İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Serkan Toker

Ankara için, Bilkent, Ahmetler, İskitler, İstanbul yolu, Eskişehir yolu Shell istasyonlarından bende memnunum...

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

Çok kafam karışıyor benimde bu yakıt konusunda, sanırım en iyisi bazı arkadaşlarında yazdığı gibi iyi istasyon bulmak, örneğin opetle olan anlaşma falan durumuna gıcık olduğum içinshell gtl kullanmaya karar verdim , fakat tam bu karar aşamasında arabayı bakıma soktuğumda yakıt filtresini de değiştirdiğim aklıma geldi ,hava filtresinden daha temizdi :p bu iyi bir şey sanırım diye düşündüm :p yinede inat ettim merter metro istasyonun ordaki sheel de yakıt aldım aracın daha sessiz ve performanslı çalıştığını hissettim ,ara ara buradan yakıt aldım izlenimim olumlu oldu . başka bir shell den aldığımda araba bayıldı resmen, yakıtı bitirip eski istasyonumdan opet aldım, gayet iyi.Opet kullananlara ataköy marina nın ordaki istasyonu,sheel cilerede merter metronun ordaki istasyonu tavsie edebilirim, ataköy opetin benim arabadaki menzili şöyledir; ...ortalama olarak yazıyorum son bir iki depoda bayağı gittim onları saymıyorum...36,37 lt civarı alıyorum 680-740 km arası gidiyorum şehir içinde.

tarihinde Ula? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Erc
(düzenlendi)

Opete devam YGS için ne olur ne olmaz ama bp yide denemek istiyorum gercekten fark olcakmı bir kez 100 tl lik alsam opet sıkıntı yaratırmı sizce ygs iptal filan olurmu acaba

tarihinde Erc tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Şu ygs yi iki arabada da bana vermediler, teklif etmediler, bahsini bile etmediler...Çok bozuluyorum valla...:fotocek:

Yorum bağlantısı
Guest Erc
Ben arabayı alırken ygs sistemi verdiler aynı şekilde şirket aracı içinde ikisinede bp den alıyorum biri 32 bin diğeri 9 binde hiç bir sıkınıtı yok.

O manada sormadım YGS den faydalanmak istiyorum örneğin depomdaki mazot bitince 100 tl lik bp den aldım diyelim 3 4 ay sonra yakıttan kaynaklı bir sorun yaşadım Opet bu 100 tl lik yakıtı sistemlerinden fark edip sorun yaşatırmı bana bunu merak ediyorum 400 km lik bir boşluk görünecek sonuçta.

Yorum bağlantısı
Fatih Sinanoğlu

Lukoil ECTO kullanıyorum çok memnunum araştırmalarıma göre katkısı en kaliteli yakıt Lukoil ECTO ve Shell V-Power mış diğerlerinin katklılarının hepsi aynıymış bu 2 marka katkılarını kendileri getiriyormuş ve bende çok memnnum araba çok sessiz çalışıyor Opet ten alınca traktör gibi çalışıyor

Yorum bağlantısı
Guest Erc
Siz benzin aldıgınızda km her seferinde 50 km 50 km fazla söleyin aradaki farkı bunun içine yedirin kimse bişecik anlamaz.

Evet bu mantıklı bu şekilde bir deneyim bp yi ben

Yorum bağlantısı
Tamer Güçlü

Ben aracıma shel den gtl teknolojisiyle uretılmıs yakıt almaya basladım.opetten daha iyi.biraz pahalı ama aracınımı sert ve hızlı kullanmadıgımda opetten aldıgım performastan daha ıyısını aldım. bi depoyla gidilebileck mesafe suan 900 km buldu arkadslar. (yol bilgisayarının vermiş oldugu deger )

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

GTL saf eurodizel olsa bile verimli olur. Aldığımız yakıtların hepsinin içinde bir miktar solvent var. Saf değiller. Maliyeti düşürmek için katıyorlar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

En iyi dizel yakıtı secmemiz zor, biz en iyisi en kötü dizel yakıtı bulalım ne oralardan uzak duralım :rolleyes: :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
shell gtl.. tek geçerim..

Bende direk geçiyorum, zira farkını defalarca kullanmama rağmen sadece cebimde hissedebildim :rolleyes:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tamer Güçlü
(düzenlendi)
Bende direk geçiyorum, zira farkını defalarca kullanmama rağmen sadece cebimde hissedebildim :rolleyes:

opetten aldıgım yakıtla 700 kusurlu mesafe yapıyordu arcım shelden aldıgım gtl yakıtla 880 km net yaptım dostum.bu km ye gore verdıgım para bence deger.sımdı opette performans yakıtı cıkarmıs.deneyenler varmı?

tarihinde Tamer G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Çukur
opetten aldıgım yakıtla 700 kusurlu mesafe yapıyordu arcım shelden aldıgım gtl yakıtla 880 km net yaptım dostum.bu km ye gore verdıgım para bence deger.sımdı opette performans yakıtı cıkarmıs.deneyenler varmı?

Bence de GTL 9000 km dir kullanıyorum çok güzel Araç 9.700km de....

Opetin performans yakıtı sadece isim mi yoksa farklı katkı var mı ben de merak ediyorum. Deneyimi olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa iyi olacak...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kırsal motorninin süslenmişine fuel save-ultra force opet, vs. diye uydurma isimler veriyorlar, bunlar kırsal motorin kardeşim, biz şantiyelerde shell in fuel save ini sadece iş makinalarında kullanırız, bineklere koymayız, siz normal euro dizel neyse onu alacaksınız, shell V-power-BP ultimate gibi, diğerleri hikaye inanmayın, fazla yol yapmaları süslenmiş kalın kırsal motorin olmasından, kırsal kalktı göya ama sadece adı kalktı, ayrıca GTL yede boşa para vermeyin, ben BP ultimate ile GTL den daha fazla yol yapıyorum, daha sessiz ve gücüde aynı, boşa paranızı savurmayın arkadaşlar.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Fiesta'yı aldığımda ilk başlarda opetten alırdım benzini ve bir depo ile 450-500km arası yol giderdi. Şans eseri shellden aldım bir kere 570km gotürmüştü. Güzergahım %90 aynı idi.

Şimdi mazot'u da shellden alıyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Fiesta'yı aldığımda ilk başlarda opetten alırdım benzini ve bir depo ile 450-500km arası yol giderdi. Şans eseri shellden aldım bir kere 570km gotürmüştü. Güzergahım %90 aynı idi.

Şimdi mazot'u da shellden alıyorum.

Akıl' ı kelden, benzini Sell' den alıcaksın, dizeli değil :)

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran

Geçmiş sayfalardan birinde Opet'in kapkara mazot izi bıraktığını yazmışlar fakat ben aracımı alalı 14 ay oldu ve tamponda hiçbir yakıt kararmasını görmedim, ki Opet alıyorum. Mazotu aldığım istasyon hep aynı. Şimdilik yeni performans yakıtını deniyorum bakalım nasıl etkileyecek

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran
Bence de GTL 9000 km dir kullanıyorum çok güzel Araç 9.700km de....

Opetin performans yakıtı sadece isim mi yoksa farklı katkı var mı ben de merak ediyorum. Deneyimi olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa iyi olacak...

Ben yaklaşık 2 hafta öncesinde yakıt almıştım herzamanki Opet istasyonumdan. Fakat performans yakıtı mı dolduruldu emin değilim. Sanırım performans yakıtıydı ki menzilde bariz artış olduğu. Bitmek bilmedi desem yeridir. Şimdi yine doldurdum ve bu kez performans yakıtı olduğunu özellikle sordum. Bakalım yine memnun kalacak mıyım?

Yorum bağlantısı
Sezai Özcan

ya ben anlamadım ben bugun depomu doldurdum yol bılgisayarım 490. 500 gecmedı hepte aynı km yazıyor bende bi sorunmu var acaba

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Akıl' ı kelden, benzini Sell' den alıcaksın, dizeli değil ;)

Mazotu nereden alalım??

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran
Mazotu nereden alalım??

Akılı kelden dediğine göre önce bi kele danışmak lazım.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)
Ben yaklaşık 2 hafta öncesinde yakıt almıştım herzamanki Opet istasyonumdan. Fakat performans yakıtı mı dolduruldu emin değilim. Sanırım performans yakıtıydı ki menzilde bariz artış olduğu. Bitmek bilmedi desem yeridir. Şimdi yine doldurdum ve bu kez performans yakıtı olduğunu özellikle sordum. Bakalım yine memnun kalacak mıyım?

Bende bir kaç sheel gtl falan denemesinden sonra opete daha doğrusu güvendiğim opet istasyonuna geri döndüm, yeni performans yakıtından depo bitince bende deneyeceğim, yalnız sheel lerde gtl yazısı pompaların üstünde var,opetde herhangi bir ibare yokmu ? dikkat ettinizmi. Bende normal yakıtla kaç km yaptığım bigisi mevcut olduğu için takribi 350 km sonra alacağım bu yakıtla yol yaptıktan sonra kesin veriler ortaya çıkacaktır. Örneğin bir önceki dolumda 37 lt 720 km gibi, üstüne 36.5 aldım üç aşağı 5 yukarı hava sıcaklığına göre benze sonuçlar çıkıyor zaten.

ya ben anlamadım ben bugun depomu doldurdum yol bılgisayarım 490. 500 gecmedı hepte aynı km yazıyor bende bi sorunmu var acaba

depoyu doldurun, sonra 0 layın bir sonraki dolumda farklı çıkacaktır.Dizel fiestanın bir depo ile heleki bu havalarda daha fazla yol yapması lazım

tarihinde Ula? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran

Sizde bir sorun olacağını sanmıyorum. Olsa olsa araçta vardır :D

Her doldurduğunuzda aracınızdaki mazot tamamen tükenmiş miydi? Yani 40 litreya yakın bir değerde mi 500 km civarı gösteriyor sürekli?

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran
Bende bir kaç sheel gtl falan denemesinden sonra opete daha doğrusu güvendiğim opet istasyonuna geri döndüm, yeni performans yakıtından depo bitince bende deneyeceğim, yalnız sheel lerde gtl yazısı pompaların üstünde var,opetde herhangi bir ibare yokmu ? dikkat ettinizmi. Bende normal yakıtla kaç km yaptığım bigisi mevcut olduğu için takribi 350 km sonra alacağım bu yakıtla yol yaptıktan sonra kesin veriler ortaya çıkacaktır. Örneğin bir önceki dolumda 37 lt 720 km gibi, üstüne 36.5 aldım üç aşağı 5 yukarı hava sıcaklığına göre benze sonuçlar çıkıyor zaten.

Veriler ortaya çıkınca bunu benle de paylaşırsanız çok sevinirim. Bende herhangi bir veri yok. Ölçmedim daha doğrusu. Opetlerde full force diye ibare var. Ama yeni performans yakıtı ultraforce bildiğim kadarıyla. Ben sorduğumda full force yazıyordu ama "pompacı evet ultra force yani reklamlardaki yakıt bu" demişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...