İçeriğe Yönlendir

2011 Yaz Lastik Testleri


Evren Erakçora

Recommended Posts

Guest Ramazan Demir

Eniyisi Bridgestone Ecopia EP 150 görünüyor ama internette sayfasında bulamadım. Ondan sonra gelen nokian v anladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Guest Ramazan Demir
Sürpriz yazacaktım.

:) Michelinlerin 10000 kmsi kaldı, Bridgestone Ecopia bulamazsam nokianları takacam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

195/65/15 i inceledim. Bol rekalmlı Michelin E. Saver ın yakıt tüketimi maaşallah hemen hepsinden fazla :lol2: demek ki neymiş reklama fazla kanma. Listedeki lastiklerin çoğu Türkiye de satılmıyor, Vredestein nefis atak yapmış, yıllardır Almanya nın orta ucuz lastiğidir. Maloya da her kimse, üst sıraya yerleşmiş.

Energy Saver, Eff. Grip , Falken ZIEX, Sava Intensa, ıslak zeminde çok dikkatli olunması gerekenler, bu bir defa daha dikkat çekici.

Conti yine aşınma rekorunu kırıyor, Bri Ecopa da iyi aşınıyor.

Sonuncu olmuş çançinçon bir marka var, neredeyse hiç aşınmayacak, 100.000 km sonra bile 6mm. diş derinliği ile tren tekerleği gibi, zaten yol da tutmayacak..

Şahsen: Fiyatına göre ya Optigrip alırım, ya da Starmaxx alır, gazdan ayağımı biraz çekerim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

V performans sınıfında energy saver yetersiz kalıyor gibi, T sınıfında en iyi lastiklerden ,dikkat ederseniz. Bu ebatlarda artık primacy falan daha mantıklı. Maloya zaman zaman üst sıralarda gördüğümüz bir lastik, sanırım İtalyan menşeli. Bizim beğenmediğimiz hankook optimo 715 ( fiesta ile geliyor) üst sıralarda. Kulllanırken sesli gibi geliyor , ama yol tutuşu iyi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur

Mükemmel ömür biraz iddialı olmuş, üreticisi bile böyle cümleler sarf etmiyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mükemmel ömür biraz iddialı olmuş, üreticisi bile böyle cümleler sarf etmiyor.

geçen ömrünü mükemmel şekilde geçirdiğinden bahsetmiş olabilir mi? yoksa uzun ömür mü demek istemiş?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

O, bu değil de, yaz-kış kullanabileceğimiz, sesi az, tutunması çok, balon yapmayan, hemencecik pörtlemeyen bir lastik bulmak ne kadar zor yahu. Alsak bir tane, hep kullansak olmaz mı? Neden yok böyle bir lastik? Var da ben mi bilmiyorum? Her şeyi bilen Çağlar bile bilmiyorsa ben ne diyeyim daha? Cümlelerin hepsi de soru mu oldu ya? Bu da mı soru? Ee kurtulamayacak mıyım ben sorulardan? Tamam, bu kadar... mı? :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Varrrrr, her yerde de satılıyor, sır da değil ama sölememmmm,ipucu: hatta bal gibi de tatlı.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Varrrrr, her yerde de satılıyor, sır da değil ama sölememmmm,ipucu: hatta bal gibi de tatlı.

Lastik mi yiyon sen? Onu da mı yiyon ya? Yuh diyom, başka da bi şey demiyom... :nazar:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
bir kapıyı kapatan lastik diğerini açıyor, ıslak zeminde iyi ama erken diş yiyor, uzun ömürlü ama çok ses yapıyor, hiç ses yapmıyor ama balon yapıyor v.s.. adam gibi lastik üretmemek için birbirlerine sözmü vermiş bu üreticiler..

YOKOHAMA lastiklerinin methini çok duydum.kullanan var mı? hafta sonu 195/60/15 lastik alacağım..ama hala karar veremedim..her sene olduğu gibi kazım karabekir caddesinde kafadan bir dükkana girip gözüme çarpan ilk lastiği almak istemiyorum bu sene

Yokohama ac01 modelini 195/55 15 focus da,185/60 14 olarak symbol de kullandım,ıslak-kuru yol performansı,sessizlik ve konfor olarak tavsiye ederim,bu sene ac02 modeli çıkmış fakat fiyatı çok uçuk kaçtı,eğer fiyatı uygun bulursanız ac01 kesinlikle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
verdiğiniz paranın karşılığını almanıza değer diye düşünüyorum.

Bana bir daha kimse Continental aldıramaz...

Kesinlikle verdiğim paranın karşılığını alamadım...

Yaz lastiğinde yol tutuş çok güzel amaaa, 20 bin km'de düzgün kullanılan bir aracın lastikleri bitmemeli...

TS810 kışlık kullandım.. Bitmedi ama.. Odunlaştı...

Yorum bağlantısı
Aytaç Bulgay

2001 focusum hala kışlık lastiklerle duruyor artık değiştirmem gerekiyor ve internetteki yorumları okudukça iyice kafam karıştı.

Lastik ebatlarım 185*65*14 Goodyear dan duragrip için bir fiyat aldım bunun yanında starmaxx, kumho ve hankook için de fiyat aldım. Goodyear veya Michelin ile starmaxx, kumho veya hankook arasında ortalama 35-40 TL fark var. Maaliyet şu an benim için önemli ben memurum yılda bir kez izin için çıkarım Ankara dan geri kalan süreler hep şehir içi. Toplasan yılda 5-6 bim km. Benim gönlüm goodyear diyor kesem starmaxx gösteriyor yorumlar starmaxx için test yok, uğultu var felan. şimdi michelin bakıyorum onda da yanak yumuşak çabuk aşınma goodyear kuru zeminde mükemmel ıslak zeminde çok fena valla şaşırdım. Acil önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Petlas kullanan arkadaşlarda şu ana kadar ciddi bir sıkıntısı olan duymadım sadece balans tutmadığını bazı lastikçiler söylüyor onu da kullananlar pek anlamamış, bizde yok öyle bişey diyorlar.

Yorum bağlantısı
Misafir

Az km yapsanızda şehiriçindevkullansanızda lastikleriniz çok önemli.özellikle bazı yerlerde kırmızı ışıklar aniden yanıyor,bir anda önünüze araba,çocuk vs çıkabiliyor (yakın zamanda b u dönülmeyen yerden bir araba döndü ve önüme çıktı ondan kaçmak için hamle yaptığımda diğer taraftan yola çocuklar indi.ikisinede çarpmadan kurtardım.) bu gibi durumlarda lastiklerininz sizin herşeyiniz.yolla bağlantınızı sağlayan tek şey lastikleriniz.Kullandığınız ebatlarda michelin-bridgestone gibi kendini kanıtlamış lastiklerle çançinçon lastikler arasındaki fiyat farkı çok fazla değil.o nedenle bridgeestone-michelin-goodyear gibi bilindik kendini kanıtlamış lastikleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yılda 6000 km yol yapıyorsanız, 5500 km yapın.. Bu size 150 lira tasarruf sağlar..

Bu 150 lirayı da lastiğe verin, en iyisini alın..

Bir araçtaki en önemli parça lastiktir. Yol tutuş herşeyden önemlidir.. Bir lastiğin yere basan kısmı en fazla 4-5 santindir.. Bunları düşünerek lastik alın..

Yol tutuş ise, sadece yüksek hızda viraj dönmek değildir. Önünüze çıkan bir çocuktan kaçarken, ya da kaçamayıp fren yapmanız gerektiğinde de lastiğin en iyisine ihtiyacınız olacaktır..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Benim arabamda ortalama yılda 6000 km yol yapıyor. ER300 gibi sert hamurlu bir lastik aldım. 10.000 km'yi geçti hala sıfır gibi duruyor. 4 yılda bu lastiklerin bitmesi imkansız. Banda iyi yol tutan, konforlu, sertleşmeyen 25 bin km 'de biten lastik lazım :nazar:

Yorum bağlantısı
Aytaç Bulgay

Yorumlarınıza teşekkür ederim. çançinçon lastikler konusunda anlıyacağımı anladım peki PETLAS için ne dersiniz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Hiç düşündünüzmü bilmiyorum ama bizim memleketimizin asfaltı çok farklı. Hava tozlu olduğu için asfalt döküldükten birkaç ay sonra tozdan dolayı asfalt beyazlamaya başlıyori zift kayboluyor ve mermer yüzey gibi sık sık parlak taşlar beliriyor. Yani parlak mermer yüzey üzerinde gidiyoruz gibi oluyor. Bu yüzey normal asfalta göre çok kaygan bir yüzey.

Lastik testleri yapılan ülkelerin asfatları temiz ve daha farklı. Kesinlikle aynı hamur bu iki asfatta çok farklı sonuçlar gösterir. 1 haftalık asfaltta fren yaptığınızda araba şaşırtıcı derecede kısa fren mesafesiyle durur. Aynı yolda aynı hava şartlarında 1 yıl sonra fren yapın. Fren mesefesi uzayacaktır.

Bizim yollarımıza hangi hamur daha uygun onu bulmak gerek.

Yorum bağlantısı
Misafir
Yorumlarınıza teşekkür ederim. çançinçon lastikler konusunda anlıyacağımı anladım peki PETLAS için ne dersiniz.

Kışlıklarını kullanıyorum.gayet memnunum.f/p oranı olarak almaya değer bir lastik.ancak yazlık lastiklerin sıkıntılı olduğunu duydum.çok kolay patinaja düştüğünü yazanlar olmuştu forumda.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Benim aracımda Starmaxx lastik var. Neredeyse 1 yıl/10.000 km olacak.

Uzun yol da yaptım, yağmurda da kullandım. Diyarbakır'ın bozuk yollarında da, kaymak gibi otobanda da.

Sonuç; çançinçon lastiklerle karıştırmayın. Parasını hak eden bir lastik. Ama kesinlikle Michelin veya Goodyear da değil.

Yüksek süratte de, virajda da, frenlemede de yeterli. Kesinlikle kötü değil. Ama diğerlerinin daha iyi olduğu da kesin. Bugüne kadar hiç kopmadı desem yeridir, çünkü koptuğu yerlerde hangi marka lastik olsa kopardı. Ama limitlerini de hissediyorum, bana güven ama zorlama diyor. Sertliği Goodyear ile Lassa arası gibi. Yani sert ama idare eder.

Ses yaptığı da aşikar. Bence Lassadan aşağı kalır yanı yok.

Kısaca; ortalama bir aile aracının bütün ihtiyacını karşılayabilecek türden bir lastik. Benim sevmediğim tek yanı ses yapması oldu, başka da sorunum olmadı. Diyarbakır'ın bol çukurlu ve yabancı maddeli yollarında da ne kadar sağlam olduğunu ispatladı.

Ama derseniz ki, yine alır mısın? Belki kış lastiği olarak alabilirim. Ses yapması beni çok rahatsız ediyor.

Ayrıca abilerim ve arkadaşlarıma katılıyorum. Eğer imkanlarım bu kadarına elveriyor diyorsanız Starmaxx iyi, ama imkanlarınızı biraz daha zorlayabiliyorsanız, diğer markalara yönelmek daha iyi.

:) Adac testlerinden iyi puan almış bir lastik almakta fayda var bence, müşteri yorumları da bizim yollar için fazladan bilgi oluyor.

Yorum bağlantısı
Zafer Şenel

Bridgestone ecopia Türkiye'ye gelmeyecekmiş deniyor. Nokian takalım mı? Tavsiye eden var mı? Ya da başka bir seçenek?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...