Ali Gürsoy 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 mazallah. Hız limitlerine dikkat ediyorum ama. Komşuymuşuz. Ben de Sanayi'deyim. Arabayı metroya kadar kullanıp metroyla mı devam ediyorsun? Yoksa işyeri metronun orada mı? Metroya bırakıyorum kardeşim . Şişhane'de dükkan . Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Ben de Sanayi metroda yakın bir yer olsa bırakıp öyle gideceğim Sultanahmet'e. Şişhane deyince bunun ötesi akrabalığa kadar gidecek herelde. Benim rahmetli dedem, tüm amcalarım, bir zamanlar babam Şişhane elektrik piyasasında nakliyecilerdi. Ben de çocukken yazları çok çalıştım orada. Sanayi mah. den aşşağı in barbaros düğün salunun dan yukarıya çık . Seyrantepe metrosunda ispark var kapalı otopark aylı 60 tl . Ama akşam 18.30 da kapanıyor eğer uyarsa abone ol bence , baya uygun oluyor . Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Bende nitro kullanıyorum...hem performans hemde motor sesi oldukça iyi...100 liralık yakıt ile 370-380 km gidiyorum...yoğun trafikte.... Yakın zamanda sıfırladıysan ortalama hızın nedir? Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 (düzenlendi) Yakın zamanda sıfırladıysan ortalama hızın nedir? O aklımda yok abi...yarın sabah yazayım. 6 Kasım 2013 tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Mondeo'yu almadan önce hiç dizel arabam olmamıştı . Hatta nasıl mazot alacağımıda bilmiyordum Mertcan ile konuşmamız sonucu euro dizel almam gerektiğini anladım . Çeliktepe'nin içinde'ki po dan 100 tl euro dizel aldım . Tam hatırlamıyorum ama 320 km arası mesafe kat ettim . Sonra şu meşhur shell nitro'dan 100 tl lik dolum yaptırdım ve 180 km zarzor yaptım ve arabayı hıç zorlamadım Bu kadar fark olacağını bilmiyordum . En son gene 100 tl aldım shell'den ama normal euro aldım şuan 130 km yapmışım 180 km gider diyor yol bilgisayarı . Bence bu nitro genç işi , ona karar verdim Abi sıkıntı olmasın 100 liralık nitroyla 340 km civarı yapıyoruz. Ortalama hiz 24.. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Ben de 280 km civarı yol yapıyorum. Ortalama hızım 16-18 arasında değişiyor. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Abi sıkıntı olmasın 100 liralık nitroyla 340 km civarı yapıyoruz. Ortalama hiz 24.. Sıkıntı yok , istanbul olması ve benim güzergahımın yoğun trafik denen şeyin 2 çıt üstünde olması büyük etken . Uzun yolda 5.5 lt ye düşüyor ortalama . Tabi 235/45/17 ebatlı lastik ve jantları'da ekleyelim 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Bende uzun süredir shell alıyorum son dönemde de nitro muhabbeti çıktı sonuçta.100 tl lik mazot ile yapabildiğim mesafe şehiriçinde max 200 km dahası yok Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Yakın zamanda sıfırladıysan ortalama hızın nedir? Abi sabah baktım ve ortalama hızım 21 km... Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Abi sabah baktım ve ortalama hızım 21 km... Güzel.. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 (düzenlendi) Abi sabah baktım ve ortalama hızım 21 km... Yani şimdi senin araç ortalama 21 km hızla şehir içinde 100 TL.lik (yaklaşık 21 litre) nitro ile 360-380 km yol yapıyor ha? Yani 100 Km.de yaklaşık 5,6 L. yakıyor. İnanılır gibi değil. Mükemmel bir performans. 7 Kasım 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Abi sabah baktım ve ortalama hızım 21 km... 220-240 km kadranlı araçlarda ortalama hız 16-18, 21, 24, 49.. Of of. Yazık bazen hem araçlara hem yakıta harcanan paralara diye düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 (düzenlendi) . 7 Kasım 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Yani şimdi senin araç ortalama 21 km hızla şehir içinde 100 TL.lik (yaklaşık 21 litre) nitro ile 360-380 km yol yapıyor ha? Yani 100 Km.de yaklaşık 5,6 L. yakıyor. İnanılır gibi değil. Mükemmel bir performans. . Evet abi...ha bazen 20 yada 30 km eksiğide olabiliyor...oda çok aşırı yoğun trafiğe göre ... Teşekkürler abi...aracımı seviyorum yalan yok. 220-240 km kadranlı araçlarda ortalama hız 16-18, 21, 24, 49.. Of of. Yazık bazen hem araçlara hem yakıta harcanan paralara diye düşünüyorum.. Yanımda mercedes-bmw-porsche'leri görünce hiç aklıma bile gelmiyor benim aracın durumu Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Evet abi...ha bazen 20 yada 30 km eksiğide olabiliyor...oda çok aşırı yoğun trafiğe göre ... Teşekkürler abi...aracımı seviyorum yalan yok. Yanımda mercedes-bmw-porsche'leri görünce hiç aklıma bile gelmiyor benim aracın durumu Orası da doğru. Çok şükür. Beterin beteri varmış Okadar devasa motorların TR de üretilmesine, gümrükten geçmesine izin veren, sonrada bunlara 120 km hız sınırı koyanların, sonrada motor hacmine göre vergi alanların, mantıkları, akılları.. Bunları alanların akılları, günahlar... Of of.. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Orası da doğru. Çok şükür. Beterin beteri varmış Okadar devasa motorların TR de üretilmesine, gümrükten geçmesine izin veren, sonrada bunlara 120 km hız sınırı koyanların, sonrada motor hacmine göre vergi alanların, mantıkları, akılları.. Bunları alanların akılları, günahlar... Of of.. +1 Aynen Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 nitrodan sonra deneme amaçlı fuelsave aldım ama pişman oldum. sarfiyat aynı ort. hızda 0,4 litre arttı. performans düştü, motor sesi rölantide arttı, gaza basınca motordaki kükremede arttı. şimdi tekrar nitro ile fulledim. nitroyu uzun süreden beri deniyorum. eğer sağ ayağınıza hakim olabiliyorsanız, bir iki depodan sonra çok az yakıyor. ama dediğim gibi nitronun sizi gaza getirmesine izin vermezseniz. benim araçta özellikle 2000 devir altında performansa katkısı çok. özellikle ş.arası basarsanız yakar. ama sakin gidip, özellikle yokuşlarda kendinizi tutabilirseniz(dizelde zor biraz), gayet az yakar. birde motor sesi inanılmaz düşüyor nitro ile... resmen benzinliye dönüyor araç. ben shell den ve nitrodan artık memnunum. yakıtın özelliği, ilk kullanımda motoru temizleyene kadar ve ayağınız alışana kadar fazla yakar. motor temizlenip sağ ayağınıza da hakim olunca, daha az gaz vererek aynı performansı almayı da öğrenince işler yoluna giriyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 farklı birşeyler var uzun süredir sektördeyim, aynı yakıt için, bu kadar farklı ifadeler ilk defa duyuyorum, tüm markalar için geçerli!!! Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 (düzenlendi) bp ye çok soğuğum. hangi dizel aracımla ne zaman alsam, ultimate dahil hep yakıtım arttığı için bıraktım. opette de aynı şeyler oldu. zaten eskiden de shell ciydim ama bayi probleminden dolayı alamıyordum. şimdi evime 4 km uzaklıktaki shell i shell in kendisi aldı ve beni de dertten kurtardı. 1,5 yıldan beri şeytan kulağına kurşun 28-29 km ort. hızla 4,8-4,9 yakıyorum(sizin hesapla 100 liralık yakıtla 460 km )...dediğim gibi, nitro da sağ ayağa hakim olunacak...gidiyor diye yapıştırırsan, o sana iki kat hızla yapıştırıyor 17 Kasım 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 (düzenlendi) Deneme sonuçlarım: Nitro ve Bp ultimate, 2 si ilede ayrı ayrı 4 depo tüketildi, sonuç berabere, daha sonra %50 oranda ikisi karıştırılarak kullanıldı, sonuç ilginç, Korudağını bilenler bilir, araç 130 dan sonra zorlanarak giderdi, karışık yakıtlı depo kullanımında bu sıkıntı kalmadı, araba bastıkça gidiyor ve sadece nitroda bastınızmı acaip artan yakıt sarfiyatı daha iyi gidiyor Bundan sonra karışık kullanayım birazcık, bakalım uzun vade testler nasıl olacak Şunu söylemeden edemeyeceğim ama, Ultimate varken Nitronun avantajı yok, aynı güç aynı menzil, üstelik bastımmı nitroyu daha çok yakıyor benim araba 17 Kasım 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Ali abi ultimate nitroya göre 2000 devir altında daha iyi değil mi ? 2000 devir altında nitro titreşim yapıyor. Ultimate de daha yumuşak ve daha iyi toparlıyor. Kesinlikle haklısın, aynen öyle oluyor, ikisinin karışımında ne oluyor dikkat etmedim, bakarım bir ara, yalnız ne hikmetse Ultimate işe karışınca tırt nitronun eksiklerini kapatıyor sanırım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Ali abi ultimate nitroya göre 2000 devir altında daha iyi değil mi ? 2000 devir altında nitro titreşim yapıyor. Ultimate de daha yumuşak ve daha iyi toparlıyor. laboratuvarı bile aşar bu değerlendirme, bu kadar net hangi yöntemle test ettiniz? Kesinlikle haklısın, aynen öyle oluyor, ikisinin karışımında ne oluyor dikkat etmedim, bakarım bir ara, yalnız ne hikmetse Ultimate işe karışınca tırt nitronun eksiklerini kapatıyor sanırım bir de karışıtırp test ediliyor, internette herkese açık bir yazı, bence bu tarz değerlendirmeler, kişiseldir benim fikrim bu. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 (düzenlendi) Kişisel tabii, bilimsel olduğuda nereden çıktı şimdi Benim araçta nitro düşük devirde titretiyor, öyle aman aman bir titreşim değil tabii, Nitro güzel yakıt ama Ultimate her devirde süper, başka araçları bilemem ama bende durum bu Karışık kullanımda 1-2 deneme yaptım henüz, daha uzun vade test bitmedi, 750 km lik parkurda şimdilik sonuçlar iyi yönde, bu arada bu testler uzun yolda ve en az 4 saat sürekli kullanım sonrası tespit edilmiştir, dizel motor öyle 1-2 saatte kendine gelemiyorda 17 Kasım 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 nitro bende de olumsuz kanaat bıraktı, da bu kadar kesin devirler hızlar daki tespit bilimsel olmaz, malum internet ben de fikrimi yazdım Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 (düzenlendi) Mert, senin araç uzun yolda çok daha iyi sonuç verir herhalde, 1.6 dieseeel sonuçta fiesta için en ideal motor nitro bende de olumsuz kanaat bıraktı, da bu kadar kesin devirler hızlar daki tespit bilimsel olmaz, malum internet ben de fikrimi yazdım Nitroda bir sıkıntı var ama ne acaba, şimdilik karışık depoyu bitireceğim, sonra üst üste 2-3 depo ultimate kullanayım, bakalım ne olacak, beğenmezsem Ultimate e devam ederim artık. 17 Kasım 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts