İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Sütten ağzı yana yoğurdu üfleyerek yer.

Sana üçkağıtçısı denk gelmiş, normalde Bp yakıtı= Gtl :)

Yorum bağlantısı
Emre Aslan

Yaklaşık 15.000 km. boyunca Bp Ültimat kullanıp bir vesile ile emme manifoldu,enjektör,egr,maf kontrol edildiğinde temiz olduğu görüldü.

Yorum bağlantısı
Abdullah Doğan

ben yakıtı hep opetten alıyorum ve hep aracın çok yaktığından şikayetçi oldmuşumdur diğerlerine kıyasla.2005 90 ps 75000 de connect sahibiyim.dün uzun yola gittim depoyu fulledim tam 100 km gittim tekrar fulledim ve 30 tl lik mazot aldı.yani km de 30 krş yakıyo buda uzun yol için fazla geldi bana.100 ü ve 2500 deviri de geçmedim.bi kaç arkadaşta söledi opetin yakıtı çok ince ve çok yakıyo diye acaba doğru olabilirmi.connect sahibi arkadaşların görüş ve yorumlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Sadece istasyon yakıtı bu kadar artırmaz. Aracınızın bakım durumu nedir? Yolda giderken yük varmıydı arabada? Rampa tırmandınız mı?

Yorum bağlantısı
Abdullah Doğan

bakımlı bi araç filitlererin tamamı yeni değişti.aşırı rampa yok gittiğim yolda yük durumuda normal sayılır 500 kğ kadar diyelim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

4-5 araçta dizel karşılaştırma fırsatım oldu. hyundai h-100, fiat fiorino, vw caddy, ford focus. önce opetten fulledim, sonrasında PO dan. PO dan alınan mazotla kesinlikle daha fazla km yapıyo araç. depoda en az 40-50 km farkediyo. son zamanlarda FULL den almaya başladım. km de değişiklik gözlemedim. tabiki bu sürmeye göre çok değişir. birde PO veya FULL deneyin derim.

Yorum bağlantısı
Cihan Kalmaz

Shell GTL kullanıyorum. 8-9 kuruş daha pahalı ama araca kattığı performans hissedilir derecede.

Yorum bağlantısı

Shell V-POWER kullanıyorum,hep aynı istasyon da ve sabahları ayrıcada pompacıyı uyarıp en yavaş şekilde dolmasını sağlıyorum depoyu.

Yorum bağlantısı
Cihan Kalmaz

Shell V-POWER kullanıyorum,hep aynı istasyon da ve sabahları ayrıcada pompacıyı uyarıp en yavaş şekilde dolmasını sağlıyorum depoyu.

Yavaş dolunca ne oluyor? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Altay Aydın Sever

bende araçların hepsinde opet kullanıyorum memnun olma yada olmama şansım yok yeni araçlarda ford opet kullandırma zorunluluğu var garantiden dolayı zorunluluk olmasa petrol ofisi tercihim olur şoför arkadaşlar po tavsiye ediyor km fazla yapıyor diye söylüyorlar garanti bitince bende denerim

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

ben yakıtı hep opetten alıyorum ve hep aracın çok yaktığından şikayetçi oldmuşumdur diğerlerine kıyasla.2005 90 ps 75000 de connect sahibiyim.dün uzun yola gittim depoyu fulledim tam 100 km gittim tekrar fulledim ve 30 tl lik mazot aldı.yani km de 30 krş yakıyo buda uzun yol için fazla geldi bana.100 ü ve 2500 deviri de geçmedim.bi kaç arkadaşta söledi opetin yakıtı çok ince ve çok yakıyo diye acaba doğru olabilirmi.connect sahibi arkadaşların görüş ve yorumlarını bekliyorum.

Opette menzil kısa olabilir ama bunun sebebi, yakıtın ince olması değildir. Ne yani ince olunca enjektör çok mu yakıt gönderiyor.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

bende araçların hepsinde opet kullanıyorum memnun olma yada olmama şansım yok yeni araçlarda ford opet kullandırma zorunluluğu var garantiden dolayı zorunluluk olmasa petrol ofisi tercihim olur şoför arkadaşlar po tavsiye ediyor km fazla yapıyor diye söylüyorlar garanti bitince bende denerim

Aslında aynı garantiyi PO'da sağlıyor diye biliyorum ama prosedürü nedir tam olarak bilmiyorum.

İşin ilginç tarafı PO opete göre daha çok km yaptırıyor deniliyor ama po ve opet arasında 7 kuruş fark var. Hesaplamak lazım aradaki km farkını.

Yorum bağlantısı
Ali Eren
Aslında aynı garantiyi PO'da sağlıyor diye biliyorum ama prosedürü nedir tam olarak bilmiyorum. İşin ilginç tarafı PO opete göre daha çok km yaptırıyor deniliyor ama po ve opet arasında 7 kuruş fark var. Hesaplamak lazım aradaki km farkını.

50 tl yakıt alan bir depodyu Muş'ta opetten doldursam 50 x 4,03 = 201,5 tl. Po'dan doldursam 50 x 4,10 =205 tl.

Aradaki fark 3,5 tl yaklaşık 1lt yakıt fiyatı. Bu da uzun yolda 100 km^de 4,5lt yakan bir araç için artı 19 km daha fazla yol.

Peki Po'nun bir deposuyla opete göre kaç km daha fazla yol yapılabilir ki. Deneyen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Opette menzil kısa olabilir ama bunun sebebi, yakıtın ince olması değildir. Ne yani ince olunca enjektör çok mu yakıt gönderiyor.
Yorum bağlantısı
Abdullah Doğan

biz işe litre oranından bakmıyoruz düz mantık 100 km de 30 krş yaktı onu biliyoruz yanlışmı acaba

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Akadaşlar, birkere şunu kesin bilelim, Ford garantinin devam etmesi için opetten yakıt alacaksınız diye bir şart koşmuyor ve koşamazda, sıfır araba alırken laf cambzalığı yapıp, opet ygs kartı verip milleti kandırıyorlar, yakıt garantisi her firmada vardır ve yakıtı aldığınızı kanıtlarsanız geçerlidir, inanmazsanız gidin servise, opetten yakıt aldım, enjektörlerim bozuldu hadi garanti nerde diyin acı gerçeği öğrenin, masrafı opet ödeyecek diyecekler, tabii kanıtlarsan test raporun varsa vs. :)

Yakıt kaynaklı hasar Ford u bağlamaaaz.

Yakıt konusuna gelirsek, istasyon çok farkettirsede Po opetten daha fazla yol yaptırıyor va az daha verimli gibi, Shell GTL ve BP ultimate ise topunu geçiyor, bu arada GTL ye boşa para vermeyin, Bp dizeliyle gıdım fark ı yok, zaten dogalgazdan üretilen diye sattıkları bu Gtl saf değil, saf olanı yakacak dizel motor yok çünki :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Akadaşlar, birkere şunu kesin bilelim, Ford garantinin devam etmesi için opetten yakıt alacaksınız diye bir şart koşmuyor ve koşamazda, sıfır araba alırken laf cambzalığı yapıp, opet ygs kartı verip milleti kandırıyorlar, yakıt garantisi her firmada vardır ve yakıtı aldığınızı kanıtlarsanız geçerlidir, inanmazsanız gidin servise, opetten yakıt aldım, enjektörlerim bozuldu hadi garanti nerde diyin acı gerçeği öğrenin, masrafı opet ödeyecek diyecekler, tabii kanıtlarsan test raporun varsa vs. :)

Yakıt konusuna gelirsek, istasyon çok farkettirsede Po opetten daha fazla yol yaptırıyor va az daha verimli gibi, Shell GTL ve BP ultimate ise topunu geçiyor, bu arada GTL ye boşa para vermeyin, Bp dizeliyle gıdım fark ı yok, zaten dogalgazdan üretilen diye sattıkları bu Gtl saf değil, saf olanı yakacak dizel motor yok çünki :)

Ali abi peki benim yazdığım 11.ileti için ne diyorsun?

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bence de OPET fazla yakıyor, SHELL W Power' ı deneyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Bence de OPET fazla yakıyor, SHELL W Power' ı deneyin.

Serhan abi 11. iletiye bi bakar mısın? Kıymetli yorumlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Firmalar arası fiyat farkı varsa ve çok etkilerse opet al ama o kadar fark neden var, şüpheli bir durum olmasın. Bu fark bana normal dizeli euro diye sattıkları fikrini uyandırdı, fark olsada bu kadar olmamalı.

Bu arada biliyorsunuz sanırım, yok deselerde kırsal motorin hala var, süslenmiş haline mesela shell, fuel save diyor, gerçeği V-power olması gibi yani, alırken buna dikkat edin, biz şirkette bile bu fuel save i kullanmayız, iş makinaları ve axor ların motorları pek sevmiyorda ;)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Sizin dizelleri bilmem ama son 5-6 aydan beri LPG sinden hiç memnun değildim. 220 km. giden tank 160 km.lere düşmüştü. Şimdi başka bir firmadan almaya başladım, eski randımanına döndü tank.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Serhan abi 11. iletiye bi bakar mısın? Kıymetli yorumlarını bekliyorum.

Fiyat konusunda dediğin doğrudur Ali hocam, yanlız arabamı ilk aldığım zamanlarda ( net olarak fiyatı hatırlamıyorum ama ) atıyorum aracım 22 - 23 Kr. yakarken bir arkadaş vasıtası ile Opet Yakıt Güvence Kartı aldım ve ilk fullediğim depoda aracımın yakıtı 30 Kr.'lara fırladı. :unsure2: İstasyon farkı dedim ikinci depo fullememde Ergin Oto'nun önündeki kendi Opet'lerinden aldım aynen devam 30 Kr'a, Shell' e döndüm yakıt 24 - 25 Kr'lara düştü, şu anda bile geçen paylaşmıştım aracım 26 Kr. yakıyor. ( 150 TL'lik mazot (38 Litre * 3,96 TL litresi ) 580 Km. yol yaptı. Buna istinaden o yorumu yapmıştım, yorumlara vermiş olduğun değer'den dolayıda teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Doğan

serhan abi 26 krş yakan ford connectmi ben mi yanlış anladım.benim araç 90 lık uzun yol 30 krş şehir içi de 35 krş yakıyo anlamadım bu işi.sakin bi kullanıcıyım devirsiz araç pek kullanmam.tek şüpe duyduğum araçta 17 jant var oda okadar arttırmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

serhan abi 26 krş yakan ford connectmi ben mi yanlış anladım.benim araç 90 lık uzun yol 30 krş şehir içi de 35 krş yakıyo anlamadım bu işi.sakin bi kullanıcıyım devirsiz araç pek kullanmam.tek şüpe duyduğum araçta 17 jant var oda okadar arttırmaz diye düşünüyorum.

Hayır, benim aracım Focus 2 TDCİ sedan bu yakıt şehir içi değeri. Yanlız şunu belirtmek isterim bende daha önceden biraz agresif kullanıyordum ve ortalama yakıt 100 Km / 8 Lt. iken Ruhan Sorgun hocamızın anlatımlarından feyz alarak vites değişimlerini 2200 - 2500 devir lerde değiştirip ve aracın ivmelenmesini ( hızlanmasını ) daha yavaş yaptım ve yakıt değerini 100 Km / 6,5 Lt ye düşürdüm. Sizde buna uyarsanız düşer sanırım, birde şu var aracınız 90 Hp olunca onun bir etkisi olurmu onu bilemeyeceğim. Ama her halükarda vites büyütme değerlerine dikkat ederseniz illaki fark edecektir diye düşünüyorum, kolay gelsin......

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Aydın

Ali beyin belirtiği shell ve bp yi sürekli deniyorum ,ve aynı dediği gibi bir sonuç çıkıyor gidilen km açısından. aracımı ilk aldığımda 2 depo kadar o pet kullandım sonuç hüsran .önce kendimde ve aldığım bayide aradım sorunu ama değil .hiç düşünmeden shell denedim bariz fark var gidilen km ve performans açısından.yakıtın 4 lirayı geçmesinden sonra genelde bp ultimate, bazanda shell gtl kullanıyorum km hiç bir fark yok ancak gtl performans için hakikaten güzel yakıt her bayide bulunmuyor bu bence önemli sorun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...