İçeriğe Yönlendir

Lpg'lendim!


Enver Çatak

Recommended Posts

Enver Çatak
(düzenlendi)

Sonunda ben de lpg'lendim, bir ay kadar önce. Kısaca memnunum diyebilirim. Çekiş olarak fark hissetmedim. Yalnız lpg'de iken gaz pedalı tepkileri biraz daha sert gibi. Benzinden LPG'ye geçişleri dikkat etmezsem hissetmiyorum bile. LPG'ye geçiş sıcaklığım 25 derece. Şehiriçi 1. viteste dik yokuş çıkarken biraz gaz kokusu geldi ama normal sanırım.

Taktırdıktan hemen sonra önceden de olan rölanti sorunu daha da belirginleşti. Boşta 4000-5000 devire kadar gaz verince rölantiye düşemeden stop ediyordu. Rölanti valfi, gaz kelebeği ilk şüphelilerdi fakat ikisi de yakın zamanda temizlenmişti. Usta bujileri çıkardı biraz kurumlanma vardı, temizleyip tırnak aralıklarını azaltıp yerine takınca sorun önemli ölçüde azaldı. Yine de özellikle ilk gaza geçişte stop ediyordu bazen. Ben de netten lpg bujileri aldım sonrasında usta ayar için bilgisayara bağladığında verilerde iyileşme görüldü, kullanımda da gaz yeme ve motor sesi yönünden düzelme gözlemledim. Şu ana kadar stop etme olmadı. Yakıt olarak da yeni bujilerden önce 30TL(2.15TL litresi) gaz ile şehiriçi 180 km ve şehirdışı 4 kişi, 100-120 km/h hız ile 50TL (2.30TL litresi) ile 220 km yaptım. Şehiriçi kısa mesafe kullandığım için neredeyse %30-40 benzin diyebilirim. En son şehiriçi benzin düşülmüş olarak 100km / 9.5 lt LPG tüketimi hesapladım.

LPG kitim Inkagas BMD. Netten araştırmam sonucunda Tomasetto kit (750TL) taktırmayı düşünürken forumda da yazan Güven Bey ve Raif ustayı buldum. Bana bu markayı tavsiye ettiler. Kendileri ve kit hakkında edindiğim iyi izlenimler sonucu anlaştık. Öğleden sonra bırakıp sonraki gün öğlen arabamı teslim aldım. Kısaca memnunum diyebilirim.

tarihinde Enver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Doğan

hayırlı olsun.Tavsiyem asla katkılı otogaz almayın.Ben aldım 10 depo sonra enjektör tıkandı,değişti.İnanmadım ondan olacağına kullanmaya devam ettim,yine enjektör tıkandı,değişti.Ondan sonra arabayı sattım.Bence buna dikkat edin,filtreyi deher 10.000 de bir değiştirin.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Teşekkürler. Şimdiye kadar Shell'den aldım bir sorun yok. 2.04 tl'ye gördüm Full diye bir istasyonda güvenemedim.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Hayırlı olsun Enver bey güle güle kullanın

Bu markayı ilk defa duydum ilerde yaşayacağınız olumlu olumsuz deneyimleri paylaşırsanız seviniriz

Yalnız şehirler arası fazla yakmış gibime geldi gaz litresi 2.30 tl iken 600 km şehirler arasında 3000devir 120 km de 105tl yaktım

sizin araç 2.0 mı?

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Teşekkürler. Aracım 1.4 90hp. O değerler alışma aşamasında son ayarlardan önceydi ve bujilerim eskiydi. Şu an aynı güzergahta daha az yakarım diye tahmin ediyorum. Bir de sanırım baskı balata değişikliği yapmam gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

İyi dilekleriniz için teşekkürler...

Benzin olarak karışık 5000km'lik ortalama 8.3L http://www.spritmonitor.de/en/detail/409315.html

500km'lik LPG ortalamam ise 8.42L Bunun içinde benzin de var. En son sadece LPG şehiriçi 9.5L ölçtüm.

Kullanım tarzım ekonomiye yönelik.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Bildiğim kadarıyla yakıt ekonomisi için ani hareketlerden kaçınmak gerek. Özellikle gaz pedalına nazik davranmalı, pedalın altında yumurta var ve yumurtayı kırmadan yedirerek... Kısa mesafe aynen benimde işe git gel 10km. Rölantide ısıtmıyorum ben, ısınana kadar fazla yüklenmeden yavaş yavaş yol alıyorum. 8L ile 12L yaz kış farkı için çok. Yazın bizim araçlar için şehiriçi 8L normal, kışın da 10L civarı normal. 8L hesabınız yanlış olsa bile kışın 12L çok gibi. Yaza göre çekişinde azalma hissediyorsanız bir yerde sorun çıkmış olabilir. Birçok etken olabilir. Filtre, buji, ateşleme bobini, rot balans vs.

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

Fiestaların vites oranları kısa olduğu için hızlı gidince devir artıyor ve çok yakıyor, ancak sakin kullanımlarda yakıt gerçektende çok düşük uzun yolda 90 km civarı yaklasık 7 lt gaz ve sehiriçi 9-10 lt ye yakın yakıyor benim 1.2 98 model fiestam..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...