İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Behram Doygun

Az önce reklamını gördüm ve shell'in sayfasına girdim ve baya araştırdım.Shell V-Power Nitro+ zaten aracımda V-Power kullanıyordum dediklerine göre bu yakıt V-Power'a ekstra olarak motordaki ve subaplardaki kurumları temizlemede ve enjektörlerdeki mikron küçüklüğündeki kalıntıları bile engelleyen bir karışıma sahipmiş altyapısını ise Ferrari ile ortak çalışarak oluşturmuşlar.Sizce görüşleriniz nelerdir artık bunu mu kullansak?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Az önce reklamını gördüm ve shell'in sayfasına girdim ve baya araştırdım.Shell V-Power Nitro+ zaten aracımda V-Power kullanıyordum dediklerine göre bu yakıt V-Power'a ekstra olarak motordaki ve subaplardaki kurumları temizlemede ve enjektörlerdeki mikron küçüklüğündeki kalıntıları bile engelleyen bir karışıma sahipmiş altyapısını ise Ferrari ile ortak çalışarak oluşturmuşlar.Sizce görüşleriniz nelerdir artık bunu mu kullansak?

Konunuzu birleştirdim.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

shell in yeni yakıtını kullan arkadaşlar yorumları alalım performans farkı var mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

shell in yeni yakıtını kullan arkadaşlar yorumları alalım performans farkı var mı ?

Ümit daha önce bu konuda konuşulmuştu. Buradan devam edelim.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Ümit daha önce bu konuda konuşulmuştu. Buradan devam edelim.

özür dilerim arama yapmadım  :blush:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Esin

OPET euro diesel yakıtta aracım rolantide beklerken 0.3l/h yakıt tüketiyor. Menzilim "0" olduğunda araca Shell GTL almak zorunda kaldım dün ve aracım hala rolantide çalışırken 0.6 ile 1.1 l/h arasında değişiklik gösteriyor. bir türlü yakıtın karışımını algılayamadı allahta sadece 6 litre aldım yanı 150 km sonra bu eziyetten kurtulacağımı ümit ediyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

OPET euro diesel yakıtta aracım rolantide beklerken 0.3l/h yakıt tüketiyor. Menzilim "0" olduğunda araca Shell GTL almak zorunda kaldım dün ve aracım hala rolantide çalışırken 0.6 ile 1.1 l/h arasında değişiklik gösteriyor. bir türlü yakıtın karışımını algılayamadı allahta sadece 6 litre aldım yanı 150 km sonra bu eziyetten kurtulacağımı ümit ediyorum.

Dpf temizlenme sürecine girmiş muhtemelen; normalde o kadar artmaz.

Yorum bağlantısı
Erkan Esin

Dpf temizlenme sürecine girmiş muhtemelen; normalde o kadar artmaz.

Dediğim gibi menzilim tekrar sıfırlandığında opet'e geri dönüyor olacağım. Araçta çok fazla dolu depo tutmuyorum genelde 1litre mazotum kaldığında yakıt alıyorum. Gerçi 1 depo yakıt alsam bile en fazla 5 gün kullanıyorum. o neden ile bu tarz benzin tortusundan dolayı partikul filtremin tıkanma gibi bir olayı olsa bunu opetlede yapması gerekli değil midir? Bence bu durum yakıt karışımı ile alakalı olma ihtimali yüksek tabi bunu sanırım en erken yarın akşam öğrenebiliriz.    

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Dediğim gibi menzilim tekrar sıfırlandığında opet'e geri dönüyor olacağım. Araçta çok fazla dolu depo tutmuyorum genelde 1litre mazotum kaldığında yakıt alıyorum. Gerçi 1 depo yakıt alsam bile en fazla 5 gün kullanıyorum. o neden ile bu tarz benzin tortusundan dolayı partikul filtremin tıkanma gibi bir olayı olsa bunu opetlede yapması gerekli değil midir? Bence bu durum yakıt karışımı ile alakalı olma ihtimali yüksek tabi bunu sanırım en erken yarın akşam öğrenebiliriz.    

Kavram karmaşası olmasın; Dpf mazot filtresi değildir.

Detaylı açıklama burada mevcut

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/186413-diesel-partik%C3%BCl-filtresi-dpf/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Shell v-power nitro + aldım bugün zaten normalde de v-power kullanıyordum değişiklik hissetmedim aynı ses aynı çekiş devam birde bu kaç kilometre gidecek bakalım normal de 1 depo ile 800-850 şehir içi yapıyordum.

Yorum bağlantısı
Erkan Esin

Kavram karmaşası olmasın; Dpf mazot filtresi değildir.

Detaylı açıklama burada mevcut

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/186413-diesel-partik%C3%BCl-filtresi-dpf/

DPF temizlenme zamanı sizin yazıda belirttiğiniz gibi olmuş olsa bile bence bu durum Shell'e spesific bir durum olmamalı yani opette'de aynı sıkıntı devam ediyor olmalı diye düşünüyorum.  Bu konuda gelişen sistemleri artık eskisi gibi takip edemiyorum. Hele ki Diesel araç tecrübem çok fazla değil sadece 50.000 km kullandım. Ama diğer 700.000 km benzinli tecrübeme dayanarak yakıt değişimini gözlemleyerek aksiyon almam gerektiğini düşünüyorum.  

Burada asıl konu aklıma takılan durum şu şimdi Türkiyede markalar Sponsorları doğrultusunda yakıt önerilerinde bulunuyorlar ama dünya üzerinde aynı markanın farklı bir motor opsiyonu için atıyorum a diesel diğer motor seçeneği için b diesel öneriliyor. Bu da şunu işaret ediyor ki aracın bir katkı maddesi gereksinimi olmalı ve bu değişiklik gösterdiğinde ECU analiz değerleri değişiyor ve sistem sürekli olarak kendini düzeltmeye çalışıyor. HANGİ YAKIT 1.4 duraTORQ İÇİN EN UYGUN? 

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Shel V-power Nitro yakıtını 1.5 depodur kullandım...

İlk dikkatimi çeken en büyük özelliği motoru, hissedilir şekilde sessiz ve sarsıntısız çalıştırıyor olması..

Performans olarak, herhangi bir artısını hissedemedim..

0-100km. Hızlanma sürem değişmedi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

farklı duyumlar geliyor, nitro yeni, ilk deponun yarısında rölanti sesi başladı mesela bende, 1-2 depo geçsin bakalım

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Sessiz ve sarsıntısız çalışmasını hangi yakıta göre kıyasladın abi ?

Normal V-power'a, GTL ve Ultimate'e göre Mert.

Uzun süredir depo'ya başka yakıt girmedi. Nitro bariz farkını hissettiriyor.

farklı duyumlar geliyor, nitro yeni, ilk deponun yarısında rölanti sesi başladı mesela bende, 1-2 depo geçsin bakalım

Temizliyordur :)
Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN

Nitro-dizel'e bayıldım

PO'ya göre sanki ekstra sotf remap yapmışım gibi etki verdi.

Motor daha çabuk toparlanıyor üst devirlerde çok istekli yürüyor vs. vs..

Biraz daha sessiz çalışıyor ama sanki enjektör şakırtısı duyuyorum gibime geliyor baktırmam lazım..

Menzil yorumum da şöyle;

Nitro dizel'in gazına gelmezseniz ekonomik :)

Ümit M. Bağıran

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Nitro-dizel'e bayıldım

PO'ya göre sanki ekstra sotf remap yapmışım gibi etki verdi.

Motor daha çabuk toparlanıyor üst devirlerde çok istekli yürüyor vs. vs..

Biraz daha sessiz çalışıyor ama sanki enjektör şakırtısı duyuyorum gibime geliyor baktırmam lazım..

Menzil yorumum da şöyle;

Nitro dizel'in gazına gelmezseniz ekonomik :)

Ümit M. Bağıran

ford ıcın opet dıyorlar .opetten de mi daha ıyı

Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN

ford ıcın opet dıyorlar .opetten de mi daha ıyı

Opet koç grubunun zorlamasıyla ford'lara konulması istenen yakıt..

Avrupadaki ford'lar ne yapıyor? Orada opet diye bir marka bile yok :)

Shell, Total, Bp

Bunlar kalitelerini ıspatlamış dünya devleri.. Lakin günümüz tüccarları düşünüldüğünde istasyon çok daha önemli.. Güvendiğiniz istasyondan yakıt alın..

Ümit M. Bağıran

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ultimate ile Vpower bence aynı kalitede çünkü kaç defa aldıysam da fark göremedim.. Şu an depomdaki yakıt nitro bunda da bir fark göremedim ben... 

Ya siz çok hassassınız.. Ya da benim motor çok kaba... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şu an bende de nitro var ilk defa aldım ama fark görmedim bende.Ultimate de hissettiğim tek fark gerçekten az km yapıyorum defalarca denedim bunu.Ha ben şu an normalde de fazla yakıyorum zaten.

Ama kullanım şeklimi güzargahımı da düşünce sanki çok da fazla değil gibi.Geçen yakıt aldım herşeyi sıfırladım.Ortalama hızım 16 km.Otlamama 13 lt.Sürekli ciddi rampa kullanıyorum.Düzlükte hemen düşmeye başlıyor ama daha kendine gelemeden yine rampa ve yükseliyor :D

Birgün videoya çekeceğim valla. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN

Ultimate ile Vpower bence aynı kalitede çünkü kaç defa aldıysam da fark göremedim.. Şu an depomdaki yakıt nitro bunda da bir fark göremedim ben...

Ben ilkbahardan bu yana menzili çok iyi diye PO'dan ve güvendiğim istasyondan yakıt alıyordum. İlk zamanlar performans düşüklüğü hissetmedim ama sanki zamanla beygirlerin yemi azalmış gibiydi :))

PO'dan aldığım depoyu iyice bitirip Nitro diesel aldığımda muhteşem bir fark gördüm ciddi ciddi yükseldi torq yani yaşamak lazım bu hissi..

Duman da azaldı haliyle..

Özetle mehmet abi, ben orta yakıttan yüksek yakıta geçtim ondan hissettim, siz sürekli iyi yakıt alıyordunuz ondan hissetmediniz diye düşünüyorum :)

Ümit M. Bağıran

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Ehteyar'lar bir fark göremiyorlar :). Halbuki ben gözlüklerimi de takıyorum bakarken ama yine bir fark göremiyorum. :D

Artık opet eco force alıyorum ondada bir fark hissedemedim. %5 opet indirimi ile en mantıklısı bana bu geldi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ehteyar'lar bir fark göremiyorlar :). Halbuki ben gözlüklerimi de takıyorum bakarken ama yine bir fark göremiyorum. :D

Artık opet eco force alıyorum ondada bir fark hissedemedim. %5 opet indirimi ile en mantıklısı bana bu geldi.

Evet abi.. ilteber falan % 1 farkı hissediyor.. :D

Özetle mehmet abi, ben orta yakıttan yüksek yakıta geçtim ondan hissettim, siz sürekli iyi yakıt alıyordunuz ondan hissetmediniz diye düşünüyorum :)

Evet.. hiç standart yakıt kullanmadım ben... en standart Vpower kullandım.. 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Evet abi.. ilteber falan % 1 farkı hissediyor.. :D

Evet.. hiç standart yakıt kullanmadım ben... en standart Vpower kullandım..

Yaş ilerleyince hislerimiz azalmış olabilir :)

Zaten hepsi standart yakıt + biraz içine katkı ilave ediliyor onu da nasıl ilave edip karıştırıyorlar soru işareti :D

Orta yakıt yada yüksek yakıt diye bir şey yok zaten. 50 litre mazota 30 liralık würth atınca bile ahım şahım bir fark olmuyorda 5 liralık fark ile yok nitro yok ultimate falanmı yapacak bunu mantıklı düşününce :D Pazarlama güzel bir sanat...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...