor. (1200 - 1800 devir arası kendi kendine) bazen de 3500 devirlerde kadar atıyor kendini. Önerileriniz nedir? Önce reset mi atalım? Yoksa parça arızalı olabilir mi, hız sensöründen mi şüphelenelim? Rölanti valfinizi temizlediniz mi? KArter havalandırma hortumu ne alemde? Yorum bağlantısı
Kadir Sime 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 On 03.09.2018 at 10:56, Sani Gerşon yazdı: Rölanti valfinizi temizlediniz mi? KArter havalandırma hortumu ne alemde? Merhaba, aracı obd cihazı ile sürekli takip ediyorum. Bugün de hız sensörünün fişini çıkarıp taktım. Sorun hız sensöründen gözükmüyor. Rölanti valfini hiç temizlemedim. Kartel havalandırma hortumunu geçen yıl sıfır motor yaptırırken değiştirmiştim. Bugün de baktım bir sorun gözükmüyor. Sanırım rölanti valfini temizleyip denemem gerekecek. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Ka da varmidir bilmiyorum ama bogaz kelebegi konum sensoru arizasi gibi geldi bana. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Hız sensörü değildir zaten. Hava alıyordur bir yerden. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 On 02.09.2018 at 21:42, Kadir Sime yazdı: Önce reset mi atalım? önce reset atın parça sağlamsa %99 düzelecek hem de denemesi bedava daha ne olsun? 1 Yorum bağlantısı
Kadir Sime 5 Eylül 2018 Paylaş 5 Eylül 2018 Tekrar merhaba, Akü kutup başını 24 saat çıkarttım. Bu süre zarfında Rölanti valfini ve diğer sensör fişlerini temizledim. Şuan araç başındayım, heyecanla marş vurdum ve sonuç aynı. Obd cihazına da baktım, yine temiz, sadece çoktandır kopuk olan oksijen sensörünün arıza kodu çıkıyor. Çok dalgalı bir rölanti, ani gaz yükselmesi ve hareket halinde gaza basmadan kendi kendine hızlanma. Hız, tam 0 km'ye düşmediği zaman da boşa attığımda araba deliriyor. Önerileriniz nedir? Not: (boğaz kelebeğini sökmedim.) Yorum bağlantısı
Recommended Posts