İçeriğe Yönlendir

Corolla Dizel Mi Benzinli Mi ?

Yiğitcan Coşar

Recommended Posts

Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Bu hafta içinde araba işini çözüme kavuşturacağız. Corolla Hb'de karar kıldık fakat kafamızı kurcalayan ve ara ara aklımızı çelen ise benzinli seçeneği.

Baktığımız ve almayı düşündüğümüz araç 2006 model 60binkm'de d4-d Sol otomatik(mmt) fiyatı 27binTl. Araç gayet temiz tek kapıda lokal boya var.

Diğeri ise gene aynı araç 2004 model 150binde 1.6 Sol otm. fiyatı 22binTl. Bu araç da boya dahil biçbir işlem yok. Bankanın aracı genelde uzun yol yapmış.

Benzinli olanı alırsak tüp taktırmayı düşünüyoruz. Fakat genede kafamız karışık.

Yılda en az 25-30bin km yaparız diye tahmin ediyorum. Acaba 5binTl daha verip hem dizel hemde 2 sene daha genç hemde kmsi daha düşük aracı almak daha mantıklı değil mi ?

Birde bunlara ek olarak biraz daha verip 30bin civarına 2007 model aynı motor ve şanzımana sahip dizel auris elegant almak var tabi. Çok kafa karışık.

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Benzinin 4 TL olduğu ve LPG nin zırt pırt arıza çıkardığı (en azından benim için öyle olmuştu) düşünüldüğünde, kesinlikle Dizel..

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
Bu hafta içinde araba işini çözüme kavuşturacağız. Corolla Hb'de karar kıldık fakat kafamızı kurcalayan ve ara ara aklımızı çelen ise benzinli seçeneği.

Baktığımız ve almayı düşündüğümüz araç 2006 model 60binkm'de d4-d Sol otomatik(mmt) fiyatı 27binTl. Araç gayet temiz tek kapıda lokal boya var.

Diğeri ise gene aynı araç 2004 model 150binde 1.6 Sol otm. fiyatı 22binTl. Bu araç da boya dahil biçbir işlem yok. Bankanın aracı genelde uzun yol yapmış.

Benzinli olanı alırsak tüp taktırmayı düşünüyoruz. Fakat genede kafamız karışık.

Yılda en az 25-30bin km yaparız diye tahmin ediyorum. Acaba 5binTl daha verip hem dizel hemde 2 sene daha genç hemde kmsi daha düşük aracı almak daha mantıklı değil mi ?

Birde bunlara ek olarak biraz daha verip 30bin civarına 2007 model aynı motor ve şanzımana sahip dizel auris elegant almak var tabi. Çok kafa karışık.

Bence de genç olanı almak daha mantıklı aslına bakarsanız toyota araçları servislere genellikle bakım amaçlı giden araçlardır fakat benzinli alırsanız tüp taktıracaksınız yine dizel parasına yaklaşacak nerden bakarsanız tüp ü ruhsata işletmek v.s işlemleri ile size 2000 tl gibi bir rakam bulucak bu da araç 24000 tl ye gelmiş olacak yinede karar sizin sonra kapalı alışveriş mekanlarına kapalı otoparklara giremiyorsunuz bu gibi durumları da değerlendirmeye alın derim

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Aslında ford gibi çalışan bir dizeli olsaydı pek sıcak bakmazdım ama yanınızda çalışsa bile sesinden dizel olduğunu anlamak çok zor. Tek düşündürücü yanı da MMT vitesi. Pek sevmem anlaşamadık kendileriyle :bravo:

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
Dizel. Eğer o fiyata çıkılabiliyorsa Auris daha güzel olur. Üstelik de elegant.

Sol ile elegant aynı diye biliyorum. Sadece yeni modellerde elegant oldu. Ama açıkçası benim gönlümde auris'ten yana. Diyorum ya kafamız çok karışık. Babamda benim gibi bir gün o diyor, öbür gün bu diyor. Salı günü para bekliyoruz. O zamana kadar karar vericez inşallah :bravo:

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Doğru Sol ile Elegant aynı ama Elegantta olan donanım Solda var mı? Olduğunu sanmıyorum.

Ben sıfır Auris'e bakmıştım. Çok güzel araba çok hoşuma gidiyor ama Toyota da VW'nin izinden gitmeye başladığından gereksiz pahalı geldi bana. Benim ulaşabileceğim modelleri bomboştu, biraz doldurunca da fiyatları uçuyordu. O yüzden vazgeçmiştim. Ayrıca Auris daha da pahalı nedense.

Ama ikinci el olarak mantıklı.

İllaki farklı arabada farklı donanım vardır yani. Ama far yağmur sensörü sis farı abs esp var alacağımız araçta benim bildiğim.

Evet sıfır fiyatları uçuşta malesef. Hoş bütün markalarda şu anda böyle. 2.el bile artmaya başladı ki 30binTl'ye ancak 2007 modelleri ucundan yakalayabiliyoruz :bravo:

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya

dizel ve en genç,km si en düşük olanı tercih ederdim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yılda 30.000km = 1.5dci alınır :) , 2-3 yılda acaip kara geçilir.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
dizel ama düz vites, mmt almazdım..

+1000

MMT şanzıman kullanıma bağlı olarak 50.000 civarı elde patlıyor, gerçi 3000 TL civarı tamir oluyor ama can sıkıntısına gerek yok...

MMT Out!!!

Düz Dizel Corolla en iyisi... Tüp olayını da hiç düşünmeyin bence...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Çağlar Abi bu fluence yaramadı sana. :lol: Herkese illa laylon öneriyorsun. :lol2:

aynen katılıyorum görende Çağlar abinin ilk dizel arabası sanacak :D

Dizel daha mantıklı bencede.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Otomatik olmassa olmazımız malesef. Yoksa alınacak çoook araba var dizel :lol: Dizel ve otomatikte pek seçenek yok problem o zaten :lol2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağlar Abi bu fluence yaramadı sana. :) Herkese illa laylon öneriyorsun. :nazar:

Yılda 30.000km :) , yakmıyor, yaktıramıyorum, bassan da gitmiyor orası ayrı, zaten gitmesin sonra durmaz felan....

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
O zaman ikisi arasında birini seçecen.. :)

İşte hangisi :)

Daha genç ve dizel olana aradaki farkı vermeye değer mi :) Eğer değerse nasıl olsa kara geçiyoruz almışken auris mi alsak :D

Bende soru çok :) En azından sadece toyota'da karar kıldık ya başka marka da olsaydı :nazar:

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)

İlla dizel otomatik diyorsan, bütçeyi zorlayıp Dsg'li yeni Polo yada varsa Ibiza falan bak..

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
(düzenlendi)

Çok yoğun trafikte kullanmayacaksanız MMT gene de alınabilir, ancak yoğun trafikte MMT ihtimam istiyor...

MMT şanzımanı yoğun dur kalk trafikte dikkat edilmezse dıt dıt dııııııt diye ısınma sinyali veriyor, kenara çekip beklemeniz gerekiyor, ya da yoğun trfaikte manuel modda kullanacaksınız... Aksi halde 3000 TL civarı masraf. Çevremde (Biri Denizli'de 55.000 km, diğeri 70.000 km'de İstanbulda) iki MMT dizelde de bu bahsettiğim masraf oluştu. Birinde uzatılmış garanti ile hallettiler.

LPG olayıında Corolla fena değil, uyumlu dönüşümler var, 50.000 km yapınca yalnız subap gaydlarını hırpalamaya başlıyor, 300-400 TL masraf oluyor...

Tam(klasik) otomatik dizel bu sınıfta yalnızca Kia Ceed ve i30'da var.

tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Evet i30 ile Cee'd'i unuttum, bence ikinci el temiz onlardan aynı rakamlara bulunur..

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
İlla dizel otomatik diyorsan, bütçeyi zorlayıp Dsg'li yeni Polo yada varsa Ibiza falan bak..

Onlar bir alt sınıfa giriyorlar ama :unsure2:

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Çok yoğun trafikte kullanmayacaksanız MMT gene de alınabilir, ancak yoğun trafikte MMT ihtimam istiyor...

MMT şanzımanı yoğun dur kalk trafikte dikkat edilmezse dıt dıt dııııııt diye ısınma sinyali veriyor, kenara çekip beklemeniz gerekiyor, ya da yoğun trfaikte manuel modda kullanacaksınız... Aksi halde 3000 TL civarı masraf. Çevremde (Biri Denizli'de 55.000 km, diğeri 70.000 km'de İstanbulda) iki MMT dizelde de bu bahsettiğim masraf oluştu. Birinde uzatılmış garanti ile hallettiler.

LPG olayıında Corolla fena değil, uyumlu dönüşümler var, 50.000 km yapınca yalnız subap gaydlarını hırpalamaya başlıyor, 300-400 TL masraf oluyor...

Tam(klasik) otomatik dizel bu sınıfta yalnızca Kia Ceed ve i30'da var.

Arabayı genellikle ben kullanıcam sadece ihtiyac durumunda annem kullanıcak zaten otomatik olmasının nedeni de onun ısrarı. Onun dışında otomatik modda pek kullanacağımı sanmıyorum ki genelde araç trafiğe pek girmeyecek. Düzce ve Beylikdüzü'nde kullanılacak.

Aynı araçtan teyzem kullanıyor arada bende kullanıyorum çok yabancı değilim aslında. Mmt ne kadar hoşuma gitmese de pek problem çıkardığını duymamıştım. Onun dışında gerçekten manual modda bile seri hızlanmada çok yığılıyor bana göre.

Kia ve Hyundai benim gibi babamın gözünde de kötü hala. Eve sokmam ben o arabaları diyor. Zamanında bende önermiştim aslında.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Onlar bir alt sınıfa giriyorlar ama :)

Alt sınıf mı?

Marka olarak mı?

Yapma allah aşkına :i-ih:

Eski kasa Corolla'dan aşağı kalır yanı yok onların merak etme, babanı da bir şekilde kandır ve bir Kia yada Hyundai bayisine götür derim.. Ve mümkünse test ettir..

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Alt sınıf mı?

Marka olarak mı?

Yapma allah aşkına :)

Eski kasa Corolla'dan aşağı kalır yanı yok onların merak etme, babanı da bir şekilde kandır ve bir Kia yada Hyundai bayisine götür derim.. Ve mümkünse test ettir..

Yok canım marka olarak değil model sınıfı olarak :i-ih: Küçük sınıfa girmiyorlar mı ?

Fiesta'yı bir tek ben kullanıyordum ama bunu 2. araba olarak alıcaz. Gene ben kullanıcam ama ailecek binicez genelde o yüzden küçük sınıftan uzaklaştık :p

Yok ya çok uğraştım daha eski bir konum daha var hatta 308 den girdik focus dedik fiesta baktık yaris oldu döndük dolaştık en son bu araçlara kaldık :nazar: Hatta arada Cerato otm. bulduk 2009 ona niyetlendik baktık inceledik vazgeçtik :nazar: Bu saatten sonra daha başka markaya döndüremem gibi geliyor :)

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Yok canım marka olarak değil model sınıfı olarak :i-ih: Küçük sınıfa girmiyorlar mı ?

Fiesta'yı bir tek ben kullanıyordum ama bunu 2. araba olarak alıcaz. Gene ben kullanıcam ama ailecek binicez genelde o yüzden küçük sınıftan uzaklaştık :)

Yok ya çok uğraştım daha eski bir konum daha var hatta 308 den girdik focus dedik fiesta baktık yaris oldu döndük dolaştık en son bu araçlara kaldık :p Hatta arada Cerato otm. bulduk 2009 ona niyetlendik baktık inceledik vazgeçtik :nazar: Bu saatten sonra daha başka markaya döndüremem gibi geliyor :)

Cerato ile alakası yok, ayrıca küçük sınıf değil C sınıfı araçlar...

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Otomatik işini bilmem ama 2007 sol sedan dizel orijinal corollayı 23500e verdiler, söylediğin rakam yüksek, internet fiyatlarına bakma sen, gerçek farklı.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Otomatik işini bilmem ama 2007 sol sedan dizel orijinal corollayı 23500e verdiler, söylediğin rakam yüksek, internet fiyatlarına bakma sen, gerçek farklı.

Sadece netten bakmıyoruz bir çok arabaya baktık görüştük. Mesela 2006 terra otm. dizel var 156binkm de ama 24'e bıraktı hemde tanıdık yani :rolleyes: Size iyi fiyat vermişler yada otomatik olduğundan mı farkediyor acaba ? Bide sedanlar daha uygun sanırım.

Cerato ile alakası yok, ayrıca küçük sınıf değil C sınıfı araçlar...

Polo ve ibiza C sınıfı mı :D Evet i30 ve ceed, cerato'dan çok farklılar da bize hala uzaklar his olarak :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...