İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Akan Belen

5 litre tüketim hayallerimde anca oluyor benim.Hemde sıkışık trafikte.O zaman uzun yolda bastığın zamanda 5-6 seviyelerinde olur gibi tüketim ki bence fazlasıyla iyi bir değer.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

gtl den ultimate geçince hissedeceğin tek şey cebinden daha az çıkan para olacaktır :D

ayrıca 5 çok, en fazla 4.7 olmalı :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

5 litre tüketim hayallerimde anca oluyor benim.Hemde sıkışık trafikte.O zaman uzun yolda bastığın zamanda 5-6 seviyelerinde olur gibi tüketim ki bence fazlasıyla iyi bir değer.

aynen öyle oldu geçen gün yol boşken bastım epey kontrol ettiğimden başlangıçtan itibaren 6,1lt gösteriyordu.

gtl den ultimate geçince hissedeceğin tek şey cebinden daha az çıkan para olacaktır :D

ayrıca 5 çok, en fazla 4.7 olmalı :)

abi etme fena bir trafikten geçiyorum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Sinekten yağ çıkarmaya çalışmaya gerek yok bence.O kadar para verdikten sonra zevkinide almak lazım aracın. :biggrin:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

Arkadaşlar benim araç 2007 comfort TDI . Alalı 1 ay kadar oldu. Yaklaşık 850 km yol yaptım tamamı şehir içi. Rape 6 gözüküyor. Katlı falan da koymadım. Aldığımda depo çeyreğin altındaydı. 100 tl shell den v-power aldım 3/4 oldu yaklaşık sonra 350 km kullandım aytemiz den ful yaptım (28 lt) ama pompa atınca devam ettirmedim. 470 km yol yaptım. 80 km kaldığında BP uitimate ile ful yaptım. 34 lt aldı. 90 km yaptım hala 545 km giderdsin diyor. Bu hesaba göre katlı koyarsam be BP den almaya devam edersem ki edeceğim yakıt biraz daha düşer diye düşünüyorum . Ne dersiniz ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin GÜÇLÜ

33lt ile şehiriçi 680km çok iyi bir değer.

32 lt ile 720 km imkansız bir değer.

bence bilgilerde bir hata var.

Aracım 2006 makyajsız ve yol bilgisayarı yok, bilgileri fiziksel takibe göre veriyorum. Bugün yine yakıt ikmali yaptım. Aynı istasyon aynı pompa aynı şekilde taşana kadar dolum ile gösterge 800 km derken araca koyabildiğim mazot miktarı 34,02 litre.

Yorum bağlantısı
Akif Eren

Son 1,5 yıldır hep opetten alıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Daha önce PO ve Shell kullanmıştım, PO'da aracın çekişinin düşük olduğunu, shell'de ise çok yaktığını fark ettim. Opet'e devam.

Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

Son veriler paylaşmak istiyorum. 100 km şehir dışı 350 km şehir içi olmak üzere toplam 450 km 25,6 litre yakmıştım . BP ye devam. Km göstergesi 675 km gösteriyor şu an.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Caglayan Celiker

arkadaşlar ankara da eskişehir yolu üzerinde medicana hastanesinin biraz ilerisinde damla petrol var. işyerim oralarda old. için öğle arası damla petrolün kafesinde çay içerim. gelen giden arabalara bakıyorum çoğunluğunu lüks sayılabilecek araçlar oluşturuyor. mazotta son zamdan sonra 4,08. bu istasyonu test eden oldumu hiç. fikirlerinizi beliritirseniz sevinirim. teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlk defa shell GTL aldım..  V-Power 4,33, Gtl 4,40 lira... Depoda 100 km kadar gidecek V-power varken 34 litre Gtl aldım.. 

Bakalım, neler gözleyeceğim.. Memnun kalırsam devam ederim.. 2. depoda daha çok kendini belli edeceğini düşünüyorum..  

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben ucuz iken uzun süre kullandım. Tüketimde fark göremedim. ancak kükürt oranı "sıfır" olduğu için kurum ve enjektör eskimesi yapmadığını düşünüyorum. Bazı araçlarda sorun da yaptığını duydum. Çünkü bu normal mazot değil hidrokranking ile lpg den yapılan mazot. (diye duydum).

O dediğin maddeden çok az var, katkı gibi diyebilirsin, gerisi bildiğimiz mazot, katkısı daha etkili olana gtl deniyor, saf olsa zaten dizel motorun eoru10 falan olması lazımmış, yani saf halini dizel yakamaz, kol çıkarır :)

Yorum bağlantısı

Gtl'nin etkisi hissedilir derecede farkediyorum,geçen opet'ten aldım ilk defa ama pek beğenmedim...sanırım yine aklı kel'den,yakıtı shell'den alıcağım... :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Aynen hocamin dedigi gibi ben eski golfumde kesintisiz gtl kullanmistim nerdeyse :)

iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

Sen hep Total'den almıyormuydun Mert ?
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Gtl'nin etkisi hissedilir derecede farkediyorum,geçen opet'ten aldım ilk defa ama pek beğenmedim...sanırım yine aklı kel'den,yakıtı shell'den alıcağım... :)

Senin hatan opetten yakıt alman, gtl bahane, Bp Ultimate şahane  :)  GTL= boşa verilen para, bp yakıtı al+wurth katkı= gtl hikaye  gtl yakıtı+wurth= hala bp ye yetişemez, defalarca denedim, sonuç mu? boşa giden paralar  :D

Yorum bağlantısı

ben genelde shell fual save kullanıyorum diger yakıtlara göre özellikle opet e göre daha uzun yol yapıyorum 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kırsalla fena yol yapıyor araç, şuan için yine en iyi 2 yakıt Bp ultiamate sonrasında gtl, ama ben deneyip duruyorum, bp az farkla hep geçiyor.

Yorum bağlantısı

Senin hatan opetten yakıt alman, gtl bahane, Bp Ultimate şahane   :)  GTL= boşa verilen para, bp yakıtı al+wurth katkı= gtl hikaye  gtl yakıtı+wurth= hala bp ye yetişemez, defalarca denedim, sonuç mu? boşa giden paralar  :D

Onu da deneriz abi.. :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Geçende bir yerde okumuştum Shell GTL satışını kaldırıyor diye ne kadar doğrudur bilemiyorum...Tam verim almak için en az 4 depo kullanmak gerekiyormuş, gerçek farkını yada etkisini ancak göstermeye başlıyor diye tavsiye ediliyor....

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Senin hatan opetten yakıt alman, gtl bahane, Bp Ultimate şahane   :)  GTL= boşa verilen para, bp yakıtı al+wurth katkı= gtl hikaye  gtl yakıtı+wurth= hala bp ye yetişemez, defalarca denedim, sonuç mu? boşa giden paralar  :D

Ali bey, egzoz gazı emisyon değeriniz kaç ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bilmem, son raporu biryere koyduydum ama nereye :) neden sordun, verim durumuna bakıcaksın sanırım..

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bilmem, son raporu biryere koyduydum ama nereye :) neden sordun, verim durumuna bakıcaksın sanırım..

Aynen. Ultra bakımlı binek bp'ci fiesta ile bakımsız van opet'ci fiesta karşılaştırması yapacaktım :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bulursam koyayım :) Hatırladığım kadarıyla eksozt tan çıkan su buharı ve oksijende çok az miktarda karbon monoksite rastlandı diyordu  :D

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ben genelde shell fual save kullanıyorum diger yakıtlara göre özellikle opet e göre daha uzun yol yapıyorum

Bende diyorum bu araba neden gitmiyor.. Baştan söylese fullsave kullanıyorum diye :) şimdi öğrendim
Yorum bağlantısı

Bende diyorum bu araba neden gitmiyor.. Baştan söylese fullsave kullanıyorum diye :) şimdi öğrendim

yapma yahu ondanmı dersin abi  :D  :D  :D gtl şekli yapalım madem abi hep ekonomi ekonomi nereye kadar  :D  :D  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...