Misafir 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 Hız sensöründen kaynaklanıyor. bende aynı sorunu yaşıyordum. Sensör soketi takılı değilmiş, bir güzel temizleyip taktık maşallah şimdi sorunsuz biniyorum. Yorum bağlantısı
Burcu Sedir 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 Sabri ustaya gidiorum zaten. Valla genel olarak cekildi fisi ama neden cekilir ki .tamam ozamn taktiriyim duzelir mi ? Bide niye cekilir ve takilir o fis ne ise yario yani Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 Yetkili servis zamanı da vss fişini çekik bırakarak tamir yoluna giderdik, motora zararı yok, kullanımda devir yukarda kalmaz, ilerde de ekstra sorun yaratmaz, Yorum bağlantısı
Burcu Sedir 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 Yani takilinca artik stop etmuycek dimi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 vss ssoketi takılınca yine stop edilecek, yenisi de bayağı pahalıdır. bunun görevi, çok acemi kullanımda yarım debriyaj / gaz yaparken ve araç yürüyor ise devri fazla düşürmemek dolayısı ile acemi sürücye yardım etmesidir, aynı sistem mantığı fiesta da vardı, devri yukarda tutardı. Yorum bağlantısı
Burcu Sedir 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 Stop edicekse ne mantigi var bu yazdiginizdan hic bisey anlamadim acemi bi kullanim soz konusu degil.hiz sensoru fisi takilinca problemim cozulucek mi bunu merak ediyorum Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 16 Ağustos 2012 Paylaş 16 Ağustos 2012 (düzenlendi) Sabri ustaya gidiorum zaten. Valla genel olarak cekildi fisi ama neden cekilir ki .tamam ozamn taktiriyim duzelir mi ? Bide niye cekilir ve takilir o fis ne ise yario yani VSS sensörü sorun teşkil etmişse soketi çıkartmışlardır. Veya bakıma girmişseniz usta çıkartmış takmayı unutmuş olabilir. Başıma geldi. VSS bende vites yükseltirken debriyaja basınca motor devrinin tavan yapması problemi yaptı. Bende sensörü kontak sprey ile temizledim ve taktım. 1 aydır o sorunum yok. VSS sorunsuz rölanti valfiniz sağlam ve manifold fazladan hava almıyorsa ki düşük olasılık bu bence stop etme sorununuz kesinlikle düzelecektir. Yanlız ustayı iyi seçin bizim arabalara ufo gözüyle bakıyor çoğu. VSS diyorsun o da ne diye yüzüne bakıyorlar ilginç memleket ve bilinçsiz ustalar serisi. Ayrıca VSS acemiler için değil aracın hızını ECU'ya bildirmek için ki bu soket takılı değilse yakıt tüketimi de artmakta 16 Ağustos 2012 tarihinde Turgut Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 17 Ağustos 2012 Paylaş 17 Ağustos 2012 Sabri ustaya gidiorum zaten. Valla genel olarak cekildi fisi ama neden cekilir ki .tamam ozamn taktiriyim duzelir mi ? Bide niye cekilir ve takilir o fis ne ise yario yani Burcu Hanım şöyle düşünün: Aracınızda çalışmayan (bozuk) bir parça var. Bu parça, düzgün çalışan bir yenisi ile değişmediği sürece (yerinden sökülmüş bile olsa) araçta bir şeyler düzgün çalışmayacaktır. Bahsettiğiniz sorun ben dahil bir çok arkadaşta vardı, VSS'yi (hız sensörünü) yenileyince ortadan kalktı. Yorum bağlantısı
Fırat Özdemir 17 Ağustos 2012 Paylaş 17 Ağustos 2012 bir de aracın orjinalinde olan bir şeyi çıkarmak ne demektir anlamakta zorlanıyorum,bunu yapan ustanında forumun önerdiği biri olması da enteresan.seyir halindeyken stop etmenin ne büyük risk olduğunu konuşmaya gerek yok sanırım. Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 17 Ağustos 2012 Paylaş 17 Ağustos 2012 Yetkili servislerden uzak durun diyorum çünkü hiçbir şeyinden anlamıyorlar KA'nın genel olarak. Veya uğraşmak istemiyorlar hayrına yapacaklar gibi. Gidin nazınızın geçtiği bir usta varsa derdinizi anlatın derim ben. Yorum bağlantısı
Burcu Sedir 17 Ağustos 2012 Paylaş 17 Ağustos 2012 teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiler için.. şimdi hız sensörünü mü değiştiriyim yada fişinimi tekrar takıcaz ?? değişirse maliyet ne olur ortalama bi rakam verebilir misiniz Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 19 Ağustos 2012 Paylaş 19 Ağustos 2012 teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiler için.. şimdi hız sensörünü mü değiştiriyim yada fişinimi tekrar takıcaz ?? değişirse maliyet ne olur ortalama bi rakam verebilir misiniz Öncelikle sensörü temizletme yoluna gidin çözüm olabilir. Olmadı artık yenisi gerekli fakat piyasada da bulmak çok zor. Ben bulamamış ford escord 1.3 sensörü takmıştım. Ford ka nın kini bulabilirseniz ki zor 300-350 TL gibi bir fiyat istiyorlardı. Ancak ebay da da Ford KA speed sensor diye aratırsanız bulunmakta tabi kargo ücreti vs var yurt dışında da. Öncelikle sensörü temizletin. Ustalar uğraşmak istemiyorlar biraz bu işlerden anlayan biri varsa ona da yaptırabilirsiniz. Forum da sensörün nerede olduğu nasıl temizlendiği anlatılmıştı resimli olarak. Hava filtresi kutusunu çıkarttırın şanzımanın üzerinde yukarda da bir elektrik soketine bağlı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Ağustos 2012 Paylaş 19 Ağustos 2012 teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiler için.. şimdi hız sensörünü mü değiştiriyim yada fişinimi tekrar takıcaz ?? değişirse maliyet ne olur ortalama bi rakam verebilir misiniz Mutlaka 0 alın ve değiştirin. %99 sorununuz düzelecek. Çağlar abi, VSS sensörü sökülünce KA'larda kesinlikle devir problemi oluşuyor. Ayrıca yakıt müthiş derecede artıyor. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 (düzenlendi) stop etmekle ilgili bir sürü deneme yaptım, genel izlenimim klima açıkken rolantim durmaya yakın önce debriyaja basıp frenle yavaşlamak ise 700 D/D ya kadar düşüyor ama klima desteğiyle stop etmiyor. Benzinde kullanırken devirde dalgalanmam daha az 800 / 900 arasında değişiyor stop etme durumu çok çok nadir. Anlayamadığım tek nokta lpg ya da benzinde kullanırken bu sorunun bazen hiç olmaması, böyle olunca da yok yere gidip parça almak istemiyorum. Muhtemel problemin LPG kalibrasyonuyla ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü ayar yaptırmadan önce böyle bir sorunum yoktu. Yine de hız sensörünü söküp temizleyip takmayı düşünüyorum. Sonuçları yeniden yazarım, ebay da vss nin fiyatı 85 - 100 euro arası cidden pahalıymış. 20 Ağustos 2012 tarihinde Tolgahan Köroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 22 Ağustos 2012 Paylaş 22 Ağustos 2012 stop etmekle ilgili bir sürü deneme yaptım, genel izlenimim klima açıkken rolantim durmaya yakın önce debriyaja basıp frenle yavaşlamak ise 700 D/D ya kadar düşüyor ama klima desteğiyle stop etmiyor. Benzinde kullanırken devirde dalgalanmam daha az 800 / 900 arasında değişiyor stop etme durumu çok çok nadir. Anlayamadığım tek nokta lpg ya da benzinde kullanırken bu sorunun bazen hiç olmaması, böyle olunca da yok yere gidip parça almak istemiyorum. Muhtemel problemin LPG kalibrasyonuyla ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü ayar yaptırmadan önce böyle bir sorunum yoktu. Yine de hız sensörünü söküp temizleyip takmayı düşünüyorum. Sonuçları yeniden yazarım, ebay da vss nin fiyatı 85 - 100 euro arası cidden pahalıymış. Tolgahan, Hız sensörünün çalışıp çalışmadığını kontrol etmen gerekiyor öncelikle. Bunun için 2 seçenek var: 1. OBD adaptörü alıp Android'li bir telefondan, (araç hareket halindeyken) dijital hız göstergesinin çalışıp çalışmadığına bakmak. 2. Aracı bir ustada veya serviste bilgisayara bağlatıp hız sensörü hata veriyor mu bakmak. Kanımca araçtaki hız sensörü arızalı. LPG'yi hız sensörü çalışırken kalibre ettirdiysen, sensör bozulunca saçmalamaya başladı gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 22 Ağustos 2012 Paylaş 22 Ağustos 2012 Tolgahan, Hız sensörünün çalışıp çalışmadığını kontrol etmen gerekiyor öncelikle. Bunun için 2 seçenek var: 1. OBD adaptörü alıp Android'li bir telefondan, (araç hareket halindeyken) dijital hız göstergesinin çalışıp çalışmadığına bakmak. 2. Aracı bir ustada veya serviste bilgisayara bağlatıp hız sensörü hata veriyor mu bakmak. Kanımca araçtaki hız sensörü arızalı. LPG'yi hız sensörü çalışırken kalibre ettirdiysen, sensör bozulunca saçmalamaya başladı gibi geliyor bana. haklı olabilirsin aslında, malum siteden elm 327 cihazına baktım farklı fiyatlar var, ka için obd II mi almak gerekli ? ve bu vss arızasını tüm obd portundan arıza okuyan cihazlar ile görebilir miyiz ? Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 23 Ağustos 2012 Paylaş 23 Ağustos 2012 haklı olabilirsin aslında, malum siteden elm 327 cihazına baktım farklı fiyatlar var, ka için obd II mi almak gerekli ? ve bu vss arızasını tüm obd portundan arıza okuyan cihazlar ile görebilir miyiz ? "Gerekli" demeyeyim de, ben OBD II kullanıyorum diyeyim. Elm 327 bluetooth ile bağlı (55TL) ye almıştım. Telefon HaTiCe, android ile tosun gibi Torque Pro çalışıyor. Vss'yi ve diğer tüm arızaları detaylarıyla birlikte görebilirsin. Yorum bağlantısı
Ahmet Kilicaslan 23 Ağustos 2012 Paylaş 23 Ağustos 2012 Kırmızı ışıkta bosa alip yavaslayinca araba stop ediyordu...bu forumdan takip ettiğim kadari ile hiz sensörü idi....osman ve fatih usta rolanti valfi dedi ...cikma bulup takmislar yarin alacam arabayi Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 24 Ağustos 2012 Paylaş 24 Ağustos 2012 Ben Ebay dan sipariş ettim kargo dahil 25tl geldi. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 fiyat cok iyiymis, daha once hic alisveris yapmadim ebay dan paypal gerekli sanirim. Yeniden alisveris yaparsaniz benim icinde alabilir misini? Ucretini havale yaparim Yorum bağlantısı
Ahmet Kilicaslan 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Kırmızı ışıkta bosa alip yavaslayinca araba stop ediyordu...bu forumdan takip ettiğim kadari ile hiz sensörü idi....osman ve fatih usta rolanti valfi dedi ...cikma bulup takmislar yarin alacam arabayi evet buldum cuma günü aldım arabayı ...rolanti valfi çıkması bulunup takılmış 50 tl ve radyatör hortumu daha önce ek yapılan yere paslanmaz bir aparat yapılmış ..su kaçağı olan yere ..stop etme ve fokurdama kesildi ..işçilikle beraber 190 tl ...dediğim gibi ben sorunumla ilgili olarak forumdan takip ettiğim kadari ile bunun hız sensörü olduğunu düşünmüştüm ama değilmiş.. Yorum bağlantısı
Guest Alper Çelikbalta 1 Eylül 2012 Paylaş 1 Eylül 2012 merhaba benimde aracımda aynı tarz bir sorun var aracımın fan motoru yandı ve çevresindeki kablolarda..tamirini yaptıktan sonra aracımda giderken gaz yememe ve sarsıntı yapıyor,aracı boşa aldığımda ise stop ediyor.sizce neden olabilir?birde bursada ford ka dan anlayan bir servis biliyormusunuz? Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 merhaba benimde aracımda aynı tarz bir sorun var aracımın fan motoru yandı ve çevresindeki kablolarda..tamirini yaptıktan sonra aracımda giderken gaz yememe ve sarsıntı yapıyor,aracı boşa aldığımda ise stop ediyor.sizce neden olabilir?birde bursada ford ka dan anlayan bir servis biliyormusunuz? Alper merhaba, Giderken gaz yememe ve silkelemeyi genelde ateşleme sorunu olduğu zaman yapar. Bunun için sırasıyla Bujiler - Buji Kabloları - Ateşleme Bobini'ni kontrol etmeni/değiştirmeni tavsiye ederim. Kabloların eriyeceği kadar bir yanma yaşadıysan, buji kabloların da zarar görmüş olabilir. Araç dururken boşa aldığında stop ediyorsa Rölanti Valfi, hareket halinde iken boşa aldığında stop ediyorsa Hız Sensörü veya Rölanti valfi (ikisi de arızalı olabilir).. Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 23 Kasım 2012 Paylaş 23 Kasım 2012 2001 model aracımın rolanti valfi değişecek.merkez otoda baktım 250 lira dediler.arkadaşlar daha uygun fiyata alabileceğim bir yer varmı?. istanbulda ikamet ediyorum.teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Recommended Posts