İ.Göksel Yaman 26 Ekim 2011 Paylaş 26 Ekim 2011 V-Pover ile aracım daha performanslı çalıştı, ama gelgelelim daha az menzil yaptım Opet'e göre aynı güzergah ve kullanım standartıyla. GTL hiç almadım almam'da GTL alacaksam diesel'in kahrını çekmem, Benzinli Turbo'lu bir arabaya binerim. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 26 Ekim 2011 Paylaş 26 Ekim 2011 Opet'i bırakın shell'e geçin Gtl olmasa bile. Yaklaşık 10 aydır Opetten alıyorum mazotu sırf istasyona güvendiğim için fakat hafta başında shell'e geçtim bariz bir ses azalması ve performans artışı var. Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 19 Kasım 2011 Paylaş 19 Kasım 2011 bir benzinlik sahibi arkadaşım söylemişti: pek çok istasyon yakıtı aynı yerden alır. sadece özellikli yakıtlar (gtl, katkılı benzinler vb.) özel olarak getirilir demişti. Türkiye'de en büyük tedarikçi opet miş. yani diğerleri de aslında opet den alırmış. Shell i bilmem ama, BP nin yakıtını kendisi ürettiğini hiç sanmıyorum. rafineride katkı mı katıyorlar mış yakıta. en fazla budur. gerisi aynı. Ankara çevresine kırıkkaleden tedarik yapılıyor. ben oralarda hiç fabrika veya ana istasyon görmedim. Yani yazılarında değindiği gibi diğer arkadaşların. sağlam istasyon=sağlam yakıt. Opet istasyonları ciddi denetleniyor. bu sebeple ben opet den alıyorum. Ama diğer istasyonlardan aldığımda bir fark da görmüyorum. Sadece bir ara total istasyonlarının sattığı yakıttaki katkı %2 civarında daha fazla yol yapmaya yarıyordu, o kadar. Opet dışında yakıt alırsanız sadece yakıt sisteminde oluşan arızalar garanti kapsamı dışında kalıyor. Yorum bağlantısı
Eyüp Aysundu 21 Kasım 2011 Paylaş 21 Kasım 2011 ben maslak opetten alıyorum devamlı, pek başka bi istasyndan denemedim, yolumn üstü olduğundan devamlı orayı kullanıyorum bir yanlış yapabileceklerini tahmin etmiyorum Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 21 Kasım 2011 Paylaş 21 Kasım 2011 Toyota'yı aldığımızdan beri opet kullanıyorum bu gün ilk defa shell'den aldım. Hem çekiş hemde sessizlik bakımından shell kesinlikle. Daha önceki aracımda hep shell kullanırdım psikolojik olabilir diye düşünüyordum değilmiş bu gün tekrar anladım. +1 Shell GTL bunu almaz ise TP den alırım Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 Aracımı aldığımdan beri 8000 km yaptım hep opetden aldığım için olumlu yada olumsuz birşey söylemek zor. ama bir sıkıntı çıkarmadığı için oyumu olumlu kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Orkun Özbay 23 Kasım 2011 Paylaş 23 Kasım 2011 kiralık arabalara full , diğer arabalara opet veya tp den alıyorum bu bile marka algılamaları hakkında bilgi veriyor sanırım Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 23 Kasım 2011 Paylaş 23 Kasım 2011 Bu yakıt konusu geçmişten beri her otomobil forumunda konuşulur ve konuşulmayada devam edecek. Bugüne kadar net bir marka belirlenemedi.Tek varılan sonuç, güvenilir istasyon bulmak oldu. Birçok marka dizel motor üretiyor ve hepsinin birbirinden farklı çalışma özellikleri var. Her yakıtından kendine has özellikleri var. Yakıtına temiz olduğuna inandığınız bir istasyon bulun. Arabanın çalışması, sesi düzenli ise, çekişinde sorun yoksa oradan alabilirsiniz. Aynı yakıt farkı marka bir arabada beğenilmeyebilir... Yorum bağlantısı
Ünal Ercan 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 OPET veya SHELL gerisi yalan mazotta setan sayısı önemlidir girin bakın teknik detaylarına hangisinin çoksa o iyidir. opet ve shell aynı. diğerleri daha düşük... opetin temiz tuvalet avantajı var o yüzden opet birçok kişinin favorisi Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 24 Aralık 2011 Paylaş 24 Aralık 2011 Aracımı alalı altı ay oldu hatta servisten Yakıt Güvence Kartıda aldım OPET için ama Opetten almadan önce ki rakam ile Opet ten aldıktan sonraki rakam arasında % 15 lik bir fark oluştu, istasyondandır deyip başka bir Opet den aldım ama sonuç aynı olunca Opet bitti benim için. Ama genelde arkadaşların dediği gibi asıl önemli olan istasyon....Şu an Petrotürk'ten tavsiye üzerine alıyorum dört depo oldu ve gayet memnunum. ( Şehir içi 80 - 100 Km süratle 6,3 - 6,4 gayet iyi bence.) Yorum bağlantısı
Kemal Güllü 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 Opet ile shell arasında karşılaştırma yapmak gerekirse geçmiş deneyimlerime bağlı olarak kesinlikle shell derim. Bence opet focuslar için alınası en son mazotlardan biri. Böyle titreten bir mazot yok çünkü. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 Arkadaşımın benzin istasyonu var, eskiden PO idi şimdi Akpet (yada ne olduysa artık), bana demişti ki en iyi en sorunsuz yakıt shell de, adamlar dünya markası olduğu için çok sık denetim yapıyorlarmış. Firmaya laf gelmesin diye. Bayilerine bire ha bire baskın yapıyorlarmış... Genel olarak söyledi yani sadece dizel değil, benzin içinde geçerli... Mesela BP nin tankın içinde süzdükleri lpg nin (nasıl yapıyorlarsa artık) dip kısmını satmadıkları yada çöken pislikleri temizleyip ondan sonra sattıklarını, bu yüzden de bp nin lpg sinin kaliteli olduğunu duymuştum.... Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı 27 Ocak 2012 Paylaş 27 Ocak 2012 anlaşılan firma konusunda bir karara varılamamış...acaba izmir de tavsiye edeceğiniz bir yakıt istayonu var mı.. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 27 Ocak 2012 Paylaş 27 Ocak 2012 anlaşılan firma konusunda bir karara varılamamış...acaba izmir de tavsiye edeceğiniz bir yakıt istayonu var mı.. neresindesiniz? Yorum bağlantısı
Ali Eren 27 Ocak 2012 Paylaş 27 Ocak 2012 (düzenlendi) Arabanın garantisi bitene kadar opete devam' mı? garantiyle opet' in alakası yok' ki, bilmiyordun sanırım, ygs denen olay tamamen hikaye, bu garantiyi tüm firmalar zaten veriyor, ayrıca yakıt kaynaklı hasar otosan' ı bağlmaz, garanti dışıdır, ister ope' tten al ister shell' den bp' den, mazot' tan dolayı zarar oluştuysa bu sadece akaryakıt firmasını bağlar, sen arabam garantiden çıkmasın diye opet alayım diyorsan yanlış yapıyorsun haberin ola Ali abi peki opet-ford ilişkisi diğerlerine göre daha yakın bir ilgi oluşturur mu acaba? Ayrıca diğer akaryakıt firmalarının yakıt garanti süreci hakkında bilgim yeterli değil. Kıymetli yorumlarını bekliyorum. Bu arada yazdığın cevabı yeni gördüm ama baya olmuş edıt: son cümleyi ekledim. 27 Ocak 2012 tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı 27 Ocak 2012 Paylaş 27 Ocak 2012 neresindesiniz? izmir limontepe... neresindesiniz? limontepedeyim ama karabağlar,gaziemir yeşilyurt bölgelerinden hangisi olursa giderim yeterki güvenilir olsun...çünkü aracımda ara sıra 1750-2000 devirlerinde ani bir duraksama ve arkadan siyah duman atış sonra eski haline dönüş var...yakıt tüketimide oldukça fazla...siyah duman atma olayı aynen devam...maalesef bilgisayarda hiçbir hata gözükmüyor....bende bunların bir kısmının yakıtla ilgisinin olacağını tahmin ederek adam akıllı bir yakıt istasyonu arıyorum... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ocak 2012 Paylaş 27 Ocak 2012 Ali abi peki opet-ford ilişkisi diğerlerine göre daha yakın bir ilgi oluşturur mu acaba? Ayrıca diğer akaryakıt firmalarının yakıt garanti süreci hakkında bilgim yeterli değil. Kıymetli yorumlarını bekliyorum. Bu arada yazdığın cevabı yeni gördüm ama baya olmuş edıt: son cümleyi ekledim. Ford ile uzaktan yakından alakası yoktur, sadece otokoç ve opet koç' un o kadar, garanti konusunda işlerine gelmediğinden birbirini tanımaz bu firmalar, garantiye gelince; tüm yakıt firmları, yakıtı kendilerinden aldığını fişle kanıtladığın takdirde garanti verir, ama kıvırma yüzdeleri çok yüksektir, aynı kıvırma durumu ygs dede var, istediğin kadar son 10 depo yakıtı aldığını kanıtla, adamlar yaptığın km. ye bahane bulup arada başka yerden almışsın diyip kıvırır. Özetle yakıt güvencesi yaş iştir, yakıtı bildiğin güvendiğin yerden sürekli almaya çalış, seni tanısınlar ve fişlerini sakla, ben 3-4 senelik fiişleri hala saklıyorum, dosyaladım hepsini, olurya zor ama işe yarar belki Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 bu yazdıklarımı burayada yazayım, bilgi olsun. arkadaşlar biliyorsunuz uzun süreden beri full den yakıt alıyordum ve çok memnundum, şu son %12 lik indirimden depoyu fullemiştim, bundan sonra arabada bir çekiş düşüklüğü ve ara hızlanmalarda düşüş oldu, bende map sensörünü temizledim biraz düzelir gibi oldu, dünden beri tekrar aynı durum başgösterdi bende, bugün berner yakıt katkısı ve Shellden yakıt alıp bir deneme yaptım, motorun sesi bile değişti, ayrıca kışın yakıt ortalamam en fazla 6.2 lerde iken bu indirimli yakıttan sonra 6.7 lere çıktı, birdaha indirimli iken yakıt almıyacağım. Emin aracı senin kullandığında kötü durumdaydı, şimdi görüşürsek bir daha dene bakalım Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Abi o akşam sana söylemedim ama arabanın çekişi ve sesi bana garip gelmişti.Canını sıkmak istemedim düzeldiyse ne mutlu.Berneri bende 407 de kullanmıştım.İlk zaman dumanı kesmişti ve çok memnundum ama sonra olanlar oldu sana anlatmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Fatih dediğim gibi bu son aldığım mazotta birşeyler kesin vardı, evet anlatmıştın, bende yarım depoya attım, ses azaldı ara hızlanma ve çekiş müthiş oldu. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Şuan Shell fuelsave kullanıyorum, Aydın'da otogarın yanındaki shell'den alıyorum yakıtı.Daha önceki aracım dizel peugeot 308'de de bulunduğum şehirde shell olmadığı için total'den alıyordum mazotu . Shell ve Total'de hiç sorun yaşamadım. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 Full un yakıtı kesinlikle kaliteli değil,2-3 ay hep full den aldım,şimdi shell,total,bp hangisi olursa alıyorum,çekiş kesinlikle farkediyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 15 Nisan 2012 Paylaş 15 Nisan 2012 Bildiğin sürekli aldığın istasyon gerisi tırt. Yorum bağlantısı
Recommended Posts