İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

En iyi menzil fuel save de oldu, bunu az farkla Bp ultimate izledi (yalnız performansta ezip geçiyor bu bp) sonrasında V-power menzilde 3. oldu, güç olarak sıralarsak, Bp Ultimate, V-power, Fuel save.

Optimum f/p Bp ultimate. :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Euro-3 bir motorda normal dizel kullanırsanız çekişteki hafif düşüşün dışında kısa vadede bir sorun çıkmaz. Yalnız yukarıda açıkladığım nedenlerden dolayı motorunuzda uzun vadede sorunlar çıkması da olası.

Kırsal motorin piyasadan çekilmeden önce hep kırsal kullandım. Kırsal motorin ile 350.k yapan araç, euro yakıt ile çok rahat 450.k yı görebiliyor.

Aradaki yakıt farkı ile kırsal motorin ile çalışan aracın nerede ise yarı parası cepte kalıyordu. Varsın yakıt kaynaklı motoru iflas etsin

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kırsal motorin piyasadan çekilmeden önce hep kırsal kullandım. Kırsal motorin ile 350.k yapan araç, euro yakıt ile çok rahat 450.k yı görebiliyor.

Aradaki yakıt farkı ile kırsal motorin ile çalışan aracın nerede ise yarı parası cepte kalıyordu. Varsın yakıt kaynaklı motoru iflas etsin

Hesaplayınca zaten ekonomiyle fark yaratan dizele birde bu motorinden gelen menzil farkını katınca sen haklı çıkıyorsun, ekonomi tavan yapıyor, 4-5 senede 2 motor alıyorum bu durumda :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali, sen 5 yılda iki motor alıyorsun birde benim km tüketimimi düşün ( 6 araç ile ) Deli para ...

Of off sen olayı bitirmişsin azizim :D

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

En iyi menzil fuel save de oldu, bunu az farkla Bp ultimate izledi (yalnız performansta ezip geçiyor bu bp) sonrasında V-power menzilde 3. oldu, güç olarak sıralarsak, Bp Ultimate, V-power, Fuel save.

Optimum f/p Bp ultimate. :)

Birde V-Power Gtl'yi denemeni öneririm Ali... :good1:
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Birde V-Power Gtl'yi denemeni öneririm Ali... :good1:

O çoktan denendi, sonuç: Bp ultimate ile farkı hiç yok, hatta ultimate ile daha sessiz çalışıyor, GTL zaten saf değil, masal yani, saf olsa zaten dizel motor aşırı setandan patlardı :) Kısaca GTL=parana yazık, sen de fark oluyorsa motorun çok sağlıklı değil demektir.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Arabayı aldığımdan beri 2 kere hariç herdaim Gtl kullanıyorum, çokda memnunum. Şirket arabasında 4 sene kadar Ultimate kullandım. Gtl ile fark sadece menzil oldu benim kişisel tespitim...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hımm bende menzil olarak Ultimate az daha iyi, bu durunda gtl ye boşa para vermiyorum bende :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Doğukan İlkar

Arkadaşlar 2009 Fiesta euro dizel mi kullanmalıyım , yoksa normal dizel mi ?

beni mağzur görün bu işte biraz acemiyim :(

Yorum bağlantısı
İhsan Candan
(düzenlendi)

Shell 'den +gtl mazot alıyorum ben. Arabanın çekiş gücü daha güçlü ve ivmelenmesi daha seri oluyor. Ama fiyatı normal mazottan birazcık daha pahalı :)

tarihinde İhsan Candan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Araç dizel mi :fiuw: yok benzinliyse boşuna euro dizel demeyelim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Candan

Beşiktaştaki istasyonun bugünun fiyat listesine de baktım shell'in sitesinden.. Çok büyük bir fark yok aralarında

ctw13.png

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

Peki yakıtta bir düşüş oluyormu ? az yakıt yakması falan ?

Yorum bağlantısı
İhsan Candan

Az yakan dizel fuel save. Gtl de öyle bi azalma yok izlenimlerime göre

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Kalitesine güvendiğiniz daimi olarak alabileceğiniz yer belirleyin. Gerisi önemli değil. Hurda hile yapmadıktan sonra her türlü eurodizel iyidir. Benim araba opeti seviyor. Bp de fena değil. Ama ben daimi aynı yerden alıyorum. Yakıtta bir hile yapsa hisseder ve bidaha almam. Sahiplerini tanıyorum yeter.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

iki sene opet ten aldım ,Artık shell den devam ediyorum daha sessiz çalıştığı kanaatindeyim

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Menzil lazımsa, güç kaybı çok önmli değilse, Shel Fuel Save, yok güç isterim menzil az daha kısa olsun, sessiz olsun dersen Bp ultimate.

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

Menzil lazımsa, güç kaybı çok önmli değilse, Shel Fuel Save, yok güç isterim menzil az daha kısa olsun, sessiz olsun dersen Bp ultimate.

Shell'i deneyim o zaman :D

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

100 KM/8.1 Lt sizce normalmi ? aracım çok yakıyor bakımları henüz yeni

debriyaj yakıtı BU KADAR etkilermi ?

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

Bir yerde hata var; 8 lt çok yüksek..

bende anlamadım ki. hava filtresi yağ filtresi motor yağı trigeri mazot filtresi ve bir çok parça değiştiorjinali ile . Sadece debriyaja baktırmadık bu yakıtı çok etkiler mi ?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Debriyaj etkiler tabiki ; birde triger servistemi değişti; sente atlamış olmasın ?

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar
(düzenlendi)

Debriyaj etkiler tabiki ; birde triger servistemi değişti; sente atlamış olmasın ?

Özel'de değiştirdik. Sağlam bir yer , kıytırık bir yer değil :) hepsi işini dört dörtlük yapar

sentenin ne olduğunu bilmediğim için bir şey diyemicem :)

tarihinde Doğukan İlkar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Özel'de değiştirdik. Sağlam bir yer , kıytırık bir yer değil :) hepsi işini dört dörtlük yapar

sentenin ne olduğunu bilmediğim için bir şey diyemicem :)

Kısaca kayışın hatalı takılması.. Çekiş düşüklüğü ve fazla yakıt başlıca belirtileri..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...