İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Genelde shell, bp, opet karşılaştırılmış. Total excellium eurodiesel kullanıcıları varsa onların yorumlarını merak ediyorum. Ankara'da Beşevler totalde istasyonun %3 indirimiyle litresi 4.41 tlden aldım. Ayrıca şubenin kendi kartıyla ekstra %7 indirim yani toplamda %9.8 indirim oluyor. Memnun kalırsam istemeye istemeye totalden devam etmeyi düşünüyorum?

Total'in mazotu güzel diye biliyorum. Hele ki İstanbul yolu a City'nin yanindaki istasyonu bayağı bayağı övüyorlar. LPG'si de süper diye biliyorum :)

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Total'in mazotu güzel diye biliyorum. Hele ki İstanbul yolu a City'nin yanindaki istasyonu bayağı bayağı övüyorlar. LPG'si de süper diye biliyorum :)

İstanbul yolundaki de doco'nun istasyonu sanırım %3 indirim orda da olması lazım, ekstra %7 olayı orda var mı yok mu bilgim yok ama.
Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Uzun yıllar opet, nitro çıktıktan beridir de nitro kullanıyordum. Shell nitro+ da söylenenler kadar büyük farklar hissedemediğimi önceki mesajlarda yazmıştım. 2 hafta önce de beşevler total in indiriminden dolayı ordan almaya başladım ve bu 2.depom. Yine performans farkı konusunda bir şey söyleyemiycem ben onu hissedemiyorum heralde ama eğer motoru sessiz, sarsıntısız yumuşak çalıştıran bir euro diesel varsa o da total excellium euro dieselmiş onu çok net anladım.

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

total ıle menzil arttı mı?

Çok değişik şartlarda, değişik kullanım tarzlarıyla kullandım bu 2 depoyu. O yüzden şimdilik sağlıklı bir tüketim testim yok, bir sonraki depomda onu da test edicem, ama şu an için kesin olarak söyleyebileceğim şey yumuşak çalışma.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Uzun yıllar opet, nitro çıktıktan beridir de nitro kullanıyordum. Shell nitro+ da söylenenler kadar büyük farklar hissedemediğimi önceki mesajlarda yazmıştım. 2 hafta önce de beşevler total in indiriminden dolayı ordan almaya başladım ve bu 2.depom. Yine performans farkı konusunda bir şey söyleyemiycem ben onu hissedemiyorum heralde ama eğer motoru sessiz, sarsıntısız yumuşak çalıştıran bir euro diesel varsa o da total excellium euro dieselmiş onu çok net anladım.

Hissedememen normal çünkü %99,7 hepsi aynı mazot.0,03 katkı farkı sadece. Eğer alınan istasyonlar düzgün temiz bir yer ise fark yok zaten aralarında :) Avantajın nerde ise git ordan al...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Dün benim aracında mazotu bitti. Dedim Gökselin ve Eren'in tavsiyelerine uyup TP'ye gireyim dedim. 70TL'lik katkısız aldım. 20km yaptım üstüne. Bakalım nasıl olacak :) 

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

3 depodur YKB kampanyasından dolayı ( 100'er TL )  BP Ultimate alıyorum. Daha önce Shell alıyordum. Performans farkı yok, araçta 1200 devirlerde silkeleme oluyordu o da kayboldu ama ani yüklenmelerde arkadan çok ciddi duman atıyor artık.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Dün benim aracında mazotu bitti. Dedim Gökselin ve Eren'in tavsiyelerine uyup TP'ye gireyim dedim. 70TL'lik katkısız aldım. 20km yaptım üstüne. Bakalım nasıl olacak :)

Benim, 4. Depo oldu.. Sadece ben değil, arabaya binenlerde arabanın ne kadar sessiz çalıştığının farkına varıyorlar. Özellikle sıcak motorda rolantide beklerken, benzinli araba gibi sessiz oluşu inanılmaz

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

shell fulsave kullanıyorum hep . Ne alıyım başka ne önerirsiniz ?  :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

shell fulsave kullanıyorum hep . Ne alıyım başka ne önerirsiniz ?  :)

Ali, ben fulsave alınca, 100km. geçmeden motor dpf açıyor.. Shell olacaksa, Nitro.. Yoksa hem ucuz hem kaliteli TP öneririm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ali, ben fulsave alınca, 100km. geçmeden motor dpf açıyor.. Shell olacaksa, Nitro.. Yoksa hem ucuz hem kaliteli TP öneririm

Göksel duman arttı mı sende hiç.

Ses konusu acayip zaten.Bazen soğuk motorda tırsıyorum arabadan :D Çok gürültülü bizim ki soğukken 

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Göksel duman arttı mı sende hiç.

Ses konusu acayip zaten.Bazen soğuk motorda tırsıyorum arabadan :D Çok gürültülü bizim ki soğukken 

Abi, Bende DPF var. 10 numara yağ koysam duman atmaz :) Örneğin 90ps focusumla, yazılımlı iken Shell GTL kadar duman atan yakıt yoktu.. 57setan sayısına sahip PO'da duman fazla olur..

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bizde DPF olmayınca tabi farklı oluyor.Sanki hafif bir duman artması oldu gibi bende.Soğuk yüzünden de sabahları karıştırıyor olabilirim ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Bu duman atma olayı benim mondeo'da hiç yok iyi birşeymi :nazar:  etmiyim :) Arabayı aldığımdan beri ilk sefer nitro koydum hemen bitti şuan fullsave kullanıyorum mesafe arttı ama sesden anlamıyorum .

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

siz dumanı nasıl anlıyorsunuz arabayı sürerken arkaya mı bakıyorsunuz ciddi sordum :)

Dikiz aynasından , duman bulutu görünmüyor :)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

siz dumanı nasıl anlıyorsunuz arabayı sürerken arkaya mı bakıyorsunuz ciddi sordum :)

Benim dumanı gördüğüm şekil,akşam vakti arkamda araç varken hızlanmak istediğimde, arkamdaki aracın farlarından duman bulutunu çok net görebiliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Benim dumanı gördüğüm şekil,akşam vakti arkamda araç varken hızlanmak istediğimde, arkamdaki aracın farlarından duman bulutunu çok net görebiliyorum.

Evet çok net belli olur o zamanlarda.Eskiden fena oluyordu benim yükledniğimde arkadaki aracı görmüyordum bir ara :D Şimdi neredeyse o durumlarda oldukça az ve anlık çıkıyor 

Yorum bağlantısı

Aynen ben de farlari açık arabalardan anlıyorum aynadan. Bir defa po aldım araba kayboldu arkadaki duman geçince de adamın surat ifadesini gördüm igrendi resmen :D

Yorum bağlantısı

Arka tamponun egzoz kısmına elle yeter.. :)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Elleyince ne oluyor ?  :)

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

O'da mantıklı abi :good1:  Dizelin acemisiyiz .

Bu yazılanlardan anladığım kadarıyla PO sessiz ama dumanlı bir yakıtmıdır ?

Yorum bağlantısı

tamam egzos içi siyahta ben bsınca duman görmüyorum arka camdan :)

İlla basmana gerek yok işte... :)

Elleyince ne oluyor ?  :)

Kara kara oluyor eller...tabii duman atıyorsa. :)

Yorum bağlantısı

O'da mantıklı abi :good1:  Dizelin acemisiyiz .

Bu yazılanlardan anladığım kadarıyla PO sessiz ama dumanlı bir yakıtmıdır ?

Ben her yıkamada kontrol ederim mesela...öyle dip gaz yapmaya gerek yok... :yes:

tam söylesene abi :) mesela rölantide iken egzosdan bir şey çıkması gerekiyor mu az beyaz duman çıkıyorsa soğuk havada normal mi :)

Normal tabiki,heleki eskşehir gibi bir yerde hiç eksik olmaz. :) duman siyah çıkarsa sorun var demektir..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...