İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Uğraş Özyurt
Veriler ortaya çıkınca bunu benle de paylaşırsanız çok sevinirim. Bende herhangi bir veri yok. Ölçmedim daha doğrusu. Opetlerde full force diye ibare var. Ama yeni performans yakıtı ultraforce bildiğim kadarıyla. Ben sorduğumda full force yazıyordu ama "pompacı evet ultra force yani reklamlardaki yakıt bu" demişti.

sheel de gtl hangi istasyonlarda var veb sitesinde belirtiliyor, Opetde baktım sitede istasyonların karşısında özelliklerde amblemler var bütün istasyonlarda var gözüküyor,bende opeti aradım sonuç; yakıtın yeni hali yada ismi bu; sheel deki gibi bir durum yok yani bir tek euro dizel var şu an o da ultra force, ya yakıt kalitesini değiştirdiler yada ismini ;) bakıcağız artık...

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca
(düzenlendi)

Herkesin kafası çok karışık şuan en iyi dizel yakıt konusunda. :good1: Herkes farklı bir şeyi savunmuş ve herkes kendine göre haklı tabiki ama inandığım tek gerçek var ki, o da istasyon farkı olduğu. Eski Clio'mu İzmit-Derince-Kaşkaldere Shell'den 95 oktan benzin ile fulledim (..ki '92 yılından beri oradan alırız yakıtı ve hiç mi hiç sorun yaşamadık) ve Aydın'a doğru yola çıktım, İzmir-Aydın otobanında çeyreğin altına düşünce alayım dedim ve oradaki Shell'den fulledim, fullemez olaydım yok böyle bir şey. Gaza bastığımda araba gaz yememeye başladı, gerçi arada bir yaptı ama fenaydı. Sonrasında ise Didim'de fulledim ve düzeldi. Şuan da Connect'time YGS yüzünden Opet'ten alıyorum ve aldığım istasyonun müşterisi oldukça fazla ve 7 aydır oradan aldığım eurodizelden hiç bir şikayetim yok. Çok kaliteli bir yakıt olduğunu söyleyemem ki, bence menzili az gibi geliyor bana bu aralar. İdare ediyoruz işte, arıza çıkartmasında...

Kısaca: İSTASYON, İSTASYON, İSTASYON... :nazar: :nazar:

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran
sheel de gtl hangi istasyonlarda var veb sitesinde belirtiliyor, Opetde baktım sitede istasyonların karşısında özelliklerde amblemler var bütün istasyonlarda var gözüküyor,bende opeti aradım sonuç; yakıtın yeni hali yada ismi bu; sheel deki gibi bir durum yok yani bir tek euro dizel var şu an o da ultra force, ya yakıt kalitesini değiştirdiler yada ismini :lol2: bakıcağız artık...

Sadece isim değişikliği yapmak büyük sahtekarlık olur, kii bunu da Opet göze almaz. Vardır elbet bi değişiklik. Ama önemli olan ne kadar işe yarayacağı :D

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
Sadece isim değişikliği yapmak büyük sahtekarlık olur, kii bunu da Opet göze almaz. Vardır elbet bi değişiklik. Ama önemli olan ne kadar işe yarayacağı :D

ben ancak temmuz da deniyebileceğim.Ay sonu İstanbuldan gidiyorum temmuz 20 ye kadar yurt dışındayım iş için . Arabada kiralayacağım ama ben kiralamıyorum iş yeri kiralıyor, Genelde benzinli oluyor, Dizel araba olsada fiesta alsak ordaki yakıtla burdakini karşılaştırsam diye bir fantazim var :) ,dizelde olsa benzinlide olsa ölçücem bu sefer :kafa: ama benzinli olursa yeni bir araçta deniyeceğim polo 1.2 tsi hedefimdeki araba :good1:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
İlker Özbek

Arkadaşlar ben benzinliden sonra dizele geçtim 09 tdci 1.6 titanium sahibi oldum araç çok güzel ancak motorin benzin gibi değil ve bu konuda yetersiz bilgi sahibiyiz. Ford yakıt opetden alınırsa garanti veriyor aracım ikinci el ve garantisi bitmiş halde ve garanti bir yana kafama takılan soru opet istasyonlarında bir çeşit motorin var diğer (shell,bp,petrol ofisi vb.) istasyonlarda iki çeşit motorin satılyor ikisi arasındaki fark litrede 15 kuruş kadar opetin (ki genelde pahalı olan opettir) sattığı fiyata bir motorin satıyorlar birde daha pahalı bir motorin satılıyor hepsi değişik isimler vermiş.şimdi opetin sattığı euro diesel diye geçen ve fiyatı diğer firmalarda da benzer olan yakıtı mı kullanacağız yoksa başka istanyonlara gidip en pahalısını mı alacağız??

Ayrıca aracını ikinci el alan arkadaşlara da duyurum: Ford müşteri hizmetlerine mail yoluyla ulaştım beni telefon ile arayarak bilgilerimi aldılar aracın kitapçığını kargo ile 2 günde elime ulaştı herhangi bir ücret ödemedim. Ve lakin iki günde hatim ettim ancak çok detaylı bir açıklama yazmadığını bilmenizi isterim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Opet olursa Ford garanti vermiyor, hangi marka benzinlik olduğu fark etmez, sistem aynı: Son 10 depo dolum bilgisini istiyor, sıfırı satarken Opet kartını hazır vermek bir pazarlama stratejisi, müşteri istediği marka benziliğin kartını alarak aynı prosedürü takip edebilir, tüm bunlar garanti içindeki otomobiller için geçerli. Yakıt kalitesi için de markadan çok, o istasyon sahibinin ar damarı önemli.

Yorum bağlantısı
Kemal Güllü

Çağlar Bey'in yazdıkları işin gerçek tarafı. Opet gibi bir zorunluluk yok. Tek yapmanız gereken yakıt fişlerinizi saklamak.

Yorum bağlantısı
İlker Özbek
Arkadaşlar ben benzinliden sonra dizele geçtim 09 tdci 1.6 titanium sahibi oldum araç çok güzel ancak motorin benzin gibi değil ve bu konuda yetersiz bilgi sahibiyiz. Ford yakıt opetden alınırsa garanti veriyor aracım ikinci el ve garantisi bitmiş halde ve garanti bir yana kafama takılan soru opet istasyonlarında bir çeşit motorin var diğer (shell,bp,petrol ofisi vb.) istasyonlarda iki çeşit motorin satılyor ikisi arasındaki fark litrede 15 kuruş kadar opetin (ki genelde pahalı olan opettir) sattığı fiyata bir motorin satıyorlar birde daha pahalı bir motorin satılıyor hepsi değişik isimler vermiş.şimdi opetin sattığı euro diesel diye geçen ve fiyatı diğer firmalarda da benzer olan yakıtı mı kullanacağız yoksa başka istanyonlara gidip en pahalısını mı alacağız??

Ayrıca aracını ikinci el alan arkadaşlara da duyurum: Ford müşteri hizmetlerine mail yoluyla ulaştım beni telefon ile arayarak bilgilerimi aldılar aracın kitapçığını kargo ile 2 günde elime ulaştı herhangi bir ücret ödemedim. Ve lakin iki günde hatim ettim ancak çok detaylı bir açıklama yazmadığını bilmenizi isterim.

sevigili forum misafirleri başka akaryakıt şirketlerine karşı değilim sadece değerli bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum ki ; euro diesel diye diğer akaryakıt istasyonlarında bugünün bedeli ile (Ağustos 2011) litresi 3,89 Tl. ve 3,75 civarı fiyatlı olanlardan hangisini tercih etmeliyiz ve nedeni nedir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Shell den fuel save alıyorum, sıkıntım yok, dahası aldığım istasyon 30 yıllık mahalle arasında, sorun yaşansa kısa sürede el değiştirirdi, 500 mt. mesafede olanı gibi.

Yorum bağlantısı
İlker Özbek

çok değerli forum sakinleri fiyatta belirttim yani bir 3,87 civarında olan birde 3,74 civarı olan dizel çeşitliliklerinden hangisini tercih edeceğiz ve nedeni? bu konuda yeni bir dizel kullanıcısı olarak değerli bilgilerinize ihtiyacım var

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Bu mazot işini pek önemseyenlerden değilim bu kaçıncı dizel aracım hatırlamıyorum mazot ışığım nerede yanarsa en yakın istasyondan alıyorum şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce
Opet olursa Ford garanti vermiyor, hangi marka benzinlik olduğu fark etmez, sistem aynı: Son 10 depo dolum bilgisini istiyor, sıfırı satarken Opet kartını hazır vermek bir pazarlama stratejisi, müşteri istediği marka benziliğin kartını alarak aynı prosedürü takip edebilir, tüm bunlar garanti içindeki otomobiller için geçerli. Yakıt kalitesi için de markadan çok, o istasyon sahibinin ar damarı önemli.

Abi shell'de ilk depodan itibaren yakıtlarının arkasında durduklarını herhangi bir sorunda garanti verdiklerini okumuştum sanırım.

Yorum bağlantısı
Olgu Temurtürkan
sevigili forum misafirleri başka akaryakıt şirketlerine karşı değilim sadece değerli bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum ki ; euro diesel diye diğer akaryakıt istasyonlarında bugünün bedeli ile (Ağustos 2011) litresi 3,89 Tl. ve 3,75 civarı fiyatlı olanlardan hangisini tercih etmeliyiz ve nedeni nedir?

euro dizel olan yakıtı alacaksınız,

istasyonların bir çoğunda iki tür dizel var biri kırsal motorin, diğeri euro dizel, yeni nesil tüm dizel motorların euro dizel alması gerekiyor. aynı tür yakıtta farklı markalarda litre başına bu kadar yüksek fiyat farkı olacağını düşünmüyorum. şimdi TP, FULL, DAMLA petrol gibi akaryakıt firmaları %5 indirim yazıyor, fiyat farkının yazarken bunlardan birinimi baz oluyorsunuz? ama önemli olan akaryakıt istasyonu marka değil.

ford ile opet arasındaki kardeş şirketler arasındaki bir anlaşma ancak olumlu yanı, opet kartı akaryakıt alışınızda kullandığınızda güncel km ve alışveriş tutarı kayıt altına alındığından gerektiğinde bu bilgilere ulaşmak kolay olacak.

yoksa yakıttan kaynaklanan bir problem yaşamanız halinde zaten ortaya çıkan masrafı yakıtı aldığınız istasyon veya dağıtıcı şirket karşılar (bu her zaman kolay olmaz yargıya başvurup 1-2 yıl zaman alabilir) ama bunda da en önemlisi ispat. yakıt fişlerini saklamanız gerekiyor tabi hepsini değil son bir kaçı yeterli.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

opet tek tip dizel satıyor gözüküyor sitesinde. 3.74 den. Euro dizel gözüküyor o da. Ama misal shellde 3 tip dizel var onunda en ucuzu 3.74 zaten kırsal motorin kalktı diye blliyorum. Shellde birde performans yakıtı olarak v power dizel ile gtl diye mazot var. Gtl 4.07 den satılıyor :shok:

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi

Ben dizelide benzinide opetten alıyorum.Mazot alırken euro dizel (şirket aracına) benzin alırken full force 97 (focus'a).Neden opet Türkiyedeki benzin istasynlarına baktığımızda özellikle şehirler arası yollarda en iyi WC ve istasyon hizmeti opet ve shell de var.Opet Türk şirketi olduğundan senelerdir opetten alıyorum genelliklede B.çekmece mimarsinandan alırım.Aslında tüm benzin şirketleri benzini aynı rafineliden alıyor kendi özel filtrelerinden geçiriyorlar.Benim 1.tercihim opet olmazsa shell hep aynı yerden almanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benzin için, aracınız 95 oktanla çalışmaya ayarlı olması lazım. Bu sebeple 95 almanızda fayda var.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yeni çıkan benzinliler 97 oktana ayarlı diye biliyorum. Ben seneler önce :flowers: benzinin 3 lira olduğunda arada 97 de alırdım pek bir fark olmazdı 95 ile hatta 97 fazla yakardı :shok:

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
yeni çıkan benzinliler 97 oktana ayarlı diye biliyorum. Ben seneler önce :flowers: benzinin 3 lira olduğunda arada 97 de alırdım pek bir fark olmazdı 95 ile hatta 97 fazla yakardı :shok:

Senin tüp kaç oktan şimdi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

100 oktan diyenler var :flowers: hatta araç Ecusunu ayarlatmak lazım ateşleme avansı için ama felsefe belli nerde tırak orda bırak. Kurcalatmadım ondan :shok:

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Özbek

arkadaşlar dizele geçtim dedim bir bilgi paylaşımı istedim ve konu açtım ancak konu lpg ye yöneldi yine neyse forumda gezerken Mehmet abinin yazdığı nottan şunu anladım ki bizim bugünün bedeli (02.09.11 itibariyle) 3,75 civarına aldığımız dizel EN 590 standartlarına yani aracın kataloğunda belirtilen özelliğe sahip yakıt daha pahalı olanları ise performans için tercih edilebilecek yakıtlardır.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Shell-Fuel...p;mode=threaded

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Dün akşam bir arkadaşı 6 yaşındaki kızıma, "sizin araba dizel mi" diye sordu.

Kızımın cevabı, "hayır OPET" oldu :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Özet: Bizdeki mazot zaten komple dandik, birkere bunu bilelim, avrupadaki yakıtla alakası yok, rafineriden direk kalitesiz çıkıyor, test sonucu vs. hikaye, (Edirne' de yunana geçip denendi, yazık bizim motorlara)ikinci olarak, bence kırsal motorin kalktı olayıda palavradır, sadece katkısı farklı, GTL ye gelince zaten aldatmacadan başka birşey değil, bu yakıtı saf yakacak dizel yok zaten, bu gtl denen doğal gaz kaynaklı mazotun azıcığı v-power dizele katılmış o kadar, başka birşey değil, ben Bp den alıyorum yakıtımı, zerre kadar farkı yok defalarca kere denedim, opet traktör gibi ses yaptırıyor menzil az çekiş az, en iyileri Bp_Total sonrada Shell V-power, bunlar en iyileri, sonra diğerleri geliyor bence.

Yorum bağlantısı
Kemal Güllü

Ben de ilk dönem opet öneriliyor diye mazotu opetten alıyordum. Sonraları, önceki benzinli aracımda hep bp yi kullanmamdan mıdır ne, bp nin dizelini denedim ve o gün bu gündür mecbur kalmadıkça hep bp euro dizelini kullanıyorum. opet-bp farkı ne derseniz, opet ten bp ye geçince motor vuruntu sesi azalıyor, performans ise kesinlikle artıyor. yakıt tüketimini objektif olarak değerlendiremiyorum çünkü opet dizelini ilk 2000km kadar kullanmıştım. bp euro dizelden memnunum ama sonraki depoda opet in yeni çıkan ultra dizelini denemeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...