Alkan Koca 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 merhabalar abilerim aklıma takılan bir soruyu size danışmak istiyorum aracım 1.4 fiesta tdcı. Soruma gelince 2009 dan sonra bütün dizeller 10 pprm kükürt oranınına indi bu sebepten dolayı normal mazotta bizim arbalara uygun hale geldi diye tahmin ediyorum bir arkadaşım meganesinde normal mazot kullanıyormuş daha fazla km yaptığını söyledi bende yazın gittim borumda po ya normal mazot aldım denemek amaçlı 20tl lik normal mazot aldım arabayı çalıştırdım 5 dk sonra arabada daha sesizleşti hemde aldığım o mazotla daha fazla km yaptım. Bu mazot yağlı olduğu kalın geldiği için mi yakamadı, acaba araca zararlımıdır bu mazot o günden sonra bidaha almadım ama sorayım dedim abilerimize Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 (düzenlendi) Normal Mazot derken Kırsal Motorin zaten üretilmiyor.. Pompalardaki yakıtın hepsi Eurodiesel sadece katkıları degisiktir.. Fuelsave, EcoForce gibi yakıtları genellikle Otobüs ve Kamyonlar tercih ediyor.. 19 Ocak 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 Benim yakın arkadaşım sıfır aldığı 1.3cdti makinasında hep kırsal kullandı sadece biraz performansını düşürdü sonrasında 70 80bin km sıkıntı çıkarmadı ama bu hep sıkıntı çıkarmaz demek de değildir. Bazı kırsallar çok kırsal o yüzden kırsal alırken istasyona da dikkat etmek gerek. Yorum bağlantısı
Alkan Koca 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 (düzenlendi) yok benim kastetiğim eco euro diesel ve po nun normal mazotu kullanım için uygunmudur yani. Çünkü uzun yolda yakıtı çok azattı pompa görevlisine sordum bu biraz yağlı olduğu için daha az yakmıştır dedi ama nekadar doğru. Benim yakın arkadaşım sıfır aldığı 1.3cdti makinasında hep kırsal kullandı sadece biraz performansını düşürdü sonrasında 70 80bin km sıkıntı çıkarmadı ama bu hep sıkıntı çıkarmaz demek de değildir. Bazı kırsallar çok kırsal o yüzden kırsal alırken istasyona da dikkat etmek gerek. Bu kırsal mazota ozaman eco eurodiesel diye ibare koymasınlar arabama zararlı ise çünkü kitapçıkta yazan euro diesel kullanabilirsiniz yazıyor 19 Ocak 2013 tarihinde Alkan Koca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 Sıkıntı oluşturmaz Alabilirsiniz daha ekonomik olur ama Performansı düşük olur Yorum bağlantısı
Alkan Koca 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 uzun yolda pek performans aramam az yaksında 90 a sabitleyip sürüyorum zaten Yorum bağlantısı
Samet Daş 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 Motorda gerekli değişikliği yapacak bir usta bulsak kızartma yağı kullanacağız aslında. Hem egzozdan patates kızartması kokusu geliyor. İştah açıcı, performansı yüksek. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 merhabalar abilerim aklıma takılan bir soruyu size danışmak istiyorum aracım 1.4 fiesta tdcı. Soruma gelince 2009 dan sonra bütün dizeller 10 pprm kükürt oranınına indi bu sebepten dolayı normal mazotta bizim arbalara uygun hale geldi diye tahmin ediyorum bir arkadaşım meganesinde normal mazot kullanıyormuş daha fazla km yaptığını söyledi bende yazın gittim borumda po ya normal mazot aldım denemek amaçlı 20tl lik normal mazot aldım arabayı çalıştırdım 5 dk sonra arabada daha sesizleşti hemde aldığım o mazotla daha fazla km yaptım. Bu mazot yağlı olduğu kalın geldiği için mi yakamadı, acaba araca zararlımıdır bu mazot o günden sonra bidaha almadım ama sorayım dedim abilerimize valla kardeşim bende denedim yakıyo yakmasına bı sıkıntı yokta bildigin traktör oluyo araba cok performans düşüyor... 1 Yorum bağlantısı
Alkan Koca 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 neden sesizleşti peki motor bunun sebebi nedir valla kardeşim bende denedim yakıyo yakmasına bı sıkıntı yokta bildigin traktör oluyo araba cok performans düşüyor... dediğin doğru abi şehir dışında iyi ama şehir içinde gaz yemiyor araba Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 Alkan pompacının "daha yağlı" kelimesine bayıldım Kırsal motorinde kükürt değeri 1000 ppmdi. Bu da yağlamayı 10ppm kükürte göre biraz arttırır. Ama şimdi hepsinde kükürt sayısı aynı. Ama yağlayıcılığı iyileştirici katkı katarlarsa durum nasıl değişir bilmiyorum. Bu konuda fikir verebilmeyi çok isterdim ama yağlama cihazı 150binin üzerinde olunca biz alamamıştık. Eurodizelde motorine kıyasla setan sayısı yüksek, biraz da ısıl değeri...Normalde motorinin setan sayısı min 51 yeterli iken eurodizel 55 civarıdır. Yağlayıcı katkısı, setan katkısı vs. artık ne katıyorlarsa üreticiler. Fordun fabrikasına gittiğimizde motor testlerinde Eurodizel kullanıyorlardı diye hatırlıyorum... Yorum bağlantısı
Alkan Koca 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 mesela ben opete gittiğimde eco normal dizel var ve ultura force dizel var arasındaki fark nedir? biri rafineri çıkışı dizel öteki katkılı dizelmidir? Biraz önce gittim opete ikisindede euro diesel yazıyor ecodan koysak dedim pompacıya kamyoncular alıyo bundan senin arabayı bozar dedi bende neden eurodiesel yazıyor peki dedim bilmiyorum dedi pompacı abimiz farkı nedir acaba? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Ocak 2013 Paylaş 22 Ocak 2013 http://ekonomi.haber...eposu-bos-cikti Haftasonu yakıt almak istediğimde bomboştu. Bir gariplik olduğunu anlamıştım. Zaten yakıt ta alamadım. Ancak nasıl mali sıkıntıdaydı, çözemedim. Ne zaman gitsem pompaya yanaşabilmek için sıra bekliyordum... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 22 Ocak 2013 Paylaş 22 Ocak 2013 farketmiyor, nereden alırsam alayım az yakıyorum Yorum bağlantısı
Can Kalkandelen 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Merhabalar arkadaşlar biliyorum çok soru soruyorum ama aracım daha sıfır olduğu için sürekli bişey yaparken şüphe içindeyim uzun lafın kısası mazot alımında hangi markayı önerirsiniz acaba merak ediyorum ? Ben genelde EuroDizel , moil'den ve Shell'den alıyorum. Teşekkürler şimdiden Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Bildiğim kadarıyla fordun parolu kartıyla opetlerden mazot alırsanız garantisi var. Yani mazottan dolayı bir arıza olursa tüm masrafları opet karşılıyor. Yorum bağlantısı
Can Kalkandelen 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 (düzenlendi) Merhaba, Sanırım şurada istediğiniz bilgiler fazlası ile var.. http://www.fordclubt...t-secimi-dizel/ Teşekkürler ama orası biraz karışmış ve connectler'e çekmek istedim biraz ondan açmak istedim Bildiğim kadarıyla fordun parolu kartıyla opetlerden mazot alırsanız garantisi var. Yani mazottan dolayı bir arıza olursa tüm masrafları opet karşılıyor. Evet bana da onu söylediler ama istemedim ben opet sevmiyorum çünkü 12 Şubat 2013 tarihinde Can Kalkandelen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Connect de TDCI bir motordur sonuçta Bence Ayça Hanımın verdiği linkten devam edilsin.. kapatalım burayı.. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Merhabalar arkadaşlar biliyorum çok soru soruyorum ama aracım daha sıfır olduğu için sürekli bişey yaparken şüphe içindeyim uzun lafın kısası mazot alımında hangi markayı önerirsiniz acaba merak ediyorum ? Ben genelde EuroDizel , moil'den ve Shell'den alıyorum. Teşekkürler şimdiden Konu ilgili başlı altına taşındı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Dizelde sıralama shell, bp ve petrol ofisi şeklindedir. Forumda bizim binek araçlar için genellikle bu şekilde tavsiye edilir. Ama shell biraz pahalı olduğu için genellikle bp tercih edilir. Yorum bağlantısı
Can Kalkandelen 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 (düzenlendi) Ya moil denmemiş pek iyi değil mi moil 12 Şubat 2013 tarihinde Can Kalkandelen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 her zaman shell...benzini shell den aklı kelden... en iyi çekiş, en fazla km, en kurumsuz motor...hepsi shell...ama wc için kesinlikle opet... garantiye takılmayın, bir şey olursa hepsi ödüyor. üstelik shell club extra kart ile mazotu % 4 ucuza alıyorum. şu anda güncel fiyatlarla konuşursam, siz 4,32 ye alırken ben 4,15 e aldım.(w-power) opet ve bp denedim, cık... 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Bir zamanlar hepsini test edip buralara yazdım...Opet koku ve kısa menzil, PO uzun menzil + duman, Shell V-Power uzun menzil, dumansız seyir, BP sessiz motor vasat menzil, Shell GTL kısa menzil sessiz motor.... Varın gerisini siz düşünün... 2 Yorum bağlantısı
Ali Eren 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 her zaman shell...benzini shell den aklı kelden... en iyi çekiş, en fazla km, en kurumsuz motor...hepsi shell...ama wc için kesinlikle opet... garantiye takılmayın, bir şey olursa hepsi ödüyor. üstelik shell club extra kart ile mazotu % 4 ucuza alıyorum. şu anda güncel fiyatlarla konuşursam, siz 4,32 ye alırken ben 4,15 e aldım.(w-power) opet ve bp denedim, cık... Üstadım, shell'e geçenlerde uğramıştım 3 çeşit dizel saydı pompacı, hangisinden alsak acep. Üstadım, shell'e geçenlerde uğramıştım 3 çeşit dizel saydı pompacı, hangisinden alsak acep. Serkan abi de yazmış w-power galiba. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Serkan abi de yazmış w-power galiba. V-Power en güzeli şu an benim tespitim ancak Luk Oil, Damla Petrol gibi seçeneklerde benim hala aklımda...Fiyat farkı epey oluşmaya başladı buralarda... 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 (düzenlendi) Bir zamanlar hepsini test edip buralara yazdım...Opet koku ve kısa menzil, PO uzun menzil + duman, Shell V-Power uzun menzil, dumansız seyir, BP sessiz motor vasat menzil, Shell GTL kısa menzil sessiz motor.... Varın gerisini siz düşünün... yapılacak tek yorum: NOKTA Üstadım, shell'e geçenlerde uğramıştım 3 çeşit dizel saydı pompacı, hangisinden alsak acep. Serkan abi de yazmış w-power galiba. shell ci olarak detay vereyim: fuelsave katkısızdır. km si iyidir, ancak sistemde oluşan kurumu temizlemez w-power katkılıdır, kurumu temizlediği için çekiş ve km iyidir GTL iyice temizler, arabayı uçurur ama km azdır ancak püf noktası var. sürekli yakıt değiştirmeyin, yoğunlukları farklı olduğu için fazla yakar, aynı yakıtta istikrarlı olun 12 Şubat 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts