İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

İ.Göksel Yaman

Biodizelde olabilir.. Hatta 10 numara yağ şeklinde dedikodular dönüyor. Tez vakitte enjektörleri değiştir Hüseyin Abi. Ben 20.000km dir kullanıyorum heralde enjektörler erimiştir :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Duyduğuma göre istasyon çalışanları idrarları ile kırsal motorine katkı yapıp tp extra euro dizel durumuna getiriyormuş. İdrarda bulunan asit enjektör temizliği sağlıyor. Hem faydalı yakıt hem ucuz  :good1:

Yorum bağlantısı

Birde Pasific var nerdeyse yarı fiyatına bir kere aldım araba fişek gibi içine ne katıyorlarsa artık..hem de ne hikmetse epeyde bi az yaktı..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Duyduğuma göre istasyon çalışanları idrarları ile kırsal motorine katkı yapıp tp extra euro dizel durumuna getiriyormuş. İdrarda bulunan asit enjektör temizliği sağlıyor. Hem faydalı yakıt hem ucuz  :good1:

Yok daha neler :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ee solvent olma ihtimali varsa bence bu da var :p

Solvent yanıcı, idrar söndürücü :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ee solvent olma ihtimali varsa bence bu da var :p

Solvent yanıcı, idrar söndürücü :D

Amonyak var içinde.

Yorum bağlantısı

Yazılanları okudukça benim de TP alasım geliyor. Yalnız istasyonu çok az. Benim alabileceğim çiftliğin içerisindeki TP var. Güvenilir midir bilmiyorum.

Dikmen vadi petrol Shell çok güvenilir bir istasyon. Oradan vaz geçmek çok zor.

Tam yeridir. Yıllardır alışveriş yaparım, hiç sorun yaşamadım. Pompacıya mutlaka indirim istediğinizi söyleyin. Kart okutup indirim yapıyorlar.

Valla uzun süredir TP alıyorum işin şans tarafı yolumun üstünde var.Bu sabah işten çıkınca yenice tarafına geldim ve yolda fulledim TP den .Ama burası acayip pahalı geldi bana sonradan farkettik indirim siz 4.75 indirimli 4.65 den aldım.Daha geçen hafta Eregliden indirimli olarak 4.10 dan mi ne almıştım.Yol üstünde geçtiğim bp den bile daha pahalı idi yakıt

:shok: Akan 4.075 olmasın? Şu anda ülkemizde bu fiyata motorin yok.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Kaliteli yakıt ucuz olmaz. Ucuzsa o başka bir şeydir.

Koray Bey , çok düz mantık yorumlar yapıyorsunuz..

Akaryakıt istasyonlarının %7 kar marjı vardır..

4.20TL şuan ki dizel fiyatıdır. %7 düşersek 3.91TL'ye kadar fiyat düşer..

Firma sahibinin, bu kar marjı üzerinden istediği takdirde, fiyat belirleme şansı vardır..

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Koray Bey , çok düz mantık yorumlar yapıyorsunuz..

Akaryakıt istasyonlarının %7 kar marjı vardır..

4.20TL şuan ki dizel fiyatıdır. %7 düşersek 3.91TL'ye kadar fiyat düşer..

Firma sahibinin, bu kar marjı üzerinden istediği takdirde, fiyat belirleme şansı vardır..

Sn Yaman, sizin fiyat genelleme teorisi mantığınıza göre ise tüm yakıtların aynı vasıfta olduğu en ucuz olanın tercih edilmesi gerektiği yönünde bir sonuç ortaya çıkıyor.
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Sn Yaman, sizin fiyat genelleme teorisi mantığınıza göre ise tüm yakıtların aynı vasıfta olduğu en ucuz olanın tercih edilmesi gerektiği yönünde bir sonuç ortaya çıkıyor.

Bu teori değil gerçek..

Evet tüm yakıtların, Tüpraş Rafinerisinden çıktığını bilmiyormusunuz ? Tüpraş değil ise kaçak yakıttır zaten ;)

Eğer yorum yapabiliyorsak, bazı gerçekleride bilmemiz gerekmekte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bu teori değil gerçek..

Evet tüm yakıtların, Tüpraş Rafinerisinden çıktığını bilmiyormusunuz ? Tüpraş değil ise kaçak yakıttır zaten ;)

Eğer yorum yapabiliyorsak, bazı gerçekleride bilmemiz gerekmekte.

Biliyorum, en dandik en ucuz ve özellikle kaçak olmayan yerden gönül rahatlığı ile yakıt alabiliriz o zaman [emoji16]
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

En dandik, en ucuz demek değildir.. Bu şekilde düşündükçe, hiçbir şekilde uzlaşma olmaz. Ben BP, Total ve Shell'de ucuza yakıt veren istasyonlarda gördüm. Dandik yakıt, fiyat aralığına göre belirlenmez..

4.20TL iken 4.40'a satan firmanında çok kaliteli yakıtı var diyemiyeceğimiz gibi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kaliteli yakıt ucuz olmaz. Ucuzsa o başka bir şeydir.

Shellden indirimli yakıt alanlara farklı yakıt vermiyorlar.

Burada aygaz 2.56 tl olduğu dönemde İskenderun'da 2.86 tl. Iki firmada Opet.

Buradaki aygaz kalitesiz mi.

Ilteber kardeşim gerekli açıklamayı yapmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Shellden indirimli yakıt alanlara farklı yakıt vermiyorlar.

Burada aygaz 2.56 tl olduğu dönemde İskenderun'da 2.86 tl. Iki firmada Opet.

Buradaki aygaz kalitesiz mi.

Ilteber kardeşim gerekli açıklamayı yapmış.

Sehirlerarasi fiyat farklılığınin sebebi yakıt kalitesi değildir elbette. O zaman shell den alanlar keriz hepsi aynı ürün olduğuna göre?
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Her konuda olduğu gibi bu konuda da ne kadar pahalı o kadar kaliteli düşüncesindesiniz.

Siz çok para vermeye devam Edin.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

En dandik, en ucuz demek değildir.. Bu şekilde düşündükçe, hiçbir şekilde uzlaşma olmaz. Ben BP, Total ve Shell'de ucuza yakıt veren istasyonlarda gördüm. Dandik yakıt, fiyat aralığına göre belirlenmez..

4.20TL iken 4.40'a satan firmanında çok kaliteli yakıtı var diyemiyeceğimiz gibi..

Ucuz da iyi demek değildir. Katılıyorum da şöyle bir şey var indirim ve puan vs kartı sahibi olmama rağmen 4.20 den aldigim v power nitro+ yi bir taksici nin zırt diye bir kart geçirip 4.03 e alabilmesi de var.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da ne kadar pahalı o kadar kaliteli düşüncesindesiniz.

Siz çok para vermeye devam Edin.

Aynen iyi forumlar...
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ucuz da iyi demek değildir. Katılıyorum da şöyle bir şey var indirim ve puan vs kartı sahibi olmama rağmen 4.20 den aldigim v power nitro+ yi bir taksici nin zırt diye bir kart geçirip 4.03 e alabilmesi de var.

Aynen iyi forumlar...

Taksiciye kesin başka depodan kötü yakıt veriyorlardır. Onlar için başka pompa kurmuşlar :)
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Taksiciye kesin başka depodan kötü yakıt veriyorlardır. Onlar için başka pompa kurmuşlar :)

Pompa aynı onlara özel bir indirim sistemi var.
Yorum bağlantısı

TP çok aşırı ucuz değil ki neden takildiniz anlamadım? Kaldı ki ortada memnuniyet var. Sorun yaşayan yok mudur vardır. Bu da istasyon cakalligidir. Rafineriden aynı mazot çıkıyor zaten katkılar ve istasyon farklılığı dışında ne fark var ? Shell çıkan petrolun daha temiz kısmını mi alıyor?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

O zaman shell den alanlar keriz hepsi aynı ürün olduğuna göre?

Yakıt Rafineniden tek yerden çıkar. Firmalar kendi yakıtlarına belirli oranda katkılar katarlar.. Siz shell'in kamyonla, tırla, uçakla, Türkiyeye, Atlas Okyanusundan yakıt taşıdığını mı düşünüyorsunuz ?

Rafineriden, Total tırının yakıt alıp, BP'ye getirdiğine inanmassınız şimdi siz ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...