İçeriğe Yönlendir

Ka - Rölanti Sorunları

Koray Sezginer

Recommended Posts

Barış Kalkan

bir ucu soketli diğer ucu vidalı bir parça orda zor gürünüyor fotoğrata

hava filtresi kutusunu söküp aşağıya bakarsan görebilirsin soketi kabloyu takip ederkde hız sensörünü bulabilirsin

Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar

teşekkür ederim. ben bir ara hatta bu akşam bu hız sensörünü bir temizleyeyim. wd40 mı önerirsiniz abi bunun için? her iki tarafa da sıkayım. nasıl bir kirlenmeyle karşılaşabilirim. sadece temizlesem yeterli olur mu?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Hakan Aydın arkadaşım buluştuğumuz gün önce balata spreyi biraz bekledikten sonrada kontak spreyi ile temizlemişti,

sadece sensöre sıkman yeterli olucaktır üst taraftaki sokete gerek yok

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

abi nasıl temizleyeceğiz bunu? benim aracım lpgli 3 veya 4. viteste tekleme de yapıyor bazen. vites küçülttüğümde problem halloluyor. bu aralar araba biraz sıkıntılı gibi.

Rölanti valfi bir ya da iki vida ile beraber tutunuyor motora. Onları açın, soketini sökün. Balata spreyi ile bir güzel yıkayın, temizleyin ve kurutun. Ardından söktüğünüz gibi "iyi sıktığınıza emin olarak" takın.

Durum düzelebilir de düzelmeyebilirde.

Aracınızdaki tekleme için, ateşeleme sistemini kontorl ettirin. Muhtemelen buji veya buji kablolarınız pertlemiştir...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar

sani, rolantide de stop ediyor. hız sensörü problem değil mi? bu hız sensörü deaktif edilse problem düzeliyor mu, ayrıca deaktif durumda araca ne gibi zararları olabilir?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sani, rolantide de stop ediyor. hız sensörü problem değil mi? bu hız sensörü deaktif edilse problem düzeliyor mu, ayrıca deaktif durumda araca ne gibi zararları olabilir?

Hız sensörü araç yavaşlarken stop etmesine sebep verir. Rölantide stop ediyorsa, adı üstünde, rölanti sensörü problemlidir.

Hız sensörünü deaktif ederseniz, aracınız yüksek yakmaya başlayacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar
(düzenlendi)

bu akşam aracımın rolanti valfini söktüm. soketi çıkardıktan sonra iki vidayı da söktüm. valfin içi temiz gibiydi. wd 40 basarak valf hatlarını komple yıkadım. peçete ile kuruladıktan sonra arabayı test ettim. rolantide arabam stop etmiyor. inşaallah problem çözülmüştür. ileriki günlerde belli eder kendini. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. barış abi, hız sensörüne dokunmadım hiç. onu da temizlersem aşırı hızdan uçacak diye korktum:)

sanicim ayrıca yardımların için teşekkürler, forum için bilgilerinle büyük değersin.

tarihinde Fatih Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu akşam aracımın rolanti valfini söktüm. soketi çıkardıktan sonra iki vidayı da söktüm. valfin içi temiz gibiydi. wd 40 basarak valf hatlarını komple yıkadım. peçete ile kuruladıktan sonra arabayı test ettim. rolantide arabam stop etmiyor. inşaallah problem çözülmüştür. ileriki günlerde belli eder kendini. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. barış abi, hız sensörüne dokunmadım hiç. onu da temizlersem aşırı hızdan uçacak diye korktum:)

sanicim ayrıca yardımların için teşekkürler, forum için bilgilerinle büyük değersin.

Geçmiş olsun, ben teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Fatih Acar

bugün çıkma bir rolanti valfi buldu ankaradan engin usta, taktık, canavar. valf değişti, benim tosun stop etmiyor. ucuza kapatmış oldum. ama bu meret bozulunca bozuluyor demek ki.

Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar

temizledikten sonra düzeldi, ama 2-3 gün sonra aynı stoplar devam etti. bugün arabayı baya bı kullandım. stop etmedi hiç. aksam evın onune geldım, hop bı daha basladı. sınırlerım cok bozuk.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

temizledikten sonra düzeldi, ama 2-3 gün sonra aynı stoplar devam etti. bugün arabayı baya bı kullandım. stop etmedi hiç. aksam evın onune geldım, hop bı daha basladı. sınırlerım cok bozuk.

Sıfırını almanız gerekiyor. Çıkmanın da ne halde olacağı zaten belli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

yakmana hiç gerek yok eksikleri giderilene kadar sıkıntı olabilir bence parça konusunda biraz daha hassas davranmak gerekiyor, araçlar zaten eski 14 yaşını doldurmuş çıkma parça almak çok faydalı olmaz, benimde başlangıçta sorunlarım vardı rolanti sorunu bende berbattı yokuş yukarı vites değiştirerek gaza basmadan gittim bir aksam ama ertesi gün hemen rolanti valfini sıfırı ile değiştirdim aynı parça sorunu bendede vardı

sıfır ile değiştir gitsin üzme kendini yahu :)

Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım
(düzenlendi)

Selamlar arkadaşlar yeni bir sorunum var onu aktarayım umarım çözümü zor değildir.

Aracım özellikle motor soğuk iken marşa basınca çalışıyor ama rölantiye geçerken biraz sallıyor sonra rölantide iniş çıkışlar oluyor. ve yine araç boşta iken ayağımı gaza belli bir miktar basılı sabit tutunca motordan gelen seste iniş çıkışlar oluyor. ve sanki gaza dokununca motor geç tepki veriyor. ateşleme bobinini mi acaba sorun

tarihinde Turgut Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bujiden başlayın değişime ;olmaz ise buji kablosu ; en son bobin... Ucuzdan pahalı prensibiyle..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

Bujiden başlayın değişime ;olmaz ise buji kablosu ; en son bobin... Ucuzdan pahalı prensibiyle..

Bujileri birkaç ay önce değiştirmiştim. Bobinde 2 yıl önce değişmişti araç lpg'li. Buji kablolarını değiştirmedim

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bujileri birkaç ay önce değiştirmiştim. Bobinde 2 yıl önce değişmişti araç lpg'li. Buji kablolarını değiştirmedim

Denemek lazım ..

Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu

rolanti valfi temizliği, buji kontrolü, boğaz kelebeği temizliği, buji kablolarının kontrolü, farklı bir yerden hava alıp almadığını kontrol edin bence.

temizlik işe yarar diye düşünüyorum. Benim de aracımda aynı problemler vardı bahsettiğim işlemlerden sonra stabil çalışmakta.

değişen tek parçam bujiler. Onları da forum tavsiyesi ile motcraft marka ve belirtilen kod'a göre aldım. Aşmış olduğum bir konuda detayları mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

rolanti valfi temizliği, buji kontrolü, boğaz kelebeği temizliği, buji kablolarının kontrolü, farklı bir yerden hava alıp almadığını kontrol edin bence.

temizlik işe yarar diye düşünüyorum. Benim de aracımda aynı problemler vardı bahsettiğim işlemlerden sonra stabil çalışmakta.

değişen tek parçam bujiler. Onları da forum tavsiyesi ile motcraft marka ve belirtilen kod'a göre aldım. Açmış olduğum bir konuda detayları mevcut.

Gayet yeterli açıklamalar olmuş :good1:

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

Selamlar arkadaşlar yeni bir sorunum var onu aktarayım umarım çözümü zor değildir.

Aracım özellikle motor soğuk iken marşa basınca çalışıyor ama rölantiye geçerken biraz sallıyor sonra rölantide iniş çıkışlar oluyor. ve yine araç boşta iken ayağımı gaza belli bir miktar basılı sabit tutunca motordan gelen seste iniş çıkışlar oluyor. ve sanki gaza dokununca motor geç tepki veriyor. ateşleme bobinini mi acaba sorun

Yolda giderken gaza tam basınca da öksürür gibi ufak bir silkeleme yapıyor mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ka motoru, bujiye çok hasasatır, ayrıca tırnak aralığı da çok önemlidir, ama lpg daha az tırnak mesafsi ister, bunlara iyice bakmalı

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Abi benimde gaz kelebeği temizliğinden sonra rolanti arttı gibi manuel düşürülüyormu illaha bilgisayaramı bağlamak lazım fikirlerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...