İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Doğukan İlkar

Kısaca kayışın hatalı takılması.. Çekiş düşüklüğü ve fazla yakıt başlıca belirtileri..

Yok arabanın çekişi süper :) çok iyi kaçıyor trigerle alakası yok bence

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

En son petrol ofisinden aldım. Dün dik bir rampada florasan ve lineanın yanından geçerken yakıtın iyi olduğunun farkına vardım. :p

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

Yol bilgisayarı sıfırlanıp tekrar bakılabilir. Gerçi verdiğiniz değer (8.1 LT) manuel yani kendi ölçümünüzmü bilmiyorum. Maf sensörü temizliğinede bakılabilir

evet kendi ölçümüm

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hadi Küçükoğlu

Tavsiye niteliğinde bir sorum olacak;

Çalıştığım şirketin anlaşmalı olduğu benzin istasyonu (ki o da patronmuza ait) %7 civarı iskonto ile şirket araçlarımızı dolduruyor. Yani 4.38 dizel LT fiyatı, 4.05'e düşüyor. Kendi aracımı oradan aynı iskonto ile doldurma şansım var. Aracım 60 LT alıyor ve depoda yaklaşık 20 lira civarı kár etme imkanım var. Gerçi istasyon Petline'a ait. Dinlendirilmiş yakıt falan iyidir, shellden bp den farkımız yok diyorlar. Kaldı ki patron Q5'ine de, babasının CRV'sine de, annesin X1'ine de ordan dolduruyorlar. Shell V-power ile Petline'ın ultradizel'ini bu iskontoyu göz önüne alarak kıyaslarsak, aracıma bu mazotu kullanmam mantıklı mıdır? Yoksa riske girmeye gerek yok mu dersiniz?

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Mazot fişlerini almamazlık yapmayın eğer bırakırsanız onları toplayıp pompacılar başka şirket araçlarına kesiyolar karşılığında para alıyolar 100 TL de 5 TL gibi :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Çağlar Bayur

2 farklı focusta denedik, fuel save ile 40 km gibi fazla menzil yaptık, Gtl ile motor sesi azaldı. fuel save alıyorum, hep aynı benzin istasyonundan

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

2 farklı focusta denedik, fuel save ile 40 km gibi fazla menzil yaptık, Gtl ile motor sesi azaldı. fuel save alıyorum, hep aynı benzin istasyonundan

GTL de ekiş artışı hissedebildin mi abi?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Demekki benim hissettiğim iyileşme aradaki farkın yarattığı psikolojiden miş :D

Daha bir atak gibime geliyordu alt devirlerde :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Fuel save ile gtl yi denedim, gtl az daha seri, yalnız şuda var, GTL ile Bp Ultimate, fiyat dışında en ufak farkı yok, bunuda denedim, gtl ye verilen para boşa verilir.

Şuan aylardır fuel save deniyorum, menzil daha uzun, ama güç azıcık düşük, ultimate ile araç daha seri oluyor, ama çok büyük bir fark yok gibi, ancak hissediliyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ümit Mavigöz

merhaba arkadaşlar sizce fiesta için en iyi performans sağlayan diesel hangisi?

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Sırası ile; Shell GTL, Shell V-Power, BP Ultimate ve Opet Ultraforce.

shell gtl mükemmel bi yakıt onu kullanıyordum ama araç fazla yakıyor onunla şu anda shell v-power kullanıyorum... her an GTL ye geri dönebilirim..

Yorum bağlantısı
Can Kulak

Total Excellium kullanıyorum gayette memnunum açıkçası .

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

shell gtl mükemmel bi yakıt onu kullanıyordum ama araç fazla yakıyor onunla şu anda shell v-power kullanıyorum... her an GTL ye geri dönebilirim..

temiz bir yerden PO vmax euro dizeli deneyin.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Shell V-Power ile de menziliniz kısa olacaktır. En iyi menzili elde etmek için Opet Ultraforce deneyebilirsiniz.

menzil önemli ama menzilden önemli şeylerde var mesela çalışma verdigi performans shellden aldıgım performansı opetten alabilirmiyim.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

temiz bir yerden PO vmax euro dizeli deneyin.

ya aslında po yu şirket aracımda kullanıyorum memnunum ama ne biliyim için ısınmıyooo fiestaya daha shellden başka yakıt koymadım...

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

bunla ilgili sabir apayrı bir konu bile var ama :) yukarıda sayılanların en ucuzunu alın bence

Yorum bağlantısı
İsmail Üstün

Ben diğer konulara hiç girmeyeyim ama. opetten mazot aldığım gün farkettim aracın motor sesinde ciddi azalma ve yumuşama oluyor. halen opetten alış veriş yapıyorum. aynı istasyon aynı pompa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz
(düzenlendi)

Ben diğer konulara hiç girmeyeyim ama. opetten mazot aldığım gün farkettim aracın motor sesinde ciddi azalma ve yumuşama oluyor. halen opetten alış veriş yapıyorum. aynı istasyon aynı pompa.

abi shell gtl al ama hemen fark etmıyor 3 sefer 50 tl al dersin benim araba benzinli mi yaaa yada sanki arabaya izolasyon yapmışsın gibi ses düşüyor ama çokk yakıyor be :)

tarihinde Ümit Mavigöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Üstün

hiç kullanmış değilimm ama opet tutucusu da değilim. ben POdan Opete geçince bahsettiğim olayı yaşamıştım.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

hiç kullanmış değilimm ama opet tutucusu da değilim. ben POdan Opete geçince bahsettiğim olayı yaşamıştım.

denemek istersen öneririm abi başka yakıt almazsın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu

Shell Gtl gerçekten güzel yakıt. Benim 75'lik Connect'i dört nala koşturdu valla :biggrin: daha önce gaz pedalına dokunduğumda böylesine hassas bir çekiş gücü hissetmemiştim. Fakat gel gelelim fiyatı daha pahalı, hızlı tükenmesi de cabası tabi.

Bir defasında BP'den aldım. Onda da İskenderun dan Elbistan'a gittim gayet ekonomik yaktığını farkettim. Fakat motor sesinin yükseldiğine ve çekiş gücünün biraz düştüğünü hissettim sanki.

Genelliklle Opet kullanıyorum. Hem ekonomik hemde gerçekten motor sesini yumuşatıyor. Çekiş gücü de fena sayılmaz işte :biggrin: Yalnız markadan çok istasyonun yakıt temizliği daha önemli. Gerçekten de aynı markanın farklı istasyonlarından yakıt aldığımda değişimin farkına varabiliyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...