İçeriğe Yönlendir

Sigaranın Faydaları Nelerdir?

İbrahim Fındıklı

Recommended Posts

İbrahim Fındıklı

Artık, üstünde bile verdiği zararları resmeden bir paketi alıp açıp içinden bir tane yakmanın anlamı nedir?

Nasıl bir bağımlılıktır ciğerlerimize o pis dumanı çekmek...

Bırakmak için illa onun bizi hasta etmesini mi bekleyeceğiz?

Hadi kendimize acımıyoruz, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını niye ona harcıyoruz...

Ben içmiyorum o yüzden çok şükür zararlarına uğramıyorum...

İçen arkadaşlar bundan ne fayda görüyorki bırakamıyor. Onları nezih bir sohbet ortamında paylaşmalarını rica ediyorum.

Bir kişiyi kurtarsak bu meretten k

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Başlığa cevap veriyorum...

Mutluluk :lol2:

Diğerlerine cevabın yok mu Emmi ? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Feti Bey'in videosunu izliyorum. faydalarını öğreniyorum. .Birazdan yazacağım :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
(düzenlendi)
İlkokul sınıfındaki öğrencilere sorulan sorular gibi olmuş.

konuyla alakalı bi video vardı paylaşayım hemen;

http://www.izlesene.com/video/s%C4%B1garan...lar%C4%B1/34082

bu zararıyla alakalı bir video.

http://www.izlesene.com/video/sigaranin-hi...rarlari/1096320 buda faydası hocam. durum gördüğünüz üzere göreceli:))

Onlar mutluluk şarhoşu olmuş :)

Tabii tercihlere bir lafımız yok, isteyen istediğini yapmakta özgür, başkalarına zarar vermeyecek kadar ;)

Videodaki mutlu arkadaşların yaptıkları tercih, doğru olan değil. ;)

Feti Bey'in videosunu izliyorum. faydalarını öğreniyorum. .Birazdan yazacağım :lol2:

Sen çok yaşa e mi :D :D :D

(tabii sigara fırsat verirse ;) )

tarihinde ?brahim F?nd?kl? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar.. İbrahim ile facebookta konuşuyorduk...

Ben sigarayı burakmak istiyorum yine...

Acaba diyorum, nikotin bandı falan mı denesem... ?

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Gerekirse profesyonel destek... Emin ol Mehmet abi, bırakırsan daha mutlu olacaksın :)

Bırakmak isteyen herkesin Allah yardımcısı olsun.

Bu arada varsa faydaları yazalım arkadaşlar, Mehmet abi konuyu okuyor :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ya İbrahim ne faydası olacak...

Zehir soluyup duruyoruz... Benim gördüğüm tek faydası, sakinleştirici özelliği olması... Bunun yerini dolduracak bişey arıyorum işte..

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

O kadar insan içme,hastalık,kanser,ölürsün vs...dediği halde içiyosak,

Ne kadar güzel bişey olduğunu içmeyenler varsın bi düşünsün :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan

Önce gerçekten bırakmayı istediğinize emin olun ve bir tarih belirleyerek o güne kadar kendinizi sigaranın zararları konusunda gaza getirin.Nikotin bantlarını bilemem ama çevremde birkaç arkadaşım ismini şimdi hatırlayamadığım günde 1-2 tablet içilen ve akabinde her sigara içilişinde ağızda tahammül edilemeyen bir tat bırakılmasını sağlayan haplardan kullanarak bıraktılar.Ben başta bahsettiğim tarih belirleme yöntemiyle 2008 ramazanının ilk günü bıraktım bırakış o bırakış patladı gitti :rolleyes: Gün boyu zaten orucun etkisiyle zaten sigara çok iğrenç kokuyor ve insan hiç istemiyor.Tek zor tarafı iftar sonrası onuda meyve ,tatlı ve dolayısıyla kilo olarak atlatıyorsunuz.Ama isteyince emin olun oluyor.Yeter ki isteyin.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Ya İbrahim ne faydası olacak...

Zehir soluyup duruyoruz... Benim gördüğüm tek faydası, sakinleştirici özelliği olması... Bunun yerini dolduracak bişey arıyorum işte..

Evet sakinleştirici lazım gibi... ;)

171 sigara bıraktırma hattı alternatif olabilir mi ?

Belki sigaranın verdiği zararı vermeden sendeki eksikliğini kapatacak (sakinleşmek, mutluluk gibi) çok geçerli bir yol gösterirler... Denemeden bilemeyiz.

Mehmet abi sen bir adım öndesin unutma. Bırakmak istiyosun, onunla yaşamak değil ;)

Nikotin bandını denedin mi daha önceden?

Önce gerçekten bırakmayı istediğinize emin olun ve bir tarih belirleyerek o güne kadar kendinizi sigaranın zararları konusunda gaza getirin.Nikotin bantlarını bilemem ama çevremde birkaç arkadaşım ismini şimdi hatırlayamadığım günde 1-2 tablet içilen ve akabinde her sigara içilişinde ağızda tahammül edilemeyen bir tat bırakılmasını sağlayan haplardan kullanarak bıraktılar.Ben başta bahsettiğim tarih belirleme yöntemiyle 2008 ramazanının ilk günü bıraktım bırakış o bırakış patladı gitti :p Gün boyu zaten orucun etkisiyle zaten sigara çok iğrenç kokuyor ve insan hiç istemiyor.Tek zor tarafı iftar sonrası onuda meyve ,tatlı ve dolayısıyla kilo olarak atlatıyorsunuz.Ama isteyince emin olun oluyor.Yeter ki isteyin.

:) Çok doğru söylüyorsunuz :)

Öss sınavı değilki bu canım bilemedim kaldım :)

''Bıraktım gitti'' demek için hiçbir şeye ihtiyaç yok bencede. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
birkaç arkadaşım ismini şimdi hatırlayamadığım günde 1-2 tablet içilen ve akabinde her sigara içilişinde ağızda tahammül edilemeyen bir tat bırakılmasını sağlayan haplardan kullanarak bıraktılar.

Bunların çeker benzeri olanlarından denedim.

Şeker biter bitmez canım sigara istiyordu ve afiyetle içiyordum...

Bende bir işe yaramadı...

Ramazanda oruç tutarım... Sigara hiç aklıma gelmez...

Ama yemek yedikten sonra mutlaka içiyorum...

Aç karnına içmem..

Öğleye kadar kahvaltı yapmayım, öğleye kadar sigara içmem..

Ama yedimmi, duramam işte..

Nikotin bandını denedin mi daha önceden?

Yok denemedim...

Yorum bağlantısı

yok abi bant mant fayda etmiyor, kafada bitecek dedikleri olayı yapmak lazım, bünye meselesi galiba, üç paket içipde şak diye bırakanları tanıyorum, benimki bir paketi bile bulmuyor ama bırakamadık şu mereti, bakalım 1 mart da tekrar deneyecegim inşallah bu sefer olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yok abi bant mant fayda etmiyor, kafada bitecek dedikleri olayı yapmak lazım, bünye meselesi galiba, üç paket içipde şak diye bırakanları tanıyorum, benimki bir paketi bile bulmuyor ama bırakamadık şu mereti, bakalım 1 mart da tekrar deneyecegim inşallah bu sefer olur.

1 Mart güzel tarih...

Baharı müjdeler... Uyanışı müjdeler, Yeniden doğmak gibi..

Nikotin bantını bilmem ama bir ara nikotin sakızı almıştım,günde yarım paket sigara içip,yarım pakette sakız çiğniyordum :p

Ucuz mu bari :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

1- İçeni zengin gösteriyor, mesela; Masanın üstünde duran Kredi kartları cüzdanı, Klas bir telefon ve Malboro paketi birbirini tamamlayan üçlü..

2- Fotolarda çok karizmatik gösteriyor

3- Seni hemen sakinleştiriyor..

4- Dişlerin hiç ağrımıyor..

5- Üstekilerin hiçbiri sağlıktan daha önemli değil..(Ne demiş Sultan Süleyman; Olmaya bir devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..)

6 yıl oldu şükür bırakalı.. ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

(2005-2007) arası içmedim. Nasıl bıraktım ? İçmiyorum artık dedim. Nasıl başladım? Yeter bu kadar ayrılık dedim ve başladım :good1:

Ve yine bıraktım. Nasıl ?

Geçen ay zatürre olunca akciğerlerimin harika puslu görüntülerini gördüm. Yolun sonudur dedim ve sigarayı bıraktım.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sigara içmiyorum. Bir öğretmenimiz vardı 50li yaşlarda çok sigara içerdi, sigaradan cildi kurumuş 60-65 yaşında duruyordu. Akciğerinde bir hastalık yüzünden hemen bıraktı sigarayı, direkten dönmüş. Adam bir yıl içinde kendine geldi 10-15 yaş gençleşti sanki, yüzüne can geldi. Elinde sigarayı yakmadan gezerdi,el alışkanlığı heralde, sigara sürekli rüyalarına girermiş.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

İbretlik olacak derecede ne kadar yaşanmışlıkları varmış arkadaşlarımızın...

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

15 yaşımdan beri içiyorum, şuan yaşım 25, hala faydasını göremedim ama hala arıyorum, görürsem yazarım :bravo:

Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy

Mehmet Bey ben nikotin sakızı, nikotin bandı, nikotin zartı, zurtu hepsini denedim. Ama başaramadım. Hiçbirisi o stresi, sıkıntıyı kesemedi. 2 başarılı deneyimim oldu. (2 günden daha uzun olan)

1. başarılı deneme 5,5 ay sadece ağzımda sigara varken bırakıyorum dedim ve bıraktım. (Malum ciddi bir ameliyat öncesi idi korku çok etkili oldu.)

2. başarılı deneme şu an 4 aya yaklaştı. Champix isimli ilaç ile bıraktım. Bu sefer dönmem herhalde umarım inşallah. (Sigarasızlığın yaşattığı stresi yaşamadım hiç çok şükür)

Bu sefer ayda sigaraya verdiğim 200 tl ye 200 tl de ben ekledim ve yeni bir arabam oldu bu sayede.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Valla ben yaş itibarı ile forumdaki çoğu kişiden daha küçüğüm. Sigarayla tanışıklığım ise epey uzun zamana dayanır. 2 gün önce sigarayı bırakmam gerektiğine karar verdim. :D

Beni yavaş yavaş tükettiğine şahit olmak çok üzücü. Bu yaşta bile zararlarını fazlası ile yaşıyorum. Geçen gün saatlerce içmedim ve sonra bir tane yaktım. Hakikaten kanımı uyuşturdu , başım ağrıdı. Kendi kendime dedim ki , kesinlikle bırakacağım.

İşim gereği stres üst seviyelerde bende. O nedenle bir anda bırakmam çok zor. Ancak şu an da günde 3-4 tane ile idare edebiliyorum. Kısmetse yakında o kadar da içmeyeceğim.

Kendime şans diliyorum. :bravo:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Grip olmuş birisini bul, sarıl öp, hasta ol aksır tıksır, 1 hafta öksür hağşır, bu arada sigara içemeyeceksin, 8. gün de ki, 7 gündür içmedim yaşıyorum, içmemeye devam et, merhem bulsam başıma süreceğim :bravo:

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır.

Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür.

Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar.

Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir.

Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir.

İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur.

Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.

Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...