Mehmet Göktürk 4 Mart 2011 Yazar Paylaş 4 Mart 2011 Cezaları artırmak uygulanabilirliğini azaltır. Rüşveti iltiması ceza iptalini çoğaltır. Önemli olan mevcut cezaları uygulamak. Arabasını kenara çekmiş gazete okuyan trafik ekiplerinden nefret ediyorum. Kaza olacak da gidecekler. kaza olmadan çalışsanıza? Daha bir kez deli gibi araba kullanan birisini yakaladıklarını görmedim. Şikayet etsen "allahından bulur o abi merak etme" diye cevap alıyorsun. (Ben aldım). Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 Her birkaç yılda bir devlete borcunu ödemeyenler affedilir. Faiz ödemez ana para taksitlendirilir. Bizim gibi devletin korkan insanlar gidip ocak ayının ilk günlerinde gerekirse KMH'dan para çekip öderiz. Zaten memur işçi peşin verir gelir vergisini, ama esnaf adam yediği yemek yaktığı benzin aldığı bilgisayar gelirden düşer sanki biz(memur ve işçi) su ile çalışıyoruz. SOnra adamın evleri arabası yazlığı var ama astığı vergi levhasında (hoş torba yasada bu işi kaldırdılar da artık vatandaş duvarda görüp ona buna küfretmesin diye) adam benden az kazanmış ve benden az vergi vermiş. Neredeyse sadaka vereceğim.Ama buna rağmen vatandaş bunu değerlendirebilecek bilgiye sahip olmayınca bizlere çooook uzun yıllardır bunu reva görenler bir şekilde dönüp dolaşıp bizi yönetiyor. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Okyay sen hiç pinpon oynamaz mısın kardeşim? alırım raketini Yorum bağlantısı
Okyay Pay 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 uzun lafın kısası ben ekonomist değilim , söylemim şahsi yorumdan ileriye gidemez , işim bu değil , konunun uzmanıyla pozitif bilim çerçevesinde tartışabilecek durumum da yok , dediğim gibi söylemlerim edebiyattan ibaret. ha katılıp katılmamak size kalmış o da yorum farkı, benim mantığıma göre rutin olarak tüketilmeyen uyduruk bir pinpon topu bu iş için ölçü olmamalı , ama olması matematiksel sebepler vardır onu ben bilemem , pek bilesim de yok zaten Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Her birkaç yılda bir devlete borcunu ödemeyenler affedilir. Faiz ödemez ana para taksitlendirilir. Bizim gibi devletin korkan insanlar gidip ocak ayının ilk günlerinde gerekirse KMH'dan para çekip öderiz. Zaten memur işçi peşin verir gelir vergisini, ama esnaf adam yediği yemek yaktığı benzin aldığı bilgisayar gelirden düşer sanki biz(memur ve işçi) su ile çalışıyoruz. SOnra adamın evleri arabası yazlığı var ama astığı vergi levhasında (hoş torba yasada bu işi kaldırdılar da artık vatandaş duvarda görüp ona buna küfretmesin diye) adam benden az kazanmış ve benden az vergi vermiş. Neredeyse sadaka vereceğim.Ama buna rağmen vatandaş bunu değerlendirebilecek bilgiye sahip olmayınca bizlere çooook uzun yıllardır bunu reva görenler bir şekilde dönüp dolaşıp bizi yönetiyor. Sen bir de Vergi Mükellefi Esnafa sor... Türkiye'de bir başka sorun da tahsilat oranlarındaki düşüklük, kimse borcuna sadık değil ve bu zincirleme herkesi etkiliyor. Esnafa borç takan takana. Kağıt üstünde çok zengin görünüp te alacaklarını toplayamadığından dolayı iflas edenler var. Sorun ahlak sorunu, pahalı benzin sadece bir sonuç... Yorum bağlantısı
Sefa Şerif 23 Nisan 2020 Paylaş 23 Nisan 2020 Bu ara petrolden kazandık kazandık arkadaşlar. Aşırı bir düşüş geldi ben ilk defa bu kadar düştüğünü gördüm. Direk araştırma yapmaya başladım. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmadan yararlanmak için petrol ticareti yapmak isteyenlerin merak ettikleri bu yazıda tüm detaylarıyla her alıyor göz atabilirsiniz: https://paratic.com/petrol-ticareti/ Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Nisan 2020 Paylaş 23 Nisan 2020 Varantlar, ilk başta karışık gelen ancak mantıkları çözüldüğünde kazançlı olan enstrümanlardır. Ayrıca riskli olduklarının söylendiğini de görmüş olabilirsiniz. Buna karşın diğer riskli ürünlerin aksine varantlarda ödediğiniz prim kadar risk almış olursunuz.''' üstteki linkten alıntı... risk dediği batmak.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Nisan 2020 Paylaş 23 Nisan 2020 Şu an çoğu insan -3 ten petrol alacağını düşünüyor.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Nisan 2020 Paylaş 23 Nisan 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Şu an çoğu insan -3 ten petrol alacağını düşünüyor.. kazan nın doğurabildiğine yeterli yoğunlukta inandırırsan, öldüğünde kendiliğinden inanılır 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Nisan 2020 Paylaş 23 Nisan 2020 Bir de şu var. -3 e düşüren -40 a da düşürür. Atlamamak gerek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Nisan 2020 Yazar Paylaş 23 Nisan 2020 Tabloyu güncelleyeyim bugün. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Nisan 2020 Yazar Paylaş 23 Nisan 2020 Güncel değerler ektedir. Asgari ücret 1990 başları ile aynı gibi. Benzin fiyatı ile 1993 ve 1998 de buna benzer düşükmüş. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Nisan 2020 Paylaş 23 Nisan 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Benzin fiyatı ile 1993 ve 1998 de buna benzer eyvah eyvah.... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 eyvah eyvah....Korkma korkma yakında 300 litre seviyelerine yine iner. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts