Mustafa Gökmen 6 Mayıs 2011 Paylaş 6 Mayıs 2011 Full benzin istasyonları açıldığından beri full petrolden euro dizel alıyorum... world card hangisinden 4 tane 100 tl al sana 40 tl derse ondan alıyorum:) aracım clio, kredi kartı kampanyaları sayesinde bütün akaryakıt şirketlerinin mazotuna alıştı... Yakıta çok dikkat edince illaki bi arıza çıkıyor.Mazot hangi istasyonun yakınında çeyrek deponun altına düşerse kısmet burasıymış diyip fullüyorum... Yorum bağlantısı
Enis Sever 6 Mayıs 2011 Paylaş 6 Mayıs 2011 Ben yakıt garantim bitene kadar Opet alıyordum daha sonra BP'ye geçtim ama %95 oranında depomu Güneşli Metroya giderken göbeği dönmeden yolun karşısındaki BP'den alıyorum çünkü BP'nin genel müdürlüğüne bağlı. Halkalı Güneşli Yenibosna tarafında oturan arkadaşlara tavsiye ederim. Yolu e-5 Merterden geçen arkadaşlar bence Merter Shell'den alsın orasıda Shell Genel Müdürlüğe bağlı. Bir de alternatif olarak Total deneyeceğim Halkalı Güneşli taraflarında DOCO istasyon var mı? Yorum bağlantısı
Muhammet Karakaya 7 Mayıs 2011 Paylaş 7 Mayıs 2011 PO nun yeni pro dizeli ile opetin eurodizeli aynımıdır yoksa yeni prodizel tdci araçlara uygun değil mi çünkü po nun yeni pro dizeli ile opetin eurodizel fiyatı aynı ponun vmax eurodizel fiyatı 5kr fazla Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Mayıs 2011 Paylaş 7 Mayıs 2011 Aslında dizel kullananlar sessiz yakıt arıyor ama teknik olarak en verimli yakıt, püskürtüldüğü anda tutuşup uzun yanandır. Bu çok ani yanarak ani basınc oluşturmak değil, hemen tutuşarak uzun yanmaktır. Bu yakıtta biraz daha gürültüğü çalışır. Yakıttan daha fazla verim alırız, daha ekonomik olur. Daha iyi devirlenir ve güçlü olur. Farklı yakıt ile motor sessiz çalışıyorsa yakıt geç tutuşuyordur. Yani pisyon üst noktayı geçip silindir hacmi genişlemeye başladığı anda yanarak titreşim ve vuruntu oluşturmaz ama geç yandığı için oluşturduğu basınctan tam yararlanamayız ve basınclı ve sıcak gazın daha büyük kısmı egsozdan atılır. Yüksek devirlerde çok daha fazla atılır. Bu yüzden ben yakıt denerken sesine çok fazla bakmıyorum. Menzili iyi olan, yada iyi devirlenen yakıt normal kullanımda aynı zamanda ekonomiktir. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Mayıs 2011 Paylaş 7 Mayıs 2011 Evet bir anket yapılsın. Araştırdıkca insanın kafası daha çok karışıyor. İnanın her forumu okudum, her forumda her markadan çok memnun olanda var, yanına yaklaşmayın diyende var. Bence kenar köşelerde kalmış yerler tercih edilmemeli, işleri iyi olan işlek yerlerdeki istasyonlar tercih edilmeli. Birde yakıtın kimyasal özellikleri yani formülüde önemli. Hangisi daha verimli ve hangisi sistemi daha iyi koruyor bilmek gerek. Atıyorum kimisi verimlidir ama yağlama özelliği düşük olur pis olur vs vs ... Zor iş.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 7 Mayıs 2011 Paylaş 7 Mayıs 2011 Yaşadığınız ilde referans bir istasyon bulun ve oradan alın arkadaşar; marka en son tercihiniz olsun .. Ama ben zorda kalmadıkça opet ten almam.. Bügüne kadar 3-4 kez almışımdır farklı istasyon olmasına rağmen hep menzil ve çekiş ciddi oranda düşüyor.. Yorum bağlantısı
Gürkan Özcan 8 Mayıs 2011 Paylaş 8 Mayıs 2011 ben po dan her yakıt alışımda az alıyormusum gibi oluyor bi benzinlikte degil farklı farklı yerlerde de oldu mesala shellden ya da opetten 50 tlik aldıgımda çeyrek depo oluyor ise podan aldıgımda daha az oluyordu mümkünmüdür? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 8 Mayıs 2011 Paylaş 8 Mayıs 2011 Bidona alma şansınız varsa 5 litrelik bir bidona yakıt doldurtun. Ben 20 litrelik bidona BP'de denemiştim. Pompa birebir aynı miktarı basmıştı. Şu olabilir, Pompalar yakıtı köpük şeklinde basıyor. Depo dolduğunda pompa atar ama belli bir süre sonra köpükler gittiğinde seviye çokta az olsa düşebilir. Diğer istasyondaki pompa köpük şeklinde basmıyordur diyeceğim ama sonuçta bastıkları miktar aynıdır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Hakan Salman 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Motor sesinde bir değişiklik olurmu diye sürekli yakıt aldığım Opet i bırakıp, Konya yolu üzerindeki Bp ye geçdim. Ankara'da Konya yolu, Samsun yolu, dikmen istikametinde en iyi yakıtı sizce hangi istasyonlardan alabilirim? Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 konya yolunda gölbaşına giderken shell mogaz vs yanyana olan opetten hiçbişi alma da nerden alırsan al:))) Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Dikmen caddesindeki shell i uzun zaman kullandım sıkıntım olmadı, ayrıca çetin emeçten konya yolun döndükten sonraki bp istasyonuda zaman zaman kulandığım ve yine sorun yaşamadığım yer. Hemen bu bp nin yakınındaki po de bildiğim kadarıyla çankaya belediyesinin. Kurumların istasyonları bana hep daha güvenilir gelmiştir. Ama illa opet dersende kekliğin oradakine zaman zaman uğrarım. Dikmen cd. ve bir tarafıda sokulluya bakan opette yaşadığım 2-3 sorundan sonra kapısını bile açmam. Yorum bağlantısı
Hakan Salman 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 konya yolunda gölbaşına giderken shell mogaz vs yanyana olan opetten hiçbişi alma da nerden alırsan al:))) Evet oradan alıyordum. Uyardığınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Cihat Uzun 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 kaç kere okudum bak yine okudum burda da bi başlık varmış ama yine kafam karıştı yine karıştı..ben opet ten alıyorum "senin araba çok sesli çalışıyor diyorlar.."acaba ondan mı..ama burdaki bp ve total birer istasyon ve pek iş yapan yerler değil..bence de bi anket yapalım en azından gerçek bir fikir verir.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Yakıt motor sesine kesinlikle etki eder. Tüm markaların yakıt formülleri birbirinden farklıdır ve bu formüller yakıtın yanma verimliliğini ve tutuşma geçikmesini etkiler. Yakıtın püskürtüldükten sonra ilk yanma başlangıcına kadar geçen süreye tutuşma geçikmesi diyoruz ve yakıt ne kadar erken tutuşursa motordaki ses ve vuruntular okadar artar fakat bu performans ve verimliliğide arttırır. Geç yanan yakıt ise motor gürültüsünü azaltır fakat verimliliğide azaltır. Geç yandığı için enerjisinin bir kısmı işe çevrilemeden egsozdan atılır. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Bende bu konu ile ilgili nette araştırma yapınca kafam karışıyor. En sonunda güvendiğim istasyondan devam edeyim diyorum. Ama BP konusunda pek iyi şeyler duymadım, yolda BP istasyonlarına dikkat ettim ve genelde boşlar, yakınlarındaki Shell istasyonları ise kalabalık. Yorum bağlantısı
Salih Karaağaç 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 merhaba bende ankarada kullanıyorum aracımı abidinpaşa- gimat arasında tavsiye edebileceğiniz bir istasyon (dizel) varmı? sürekli alıp memnun kaldığınız çünkü ben 2-3 istasyon denedim ya performans ta sıkıntı oluyor yada km hesabında teşekkürler Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 merhaba bende ankarada kullanıyorum aracımı abidinpaşa- gimat arasında tavsiye edebileceğiniz bir istasyon (dizel) varmı? sürekli alıp memnun kaldığınız çünkü ben 2-3 istasyon denedim ya performans ta sıkıntı oluyor yada km hesabında teşekkürler Gimattan İstanbul yoluna çıkın, Tan Oto nun bitişiğinde total var, olmazsa Tandoğan Total de olabilir... Konya yolundaki BP en iyi istasyon benim gözümde, gerçi bir seferinde benim paspasları sıfır km. Pejo paspasları ile karıştırdılar ama olsun...İstasyon sahibi çok ilgilendi..Bir hafta içinde teslim edemezsek gelin ben size Otokoç' tan bir takım paspas alacağım dedi...Sonra 10. gün paspaslarım geri geldi çok şükür.. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 Yakıt motor sesine kesinlikle etki eder. Tüm markaların yakıt formülleri birbirinden farklıdır ve bu formüller yakıtın yanma verimliliğini ve tutuşma geçikmesini etkiler. Yakıtın püskürtüldükten sonra ilk yanma başlangıcına kadar geçen süreye tutuşma geçikmesi diyoruz ve yakıt ne kadar erken tutuşursa motordaki ses ve vuruntular okadar artar fakat bu performans ve verimliliğide arttırır. Geç yanan yakıt ise motor gürültüsünü azaltır fakat verimliliğide azaltır. Geç yandığı için enerjisinin bir kısmı işe çevrilemeden egsozdan atılır. Ayhan Bey bu durumda sessizlik istiyorsak Shell V-Power alacağımıza FullSave almamız daha mı doğru bir hareket olur ? Çünkü yanlış hatırlamıyorsam V-Power performans yakıtı, FullSave ise ekonomi yakıtı demişlerdi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mayıs 2011 Paylaş 28 Mayıs 2011 Ayhan Bey bu durumda sessizlik istiyorsak Shell V-Power alacağımıza FullSave almamız daha mı doğru bir hareket olur ? Çünkü yanlış hatırlamıyorsam V-Power performans yakıtı, FullSave ise ekonomi yakıtı demişlerdi Fuel save kırsal motorinin süslenmişi, şantiyede kamyonlarda kullanıyoruz ve bineklerde kullanmayın diye talimatımız mevcut, sen en iyisi BP ye geç. Benzini Shell den, aklı kelden alacaksın, dizeli değil. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mayıs 2011 Paylaş 28 Mayıs 2011 Bende bu konu ile ilgili nette araştırma yapınca kafam karışıyor. En sonunda güvendiğim istasyondan devam edeyim diyorum.Ama BP konusunda pek iyi şeyler duymadım, yolda BP istasyonlarına dikkat ettim ve genelde boşlar, yakınlarındaki Shell istasyonları ise kalabalık. Sen bırak boş olmasını, sağlam BP istasyonu bul ordan al, ona bakarsan Total çok iyi olmasına rağmen o da boş, millet alışmış öyle gidiyor işte, Shell dizelde o kadar iyi değil, ancak GTL ile BP den aldığım sonuca yaklaşabiliyorum ben. Bu arada yanlış olmasın hıza teşvik etmiyorum ama 180 le giderken arka tamponun eksoz kısmını çok çok az is yapan tek yakıt Bp ultimate, Opet kapkara Shell ondan az daha kara, sadece BP ve Total de is minimum ve hız menzil sessizlik optimum dur. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 28 Mayıs 2011 Paylaş 28 Mayıs 2011 Fuel save kırsal motorinin süslenmişi, şantiyede kamyonlarda kullanıyoruz ve bineklerde kullanmayın diye talimatımız mevcut, sen en iyisi BP ye geç. Benzini Shell den, aklı kelden alacaksın, dizeli değil. Teşekkür ederim Ali Bey, ben genelde Shell'den alıyorum ancak hep V-Power alıyorum, forumdaki arkadaşlardan FullSave çıktığında V-Power bi süre olmadığı için Shell'i değiştirmeyi düşünenler olmuştu, çünkü genel olarak V-Power'dan memnun olduklarını söylemişlerdi, ben de o gün bugündür sürekli V-Power alıyorum ancak BP ile ilgili çok bir fikrim yoktu açıkçası Yorum bağlantısı
Hakan Salman 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Arabada çeyrek depo mazot vardı (Opetten aldığım) üzerinne Bp'den bir çeyrek daha eklettim. Sanırım iki yakıt karıştığı için arabanın çekişi biraz düştü. Yarın Bp ye uğrayıp depoyu tam dolduracağım; acaba performans ve mesafe nasıl etkilenecek merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Salih Karaağaç 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Gimattan İstanbul yoluna çıkın, Tan Oto nun bitişiğinde total var, olmazsa Tandoğan Total de olabilir...Konya yolundaki BP en iyi istasyon benim gözümde, gerçi bir seferinde benim paspasları sıfır km. Pejo paspasları ile karıştırdılar ama olsun...İstasyon sahibi çok ilgilendi..Bir hafta içinde teslim edemezsek gelin ben size Otokoç' tan bir takım paspas alacağım dedi...Sonra 10. gün paspaslarım geri geldi çok şükür.. teşekkürler totali hiç denememiştim. İstanbul yolundakini bi deneyim Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 1 Haziran 2011 Paylaş 1 Haziran 2011 arkadaşlar bende dizele döndüm hiç anlamıyorum, aklımda opet dışında heryer var, anladığım shell ve total daha ağrlık basıyor merak ettiğim arıza olursa kasko karşılıyor mu? veya şirket sahipleniyor mu? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Haziran 2011 Paylaş 1 Haziran 2011 Motor sesi yakıta bağlı fakat motorun durumunada çok bağlı. Motorun enjektör durumu yada kompresör durumu motor sesini ciddi etkiler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts