İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Akan Belen

Amanın, çok fena yakmış senin motor, enjektör direk hortum gibi çalışıyor galiba :)

Anlamadım gitti bende bu durumu.Uzun yolda sıkıntı yok ama şehir içinde ciddi sıkıntım var bu konuda ki.Aracı özellikle zorlamıyorum da.Enjektörlere bir baktırayım diyorum ancak buda da bu işi yapacak kimse yok maalesef.Sadece bosh servis var onlarda aracın üstünden sökmeden test ediyorlarmış enjektörleri ne kadar sağlıklı bir ölçüm olur bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Shell GTL :f1:

Ben bizim buradaki shell'ciye sordum... Ne alacağız dedim.. Aracım uçsun istiyorsan Gtl alacaksın dedi..

Benimki zaten uçuyor, ne alayım dedim.. O zaman V Power dedi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben bizim buradaki shell'ciye sordum... Ne alacağız dedim.. Aracım uçsun istiyorsan Gtl alacaksın dedi..

Shell 'ci başka marka önermez zaten sanırım :D

Yorum bağlantısı
Murat Şahiner

Mehmet abi uçuyorsa GTL F-16 gibi yaparda o pompacı işi bilmeyenmiş :D

Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

Selam arkadaşlar

Aranıza yeni katıldım . 2007 1.4 TDI fiesta alalı yaklaşık 1 ay oldu .Depoyu ful yaptım 390 km oldu tamamı şehir içi . Yol bilgisayarı daha 120 km civarında gidersin diyor. İlk aldığımda shell den almıştım. Daha sonra aytemiz den ful yaptırmıştım. Şimdi nereden alsam diye düşünüyordum forma bakayım dedimkafam daha çok karıştı. Benzinli varken BP ve Total den başka yerden almazdım. BP ultimate e daha sıcağım . Bu arada yaptığım km de iyi gibi geldi. Offffff ne yapacağım ben :)

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer
(düzenlendi)

Kart kampanyası yüzünden birkaç defa PO dan yakıt aldım fakat eksozda çok kötü kokular gelmeye başlayınca tavsiye üzerine bende BP Ultimate geçtim. Şimdi kötü koku gitti araba rahatladı bundan sonra benim tercihim BP...

tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

BP ile Shell çekişiyor genelde.Kimine göre Bp kimine göre Shell daha iyi.Bende anlamadım gitti.

Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

BP ultimate deneyelim bakalım o zaman önce

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Selam arkadaşlar

Aranıza yeni katıldım . 2007 1.4 TDI fiesta alalı yaklaşık 1 ay oldu .Depoyu ful yaptım 390 km oldu tamamı şehir içi . Yol bilgisayarı daha 120 km civarında gidersin diyor. İlk aldığımda shell den almıştım. Daha sonra aytemiz den ful yaptırmıştım. Şimdi nereden alsam diye düşünüyordum forma bakayım dedimkafam daha çok karıştı. Benzinli varken BP ve Total den başka yerden almazdım. BP ultimate e daha sıcağım . Bu arada yaptığım km de iyi gibi geldi. Offffff ne yapacağım ben :)

bır depo ıle 390 km mi? Yaptını?

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Psikolojik mi bilmiyorum ama po dan almıştım ilk başta kampanya yüzünden sonra shell gtl aldım po bariz daha kötü kokuyordu. Tüketimi bilmiyorum şehir içi ölçüm yapmadım bugun doldurdum depoyu sıfırlayıp ölçecektim gene unuttum sıfırlamayı :D

Neyseki benzin aldıktan sonraki tüketimi ayrı gösteriyor :D

Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

390 km yaptı hala çeyrek deponun biraz altında gösterge.pompa atana kadar doldurmuştum. Işık çalışıyorum bilmiyorum . Yanana kadar almamayı düşünüyorum kontrol etmek için.

Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

Yakıt aldığınız yere ve yakıt kalitasine bağlı olarak değiştiğini düşünüyorum. Depo ışığı yansın ondan sonra full yapacağım. O zaman daha net belli olacak durum.

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Bugün Kırıkkale de rafinerinin burnunun dibinde turkuaz markalı bir istasyondan mazot aldım. 3,55 TL den. radyoda reklamını duydum. inşallah sıkıntı yaratmaz. eğer problemsiz bi yakıt ise. %20 i şehiriçi olmak üzere kilometrede 15,6 Krş gibi bir rakamı yakalıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Bugün Kırıkkale de rafinerinin burnunun dibinde turkuaz markalı bir istasyondan mazot aldım. 3,55 TL den. radyoda reklamını duydum. inşallah sıkıntı yaratmaz. eğer problemsiz bi yakıt ise. %20 i şehiriçi olmak üzere kilometrede 15,6 Krş gibi bir rakamı yakalıyorum.

ben olsam mazotu bilindik markalar dışında almazdım. dizel araba daha bir hassat dikkat etmek lazım.

Benim favorim bariz bir şekilde daha çok yakmasına rağmen gtl. gidişi çekişi şahlanışı harika. :)

Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

470 km de iken ful yaptım . 34 lt aldı Bp ultimate gösterge 599 km gösterdi. 30 km yol yaptım 594 km gösteriyor. Arabanın sesi değişti çekiş de gayet iyi. Kullandıkça daha da iyi olacak sanırım. Tüketimi ara ara yazacağım

Yorum bağlantısı
Hüseyin GÜÇLÜ

Önceleri OPET ten alıyordum depo ile (33lt) max 680 km görüyordum. Şimdi TP den alıyorum 32 lt ile 720 km yi rahat görüyorum. Sürüş ve perfomans da eskiye göre daha iyi. Kullanım da şehiriçi.

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Önceleri OPET ten alıyordum depo ile (33lt) max 680 km görüyordum. Şimdi TP den alıyorum 32 lt ile 720 km yi rahat görüyorum. Sürüş ve perfomans da eskiye göre daha iyi. Kullanım da şehiriçi.

33lt ile şehiriçi 680km çok iyi bir değer.

32 lt ile 720 km imkansız bir değer.

bence bilgilerde bir hata var.

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

bende ilk defa bp ultimate aldım. deniyorum bakalım. opetten sonra motorun çalışması kesinlikle daha sessiz ve sarsıntısız geldi.

Yorum bağlantısı
Yahya Kemal Keskiner

Yakıt aldığımda 599 km gösteriyordu.şu an 90 km yol aldım 545 gösteriyor gala. Gösterge daha ilk çizgiye gelmedi 3/4 e yani . Kesinlikle daha sessiz çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Depoyu fazla doldurmuşşsun sen, benim şehir içi menzilim 750 nin altına inmez, oda seri kullanırsam, ilk ve ikinci çeyreklerde 250 km den 500 km . yol yaparım, tam depo uzun yol 900 km. rahat yani :) olay şu, yeni tespitim, 3 depo Bp ultimate ve üstüne istersen 1 depo shell gtl, her 40.000 km. de birde wurth commaon rail katkı kullan sonra bak bakalım ne oluyor :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bende bp den aldığımda motor daha sesli çalışıyor gibi gelmişti.Shell gtl aldığımda ise sessizleştiğini düşündüm.Psikolojik mi acaba diye de düşünmedim değil aslında.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

şu anda depo da tamemen gtl var bir önceki alımdan po kaldığını sanmıyorum artık varsa da çok çok azdır dikkate alınmaya değmez. GTL le köprü trafiğinde her sabah her akşam dur kalk ı bol trafikte 5lt yle işe gidip geliyorum. Şimdi ultimate e geçersem bu değer daha da mı düşecek :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

şu anda depo da tamemen gtl var bir önceki alımdan po kaldığını sanmıyorum artık varsa da çok çok azdır dikkate alınmaya değmez. GTL le köprü trafiğinde her sabah her akşam dur kalk ı bol trafikte 5lt yle işe gidip geliyorum. Şimdi ultimate e geçersem bu değer daha da mı düşecek :)

Ali Beye göre olması lazım geliyor.Çok merak ettim bir denesene sonradan :biggrin:

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Ali Beye göre olması lazım geliyor.Çok merak ettim bir denesene sonradan :biggrin:

petrol ofisinin bedavasını alacağım ayın 20 sinde ondan sonrada 1 tam depo bitirdikten sonra ikinci tam depo sonunda söylerim sonucu :) Şehir içi tüketimim azalıyor sanırım yavas yavas. Yada ben dizel kullanmayı öğreniyorum :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...