Ulaş Çakır 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 Aracı aldığımdan beri Opetten yakıt alıyorum. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Diğer firmalarla karşılaştırma yapamayacağım ama araçta çekişte sıkıntı yok, normal bir dizel motor sesi geliyor (ne az ne fazla), egzozdan duman hiç gelmedi bu güne kadar (ya da ben görmedim ). Yorum bağlantısı
Orhan Emre 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 merhaba arkadaslar meslegim dolayısı ile toplantı ve eğitimlere otel olarak evsahipliği yapmaktayız, gecenlerde po nun(petrolofisi) eğitimleri vardı operasyonu konrol etmek maksadı eğitimi dinledim. yakıt üretimi konusunda cesitli bilirkisi ve kimyagerler tarafında olusturulan belirli standartlar var ve bunlar her ülke için zorlasıp kolaylasan doneler, türkiye için yapılan arastırmada ponun diger tüm katkılı yakıtlarda kullanılan oranların doru olarak orantılandıgı tek sirket po olarak görünüyor. ayrıca uluslar arası kaliteli yakıt üretimi konusundada diger bütün üreticilerden farklı olarak lisaslarıda mevcut. bunun üzerine hemen po yu denedim gercekten km basına yakıt düstü,ve performas arttı. denemenizi tavsiye ederim. ama depo 80km de kırmızı olduktan hemen sonra degil hava yapmıcak miktarda yakıt kalanadek, farklı bir yakıt secin cünki iki farklı yakıt icerikleri (cözeltileri) birbirini olumsuz etkiliyecektir. Yorum bağlantısı
Ercan Ören 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Arkadaşlar yakıtımı sürekli olarak shellden alıyorum son bir senedir. geçen aksam yoldan geldim ve yakıt almak için shelle girdim. ben parayı verdim gittim geldiğimde gtl koymuşlar. çalıştırdım benzinlikten çıkarken uyarı verdi araba. motor sistem arızası yazdı. bu gün özel servise gittim pcye bağladılar yakıttan olduğunu söylediler. tüm yakıtı boşaltıp depoyu yıkayıp yeni yakıt doldurduk. ama uyarı halen veriyor sürekli olarak. mazot filtresini değişemedik olmadığı için zonguldakta sipariş verdik gelecek birde o zaman bakıcaz. olmazsa yakıt sensörleri değişecek diyorlar bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bekliyorm. shell GTL yakıtını kesinlikle tavsiye etmiyorlar. Yorum bağlantısı
Erkan Pınar 6 Kasım 2010 Paylaş 6 Kasım 2010 bence ford ustası olarak opet yuroyu tercih ediyorum Eğer bana diyorsanız, 737 reel + 50 menzil. Sırf test edeceğiz diye yolda kalacak halimizde yok bencede zaten seninin aracın yakacağı enfazla 140 tl Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Kasım 2010 Paylaş 14 Kasım 2010 Bir PO vmax ı tercih edin. Daha sessiz çalıştığını göreceksiniz. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Kasım 2010 Paylaş 14 Kasım 2010 GTL ye kesinlikle boşa para vermeyin, optimum performans için BP ultimate diyorum. Yorum bağlantısı
İbrahim Uçar 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 Aracı aldığımdan beri Opetten yakıt alıyorum. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Diğer firmalarla karşılaştırma yapamayacağım ama araçta çekişte sıkıntı yok, normal bir dizel motor sesi geliyor (ne az ne fazla), egzozdan duman hiç gelmedi bu güne kadar (ya da ben görmedim ). Aracım 2010 model ford focus 1.6 tdci titanium. Aracı aldığım günden itibaren yakıt güvence sistemi sebebi ile opetten yakıt almaya başladım. Aracı alalı 1 sene oldu. Sonuç egr valfim arızalandı. Kartımla beraber servise başvurdum ve garantiden değiştirdiler. Daha sonra benzer uygulama yapan başka marka var mı? diye araştırdım olmayınca mecburen devam etmek zorunda kaldım. PO'da kükürt oranı düşük olduğu için tercih edildiğini duydum. Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Bencede markadan daha çok istasyonlara dikkat etmek lazım.Milletvekili olan dayımın A6 marka aracı sürekli işi gereği istanbul ankara arası mekik dokuduğu için shell'den aldığı euro disel en sonunda kendisine yaklaşık 10.000 TL gibi bir masraf çıkarttı.Tabi burda shell büyüklüğünü gösterip zararı karşıladı yapılan inceleme ve araştırmada mazotta olmaması gereken dir sürü kimyasal ve başta su olduğu tespit edildi.Birde bayram nedeni ile mecburiyetten babam ve bey ayrı ayrı araçlarımıza Kırşehir Kamanda bulunan Petrol Ofisinden depoyu euro disel ile doldurduktan sonra babamın aracında tekleme başladı benim focusunda sesinde müthiş arttış oldu.Aynı eski Transitler gibi ince ve tiz bir ses hala geçmedide ne yapacam bilemiyorum düzelirmi acaba.üzerine bir kere daha fulledim ama aynı hala. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 Çatalca'da (İstanbul) senelerin Petrol Ofisi bayisiyiz. Üç binek aracımızın üçüne de haliyle kendi yakıtımızı koyuyoruz.Benim kullandığım B5 passat 2000 model ve eurodizel koyuyoruz, 184.000i devirdi ve yakıttan kaynaklı bir kez bile problem yaşamadık. 2007 Mercedes Vito da aynı şekilde eurodizel yiyor, bir kez uzun yola gideceğimizden kırsal koyduk, şehiriçinde performanstan ve yüksek devirde sesten farketti. 2001 Citroen Saxo ise 230.000+kilometrede ve kırsal motorinle yürüyor, sesi ford transit sesi, performans zaten beklemiyoruz ama yakıttan dolayı da bi problemimiz olmadı, zaten bugüne kadar hiçbir müşterimiz bize yakıttan pislik çıktı diye de gelmedi. O insafiyeti benzinlik sahiplerinin de elinden alıyorlar, sürekli petrol ofisinden gezici laboratuar gelip pompadan aldığı akaryakıtları test ediyor. Zaten kaçak yakıt satma gibi bir olaya girme ihtimali olamaz, yakıtta 3 çeşit marker var. Yakıta su veya benzeri ürün katılması durumunda ofise uyarı ve tekrarında ceza gelir, marker eksikliğinde ise bayilik lisansı elinden alınır, mühürlenir. Günümüzde devlet de, ofis yönetimi de bu işi çok sıkıya almış durumda. İçiniz rahat olsun, ama üstte de okuduğum gibi araç alıştığı yakıtla gidiyor. Kendi bayimiz po olmasına rağmen ben opetin mazotunu öneriyorum size, performans açısından. Biraz daha fazla yaktığını söyleyenler var fakat aracın sesindeki ince değişimi uzun süreli kullanımda farkedeceksiniz. Not: araca bir gün x'ten, üstüne diğer gün y'den yakıt alarak yakıtların farkını ölçemezsiniz. Yakıt iyice bittikten sonra başka yerden alıp deneyerek en sağlıklı sonuca ulaşırsınız. Akaryakıtla ilgili sorularınıza cevap verebilirim. Burası Türkiye ve Türk'lerin kafa sürekli hinliğe çalışır. Harama el atmak isteyen olduktan sonra depoaya kaçak yakıtta sokar başka bir şeyde.. Ama PO nun güvenliği bu şekilde tutması ve caydırıcı olması çok güzel. Yorum bağlantısı
Guest Erc 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 2007 yılında çalıştğım şirkete 5 ad starex marka araç alındı ve hepsinede shell tasıt tanıma takıldı ege istanbul ankara arasında çalışan araçlar 5 6 ay sonra teker teker enjektör arızası verdi servis mazottan dedi shell bu bizim mazotumuz değil nerelerden aldınız dedi tekrar ediyorum taşıt tanıma olmasına rağmen malsef tüm masraflar şirketten çıktı aynı hafta tüm araçlardan söktürüldü taşıt tanımalar bende o günden beri shell den yakıt almyorum Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 arkadaşlar bir yere yazmıştım ama nereye son deneme sonucumda BP ye karar kıldım yıllarca opetten aldım, Osman ustanın tavsiyesi üzerine BP ve Shelli denedim, gördümki BP performans olarak opetten ve shellden çok daha iyi. Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Benim araba ben alana kadar 2006 dan 2010 a kadar hep opetten almış hiç aksatmadan ama ben bp den alıyorum artık. Her araca tavsiye edilen tabi ama bence en iyi yakıt yinede shell, uzun yolda başka petrol aramam. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Siz yakıtınızı genelde nereden alırsınız ben hep opetten aldım ama o da garanti süresi içerisindeki hasarları karşılıyormuş bende bu yüzden shelle geçtim ama petrol ofisinin v-max euro dizel 10 nun en düşük kükürt seviyesine sahip olduğunu öğrendim birde uydudan takip sistemleri varmış Siz bu konuda neler diyeceksiniz? Vallahi bana göre son durum, hala ve kesinlikle BP diyorum, tüm markaları garanti olan istasyonlardan alarak denedim, BP dingiliz ama adamlar yapmış, ne katıyorlarsa işe yarıyor. Birde bir şey farkettim, araba sürekli bir markaya alışıyor sanki, uzun süre shell kullanın opete geçin arabanın kendine gelmesi uzun sürüyor, enjektör müdür yazılımmıdır birşeyler farkettiriyor resmen, ben çözümü buldum ama! firma değişecekseniz, mesela shell den Bp ye geçtiniz, mazot alırken Wurth common rail katkı alıp depoya koyun sonrasında o depoyu bitirin, araba direk alışıyor, bu arada shell iyi ama BP kadar değil, benim araba gtl de bile bu kadar menzilli sessiz ve rahat çalışmıyor, daha öncede yazdığım gibi yakıtı iyi yerden alın ve kesinlikle 20000 km de bir yada isterseniz daha sık, kesinlikle wurth common rail temizleyici kullanın, motor saat gibi oluyor, üstelik ucuzda, 20tl. Cillop dizel motor için ısrarla öneriyorum Sıralama olarak: 1-BP 2-Total 3-Shell şellciler inadı bırakın artık Not: bu sonuç için kesinlikle sağlam istasyon olması gereklidir. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 (düzenlendi) Merhabalar arkadaşlar aracım 2005 model 1.6 tdci focus c-max hep shell v-power alıyordum bugun akaryakıt aldıgım istasyonda v-power kalktı yerine Fullsave geldi dedi ondan doldurdum normal kırsal dizelmi dedim hayır dedi bu daha iyisi dedi v-powerden. doldurdum Yeni V-Power GTL çıktı 3.71TL litresi en kısa zamanda onuda deniyecem. arkadaşlar ben bu yakıt konusunda kafam karıştı shellde benim araç için hangi yakıt daha performanslı daha iyi içime bir kuşku düştü depom yarıydı içinde v-power vardı üstüne doldurdum fuelsave ile en iyisi forumdaki arkadaşlara sorim dedim bide yakıtları karıştırdım bir problem çıkarmı? fuelsavede euro dizel dedi Hangi yakıt daha iyi daha performanslı ? Shell FuelSave mi Yoksa V-Power mi ? Saygılarımla... 18 Ocak 2011 tarihinde Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 İsmi değişmiş, yen, dikkat ettim ben de. Gtl zaten vardı, alan istasyonlar çoğlaıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 GTL açılımı süper bir nevi gizli zam diyeyim Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 İsmi değişmiş, yen, dikkat ettim ben de. Gtl zaten vardı, alan istasyonlar çoğlaıyor. Ne bilim Çağlar abi yeni yakıt felan diyince araba kırsallın yenı turumu felan dedim kalitesizmi diye doldurduktan sonra aklıma bir şüpe düştü. GTL Burda bir kaç istasyona geldi bir kerede onu denıyecem boşalttıgımda depoyu Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Merhabalar arkadaşlararacım 2005 model 1.6 tdci focus c-max hep shell v-power alıyordum bugun akaryakıt aldıgım istasyonda v-power kalktı yerine Fullsave geldi dedi ondan doldurdum normal kırsal dizelmi dedim hayır dedi bu daha iyisi dedi v-powerden. doldurdum Yeni V-Power GTL çıktı 3.71TL litresi en kısa zamanda onuda deniyecem. arkadaşlar ben bu yakıt konusunda kafam karıştı shellde benim araç için hangi yakıt daha performanslı daha iyi içime bir kuşku düştü depom yarıydı içinde v-power vardı üstüne doldurdum fuelsave ile en iyisi forumdaki arkadaşlara sorim dedim bide yakıtları karıştırdım bir problem çıkarmı? fuelsavede euro dizel dedi Hangi yakıt daha iyi daha performanslı ? Shell FuelSave mi Yoksa V-Power mi ? Saygılarımla... 3.71 mi pess, normal euro dizel alın, boşa vermeyin o paraları, birşey değişmiyor, gidin BP yada Total den alın, gtl saf olsa tamam diyeceğim ama değil, zaten motorlarımızda saf gtl ye uygun değil. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 3.71 mi pess, normal euro dizel alın, boşa vermeyin o paraları, birşey değişmiyor, gidin BP yada Total den alın, gtl saf olsa tamam diyeceğim ama değil, zaten motorlarımızda saf gtl ye uygun değil. GTL Baya palı daha hiç denemedim ama denemeyı dusunuyordum bir ara Fuelsave yi görünce dedim yeni kırsalmı acaba dedim karıştı kafam o yüzden size sorayım dedim hep v-power alıyordum daha önceleri o yüzden Fuelsave ile v-power aynı yakıt yanı değişen birşe yok? 3.31den aldım lt sini fuelsave nin ne zamandırlı motor katkısı almıştım motor silk evde duruyordu depoyu fulladım aklıma geldi onuda ekledim bakalım nolacak yakıt degerleri ne olacak bu depoda aldıgım yakıta kattıgım ürün bu http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDe...090299#Yorumlar Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 (düzenlendi) GTL Baya palı daha hiç denemedim ama denemeyı dusunuyordum bir ara Fuelsave yi görünce dedim yeni kırsalmı acaba dedim karıştı kafam o yüzden size sorayım dedim hep v-power alıyordum daha önceleri o yüzden Fuelsave ile v-power aynı yakıt yanı değişen birşe yok? 3.31den aldım lt sini fuelsave nin ne zamandırlı motor katkısı almıştım motor silk evde duruyordu depoyu fulladım aklıma geldi onuda ekledim bakalım nolacak yakıt degerleri ne olacak bu depoda aldıgım yakıta kattıgım ürün bu http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDe...090299#Yorumlar Motor silk i taunus aracımda kullanmıştım, bir zararını görmedim, çekiş falan normal ve hiç yağ yakmıyordu zaten, yorumları güzel. Mazota gelince, bunu dene bakalım, bitince Bp den yakıt al ve wurth common rail temizleyici kullan, sonrasında yine Bp yakıtı al, eğer istasyonun sağlamsa bir daha shell e uğramazsın. Not: Reklam yapar gibi hep bp diyorum bende, şu dingilizlere acaip sinir olurum ama ne yapalım arabamın ve cebimin sağlığı için başka çare yok, alıyorum ne yapayım. 18 Ocak 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Motor silk i taunus aracımda kullanmıştım, bir zararını görmedim, çekiş falan normal ve hiç yağ yakmıyordu zaten, yorumları güzel.Mazota gelince, bunu dene bakalım, bitince Bp den yakıt al ve wurth common rail temizleyici kullan, sonrasında yine Bp yakıtı al, eğer istasyonun sağlamsa bir daha shell e uğramazsın. Not: Reklam yapar gibi hep bp diyorum bende, şu dingilizlere acaip sinir olurum ama ne yapalım arabamın ve cebimin sağlığı için başka çare yok, alıyorum ne yapayım. motor silk ben motorrada bor katkısı koymuştum ilk bakım yaptırdıgımda ozaman yakıt katkısı almıştım. aracıma wurth koymuştum ilk aldıgım zaman ondan sonra 1 ay sonra carbon clean yaptırmıştım zaten. bp den yakıt aldıgımda menzil olarak daha az geldi shellden daha fazla yakıyor. o yüzden aslında aldıgım istasyonda çok iyi ama hayırlısı. bazı istasyonlarda ama halen v-power var bazılarında kalkmış fuelsave gelmiş aynı yakıt yani dimi ikiside ? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 örneğin 40 lt lik depoma 37 lt eurodizel alıp 3 lt benzin alsam neler olur ? Aracım CR değil, VW PD TDI motoru. Üstten tek egzantrik popma enjeksiyon ? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Mazotun tutuşma geçikmesi olduğu için yanması gereken zamandan önce püskürtülür ve bu püskürtme zamanı buna göre ayarlanmıştır. Benzin kattığınızda, benzin mazota göre daha daha düşük sıcaklılarda ve erken tutuştuğu için yakıtınız daha erken yanacaktır. Buda motorda ses ve vuruntu yapar. Erkek tutuşup piston tam en üst noktaya gelirken yanarsa püstonun kafasına çekiç darbesi gibi basınc yapar. Bir diğer kötü yanı, mazotun yağlama yeteneğini azaltır. Kötü yanları dışında yanma verimini belki biraz artırabilir fakat riskli yanları çok fazla. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Mazotun tutuşma geçikmesi olduğu için yanması gereken zamandan önce püskürtülür ve bu püskürtme zamanı buna göre ayarlanmıştır. Benzin kattığınızda, benzin mazota göre daha daha düşük sıcaklılarda ve erken tutuştuğu için yakıtınız daha erken yanacaktır. Buda motorda ses ve vuruntu yapar. Erkek tutuşup piston tam en üst noktaya gelirken yanarsa püstonun kafasına çekiç darbesi gibi basınc yapar.Bir diğer kötü yanı, mazotun yağlama yeteneğini azaltır. Kötü yanları dışında yanma verimini belki biraz artırabilir fakat riskli yanları çok fazla. Bir arkadaşım arabalarında kaç numara yağdı hatırlamıyorumda yag ile benzini karıştırıp kullanıyor arabası dizel connect ve ranger Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 19 Ocak 2011 Paylaş 19 Ocak 2011 bildiğimiz v power fullsave olmuş demekki bence ismi değişmiş kalite olarak aynıdır ayrıca akaryakıt zamlarına isyan ediyoruz ama GTL ye okadar çok para veriyoruz bence çok saçma gereksiz görüyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts