İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ümit Mavigöz

shell gtl şu an piyasaki en katkılı yakıt. Aracın ciğerlerine iyi geliyor ancak sürekli kullanmanıza gerek yok. 4-5 depoda bir alsanız yeterli olur. içindeki katkıdan dolayı menzil düşük oluyor...

aynen kardeşim..

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Aslında bu iş biraz sigara tiryakilerinin davranışına benziyor. " ben şuna alışkınım, değiştirmeyim, öksürtüyor" vs. Hepsini de kullanıyorum. Hepsi aynı geliyor. Bir marka tutkunluğu, bir takım taraftarlığı gibi. Temiz, güvenilir olduğunu bildiğim bir istasyondan alıyorum, sorunsuz. Menzil de değişmiyor. Şu an Reyhanlı'da Soil'den alıyorum. litresi 3,90 ve hiç bir sıkıntı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

İkidir shell kullanıyorum Dilovası rampasını hıç sıkıntısız 110 - 120 ile çıkıyorum, en son Düzce'den doldurmuştum İstanbul'a geldim 1 ay kadar İstanbul'da kullandım daha sonra tekrar Düzce'ye gittim yol bilgisayarı hala 52 km gösteriyordu ancak Focus kullanıcısı bi arkadaşım shell'i deneyip tekrar Opet'e döndü...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Aslında bu iş biraz sigara tiryakilerinin davranışına benziyor. " ben şuna alışkınım, değiştirmeyim, öksürtüyor" vs. Hepsini de kullanıyorum. Hepsi aynı geliyor. Bir marka tutkunluğu, bir takım taraftarlığı gibi. Temiz, güvenilir olduğunu bildiğim bir istasyondan alıyorum, sorunsuz. Menzil de değişmiyor. Şu an Reyhanlı'da Soil'den alıyorum. litresi 3,90 ve hiç bir sıkıntı yok.

kısa süreli anlayamazsınız bu durumu uzun süre sonucunda arızalar gelmeye başlayınca vayy gerçekmiş dersiniz ki ayrıca shell gtl alın kullanın aradaki farkı görün :) bu aradada shellde falan çalışmıyorum :)

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

ben aracımı yeni aldım. İlk yakıt olarakta en yakın benzinlik shell olduğu için gtl aldım. Ancak aradaki farkı opet alınca anlayacağım:) :)

menzil artışın olucaktır ama performans artışı asla birazdaha sesli çalışır.. sonuçta hepsi aynı rafıneri ürünü sadece firmalar katkı maddesi koyuyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

bizim işi yerindeki bir abimiz petrol istasyonu olan bir ailenin damadı. Opetin bayiliğini yapıyorlar. Yakıtları gayet temiz. Bizim tüm fabrika ordan alıyor. Bende zorda kalmadıkça opet alacağım:) :)

Hayellerimin mesleği. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Shell v-power kullanıyorum,tek istasyondan alıyorum mümkün oldukça....

Hayellerimin mesleği. :)

Bizden geçti artık :yes:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

shell v-power gerisi yalan ;)

Neye göre değerlendirdiniz bunu ?

Yanlış değerlendiriyorsunuz maalesef söylediğiniz tamamen Psikolojik...

Aynı araç ile Tüm yakıtları denedim.. Hızlanma saniyeleri hepsinin aynı.. Opet Ultraforce performans ve Menzil olarak gayet başarılı... Ama arada ciddi bir menzil farkıda yok...

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Neye göre değerlendirdiniz bunu ?

Yanlış değerlendiriyorsunuz maalesef söylediğiniz tamamen Psikolojik...

Aynı araç ile Tüm yakıtları denedim.. Hızlanma saniyeleri hepsinin aynı.. Opet Ultraforce performans ve Menzil olarak gayet başarılı... Ama arada ciddi bir menzil farkıda yok...

siz neye göre degerlendirdiniz bunu hepsınden 50 tl 50 tl alıp mı denedınız yoksa her fırmadan 3 5 depo kullandıktan sonra mı denediniz idda ediyorum shell +gtl ilk depoda performansını gösteren yakıt degilidir en az 2 3 depo kullanmalısınız o zaman anlarsınız...

%5 indirim ile TP den alıyorum.

öyle bi markamı var :D
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

siz neye göre degerlendirdiniz bunu hepsınden 50 tl 50 tl alıp mı denedınız yoksa her fırmadan 3 5 depo kullandıktan sonra mı denediniz idda ediyorum shell +gtl ilk depoda performansını gösteren yakıt degilidir en az 2 3 depo kullanmalısınız o zaman anlarsınız...

ümit bey madem bu kadar iddialı ve eminsiniz neden konu açma gereği duydunuz? Zaten böyle bir konu vardı oraya bu bilgileri yazabilirdiniz.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

ümit bey madem bu kadar iddialı ve eminsiniz neden konu açma gereği duydunuz? Zaten böyle bir konu vardı oraya bu bilgileri yazabilirdiniz.

ben yakıtımda ıddalıyım ve memnun oldugum ıçın degiştirip digerlerini deneme nıyetım olmadı burda kamoyu yapmak istedim ki zatende gereken cevabı aldım shell+gtl ayrıca yeni konu açmayı moderatörler uygun görmeseydi zaten taşırdı. sıkma sen canını ;)

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

ben yakıtımda ıddalıyım ve memnun oldugum ıçın degiştirip digerlerini deneme nıyetım olmadı burda kamoyu yapmak istedim ki zatende gereken cevabı aldım shell+gtl ayrıca yeni konu açmayı moderatörler uygun görmeseydi zaten taşırdı. sıkma sen canını ;)

Hayır canımı sıktığım yok da soru sormuşsunuz sonra cevabı kendiniz vermişsiniz? herkes aynı düşüncede opet po vs iş yapmazdı.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Tabi ki Hayır :i-ih: 2-3 depo demiyelimde belki 10 depo farklı yakıtlar denedim ;) GTL Performansı iyi fakat Menzili çok kısa Bir depoda aynı kullanımda 40-50km. arası daha az Menzile sahip..

GTL'nin Performansına çok yakın Ultraforce var.. Menzilide rakiplerine göre daha iyi ;)

Ayrıca Markasını Bilmediğiniz TP.. Bu sene Yılın En Kaliteli Yakıtı Seçildi ;)

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Tabi ki Hayır :i-ih: 2-3 depo demiyelimde belki 10 depo farklı yakıtlar denedim ;) GTL Performansı iyi fakat Menzili çok kısa Bir depoda aynı kullanımda 40-50km. arası daha az Menzile sahip..

GTL'nin Performansına çok yakın Ultraforce var.. Menzilide rakiplerine göre daha iyi ;)

Ayrıca Markasını Bilmediğiniz TP.. Bu sene Yılın En Kaliteli Yakıtı Seçildi ;)

bu yorumunuzla bi önceki yorumu karşılaştırın ben çözemedım :) bırınde psikolojik diyorsunuz birinde de gtl performansı iyi diyorsunuz :D karar verin

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

bu yorumunuzla bi önceki yorumu karşılaştırın ben çözemedım :) bırınde psikolojik diyorsunuz birinde de gtl performansı iyi diyorsunuz :D karar verin

Shell En iyisi gerisi Hikaye gibi bir yorum yanlış diyorum...

En iyisi Olmak sadece Performansı çok iyi Olmak mı ?

Bana göre Performansla birlikte Menzil sunan en iyisidir ;)

Siz derseniz ki Performans olsun, gerisi Hikaye.. O zaman hem daha az menzil, hem litre fiyatı daha pahalı olan Shell tam size göre ;)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Göksel sana teşekkür ederiz.Tavsiyen ile konuları birleştirmeye çalışıyoruz :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Göksel sana teşekkür ederiz.Tavsiyen ile konuları birleştirmeye çalışıyoruz :flowers:

Hizmetlerim devam Edecektir :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

az önce opetten dizel aldım. eco force alayım dedi biz onları kamyonlara otobüslere veriyoruz kırsal motorin o dedi sen ultra force al dedi bende kabul ettim bir anda ama sanırım beni yedi:)

Tabiki Hayır...

Pompacı doğru olanı yapmış, sizi bir yanlıştan kurtarmış ;)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

az önce opetten dizel aldım. eco force alayım dedi biz onları kamyonlara otobüslere veriyoruz kırsal motorin o dedi sen ultra force al dedi bende kabul ettim bir anda ama sanırım beni yedi:)

Aslında ikiside aynı mazot. Biri katkılı diğeri değil. Ama kırsal motorin diye bir yakıtın kalmadığını satanlar dahi bilmiyor. Uzun vadeli düşünen katkılı motorin kullanır hatta kamyonlar ve otobüsler bile. Amma velakin cahillik diz boyu...

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

haklısın Fatih abi bencede litredeki 8 kuruş hiç bir şey değil ancak pompacı kırsal motorin deyince afalladım biraz...

8krş / 4190krş = 0,002 yapıyor. Dedikleri gibi katkılar sayesinde bir depoda 20-30 km fazla yol yapsa verilen para ile kara geçersiniz. 2-3 km fazlalık bile yapsa durum eşitlenir. ;Motordaki kirlenmeyi azaltması + verdiği performansta yanınıza kar kalır.

Yorum bağlantısı
Koray Sezginer
(düzenlendi)

türkiye petrolleri 3.97 den alıyorum :) Menzilde uzun veriyor arabada hiç bir sıkıntı yok maşallah :)

tarihinde Koray Sezginer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Üstün

bence Türkiye şartlarında marka belirleyiciliğinden daha çok istasyonun güvenilirliği önemlidir. tavsiyem aynı istasyondan ve hatta aynı pompadan alın. gerisi tartışıldıkça çözülemeyecek noktaya gelebilecek bir durum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Misafir

Arkadaşlar Merhaba,

2 Yıllık BP ile olan anlaşmamız Aracı firma tarafından sonlandığı için yerine PO ile anlaşmaya gidilmiş. Sebebinin ise BP'nin Mazotu yurt dışından getirdiği söylendi. Bize PO'nun yeni taşıt tanımaları geldi ama biz sözleşmemizi tamamen iptal ettirip OPET'e mi geçsek diye düşünüyoruz.

3 yıl öncesinde PO ile yaptığımız ölçümde euro dizelinden çok memnun değildik. Genelde BP veya OPET tercih ediyorduk. Şimdi BP ile de böyle bir bilgi alınca vazgeçtik.

Soru şu ki, PO'dan euro dizel alıp kullanan arkadaşlarımın görüşlerini almak istiyorum.

Sizce hangisini tercih etmeliyiz ? PO'yu tercih etsek iyi bir verim alabilirmiyiz?

Şimdiden teşekkürler,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...