İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Bp derim o kadaaaar, adamlar ne katıyorsa iyi katıyorlar, istasyon sağlamsa Bp alın ve arabanızın alışması için Wurth katkıda koyun, ben söylenenlerin aksine wurth koyunca bariz bir şekilde daha çok yol yapıyorum üstelik, bugün edremitten Edirneye geldim, araba gayet iyiydi, il çeyrek depoyla 268 km yol yaptım, ibre yarıya geldiğinde 500km rahatlıkla geçmiş oluyor, hız 95 civarı devir 2100 gibi, bu şekilde kullanırım hep, bugün gelirken 300 km lik yolun yarısına yakınında klimada açtım banamısın demedi, bence BP en baba mazot, gtl denen saf olmayan karışım shell mazotuna boşa para bayılmayın arkadaşlar. Üstelik Bp kartıda baya puan veriyor, gayet güzel, puanlarla iphone alayım bari ):

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Bp derim o kadaaaar, adamlar ne katıyorsa iyi katıyorlar, istasyon sağlamsa Bp alın ve arabanızın alışması için Wurth katkıda koyun, ben söylenenlerin aksine wurth koyunca bariz bir şekilde daha çok yol yapıyorum üstelik, bugün edremitten Edirneye geldim, araba gayet iyiydi, il çeyrek depoyla 268 km yol yaptım, ibre yarıya geldiğinde 500km rahatlıkla geçmiş oluyor, hız 95 civarı devir 2100 gibi, bu şekilde kullanırım hep, bugün gelirken 300 km lik yolun yarısına yakınında klimada açtım banamısın demedi, bence BP en baba mazot, gtl denen saf olmayan karışım shell mazotuna boşa para bayılmayın arkadaşlar. Üstelik Bp kartıda baya puan veriyor, gayet güzel, puanlarla iphone alayım bari ):

(EGR hala iptal durumda demi?)

Birşey gözlemledim yanlışta olabilir, yakıt inceldikçe performans artıyor ama yakıt tüketimide artıyor.

En kalını normal mazot, sonra eurodizel sonra GTL.

Öğrenci işi part time çalışırken erikli su arabası geliyordu ve fiestaydı. Devamlı normal mazot kullanıyorlardı. Ben fullediğimde kalan menzil genelde 700 km olurken onlarda devamlı 900'ün üzerinde gösteriyordu ve çokta rahat o km'leri gidiyordu. Üstelik şehir içi yüklü gezen su arabası fiesta.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

190 km yol yaptım, kalan menzil 490 km. Işık yanana kadar 400 km daha gider. Toplamda ortalama 700 km yol yapmış olur, fulleyince 35-37 litre arasında yakıt alır.

Oda şehir içi 5-5,3 litre yapar. Sonuç böyle çıkarsa yine iyi sayılabilir. Ama 6 litreye yaklaşırsa kesinlikle GTL almam.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

EGR devre dışı ve öylede kalacak, ben genelde uzun yol yaptığımdan full depoda 873 km yazıyor, daha üstüne hiç çıkmadı, ortalama 4-4.7 lt arası yakıyorum bende.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

PO Vmax ile full dolu depoyla şehir içi 740 km yaptım ben... Çok narin kullansan daha da artar tabi bu değer, menzilde en iyisi vmax bence...

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
Ali bey bu egr basitçe nedir? Nası devre dışı bırakılır? Yararı ve zararı nedir kısaca söylermisiniz.

A aa :crazy: daha iptal etmedin mi ayıp sana ;)

Zararı sadece çevreye oda çok az. Faydasını saymakla bitmez :D Ayrıca iptal etmesi çok kolay 2 tane ince hortumu birbirinden ayırıyorsun uçlarını kapatıyorsun ;) Bence kesinlikle yapmalısın...

Yorum bağlantısı
O.Doğuş Bahçekapılı

Hep opetten alıyorum , şehir içinde 7.2 den aşağı şehir dışında 6,5 ten aşağı düşemedim.

Şehir dışı kullanımım dikkatsiz oluyor yüksek hızlarda gidiyorum yol bilgisayarı rakamı bu , şehir içinde ne kadar dikkat etsemde düşüremedim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bursa'lı dizel kullanan arkadaşlar yakıtları nerelerden alıyorlar acaba?

Şu günlerde acaba daha iyi bir istasyon bulabilirmiyim diye araştırıyorum.

20bin km boyunca bursa yalova yolundaki shellden euro dizel aldım ve performans ses ve güvenilirlik olarak memnunum. 3 sene boyuncada hiç değişmedi. Her fullediğimde yol bilgisayarındaki menzil ve gittiği km neredeyse hep aynı. Yakıt ile ilgili bir problem yaşamadık. Şirketteki arabaya 10 yıldır belki 500 000 km boyunca yakıtı oradan aldık ve yakıt ile ilgili bir problem yaşamadık. Yalova yolu üzerinde olduğu için çok işlek ve yakıt dinlenemiyor.

Kızmızı yanana kadar şehir içi standart 650-700 km yol gidiyor. Güvenilir başka istasyonlar varsa denemek istiyorum. Şehir içi dikkatli kullanımda 750 km görmem lazım ve yakıt tüketimi 5.3 litreyi aşmamalı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

önceleri aracımda hep opet kullanılmış ben de 2 veya 3 depo opet aldım sonra shell e geçmeye karar verdim.son 3 depodur shell kullanıyorum.araç artık traktör gibi çalışmıyor.çekiş hissedilir derecede arttı.ses tamamen kesildi.şu an çok memnunum.menzil zaten iyi.şehir içinde en fazla 0.20 krş yakıyor .uzun yolda anlık tüketimde 3.9 kadar düşüyor .ama focusun arpasını kısmamak lazım.hakkını vermek lazım."ayrıca 2100 devir sonrası devir saati hemen hemen hiç oynamıyor ama hız artıyor"bu sanırım turboyla alakalı.paylaşmak istedim.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
önceleri aracımda hep opet kullanılmış ben de 2 veya 3 depo opet aldım sonra shell e geçmeye karar verdim.son 3 depodur shell kullanıyorum.araç artık traktör gibi çalışmıyor.çekiş hissedilir derecede arttı.ses tamamen kesildi.şu an çok memnunum.menzil zaten iyi.şehir içinde en fazla 0.20 krş yakıyor .uzun yolda anlık tüketimde 3.9 kadar düşüyor .ama focusun arpasını kısmamak lazım.hakkını vermek lazım."ayrıca 2100 devir sonrası devir saati hemen hemen hiç oynamıyor ama hız artıyor"bu sanırım turboyla alakalı.paylaşmak istedim.

bukadar fark olabildiğini siden ilk defa duydum.yakıt aldığınız istasyonda bi yamukluk olmasın bende çok denedim istasyon değişikliği ama bu kadar ciddi bir fark göremedim

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

bilgilerimi güncelledim.kusura bakmayın.daha önceden antalya seçmiştim ama sanırım kaydetmemişim artık profilimde görünüyor.

İlteber Bey çok abartılı bir değişiklik yok ama belirgin bir iyileşme var.Burada yeni açılmış bir opet var oradan bir depo aldım en son ve öncesinde de opetten kullanıldı hep ama ses yönünden ve çekiş yönünden hiç memnun kalmadım şu an aracımın performansından memnunum.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Depodaki yakıtı bitirip GTL ile fullemiştim.

210 km sonunda depoyu fulledim ve 10.45 litrede pompa attı, fakat öncesinde de fullerken paranın düz rakam olması için yarım litre kadar ekleme yapmıştı. O yüzden 11 litre olarak kabul ediyorum.

5.25 litre /100 km yapıyor. 210 km'nin yarısı şehir dışı olduğu için bu tüketim bana fazla geldi. 110 km'yi şehir dışı 4.5 ile hesaplarsam 4.95 yapar, kalan şehir içi 100 km'yede 6 litre kalır.

Tahmini GTL tüketimi %10 fazla.

Yani 100 km'de 5.5 yerine 6 litre yakıyorsunuz.

Bugünkü para 100 km'de eurodizel tutarı 16.66TL

GTL ile 19.55 TL

Alırken pahalı ve tüketirkende fazla olunca %18 fazla masraf demek. Neredeyse %20. Zaten pompacıya GTL ile fazla km geçemedim deyince bu zengin dizeli demişti.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bu tüketim fazlalığı GTL'nin viskozitesi ile alakalı diye düşünüyorum. Daha ince olduğu için akıcılığı fazla ve bu yüzden enjektörden daha fazla miktar püskürtülüyor. Performans alıyoruz ama verim değiştiği için tüketim artıyor.

Belki çok temiz normal mazot ile euro dizeli karıştırsak çok daha faza menzil gidebiliriz.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Geçen hafta total almıştım motor sesi opet'e göre az geliyor,hafta sonu po aldım mesafe ve motor sesi yine iyiydi,bugün bp aldım motor sesi bariz arttı mesafeye bakıcaz artık ama sanırım bundan sonra po yada total kullanacağım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Her nekadar marka değil istasyon önemli olsada nette çok araştırdım. Total hakkında pek iyi şeyler okumadım. O yönden genelleme olarak Po yine 1-2 adım daha önde.

Türkiyede yakıtla ilgili bir standart olamadı gitti. Her markanın yakıtı farklı özellikler gösteriyor. Bırakın her markayı, aynı markada istasyonlar bile farklılık gösteriyor.

Güvendiğiniz yerden tertemiz normal mazot bile sorunsuz uzun yıllar çok iyi km götürebilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Yine "Shell GTL" isimli bir başlıkta yakıtın menzili artırdığından bahsedilirken bu konuda tam tersi düşünceler nasıl oluyor anlamıyorum.

10 gün boyunca meslek gibi günde 8 saat internetten hangi istasyonun yakıtı daha iyi, daha fazla menzil götürüyor diye araştır emin ol 10 günün sonunda yine fikir sahibi olamayacaksın. Aksine aklın dahada çok karışacak :)

Ben okadar araştırma yaotım, farklı sitelerde belki 100 kişinin yazısını okudum. Teraziye koyduğumda hepsi neredeyse aynı çıktı. Sanki anlaşıpta dengeli bir şekilde yazmışlar.

Sadece 2 istaston hakkında genel bir bilgim oldu.

Total= yakıt ile ilgili problem yaşayanlar var, yakıt pis.

Opet= Motor fazla gürültülü çalışıyor ve menzin düşük(Bunu bende yaşamıştım)

BP, Shell ve PO arasında bir ayrım yapamadım.

Güvendiğim Shell istasyonu var ve oradan almaya devam...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yok, mazottan değil..Bursanın havasında suyunda birşey var, ben Çanakkaleye giderken bir kez 900 yaptım, sonra nasip olmadı... :p:)

Gösterdiği menzili değilde reeli yazın arkadaşlar ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
Yok, mazottan değil..Bursanın havasında suyunda birşey var, ben Çanakkaleye giderken bir kez 900 yaptım, sonra nasip olmadı... :p:)

Gösterdiği menzili değilde reeli yazın arkadaşlar ?

Evet hava etkileyebilir. Sanırım havadak, nemden kaynaklanıyor. Genelde hava nemli. Yükseklik olarak deniz seviyesinden 100-150 metre yüksekliği var.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yolda kalın demedim ki zaten, yol bilgisayarı 500 gösterir gaza biraz fazla basınca bir km. yi iki düşmeye başlar...Benim dediğim, şu kadar litre ile bu kadar km. gittim..150 gittim kalan menzil 600 gösteriyor gerçekçi değildir bence..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Salman

Ben hep shell'den alıyordum . Bünyesinde 600 araç olan rent a car sahibi tanıdığım dizeli opetten almamı söyledi. Dün depoyu opetten doldurdum motor sesi biraz artı sanki çekişi daha iyi gibi geldi. Opet'i sevmiyorum ama aracımı çok sevdiğim için; tanıdığımın tecrübesine güvenmek zorunda hissediyorum kendimi. :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Ben hep shell'den alıyordum . Bünyesinde 600 araç olan rent a car sahibi tanıdığım dizeli opetten almamı söyledi. Dün depoyu opetten doldurdum motor sesi biraz artı sanki çekişi daha iyi gibi geldi. Opet'i sevmiyorum ama aracımı çok sevdiğim için; tanıdığımın tecrübesine güvenmek zorunda hissediyorum kendimi. :)

opet'ten aldım bende ama durumlar tam sizinkinin tersine doğru ilerledi. Motor sesi azaldı fakat performansı kayboldu. PO ve BP mazotu bana aynı oranda kaliteli geliyor

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Bu başlığı okuyanın sanırım iyice aklı karışmıştır. :( Herkesin kendine göre farklı bir değerlendirmesi var. Sanırım önemli olan güvenilir istasyon. Ben Opet ile başladım, şu ana kadar başka yakıt sokmadım, o yüzden gürültü ve menzil konularında değerlendirme yapamıyorum.

Aldığım istasyonda 2 tane yakıt tankı olduğu, dinlendirmeden yakıt verilmediği söylendi. Bilmiyorum heryerde böyle olması gerekiyormu.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Herşey istasyonda bitiyor, Ankara yolu üzerinden Opetten yakıt aldım, egsozdan kara duman atmaya başladı, içindeki bitti de rahatladım şimdi herşey normal...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...