İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

• 2 hafta sonra...

Eskiden LPG li aracıma Petrol ofisinden başka yerden gaz almazdım şimdi dizel aracım var shellden başka yerden dizel yakıt almıyorum.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş
(düzenlendi)

arkadaşlar geçenlerde yakıtla ilgili bi problemim olmuştu test sonuçları makul değerlerde çıkmış ama ben hala sorunun yakıttan oldugunu düşünüyorum sizce bu değerler normalmi bilgisi olan varsa yorumlarıyla yardımcı olabilirmi?

R1hCQD4.png

esrlH1x.png

tarihinde Davut Turmuş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Can
(düzenlendi)

Halkalı gümrük içerisinde TP istasyon gördüm bu sabah. Yeni yapılıyor ve güzel bir tesis. Ancak alanın içerisinde, sanırım araçlar giremiyor oraya,sadece tırlar kamyonlar için yapılmış olabilir mi?

Ana giriş kapısından içeri normal araçlar da girebiliyor.Ancak aşağıdaki gümrük sahasına giremezler, zaten gümrük sahasına kurmazlar istasyonu.

Cumartesi günü 3.47 TL'den yakıt aldım Küçükköy TP 'den.

tarihinde İbrahim Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

bu yakıt olayını bende şu şekilde yaşadım , aracımı 1.5 ay önce aldım. fordun vermş olduğu kart var km kontrolu yapan o yüzden opetten aldım 3-4 kere sanki aracın çekişinde bi düşüklük hissettim ve motorini bitirme noktasına getirdim daha sonra shell nitro+ aldım ve aracın çekisi bariz değişti ve daha sessiz çalışmaya başladı genelde hep pskolojiktir derdim ama bunu gerçekten hissettim ,

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Geçen bir pompacıyla kısa bir sohbetim oldu, istasyona 3 günde bir tanker geldiğini söyledi.

Sanırım bu yakıt işi biz ne dersek diyelim markadan markaya değil de sanıyorum tankerden tankere fark ediyor. Bütün bu anlatılanlar da bunu iyi kötü doğrular nitelikte.

İhtimalleri azaltmak için bilindik yerlerden almakta fayda var diye düşünüyorum. Buna istinaden ben geçen ay Alpetten Shell e geçtim. TP olsa ona geçerdim ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
abdullah tetik

aracımı alalı ortalama 2 ay oldu ve hayatımda sahip oldugum ilk dizel arabam benim gözlemlerimi söylemek gerekirse aldım alalı yakıt güvence sistemi var diye opet ten alırım fakat bir ara gözüm düşük fiyattan dolayı kadoile takıldı gittim kadoilden aldım ve motorun sesi inanılmaz arttı zaten dizel araç sesli çalışıyor fakat kadoil aldıktan sonra sesi daha da yükseldi ve bugün yakıt göstergem dibe vurana kadar gittim ve opetten yakıt aldım ses de bayagı düzelme var arkadaşlar ben opetten şaşmam

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

genelde Opetten yakıt alırım, geçen maslak opetten fulledim, ilk defan şehir içi en az 730 km. yapardım 620 km. yakıt ışığı yandı, yakıt ortalamam 6.5 litre. ne olduğunu anlamadım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

genelde Opetten yakıt alırım, geçen maslak opetten fulledim, ilk defan şehir içi en az 730 km. yapardım 620 km. yakıt ışığı yandı, yakıt ortalamam 6.5 litre. ne olduğunu anlamadım.

unututun mu Land i. 12.5 lt ortalama yaklmıştı oı istasyonda :kafa:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

unututun mu Land i. 12.5 lt ortalama yaklmıştı oı istasyonda :kafa:

doğru ya  :(

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bundan sonra hangi istasyondan sürekli dizel yakıt alacağım konusunda kararsızım.

Türk ortaklarından dolayı Opet mi?

Yakıt güzelliğinden ve övülmesinden dolayı Shell mi?

Yoksa Teb Total kartıma indirim yapmasından dolayı Total mi bilemedim...

Siz olsanız hangisini ne sebeple seçerdiniz.

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Ben 1.5 yildir shell den aliyorum hic bi problemim cikmadi.malum bizim manisada tp yok olsa ondan alirdim.ama su aralar bp deniyorum shell inki kadar ani tepki alamiyorum fakat bp ultimate dieselle bariz 40 km daha fazla gidiyorum

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Ben mecburen yakıt güvence siteminden dolayı opetten alıyorum lakin garantisiz kullandığım araçalarda totolden exstelyum kullanıyordum ses muazam şekilde düşüyor ve aracın gişi canlılık kazanıyordu digerlerinde bu hissi alamadım ki shell,opet,bp,ve totali 2 şer depo denedim dediğim gibi uzun bir süre artık opetciyiz.

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Bundan sonra hangi istasyondan sürekli dizel yakıt alacağım konusunda kararsızım.

Türk ortaklarından dolayı Opet mi?

Yakıt güzelliğinden ve övülmesinden dolayı Shell mi?

Yoksa Teb Total kartıma indirim yapmasından dolayı Total mi bilemedim...

Siz olsanız hangisini ne sebeple seçerdiniz.

Bu durumda bence Total.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Ben de sizler gibi kararsızlıklar yaşıyorum. Ama opeti çoğu insan tavsiye etmiyor. Olabildiği kadar Shell den almaya çalışıyorum ama BP ile Totali merak ettim doğrusu..

Bu arada bir arkadaşın deneyimini paylaşayım. Ankara'da Ankamall'in arkasında Kadoil den alıyordu hep yakıtını (dizel). Ustası mazot filitresini değiştirirken, nerden alıyorsan aynen devam et filitrende hiç su çıkmadı demiş. Yorum açık tabiki..

Yorum bağlantısı
Misafir

Opet'in ortalama olarak standartları sağladığını ve performans tüketim oranını tutturduğunu düşünüyorum. Ford ve Fiat'ın güvence sistemine talip olması da yakıtın belli standartları sağladığının göstergesi. Şirket araçlarından dolayı yıllardır opetteyiz.öyakıt kaynaklı arıza yaşamadık hiç. Kendi aracıma da yakıt güvencesi nedeniyle ilk sahibinden bu yana opetten yakıt alıyoruz. Diğer markaları kullanmadığım için motor sesli çalışıyorsa da ben anlamıyorum ama menzilim çok çok iyi.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Ben TPden alıyorum büyük totem tabelasında eurodiesel yazmıyor ama pompaların üzerinde eşşek kadar EURODİESEL yazmışlar. İstanbul'da kırsal satmıyorlardır umarım. Daha önce alpetten alıyordum, TP'den alınca çekişte gidişte yakıtta bir fark göremedim. Pardon yakıtta fark gördüm daha az yaktı sanki.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Kırsal Motorin diye bir yakıt türü kalmadı. Hepsi eurodiesel'dir..

TP'de Eurodiesel ve ExtraDiesel diye 2 yakıt türü vardır..

Gerçek şu ki katkılı ve katkısız olarak 2'ye ayrılıyor esasında..

Bu arada 35.000km oldu Türkiye Petrolleri ile yola devam.

Hem pompada alırken, hem depoda menzil olarak tüketirken kardayım..

En önemliside Ülke olarak

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erdem Bozkurt

Kırsal Motorin diye bir yakıt türü kalmadı. Hepsi eurodiesel'dir..

TP'de Eurodiesel ve ExtraDiesel diye 2 yakıt türü vardır..

Gerçek şu ki katkılı ve katkısız olarak 2'ye ayrılıyor esasında..

Bu arada 35.000km oldu Türkiye Petrolleri ile yola devam.

Hem pompada alırken, hem depoda menzil olarak tüketirken kardayım..

En önemliside Ülke olarak

tp petrolu denemek istiyorum ama bir türlü denk gelmedi çünkü en yakın istasyon 35km civarında ama ilginçtir bodrumda 1 tane istasyonu yok en yakını 35km yakında,bodruma gelsin ilk işim almak olsun ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Zerman

Rafineri de 10ppm dışında bi ürün sadece yurtdışına gider yada yurtdışından yüksek kükürtlü olarak gelir tekrar kükürtten arındırılmış halde yurtiçi satılır 10 ppm ürünlerde POAŞ, opet total shell bp vs vs vs hepsi aynı ürünü alırlar ya boru hattı ile yada tankerleri vasıtası ile değişen sadece kullandıkları katkılı ürünlere koydukları ürünlerdir.. gerisi ise hikâyedir. ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Şimdiye kadar hep Shell dizel yakıt aldım. Daha önce 1 depo kullanıp fazla yaktığı gerekçesiyle memnun olmadığım Total'den son üç depodur yakıt alıyorum.

Arabadan çıkan siyah duman resmen %80 azaldı. Aynı zamanda yakıt tüketimi de 100 km'de 1 lt ye yakın azaldı.

Shell tarafında, Gtl'den sonra çıkan Nitro'yu bir türlü sevemedim. Aracın fazla yaktığını, dumanın arttığını ve alt devirlerde güçsüzleşmeye başladığını hissediyordum.

Total'de daha çabuk toparlıyor, duman ve yakıt tüketimi azaldı.

Bu tespitleri yapan ben olmama rağmen, bir yakıtın bu kadar fark yaratacağına inanasım gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

shel den bir kez aldım siyah duman arttı,dpf sık sık devreye girdi.Bir daha da almadım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...