İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Dün öğlen 4.39 dan Ultimate ile full yaptım, depodaki GTL bitmişti, bir kez daha Ultimate number one diyorum, gtl ile performans farkı yok, üstüne kazandıklarım; daha uzun menzil daha sessiz motor ve daha ucuz, siz hala boşa para vermeye devam edin  :D

Not: shell v-power da anca idare eder :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şirket araçlarımızda Shell kullanıyoruz. Az önce gelen faturada artık GTL+ ürününün olmayacağını bildiren bir mektup koymuşlar. Bilgilerinize arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Banada sonunu satıyoruz dediler. Yeni bir ürün olcakmış artık söylentiye göre

Gelen notta taşıt tanıma'ya tanımlı olanlar otomatik olarak vpower diesel'e tanınacak diyordu.

Yorum bağlantısı
Mert Ender

3 hafta önce yaptığım seyahatte 4 istasyonda GTL artık satmıyoruz dediler, doğrudur. Yolda kalmadan beşincide buldum ama.

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

üzüldüm ya,

bende depo boşaldıktan sonra, sürekli gtl kullanayım diyorum.

inşallah ultra katkılı bir muadilini sürerler piyasaya.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Merak etme, birşey uydururlar, doğalgazdan üretildi diye sattıkları katkılı v-power a bir isim daha uydurmak kolay iş nasılsa...   :D

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

gtl yoksa espriside yok shell in...

o zaman ne kullanak? bp ultimate cidden güzel mi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

gtl yoksa espriside yok shell in...

o zaman ne kullanak? bp ultimate cidden güzel mi?

Soru yanlış, Ultmate zaten gtl den güzeldi, şimdiye dek geçmemen yazık  :D

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Soru yanlış, Ultmate zaten gtl den güzeldi, şimdiye dek geçmemen yazık  :D

zorunda olunca tavsiye alternatifleri değerlendireceğiz artık :)

bp den bir ara tcell puan kampanyası yüzünden kart almıştım kullanma zamanı yaklaştı sanırm :)

ekstra puan kazanmak için bi alternatif var mı?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

GTL nedir? tamamen doğalgazdan üretilen bir yakıttır evet, ama Shell in açıklamalarını okursanız bu maddenin çok yüksek bir setan değere sahip bir madde olduğunu, saf halde kullanımının şuan ki dizellerle mümkün olmadığını göreceksiniz, aynı açıklamada bu maddenin v-power mazota belli oranda (ne kadar olduğunu açıklamıyorlar, çünki çook az) karıştırıldığını, tek bir rafineride üretildiğini ve istesenizde ve saf olarak kullanılabilse bile, küçük bir ülkeye dahi yetmeyeceğini göreceksiniz.

Sonuç olarak, gtl bir katkı gibi mazota az miktarda katılan bir maddedir, bunu ben değil Shell söylüyor, ayrıca Bp ultimate yakıtıyla defalarca denemelerimde sonuç hiç değişmedi, güç aynı-ses bakmında ultimate daha sessiz, menzilde ezici olarak olarak Ultimate daha iyi vee  bu iki firmada dingiliz, söğüşlenen se biziz :)

Dpf olayını bilmem, bende yok ve egr remde kapalı, aracım fabrika verilerinde sarfiyatı rahatça yakalıyor....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlyas Baykal

benzını shellden aklı kelden alacaksın demişler :) ben mazotuda shellden almaya başladım

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Kozyatağı shell de GTL var bilginize :)

libadiyede starpet diye biyer açıldı eskiden full olan istasyon yerine... %10 indirim ile dizeli 3.98 e veriyorlar...Starpet kullanan var mı yakıtı nasıl acaba?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

hocam, sizin sürüşe bağlı , aynı arabayla 4 litre yakan da var, 7 yakan da.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

bede diğer aracımdan beri shell gtl kullanıyorum. bu depomp bitsin emmi gibi 150TL ' lik bp alıp denemeyi istiyorum, gerçekten merak ettim.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Gtl'nin, v-power'ın katkılısı olduğu fikrine katılmıyorum. Gerçekten farklı bir yakıttı, dpf olan aracımda gtl alınca nerdeyse rejenerasyon hiç olmuyordu. Doğalgazdan üretildiği için atığı çok çok azdı.

Rejenerasyon olduğunu nasıl anlıyordunuz ?
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Bu gun gelibolu çıkışındaki shell de gtl'e rast geldim. 30 km yazıyordu ekranda. 100 liralik aldim. Depoda ultimate vardı en son. Su an fark hissettim ama arada büyük bir fark yok hic bp suan için gayet güzel gidiyor.

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Oper garantisinin Ford ile uzaktan yakından alakası yoktur, motor yada araç garantisi ile ilgisi yoktur, bu olay sadece koç grubunun kendi markası opete yönlendirmesidir ve bu yakıt garantisi olayı tüm firmalarda zaten vardır, tek yapmanız gereken yakıtı o firmadan aldığınızı kanıtlmak okadar, yoksa hepsi aynı.

Kısaca Opet ygs masaldır, Ford garantisi ile ilgisi yoktur, yakıtı istediğiniz yerden alabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bakalım bende yeniden Bp almaya başladım.Biraz devam edeyim ama daha önceki denemelerimde memnun kalmamıştım açıkçası.

Sırf Ali tırtsever yüzünden bir süre üst üste almaya devam edeceğim :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu sabah Bp ile full yaptım ve Kaz dağlarını aştım, yakıt budur, istasyonda sağlam olunca iş tamamdır  :good1:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

O bahaneler her firmada olur, opette dahil, yakıt işi şans, gerisini mahkeme anca çözer.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yani yakıt garantisi her firmada var ve sorun çıkınca büyük oranda kıvırıyorlar, işi anca mahkeme çözüyor.

Yakıt kaynaklı hasarlar oto garantisine girmez ve Ford' u bağlamaz.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Selamlar. Opet'le ölçümlerim devam ediyor 1.2 TDI Polo ile.

4.35 TL'den 100 km'de tam 25 TL'lik yakıt aldı. Bu 100 km'de saatlerce trafikte kaldığım da oldu, klimayı da fazlaca çalıştırdım. Km'nin yarısı da serte yakın bir kullanım oldu. Sizce nasıl bir değer? Opet'ten başka yerden alsam menzilim artar mı dersiniz? Opet ile ilgili bunu duydum, daha az km katediyorum diyenler var.

2003 tdci fıesta klıma kapalı şehir ici 100km 6,1lıtre opet dıger marka dızelleri denemedim .fazla bır fark omaz sanırım

Bu sabah Bp ile full yaptım ve Kaz dağlarını aştım, yakıt budur, istasyonda sağlam olunca iş tamamdır  :good1:

bp ıle 

Yani yakıt garantisi her firmada var ve sorun çıkınca büyük oranda kıvırıyorlar, işi anca mahkeme çözüyor.

Yakıt kaynaklı hasarlar oto garantisine girmez ve Ford' u bağlamaz.

2003 tdci fıesta klıma kapalı şehir ici 100km 6,1lıtre opet dıger marka dızelleri denemedim .fazla bır fark omaz sanırım.sizın bp ile sehir ici tuketımınız nedir?

2003 tdci fıesta klıma kapalı şehir ici 100km 6,1lıtre opet dıger marka dızelleri denemedim .fazla bır fark omaz sanırım

bp ıle 

2003 tdci fıesta klıma kapalı şehir ici 100km 6,1lıtre opet dıger marka dızelleri denemedim .fazla bır fark omaz sanırım.sizın bp ile sehir ici tuketımınız nedir?

bp ye gecsem menzil artar mı?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

bp ıle 

BP Ultimate Dieseeel  :good1:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Cihangiroğlu

Birşey olmaz, bildiğin euro dizel, ama katkı yok diye düşün, zaten o yüzden ekonomik, gücün dediğin gibi düşecek, ses biraz artabilir ama sorun yok, bitince bp ye dön arabanı düzeltsin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bende arabayı deniyorum şimdi. BP'den her zaman memnun kalmışımdır. Ama yakınımda BP istasyonu olmadığından tercih edemiyorum. 

Opetten alıyorum ama Shell ile arasında uçurum var resmen. Opet'ten aldığımda motor sesli çalışıyor ve gerçekten performansı çok etkiliyor. Shell'den aldığımda araba kendine geliyor. 

Mümkün olduğunca Shell'den almaya gayret gösteriyorum ama evime en yakın olan Opet olduğu için zorda kaldığımda da tercih ediyorum :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...