İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

İ.Göksel Yaman

Abi, barmen gibisin. Kendine has kokteyl yapıyorsun. Birde bu karışımlara Tunap ekle, belki daha iyi sonuçlar alırsın :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bende, Excelium ile V-max'i karıştırayım, Üstüne birde leblebi tozu atayım. Belki 1895d/dak. da daha iyi tork hissederim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Bende v- max'e fuelsave karıştırdım bu hafta traktöre biniyorum :)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

%50 karışım kullanıyorum, menzilde güçte yerinde yalnız :)

bu sadece benim görüşüm değil aynı zamanda yetkili servisinde görüşü...farklı yakıtların yoğunlukları da farklı oluyor.

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Vallahi yetkili servis önce sattigi arabayi öğrensin, yakita gelince, bildiğim hepsi ayni rafineriden çikan, ayni katkisiz euro dizel yakıt, fark sadece katki ki onun yoğunluk farki yapacagini sanmam, kesin konusmayayim yinede ama böyle sanirim, yoğunluk farki eskiden çikan daha yoğun ve yuksek PPI değerli kırsal motorinde vardi, bariz daha kalin bir yakitti...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Vallahi yetkili servis önce sattigi arabayi öğrensin, yakita gelince, bildiğim hepsi ayni rafineriden çikan, ayni katkisiz euro dizel yakıt, fark sadece katki ki onun yoğunluk farki yapacagini sanmam, kesin konusmayayim yinede ama böyle sanirim, yoğunluk farki eskiden çikan daha yoğun ve yuksek PPI değerli kırsal motorinde vardi, bariz daha kalin bir yakitti...

evet hepsi yakıtı tüpraştan alıyor. herkes kendi katkısını ve temizleyicisini katıyor. farkı da bu katkılar oluşturuyor. ama katılanlar yoğunluğu ne kadar değiştiririyor bilmiyorum. ayrıca farklı motorlar farklı tepkiler verebilir. ya da nitro ile ultimate benzer yoğunluğa sahip olabilir. bildiğim şey ise benim focusun midesi çok hassas, karıştırınca bozuluyor. daha önce yakıtım artınca servise gittim, aracı chek-up yaptılar, hatta yazılım attılar. sonuç değişmeyince depoyu eski yakıttan arındırıp sadece bir tip yakıt kullanın dediler, daha öncede başlarına gelmiş. dediklerini yapınca araç eskisi gibi az yaktı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

evet hepsi yakıtı tüpraştan alıyor. herkes kendi katkısını ve temizleyicisini katıyor. farkı da bu katkılar oluşturuyor. ama katılanlar yoğunluğu ne kadar değiştiririyor bilmiyorum. ayrıca farklı motorlar farklı tepkiler verebilir. ya da nitro ile ultimate benzer yoğunluğa sahip olabilir. bildiğim şey ise benim focusun midesi çok hassas, karıştırınca bozuluyor. daha önce yakıtım artınca servise gittim, aracı chek-up yaptılar, hatta yazılım attılar. sonuç değişmeyince depoyu eski yakıttan arındırıp sadece bir tip yakıt kullanın dediler, daha öncede başlarına gelmiş. dediklerini yapınca araç eskisi gibi az yaktı.

Hımm, mide konusunda haklısınız :) olabilir tabii, arabanızı en iyi siz bilirsiniz, beğenmediyse bunu farkeden yine siz olursunuz, neyse, benim araç karışımı sevdi, ee nede olsa benim arabada mide yok, işkembe var, ne versen götürüyor kerata  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Araba dediğin deposunda ultimate bulunan 68 hp fiesatadır :)

Budur  :good1:   :D  :D

Ne diyoruz?

Fiesta ve diğerleri  :D  :D  :p

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

ultımate sehırdısı yakıt tuketımı nedır?opetten artı yonlerı nedır?opetle sehır dışı100km 5,1lıtre

Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN

68, Buçuk Beygirlik :D PSA 307 ile 2. depoyu bitirmek üzereyim.

%50 ultimate %50 Nitro Kullanım sonucu gözlemlerim şu şekilde,

Saf Nitro'ya göre araç daha yumuşak,

Performans'ta yarım tık geride sanki ama bunu kışlık lastiklere bağlıyorum..

1000d/dk 'dan itibaren toparlaması daha sessiz titreşimsiz, daha yumuşak ve tork eğrisi az daha stabil 

:)

Ayrıca, yolda giderken yoğunluğu farklı olan iki maddenin heterojen şekilde duracağına kanaat getirmiyorum.

Yoğur ile suyu aynı kaba koyup yola çıksam, yol bitene kadar kaymaklı köpüklü ayran olur :D

Yorum bağlantısı

68, Buçuk Beygirlik :D PSA 307 ile 2. depoyu bitirmek üzereyim.

%50 ultimate %50 Nitro Kullanım sonucu gözlemlerim şu şekilde,

Saf Nitro'ya göre araç daha yumuşak,

Performans'ta yarım tık geride sanki ama bunu kışlık lastiklere bağlıyorum..

1000d/dk 'dan itibaren toparlaması daha sessiz titreşimsiz, daha yumuşak ve tork eğrisi az daha stabil 

:)

Ayrıca, yolda giderken yoğunluğu farklı olan iki maddenin heterojen şekilde duracağına kanaat getirmiyorum.

Yoğur ile suyu aynı kaba koyup yola çıksam, yol bitene kadar kaymaklı köpüklü ayran olur :D

Yoğurt ile su örneği pek uymamış gibi. Şuna şekerli su ile az şekerli su desek.... ;)

Yorum bağlantısı

Ultimate ciddi anlamda benim aracın motorunu 2 bin devir altında bariz titreşimsiz hale getiriyor. Performans olarak bir fark yok ama daha titreşimsiz kesinlikle.

Mert sırf senin bu ultimate hakkında yazdıkların için bu yakıtı deniyeceğim...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Excelium ve V-max nasıl abi daha hiç ikisinide kullanmadım. Litre fiyatları aynıdır ama menzil ses çekiş gücü hakkında bilgi verirmisin. Kışlık lastiklerimi takınca yakıt tüketimim çok arttı ve çekişden düştü aracım.

Eren, v-max-excelium yakıtlarını uzun süreli kullanmadım..

Nitro, hissedilir bir şekilde, motoru yumuşak, sessiz çalıştıyor.. Yazılımlı bir arabada daha yoğun duman attırıyor. Performans yönünden üst devirlerdeki ilk gaz hareketinde toparlaması beni etkiliyor Nitro'nun.

Bp'ye gelince, her zaman daha fazla km. Yaptım bp ile, nitroya göre sesli.. Ölü devirlerde, toparlaması oldukça iyi..

Topspeed hız'da, hepsi birbiri ile aynı.. Hepsi ile düzde 210'da kalıyorum :)

Opeti bırakalı 1 yıl oldu..

2012 aralıkta, ciddi kalitesiz yakıt getirdi. İsteksiz, cansız oldı motor. Hatta yolda durup, turbo hortumunu kontrol ettim. Sonrasında birdaha hiç almadım..

Bence aralarında ciddi farklar yok..

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

2 depodur opet fuel save kullanıyorum. Nedense ben yine hiç bir fark hissedemiyorum ne titreşimde ne yakışta ne gidişte. Araç yine sessiz yine titreşimsiz yine canavar gibi. Ya ben çok hissiz biriyim yada benim arabaya ne koysam gidiyor. :D

Bir dahakine şu karışık mozotu deneyelim bakalım. gerçi opetteki %5 avantajıda cazip geliyor...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ultimate ile motorun sesinden (hele de ısındıktan sonra) ve menzilden memnunum. Zaten iki ay önce fulsave'den geçmiştim. Şimdi bir de Nitro filan deneyemem. :nea:

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

2 depodur opet fuel save kullanıyorum. Nedense ben yine hiç bir fark hissedemiyorum ne titreşimde ne yakışta ne gidişte. Araç yine sessiz yine titreşimsiz yine canavar gibi. Ya ben çok hissiz biriyim yada benim arabaya ne koysam gidiyor. :D

Bir dahakine şu karışık mozotu deneyelim bakalım. gerçi opetteki %5 avantajıda cazip geliyor...

Fuelsave Opet mi Shell mi?

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Fuelsave Opet mi Shell mi?

Firması doğru opet. :) Ben dingilizlerin firmasından almıyorum şimdilik...Neticede hepsi aynı emin kaynaklardan aldığım bilgilere göre. Marmara bölgesinde herkes tüpraş yada azda olsa arada gelen ithal mazotu kullanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Firması doğru opet. :) Ben dingilizlerin firmasından almıyorum şimdilik...Neticede hepsi aynı emin kaynaklardan aldığım bilgilere göre. Marmara bölgesinde herkes tüpraş yada azda olsa arada gelen ithal mazotu kullanıyor.

İstasyonu bol olsa, yada evime yakın yerlerde "Türkiye Petrolleri" olsa istisnasız kullanırım..

Gerçek milli Sermaye..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

İstasyonu bol olsa, yada evime yakın yerlerde "Türkiye Petrolleri" olsa istisnasız kullanırım..

Gerçek milli Sermaye..

Aslında en güzeli bundan almakta bir tek şişli de var bir ara Süha diyordu ordan alıyorum diye. Bana çok yakın ama özel o tarafa gitmem gerekiyor. Maslak opet bana çok iyi geliyor belkide rahatına alıştım ondandır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Bursadan nitro basmayamı geleceksin yoksa :) nitro çok gerekli bir şey değil binek araçlarda...hatta hiç bir faydasıda yok bir ara forumda yazısı geçmişti...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

fiyatı uygun mu abi ? Zaten nereden alsan %65 i devletin cebine gidiyor. Çokta milli sermaye demeye gerek yok :)

Evet fiyatı daha uygun..
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...