Metin Mustafa Oral 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Arkadaşlar arabanın esas anahtarının başına birşey gelirse, araç kilitli anahtar içinde kalırsa yada herhangi bir sebepten anahtarsız kalırsak yedek anahtarını nerede saklamak daha uygun olur. Uygun durumu merak ediyorum acaba kişiye göre değişirmi değişmez mi? Bu anketten bilgi haricinde eğlenceli birşeyler de çıkacağını sanıyorum. Yorumları bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Hanımın çantası iyi ama onunda içinde anahtarı bulmak imkansız gibi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Elbette, profilimde var doğru koordinatlar, beklerim. Ama hangi aracın sis farında onu bilmiyorsunuz başka aracın sis farından bize ne fayda Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Benim arabamın malesef yedek anahtarı yok Anahtarcıya sordum orjınal uzaktan kumandalı 150tl sustalı 200tl normal kumandasız 80tl dedı en kısa sürede yaptıracam bi tane yedek anahtar. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 (düzenlendi) Yalçın,Kasko sana yılda iki defa o anahtardan yaptırma hakkı tanıyor. Sigortacını ara, beyan ile hemen orjinal anahtarına kavuş. Kaybettiğini söylediğinde anında işlem yapıyorlar. İhmal etme. Mustafa abi kaskocuyu arayıp yedek anahtarınımı kaybettim diyim yoksa orjınalımı kaybettim diyim ? bide abi Aynı gun anahtarı verıyorlarmı Yardımcı olabilirsen çok sevinirim abi Saygılar 9 Mart 2011 tarihinde Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Bulunduğumuz şehirde anahtarın nerede olduğu pek önemli değilde,tatile çıkıldığında,hele birde denize gidilmişse eğer,plaj hırsızlarına karşı anahtarların birinin arabada bulunmasında fayda var bence... anahtar gitti diyelim kapılar kilitli yedek anahtarda arabada.. camı kırar dalarım mı diyosunuz Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 (düzenlendi) Mustafa abi kaskocuyu arayıp yedek anahtarınımı kaybettim diyim yoksa orjınalımı kaybettim diyim ?bide abi Aynı gun anahtarı verıyorlarmı Yardımcı olabilirsen çok sevinirim abi Saygılar sigorta risk gerçekten gerçekleştiğinde kullanılmak için var,siz kasko yaptırdığınızda zaten yedek anahtarınız yoktu ise hakkınız olmayan bir şeyi talep ediyor olacaksınız,yinede sizin tercihiniz.. Anahtarımı kaybettim dediğinizde sizi servise yönlendiriyorlar,güvenlik açısından daha büyük bir hasar ödememek için (çalınma gibi) kilit sistemini değiştirebiliyorlar.. 9 Mart 2011 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Ben sadece anahtarımı kaybettim diye telefon etmiştim sigortacıma, hemen servise gidip sipariş verin demişti. Aynen de ööle yaptım. Aracın seri numarasından sipariş ettiler. Anahtarım bir haftada geldi ve sigorta karşıladı. Gelen anahtar Seat sustalı orjinal anahtarıydı. Mustafa abi musait oldugunda cepten bi görüşelim Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Aracı ikinci el aldığımız için ve bize tek anahtar teslim edilerek yedeğinin olmadığı söylendiğinden, burada ilk sahibinin iyi niyetiyle sınırlı kalıyoruz. Bu yüzden durumu sigortaya bildirmek bizim görevimiz, o bedeli ödeyip ödememek de onların inisiyatifi. Bende ödediler ve bunda bir haksızlık da görmüyorum açıkçası. Risklerini yönetme biçimleri onları ilgilendirir. İsterlerse bu riski kabul de edebilirler. Yalçın,Kasko sana yılda iki defa o anahtardan yaptırma hakkı tanıyor. Sigortacını ara, beyan ile hemen orjinal anahtarına kavuş. Kaybettiğini söylediğinde anında işlem yapıyorlar. İhmal etme. Gerçekten kaybetti iseniz hakkınız ama yok siz arabayı aldınız,aldığınız kişi yedek anahtarı size vermedi diye bu hakkı elde ettiğiniz konusuna katılmıyorum çünkü siz o aracı yedek anahtarı olmadığını bilerek aldınız.. Riskleri yönetme biçimi tabiki sigorta şirketini ilgilendirir ama kişi (Mustafa Bey sizi kastetmiyorum bu cümlede) hadi benim bi tane daha susralı anahtarım olsun diye ben anahtarımı kaybettim diyip yenisini istiyorsa bunun gidip sigorta şirketinin kasasından para alıp kendi cebine koymaktan farkı yoktur. Sigortada karşılıklı iyi niyet söz konusudur ve bu durumda sigortalı kötü niyetle yaklaşmıştır anlamına gelir.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Buna diyecek zaten bir lafımız yok. Durumu anlatırsınız aldığınız cevaba göre de işlem yaparsınız. bu arada sizin şirket hangisiydi bilmiyorum ama artık şirketler genel olarak kilit değişimi yaptırtabiliyorlar.. elinizdeki anahtarı kullanamıyorsunuz.. yine tek anahtarınız kalıyor Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Mustafa abinin burda anlatmak istediği olay bence şu ; 2. el araç aldınız ve sahibi size tek anahtar verdi. Aracı satın aldığınız kişi kötü niyetliyse aracın çalınma durumunda sigorta şirketi anahtar maliyetinden çok daha fazla mağdur olucak.. Olaya bu yönde yaklaşmak gerekir.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Anadolu ve Fiba ikisinde de işlem yaptım ve sadece servisten yeni anahtar talebi yaptırdılar. Az evvel sigortacımı arayıp yine sordum, Sadece anahtar yaptırılıp eski ve yeni anahtar baştan programlanıyor ve hafızadaki anahtarlar siliniyor dedi. Benim poliçemde 600 TL pay vermiş bunun için ve hasarsızlık bozulmaksızın. +1919 Bütün olay bu. Mustafa bey paylaşım için teşekkürler...sorucam bunu sigortacıma... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 (düzenlendi) Mustafa abinin burda anlatmak istediği olay bence şu ;2. el araç aldınız ve sahibi size tek anahtar verdi. Aracı satın aldığınız kişi kötü niyetliyse aracın çalınma durumunda sigorta şirketi anahtar maliyetinden çok daha fazla mağdur olucak.. Olaya bu yönde yaklaşmak gerekir.. Ersen Bey bu teminat kapsamına girmez bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Siz kasko yaptırdığınızda yedek anahtarınız yoksa kasko yapıldığındada öyle bir teminat alamazsınız.. böyle bir teminatıda kimse vermez.. şimdi bu konuyu teknik birim ilede konuştum teminat verilmiyor.. isterseniz arayın bi sigorta şirketini ben araba aldım bugün sahibi yedek anahtarını vermedi bana kaskomu yapında ben anahta klozundan anahtar yaptıracağım diyin bakalım yapıyorlarmı kaskonuzu,hatta bu aracın yedek anahtarı yoktur diyede not düşülür. Şimdi 444 0 350 nolu telefondan anadolu sigorta ile görüştüm, Kasko yaptırmadan önce yedek anahtarınızın olmadığını beyan ettiğiniz durumda,poliçeye not düşülerek pert yada çalınma durumlarında istenilen yedek anahtar uygulamasından muaf tutuluyorsunuz(çalınma durumunda size yedek anahtarıylamı çalındı diye sorulmuyor),bunu beyan ettiğiniz takdirde size anahtar yapılmıyor (yedek anahtar anlamında) şayet anahtarınızı kaybetti iseniz kilit sisteminiz değiştiriliyor,böylelikle anahtarınızda değişmiş oluyor denildi. Sanırım burada Mustafa Bey siz iyi niyetli yaklaşmışsınız ama servisiniz sizin beyanınızı,yedek anahtarım olmadığından diye değilde yada kayboldu yada çalındı diye yapmış.. 9 Mart 2011 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral 10 Mart 2011 Yazar Paylaş 10 Mart 2011 Heralde "evde" seçeneği ağır basacak. Yorum bağlantısı
Çağlar Göksal 10 Mart 2011 Paylaş 10 Mart 2011 geçtiğimiz yıl taşınırken yedek anahtarı kaybettim baya bir süre aradım (bir ayı geçti) sigortayı aradım serviste yaptılar bir kaç saat sürdü kilitler değişmedi sadece yenisini yaptılar ama hasarsızlık sizlere ömür Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2011 Paylaş 10 Mart 2011 Arabaların yedek anahtarları uzak yere servise gidilince yanımızda, geri kalan günlerde şirkette durur. Keşke eski tip kızıl ötesi ile çalışan kumanda sistemlerimiz olsa..İsterseniz 10.000km ötede olun 3G varsa aracınızın kapılarını açabilirsiniz Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Sol sis farının arka kısmında, izoleli kutu içinde.Garantili Mustafa bey Açık adres alabilirmiyim Acaba Bursada yer nerede Benim tecihim iş yerinde, evde de olabilir.. Hanımın çantasındamı ? Abi o çantanın içine giren şey birdaha bulunabiliyormu yaa.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Arabaların yedek anahtarları uzak yere servise gidilince yanımızda, geri kalan günlerde şirkette durur.Keşke eski tip kızıl ötesi ile çalışan kumanda sistemlerimiz olsa..İsterseniz 10.000km ötede olun 3G varsa aracınızın kapılarını açabilirsiniz bunu denemişmiydin servet abi? ben focusta denedim olmamıştı.. (cep telefonu üzerinden) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Hanımın çantasındamı ? Abi o çantanın içine giren şey birdaha bulunabiliyormu yaa.. Haklısın valla :lol2: Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 bunu denemişmiydin servet abi? ben focusta denedim olmamıştı.. (cep telefonu üzerinden) Kızıl ötesi kumanda varken 3G diye bir şey yoktu :lol2: Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral 12 Kasım 2011 Yazar Paylaş 12 Kasım 2011 Kesin sonuç "evde" çıkmış katılan herkese teşekkürler... Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 13 Kasım 2011 Paylaş 13 Kasım 2011 Babamın evinde çünkü bizim evde de çanta dada bişey bulmak pek kolay değil. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 13 Kasım 2011 Paylaş 13 Kasım 2011 Bence en güvenli yer ev, evden uzak bi yerde anahtarın başına bişey gels biraz beklemek zorunda kalırsınız ama en azından yedek anahtarın başına bişey gelmez. Benim yedek anahtar abimde duruyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts