İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Oktay Demirağ

Ben bu nitro ile yazılanlar karşısinda son 3 depodur deniyorum. Şahsen sabahları daha sessiz motor ve alt veya üst tüm devirlerde daha iyi bir ivmelenme oldu opete göre. Yakıtta yine opete göre 1 lt arttı ve özellikle yokuş tırmanırken arka araçların farlarından farkettiğim kadarı ile ciddi bir duman atar oldu arabam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Mondeo da Shell nitro kullanıyordum...Aracı aldığım kişi sürekli opet kullanıyor diye  3 . 100 liralık yakıtımı opetten aldım...ama...bundan önce  Shell ve bp denedim...aynı şekilde 100 liralık yakıt...en iyi performans ve fazla km yi bp yaptı...ama yıllardır  opete çok uzaktım çok ta önyargılıydım...ses ve ataklık konusunda beni şaşırttı...anlayacağız üzere kafam karışık ...ama nitrodan vazgeçmek üzereyim hissediyorum...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

kimse bana shelli övmesin :D bugün yine kırklareline gittim, fuel save aldım yol bilgisayarlarını sıfırladım, lukoilden ve opetten aldığım yakıtlarla kıyasladığımda daha çok yaktığını gördüm, aracın bakımıda 3-4 gün önce yapıldı. 3 yetişkin daha az bagaj, ortalama hız 120 (hız sabitleyici ile) vardığımda ortalamam 5.4 :D lukoilden aldığım yakıtla bagaj full olmasına rağmen ortalamam 4.7 idi. 

ben istasyon sahiplerinin vicdanına bırakıyorum. ;)

bakın mondeo yakıt tüketimi bölümüne yazdığım mesaj.

dün depoyu doldurdum ve sayaçları sıfırladım, yaklaşık 50 km. şehir içi dolaştım ortalamam 6.9

bugün Kırklareli'ne yola çıktım 3 yetişkin ful bagaj 120 sabit hız (otobanda) mesafe yaklaşık 175 km. vardığımda ortalamam 4.7

dönüş 10 km şehir içi, otobanda sabit hız 110 km. (mesafe 185 km.) eve vardığımda ortalamam 5.0 

demekki 120 km. sürat ile hız sabitleyici işi çok iyi yapıyor. 

yol inişli çıkışlı, rakkım aynı diye biliyorum.

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Hepsi aynı bunların yaa.. Ben yine bişey hissedemez oldum :D

Oh be bir anlama kıtlığı bende var sanıyordum :) Demekki yanlız değilmişim bu forumda...

Alın Opet kart yükleyin online para anında %5 kazanın işte bu kadar...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

vw zaten, normaldir :D  

Oh be bir anlama kıtlığı bende var sanıyordum :) Demekki yanlız değilmişim bu forumda...

Alın Opet kart yükleyin online para anında %5 kazanın işte bu kadar...

Yalnızsın- ız :)  olay katkıda yoksa alayı aynı, pompada sadece motorin yazandan alırsanız ve istasyonda dürüstse fark olmayacaktır, ama bana boşuna Ultimate yada Nitro ile düz motorin arasında yada Po nun en pahalı yakıtı arasında fark yok deme, eğer yoksa bu firmalar yalancı demektir, fark hissetmiyorsanız sizin motor tırttır mazot ne yapsın  :D  :p

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

vw zaten, normaldir :D  

Yalnızsın- ız :)  olay katkıda yoksa alayı aynı, pompada sadece motorin yazandan alırsanız ve istasyonda dürüstse fark olmayacaktır, ama bana boşuna Ultimate yada Nitro ile düz motorin arasında yada Po nun en pahalı yakıtı arasında fark yok deme, eğer yoksa bu firmalar yalancı demektir, fark hissetmiyorsanız sizin motor tırttır mazot ne yapsın  :D  :p

Ben katkılı ile katkısız arasında fark yok demedim hiçbir zaman.Hepsinin kullandığı ana hammadde "mazot" aynı demişimdir . Katkılardan gelen farkı yada farklı firmaların malındaki farkı ayıt edemiyorum derim sadece.Yada

Ne yapalım yaşlılıktan olsa gerek anlayamıyoruz farkı diyeyim...

İzmit rafinerisi içindeki depolama tankların dağıtıcı firmalara kiralandığını ve karışımlarında Tüpraşın tesislerinde yapıldığını ve bir depodaki + 4-5 liralık katkınında eser miktarda olduğunu bildiğimdenmidir bana bu kadar muhabbet çokta mantıklı gelmiyor açıkçası...Ama velhasıl pazarlama ve tüketici daima haklıdır neticede serbest piyasa ekonomisi var isteyen istediğini alır.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben katkılı ile katkısız arasında fark yok demedim hiçbir zaman.Hepsinin kullandığı ana hammadde "mazot" aynı demişimdir . Katkılardan gelen farkı yada farklı firmaların malındaki farkı ayıt edemiyorum derim sadece.Yada

Ne yapalım yaşlılıktan olsa gerek anlayamıyoruz farkı diyeyim...

:) he vallahi, nedir bu yaşlılıktan çektiğimiz, neyse alayı aynı diyelim, zaten farklarda öyle aman aman şeyler değil, hangisini aracınız seviyorsa onu kullanın en güzeli  :flowers:

2 bin altı çok bayılmaya başladı araç, adam akıllı gaza abanmazsam gır gır gır titriyor. Acaba aldığım istasyonda mı sıkıntı var diyeceğim ama bilmiyorum. Genel itibariyle araç çok isteksiz oldu. 

İstasyon değiş, piyasadaki en baba katkı kullanan firma bu Bp bence, yada senin araba kaliteyi görünce bocalamıştır  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

:) he vallahi, nedir bu yaşlılıktan çektiğimiz, neyse alayı aynı diyelim, zaten farklarda öyle aman aman şeyler değil, hangisin aracınız seviyorsa onu kullanın en güzeli  :flowers:

İstasyon değiş, piyasadaki en baba katkı kullanan firma bu Bp bence, yada senin araba kaliteyi görünce bocalamıştır  :D

Aynen öyle kim hangisinden memnunsa ondan alır gerisi hikaye...Neticede hiçbirisi babamızın şirketi değiller :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bugün enjektör sesi arttı, hadi bakalım, sanki Ankara havası çalıyor.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

2 bin altı çok bayılmaya başladı araç, adam akıllı gaza abanmazsam gır gır gır titriyor. Acaba aldığım istasyonda mı sıkıntı var diyeceğim ama bilmiyorum. Genel itibariyle araç çok isteksiz oldu. 

Şimdi yanlış anlama ama ben çok güçlü aynı zamanda güçsüz arabalarda kullandım.

1 - 3 silindirli dizel bir arabadan çok fazla bir şeyler bekleme. 2- Dizel araçlar hava değişimlerine karşı daha duyarlılar aynı astım hastaları gibi. 3- İstanbulun havası kadın gibidir sağı solu hiç bir zaman belkli olmuyor buda olsun  - 3

Çok fazla herşeyi hesaplayın düşünme hayat çok kısa :)

bugün enjektör sesi arttı, hadi bakalım, sanki Ankara havası çalıyor.

Ah ah bulamadım kafama uygun bir araba, Benim C-max sana ne yakışırdı :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Nitro kullanımım devam ediyor. %80 şehirler arası olmak üzere yaklaşık 3.500 km yaptım. Biraz fazla yaktırıyor doğru. Alt devirlerde canlı olduğunu düşünürken aslında cansız olduğunu yeni yeni fark ediyorum. Normal kullanımda araçtan olsa gerek öyle aman aman bir performans artışı da hissedemiyorum. Depom şu an yine nitroyla dolu. Bitirince buradaki yorumlar üzerine BP Ultimate denemek farz oldu.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Ben bir ara, reklamında Pascal Nouma oynuyor diye "Alpet" Torojet bile kullandım :) Hani parayı verecek, elini cebine sokuyor. Pompacı Ammaann Abiiii diyor ya.. Bence süper esprili bir reklamdı :)

Yakıt konusunda testlerim oldu, neredeyse hepsini kullandım. Aralarında bariz bir fark hiç göremedim..

Ama Son 1 yıldır Sabit Shell kullanıyorum. GTL ile başlayıp, Nitro ile devam. Sessiz sarsıntısız motoru seviyorum

Yani marka konusuna pek takılmamak gerekiyor. Güvenilir İstasyon her zaman tercihiniz olsun ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Lokman Ceritlioğlu

geçen BP Ultimate aldım, motor daha sessiz doğru, ama performasns nanay. :)

opete devam kararı aldım. belkide psikolojikdir bilemiyorum. yinede hangisi olursa olsun, istasyon sahibinin insafına kalmış.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

geçen BP Ultimate aldım, motor daha sessiz doğru, ama performasns nanay. :)

opete devam kararı aldım. belkide psikolojikdir bilemiyorum. yinede hangisi olursa olsun, istasyon sahibinin insafına kalmış.

Motor kötüye alışmışıtır, düzelmesi için 2-3 doz ultimate yakması lazım, rehabilitasyonu yarım bırakmışsınız  :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

:)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Ben bu nitro ile yazılanlar karşısinda son 3 depodur deniyorum. Şahsen sabahları daha sessiz motor ve alt veya üst tüm devirlerde daha iyi bir ivmelenme oldu opete göre. Yakıtta yine opete göre 1 lt arttı ve özellikle yokuş tırmanırken arka araçların farlarından farkettiğim kadarı ile ciddi bir duman atar oldu arabam...

4. Depo da bitti.Yüksek yakıt tüketimi aynen devam. Farklı olansa ani sıkıştırmalarımda bile hiç duman atmıyor artık. Çok zorlamalarda ise dikkatli bakınca az dumanı yine görüyorum. Havaların soğumasının duman atmada etkisi yoktur herhalde... Sırf dumansız hava için nitro dizele devam edevek gibiyim.
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Depom tamamen bp oldu sanırım 3 seferdir 100 tl şeklinde aldım.Yarın da fulleyecegim depoyu.Uzun süredir merak ettiğim ancak fırsat bulamadığım depo ve Y.B.testini yapayım bp ile

Yorum bağlantısı

Depom tamamen bp oldu sanırım 3 seferdir 100 tl şeklinde aldım.Yarın da fulleyecegim depoyu.Uzun süredir merak ettiğim ancak fırsat bulamadığım depo ve Y.B.testini yapayım bp ile

Bekliyoruz sonuçları. 

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Genelde shell, bp, opet karşılaştırılmış. Total excellium eurodiesel kullanıcıları varsa onların yorumlarını merak ediyorum. Ankara'da Beşevler totalde istasyonun %3 indirimiyle litresi 4.41 tlden aldım. Ayrıca şubenin kendi kartıyla ekstra %7 indirim yani toplamda %9.8 indirim oluyor. Memnun kalırsam istemeye istemeye totalden devam etmeyi düşünüyorum?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...