İçeriğe Yönlendir

Tikirti Takirti Gicirti Yardim :(

Aytaç Göksu

Recommended Posts

Aytaç Göksu
(düzenlendi)

Üstadlar arabanın içinden birsürü ses geliyor dümdüz asfaltta bile yavaşlamak için konan şeritlerden(kasis değil incecik şerit) geçerken bile tıkırtılar geliyo müzikte bastırmıyor. Bu tıkırtıları nasıl giderilecegini bilen var mı?

Mesela arka sağ camın ordan baya bi takırtı ve gacırtı geliyo ne olabilir tam anlaşılmıyorda nerden geldigi, ön cam ile akpı arasındaki direklerden de tıkırtı geliyor ama arka sağdaki kadar değil, emniyet kemerinin oralardan da bbirazcık geliyor.bu konuların konuşuldugu ana başlık olsa süper olacak kendi imkanlarımızla halledecegiz ne güzel

Şu tıkırtılar olmasa aracımı sevecegim ama ısınamıyorum bir türlü deli olacagım valla ya halledecegim ya satacagım o kadar bunlaldım önceden orta kasa broadwayim vardı bu kadar ses olmazdı :D(

tarihinde Ayta tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim arabanın sadece arka kapı civarından geliyordu ses...Kelebek camın etrafındaki plastik ses yapıyormuş..Araya bir karton sıkıştırdım ses kesildi...Birde ön camı oraya bozuk para gitmiş, çok tuhaf bir ses çıkarıyordu..Bir haftada zor buldum ama buldum...

Yorum bağlantısı
Aytaç Göksu

boşvermişim fiatı ben biz fordumuza bakıyoruz artık.... :D bu dediginiz yerleri sökmek cok mu zor tarifi falan var mı bir yerde. söksem bari bi ara sünger neyin sıkıştırsam...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sökmeye gerek yok, kelebek camın alt kenarının oraya plastikle kaporta arasına küçük bir parça karton sıkıştırınca o garip gıcırtı kesiliyor..

Yorum bağlantısı
Aytaç Göksu

Hımm hemen deneyecegim inşallah olurda bizde sıkı Fordçu oluruz çünkü arabamın tek sevmedigim yönü bu tıkırtılar ;)

peki diger ön cam direklerini sökmek gerekir mi ne yapsak oralar için uygun olur yada emniyet kemerinin oraları için

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Emniyet kemeri tokasının takılı değilken arkasında bir lastik var...O yerinde mi bir bakın isterseniz, tam hatırlamıyorum ama sanırım orası da ses yapabiliyordu..

Yorum bağlantısı
Ali Kaya

Bende bıktım bu seslerden,özellikle sağ arka taraftan gelen o igrenç tıkırtıdan ;)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sesler için genel çözüm yolları:

1-Arka sağ alt kısımdan gelen gıcırdama sesi, sağ arka el fren teli plastik takozu yağlanmalı (aracın altında helezonun ön kısmında)

2- Arkadan gelen tıkırtılar: emniyet kemer mekaznizması, kapı kiliti ve koltuk sırtlarındaki kilitlerden gelir. Kemer mekanizmasının yanlarındaki süngerler çıkmış olabilir, yerine takın, çıkmadıysa ilave sünger kullanın, kapı kilit karşılıkları azıcık yukar alınmalı, kapı kapanınca 2-3 mm kadar yukarı kalkakacak şekilde ayaralanmalı, koltuk kilit sesi: kilit karşılıkları gevşetilip açısı değişecek, koltuk kapanınca kilit kasmış olacak (ford servis bülteninde yazıyor, aynı şey emniyet kemer toksasındada yapılıyor)

3-Arka kelebek camının altında plastik parça var, onu sağlamlaştırın

4- A ve B sütunlarından tıkırdama geliyorsa: trimler dikkatlice sökülüp uygun genişlik ve kalınlıkta uygun uzunlukta tek parça sünger kesilip araya konur ve trimler takılır, ses ebediyyen kesilir.

5-Mk5 eski fiestada amortisör vurma sesi: servis bülteninde yazar: amortisör üst takozu değişecek, mk6.5 la beraber sorun giderilmişir.

6-Yeni fiesta arka kapı altı boya soyulması: 1. çözüm o kısma bant yapıştırılıyor 2. çözüm, bant yoksa boya soyulur; a)- mahkemeye verirsiniz paranızı alır arabayı servisin başına çalarsınız b)-boyatıp bantlayıp devam edersiniz. :D

Ben şuan hepsini yaptım, kasistende geçsem tıkırtı-gıcırtı sıfır, ön konsolda teyp civarında gıcırtı geliyorsa vinleks kısımların plastik kısımlara sürtmesinden geliyor, aralara şeffaf sprey gress azıcık sıkılır, artıklar silinir, ses ebediyyen kesilir, leke vs. oluşmaz.

Bunların dışında arabanın derdi yok gibi, sadece geri dönüş oringleri bazen eskiyince mazot kaçırır, 4 adettir yaklaşık tanesi 0.40 tl. dir, yarım saatte kendiniz bile halledersiniz, birde hava filtresini komple kutusuyla çıkarın, altta enjektör üstlerinde şeffaf yakıt boruları var, onların sürme ihtimali olan yerlerine silikon sıkın, delinme riski sıfır olsun.

Bunun dışında normalde iyi bakımla araba sorun çıkarmaz.

7-Fanatik Fiatöver saldırırsa yapılacaklar : arkadaş fiat alarak zaten bitmiş durumdadır, eziktir, peluştur :elveda: Ford gibi araba almadığına, olanıda satıp gp aldığına yandığından, alakasız yerlerde gelir; tokatlarım, üstünden atlarım tarzı atraksiyon yapabilir, aldırmayın mazur görün, o da elbet doğru yolu bulacaktır, o arabayla zaten uzun süre birşey yapamaz, arabada buna dayanamaz zaten :unsure: en fazla yapacağı çakma xenon plasma saldırısıdır, buna sis artı uzunla karşılık verilip güneş gözlüğü takılarak yola devam edilmelidir, bu konuda Ford servis bülteni yayınlamış, onu dingiltereden istedim, mail yolluyacaklar, çok radikal bir çözüm bulmuşlar, AFDS denen bir sistemmiş galiba (ESP-EBD-TCS ile X pakette standartmış), (Anti-Fiatöver-Defens-System), bu konuyla ilgili Jane's Defens te bir makalede yakında yayınlanacakmış :rofl:http://defence.janes.com/

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım
Üstadlar arabanın içinden birsürü ses geliyor dümdüz asfaltta bile yavaşlamak için konan şeritlerden(kasis değil incecik şerit) geçerken bile tıkırtılar geliyo müzikte bastırmıyor. Bu tıkırtıları nasıl giderilecegini bilen var mı?

Mesela arka sağ camın ordan baya bi takırtı ve gacırtı geliyo ne olabilir tam anlaşılmıyorda nerden geldigi, ön cam ile akpı arasındaki direklerden de tıkırtı geliyor ama arka sağdaki kadar değil, emniyet kemerinin oralardan da bbirazcık geliyor.bu konuların konuşuldugu ana başlık olsa süper olacak kendi imkanlarımızla halledecegiz ne güzel

Şu tıkırtılar olmasa aracımı sevecegim ama ısınamıyorum bir türlü deli olacagım valla ya halledecegim ya satacagım o kadar bunlaldım önceden orta kasa broadwayim vardı bu kadar ses olmazdı :D(

Benim aracımdanda tıkırkı seleri geliyordu.kapı menteşeleri,kilitleri,arka koltuk menteşeleri bağaj menteşe ve kilitleri hepsine silikon sprey sıktım 3 aydır herhangi bir ses yok.isterseniz sizde deneyin.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Ses çıkıyor diyenler gelsinler bir de benim arabaya binsinler, yatıp kalkıp dua ederler araçlarına :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali bey siz ne yaptınız böyle..

Şİmdi bu foruma takılıpta yeni araç alacaklar Fiestayı direkt listeden silmiştir.

İnsanlar; Ben araba alıp elimde oraya buraya sıkıştıracak sünger-kartonlamı gezeceğim diyecekler... :nazar:

Yok canıım, birşey olmaz, toplasan 2-3 yerden gayet basitçe halledilecek ses geliyor o kadar, araba bunun dışında gayet iyi, kronik motor vs. ağır sorunları yok, sen birde opel falan alsan, keşke tıkırdasa dersin, elektronik dert dolu, bazı markalarda dökülür gider, Ford yine bu sınıfta çok iyi, Merso, Audi Bmw falan alamıyorsak geriye 3 ana marka kalıyor bana göre, Ford-Toyata-Wv, sonrasıda diğerleri...

Yorum bağlantısı

Yaşlı mondimde sökülmedik vida kalmamıştı.Her yerini elden geçiriyorum.Seslerin çoğu gitti.Yaza genel vidalama işlemi yapacağım.Bence ne ford nede başka model yol sorunu olduğu sürece bu tarz şikayetler bitmez.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Yaşlı mondimde sökülmedik vida kalmamıştı.Her yerini elden geçiriyorum.Seslerin çoğu gitti.Yaza genel vidalama işlemi yapacağım.Bence ne ford nede başka model yol sorunu olduğu sürece bu tarz şikayetler bitmez.

+99

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

ali abinin yazısını sabit konu yapmak lazım tek tek fırsat buldukça maddeleri yapmak lazım

el freni telinin geçtiği plastik parçaya zamanında silikon bol buldum orayada sıktım artık kasislerde kesti amageri geri giderken gıcırdıyor en iyisi yağlayıp elle bükmek bu arada silikon gibi şeyler yapmayın

Yorum bağlantısı
Aytaç Göksu

Ali Beyin yazdıkları faydalı olacaga benziyor bu başlık altında yada üst başlık olarak herhangi bir yerde bu maddeleri nasıl uygulayacagımızı detaylı olarak tek tek ele alabilirsek bunca aracından mağdur oldugunu düşünen kişi aracıyla mağrur olur çok da faydalı olur... :lol2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Benim arabanın sadece arka kapı civarından geliyordu ses...Kelebek camın etrafındaki plastik ses yapıyormuş..Araya bir karton sıkıştırdım ses kesildi...Birde ön camı oraya bozuk para gitmiş, çok tuhaf bir ses çıkarıyordu..Bir haftada zor buldum ama buldum...

Ön camdaki bozuk para Ford un hediyesi , T-box gibi :lol2:

Fiesta segmentindeki kasalarda izolasyon azdır, sesler gelebilir, ancak hemen hepsinin çözümü basittir.

Yorum bağlantısı
Cihat Uzun

bende sağ sol ön kapılardan tıkırtı geliyordu servise gittim,,ses dış tarafa iki kapı arasındaki plastiklerden geliyormuş oraya cam yapıştırmak için kullandıklarını söylediği siyah bi yapıştırıcı sıktı halloldu, bide arabayı kaldırıp alttaki el freni ile ilgili bi boruyu! plastik kelepçelerle tekrar sabitledi...

şimdide bişi çıktı yeni.. ön camımın alt kısmının dibinden çıt çıt ses geliyor sağdan da soldanda geliyor.. bununla ilgili bi danışayım dedim..

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Arkadaşlar.. Ali Fiatöver forumdayken bu tür başlıklar açmayın :lol2:

:D

Yorum bağlantısı
Aytaç Göksu
bende sağ sol ön kapılardan tıkırtı geliyordu servise gittim,,ses dış tarafa iki kapı arasındaki plastiklerden geliyormuş oraya cam yapıştırmak için kullandıklarını söylediği siyah bi yapıştırıcı sıktı halloldu, bide arabayı kaldırıp alttaki el freni ile ilgili bi boruyu! plastik kelepçelerle tekrar sabitledi...

şimdide bişi çıktı yeni.. ön camımın alt kısmının dibinden çıt çıt ses geliyor sağdan da soldanda geliyor.. bununla ilgili bi danışayım dedim..

Servise gitsek bu işler için ne kadar masraf çıkartıyorlar...yaparlar mı daha dogrusu bizim burdaki yetkili servis ön çerçevenin etrafından cama dogru uzanan göğüslügü bile takamayacaklarını ancak satabileceklerini kaportacıda taktırabilecegimizi söyleyerek şaşırtmıştı beni :)

Yorum bağlantısı
Cihat Uzun
Servise gitsek bu işler için ne kadar masraf çıkartıyorlar...yaparlar mı daha dogrusu bizim burdaki yetkili servis ön çerçevenin etrafından cama dogru uzanan göğüslügü bile takamayacaklarını ancak satabileceklerini kaportacıda taktırabilecegimizi söyleyerek şaşırtmıştı beni :)

ben bu iş için 15 tl verdim..afyon budan serviste..fiyatını bilmem az mı çok mu bu iş için ama serviste ilgi, bilgi, alaka çok iyi..bide soğukta çalışmama yazılımı yüklettim 5 tl..yolun düşerse herhangi bi iş için oraya uğra derim ben..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aytaç Göksu

Cihat bey bazı tıkıtrtıları hallettim fakat şimdi sizin dediginiz gibi ön camın sağ ve sol alt kısımlarından gelen tıkırtılar bende de başladı bunlara ek olarak sagdaki ve soldaki hava üfleme deliklerinden ıslık sesi geliyor.

Muhakkak bu forumda bu problemleri yaşamış ve kaynagını bilenler vardır.Degerli üstadlardardan yardım gelirse kolayca halledebiliriz bu işide fordclubtr sayesinde. :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Temur

Aynı dert benim fiesta da var, ancak bi var bi yok bi dönem kendimce uğraştım (wd-40,arka tarafa silikon v.)baktım olmuyor kendi haline bıraktım, şuan (3 haftadır) çıt yok. :)

Yorum bağlantısı
Aytaç Göksu

Onur Bey dediklerinizi en kısa zamanda yapacagım sonuçları size aktarırım. Diğer forumlarda olmayan yardımlaşma bu forumda kurulmuş gerçekten çok önemli birşey, kaçtır döşemeci kaportacı geziyorum hiçbirisi anlamıyor yada önemseyip de yapmaya değer mi bulmuyor nedir.

Bu arada sag ve soldaki hava üfleme deliklerinden gelen ıslık seslerine de bir çare bulursak bomba olacak ...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...