İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Caglayan Celiker

Bu gün sarı ışık yandı. Sadece sizin yazdıklarınız nedeniyle bir kez daha denemek istiyorum. GTL'mi? Ultimate"mi hangisini alayım?

BP almıştım eskiden dolayısıyla farkı hatırlayamıyorum. bir arada ankarada bazı lüks araçlar alıyor diye güvenerek damla petrolden aldım ucuza (30krş kadar bir ucuzluk) ama çekiş problemini karım bile farketti :D . artık gtl alıyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu gün sarı ışık yandı. Sadece sizin yazdıklarınız nedeniyle bir kez daha denemek istiyorum. GTL'mi? Ultimate"mi hangisini alayım?

Aile aracında ne gtl si abi, Fiesta mı bu süper yakıt arıyorsunuz yani  :D  :tongue:

Yorum bağlantısı

Bence ultimate. Araçta dpf yoksa gtl almak gereksiz oluyor.

BP almıştım eskiden dolayısıyla farkı hatırlayamıyorum. bir arada ankarada bazı lüks araçlar alıyor diye güvenerek damla petrolden aldım ucuza (30krş kadar bir ucuzluk) ama çekiş problemini karım bile farketti :D . artık gtl alıyorum.

:yildizlar:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

GTL  kraldır. Oldukça fazla sayıda karşılaştığım bir durum da şu; diğer marka kullanıcıları bile arada bir araç nefes alsın diye gtl + kullanırlar. Hiç bir gtl kullanıcısının benzer gerekçelerle diğer markaları test ettiğini görmedim. fiyat farkıda 1000 km de 10 TL ya var ya yok.

Tabi o kadar fiyat farkı olacak, taktik bu, aynı olsa kim inanır :) yakıtın temiz ve BP yada Total se zaten farkın olamaz, olacak tek fark var, herşeyi ile aynı zaten bunlar, gtl menzil olarak geride kalır. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bence ultimate. Araçta dpf yoksa gtl almak gereksiz oluyor.

Dpf olsada gereksiz yalnız :)

Yorum bağlantısı

Aile aracında ne gtl si abi, Fiesta mı bu süper yakıt arıyorsunuz yani  :D  :tongue:

Yani, şimdi insan aile ile ilgili konularda hep en iyisini istemez mi? Sen iyisini söyle, ben aile aracıma ondan alayım, bak söz yolda kalmış fiyesta görürsem yardım edecem. ;)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yani, şimdi insan aile ile ilgili konularda hep en iyisini istemez mi? Sen iyisini söyle, ben aile aracıma ondan alayım, bak söz yolda kalmış fiyesta görürsem yardım edecem. ;)

:D

Bp Ultimate al abi, şu yakıtıda amma övdüm, elin dingilizi gtl-ultimate diye üretsin, biz burada o mu bumu tartışıp duralım, hale bak :)

Not: Fiesta bu, yolda kalmaz kalana yardım eder, bu arada Ford zor kalır yolda, biz başkalarına yardım edelim  :biggrin:

Yorum bağlantısı

GTL artık bir çok yerde yok zaten. Shell olacaksa en azından V-Power olmalı.

Bu depodan önce Pompacının avanaklığından yarım depo V-power kullanmak zorunda kaldım.  Performansda bir fark görmediğim gibi, menzil olarak da hayal kırıklığı yaşadım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu depodan önce Pompacının avanaklığından yarım depo V-power kullanmak zorunda kaldım.  Performansda bir fark görmediğim gibi, menzil olarak da hayal kırıklığı yaşadım.

Yaa, sağlam yerden ultimate al, daha ne hayal kırıklıkları yaşacaksın gör  :D

Not:  Aklı kelden Benzini Shell den alacaksın, diesel i değil, demiş bir dingiliz atasözü  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

:D

Bp Ultimate al abi, şu yakıtıda amma övdüm, elin dingilizi gtl-ultimate diye üretsin, biz burada o mu bumu tartışıp duralım, hale bak :)

Not: Fiesta bu, yolda kalmaz kalana yardım eder, bu arada Ford zor kalır yolda, biz başkalarına yardım edelim  :biggrin:

Ali ve Eren sizin tavsiyenize uyup Ultimate alacam, sonuçlarına siz katlanacaksınız. :crazy:

Aklına uydum son 3 alımdır genelde 100 tl lik alıyorum her seferinde psikolojik olarak uzun yol yapmazsam depoyu doldurmuyorum.Kesinlikle shell den daha düşük km yapıyorum.Başka bp yol olduğum yerde ancak sirkilasyonu yüksek olan bir yer.Anlamadım gitti.Ama 1-2 sefer daha devam edeceğim almaya bakalım değişiklik olacak mı

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ali ve Eren sizin tavsiyenize uyup Ultimate alacam, sonuçlarına siz katlanacaksınız. :crazy:

Muhtemel sonuçlar.

Şaşkınlıkla kaput açılıp bu araba neden sessiz çalışıyor diye bakacaksın.

Araba eskisinden iyi hızlandığı için hız sınırlarını geçeceksin..

Bugüne kadar söyşemediğimiz için bize kızacaksın :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Muhtemel sonuçlar.

Şaşkınlıkla kaput açılıp bu araba neden sessiz çalışıyor diye bakacaksın.

Araba eskisinden iyi hızlandığı için hız sınırlarını geçeceksin..

Bugüne kadar söyşemediğimiz için bize kızacaksın :p

1- Aracım zaten yeteri kadar sessiz,

2- Hızlanmada da sorun olduğunu zanetmiyorum. Çünkü genelde sakin kullanırım.

3- Eğer yukarıda yazdıklarıma rağmen senin yazdıkların tespit edilirse, Ona bakacaz

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Allaah, Allahım yüzümüzü kara çıkarma... Amiin.     :biggrin:

1- Aracım zaten yeteri kadar sessiz,

2- Hızlanmada da sorun olduğunu zanetmiyorum. Çünkü genelde sakin kullanırım.

3- Eğer yukarıda yazdıklarıma rağmen senin yazdıkların tespit edilirse, Ona bakacaz

1- o mazotla olmaz, sanki yaşlandıkmı nedir?  :rolleyes:

2- artık sakin olsammı acaba diyeceksin

3- Duamızıda ettik, artık rahatız  :D

Yorum bağlantısı

Ultimate ile ilk tespitlerim: Özellikle motor ısındıktan sonra seste biraz farklılık hissettim. Yani aracın grip/nezle gibi olan 'hınlaması" daha bir soft oldu diyebilirim. Menzil hiç farketmese bile sadece bu özellik nedeniyle ultimate'a devam edebilirim. Çekişte de biraz artış fark ettiğimi söyleyebilirim. Aslında depoda en az 5 L yakıt varken aldım. Esas farklılıkları sonraki yüklemelerde anlayacağım. Ama menzilde ciddi bir sorun olmaz ise Ultimate ile devam ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ultimate ile ilk tespitlerim: Özellikle motor ısındıktan sonra seste biraz farklılık hissettim. Yani aracın grip/nezle gibi olan 'hınlaması" daha bir soft oldu diyebilirim. Menzil hiç farketmese bile sadece bu özellik nedeniyle ultimate'a devam edebilirim. Çekişte de biraz artış fark ettiğimi söyleyebilirim. Aslında depoda en az 5 L yakıt varken aldım. Esas farklılıkları sonraki yüklemelerde anlayacağım. Ama menzilde ciddi bir sorun olmaz ise Ultimate ile devam ederim.

Abi sen 1-2 depo daha kullanda eski yakıtın motordaki toksinleri temizlensin :D  sonra deneme yap bakalım sonuçtan memnun kalacakmısın :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Lukoil 53 lt/230 TL mazot ile ş.içi yoğun trafik ve Tekirdağ-kumbağ gidiş-geliş(geliş yoğun trafik) dün 810 km de mazot ışığı yaktım 50 km daha gitse 860 km yol yapmış olacağım.Şimdiye kadar bu değeri hiç görmemiştim sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

Bugün Shell'in yeni yakıtından yani V-Power Nitro Diesel'den aldım. Çok uzun süredir GTL kullanıyorum ama bu yakıtı da beğendim. 4,59 TL / litre olarak satışa sunulmuş, GTL'den 5 kuruş daha ucuz diyebilirim. Psikolojik de olabilir ancak GTL'den daha iyi gibi geldi.

Ekleme : Bu arada 97 oktan benzin de artık Nitro olmuş.

tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

opet online yakıt alın anında %5 kazanın. Para paradır :)

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Nitro ha, yarında Nitrogliserin Plus diye çıkarırlar :)

Artık akaryakıt fiyatları uçtuğu için, verdikleri isim yaşadığımız duruma maalesef oturmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

opet online yakıt alın anında %5 kazanın. Para paradır :)

bu ındirım nassıl oluyor?kac tl almak gerekli?

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

bu ındirım nassıl oluyor?kac tl almak gerekli?

Opet kart var ise internetten kredi kartı ile yakıt alıyorsunuz. Kredi kartından diyelimki 100 tl çekiyor opet karta 105 tl yükleniyor. Yakıtı alırken  opet kart ile ödüyorsunuz...Ayda max.500 tl alınıyor...Ben bu şeklilde kullanıyorum.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...