Ruhan Sorgun 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 siz, nitro 2000 devirin altında titretiyor demişsiniz ama, baktım, araçlarınız fiesta...benim araç focus, hiç öyle bir durum yok. yakında ultimate denemedim, 1 sene önceki denemem hüsranla sonuçlanmıştı. bende aksine 2000 devirin altında titreme yok. tabi gaza köküne kadar basmazsan... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 (düzenlendi) valla ultimate denilen yakıtla gittiğim yolu hatırlamak bile istemiyorum. demek ki araçtan araca değişiyor yakıt olayı. ben nitronun hem çekişinden, hem titreşimsizliğinden, hem motorun sesinden, hem km sinden (28-29 km ort. hız ile 4,8-4,9 litre pompa değeri) memnunum. daha macera aramama gerek yok sanırım. 1,5 tona yakın araç 240 tork ve 109 beygiri bu kadar yakıtla elde ediyorsa, bana yeter, daha da düzenimi bozamam, ben pimpirikli adamım... benim bu yaktığım değerleri uzun yolda bile göremeyen focus ve fiestalar varken, daha da Allah tan belamı arayamam. sonra döverler beni... 18 Kasım 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Ultimate ile bende çok deneme yaptım.Kesinlikle daha az km yapıyorum shell kullanımıma göre.Extra bir durum yoksa kullanım şeklim ve güzergahım belli.3-4 defa özellikle denedim hatta daha da sakin kullandım aracı ama cıks daha az km yaptım.Ama sanki biraz daha sessiz gibi gelmişti bana o ayrı bir durum. Şimdi nitro alıyorum ama po yada tp denemek gerekirmi bilmiyorum açıkçası. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Ultimate yi bırakıp Nitro ya geçme zamanı geldi sanırım.. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Ben ilk ultimate depomda 30 km fazla yok yaptım ki reklamlarında bir depoda 42 km te kadar artan menzil diyor. Sanırım b sınıfı araçlarda kesinlikle ultimate. Üst sınıflarda nitro ya da diğerleri olabilir, mantıklı... Ruhan abi zaten belirttiğin değerler nedeniyle insanlar kendilerinden şüphe duyuyorlar. Kendi araçları bozuk demeye başladılar ya zaten paylaşmayacağım diyorum, milleti huzursuz etmeyeyim diyorum(millet ne bilsin benim her kavşaktaki lambaların kırmızı yanış zamanını ezbere bilip yeşil dalgayla dalga geçtiğimi... ), yok, yine dayanamayıp unutuyorum paylaşıyorum. ne yapayım, okuyunca diyesim geliyor, bir bakıyorum ki çoktan yazıp göndere basmışım... Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 aracım 2003 tdcı fıesta opet eco force ıle 572 km 29 lt yakıt aracımda 4 kisı vardı.bu tuketım nasıl ıyımıdır? 100 km si sehır ıcı aracım 2003 tdcı fıesta opet eco force ıle 572 km 29 lt yakıt aracımda 4 kisı vardı.bu tuketım nasıl ıyımıdır? 100 km si sehır ıcı ayrıca depo samandramı degıstırdım.eskı samandramda 570 kmde yakıt lambası yanardı.bu samandramda üç cızgı yakıt gosterdı.acaba dogrumu gosteriyor. depomu 39 lıtre opet eco force alıp fulledım.570 km yapıp tekrar fulledım 29 lt aldı.depom toplam kaclt alıyor.yakıt lambası yandıgında kac lt yakıt kalıyor Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Ben bu zamana kadar fiestama 39,5 litreden fazla yakıt alamadım. Depomuz 40 lt. Yakıt tüketiminiz bana normal geldi. samandram degıstı .570 km olduyakıt gostergem uc cızgı yakıt gosterıyordu ve 29 lıtre yakıt aldım.oncekı samandram 570km de yakıt ısıgı yakıyordu.acaba eskısı yanlıs mı olcuyor sızın aracınız kac km de yakıt lambası yanıyor. Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Nitroyla ilgili ilk yorumlarımı yazmıştım. Sanırım 5 depoya yaklaştı kullanımım ve şöyle fikir edindim; 1.4 8V PSA 68buçuk Beygirlik 307 ile yapılan gözlem sonucu, *1700 devir altında toparlamaya çalışınca titreşim arttı. *2000 devir üstünde gaza dokunsan atlıyor gazdan ayağını çeksen ani kapaklanıyor yani gaz pedalına çıplak ayakla mm'rik dokunuşlarla dahi "Gaz Tepkileri Ani, Sert, Keskin" *Wrüth Common Rail katkı ile temizleme sonrasında da 4.500'e kadar çoook güzel ivmelenme var *En son kısa mesafe ist. Ş.içi 340krş - 7,7lt/100Km olarak hesapladım tabi performanslı kullanımda.. Abininde söylediği gibi, ayağınıza hakim olamazsanız, gidiyo diye basarsanız iki kat olarak geri dönüyor Bu güzel yorumlardan sonra güvenilir istasyonlardan Ultimate deneyeceğim... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Ultimate dene ve sonrasında %50 ikisini karıştırıp dene, bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Şu %50 karışımın güzelliklerini keşfettiğimde pompacılar bana kıs kıs gülüyordu Fakat ben PO Pro ile PO V-MAX karıştırıp kullanıyordum, çok güzel neticeler almıştım. Menzil uzun, sürüş konforlu, performans makul gibi... Bundan sonra da ultimate ile nitro'yu karıştırıcam bakalım 1 Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Benim araç 1,6 dizel maksimum şehir içinde 650 km yol yapıyor. Yol bilgisayarı 80 km kalınca ışık yakıyor. Ben ayrıca ecoforce yerine fullforce almanızı öneririm. Katkılı bir yakıt. Motorun kurum bağlamasını engellemiş olursunuz. opet calısanı eco force ile fullforce arasında pek fark yok demisti Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Fark yoksa, neden daha ucuz ecoforce ? Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 rco force ile full force arasında farkı hıssettırecek kadar yakıt katkısı miktarı yok herhalde Yorum bağlantısı
Okan Tansel 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak İZMİRDE hangi opet ve total istasyonlarını önerisiniz genelde semt olarak menemen ve kemalpaşa güzargahında ? Yorum bağlantısı
Akan Belen 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Geçen shell den aldığım yakıt inanılmaz çabuk bitti bende anlamadım.Kullanımda güzergahta hiç değişiklik yok şaşırdım kaldım.Doğal olarak da sinir oldum tabi Bu sefer gittim TP den aldım Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak İZMİRDE hangi opet ve total istasyonlarını önerisiniz genelde semt olarak menemen ve kemalpaşa güzargahında ? 7 yıldır tek benzin istasyonundan Gaziemir honda karşısında opetten alıyorum mazotu. Çok şükür yakıt sistemi ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Benim nitrodan şikayetim yok,ultimate koysam ne olur bilemiyorum artık Yorum bağlantısı
Canberk Eken 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Nitro çıktı çıkalı nitro kullanıyorum, ondan önce de sürekli opet kullanıyodum. Motorun bi derece daha sessiz ve rahat çalıştığına katılabilirim ama performans artışı muhabbeti sanırım biraz psikolojik ya da ben hissedemiyorum. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 karışık yakıt kullanmayın, fazla yakar. dibine kadar bitirip iki defa 50 tl lik yakıt alıp yine bitirin, ondan sonra aynı yakıtla full yapın ancak deponuz eski yakıttan temizlenir, ondan sonra rahat rahat gözlem yapıp yorumlarsınız. depoda hala eski yakıttan litreler varken yeni yakıtla ilgili yorum yapmak yanlış... 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 karışık yakıt kullanmayın, fazla yakar. dibine kadar bitirip iki defa 50 tl lik yakıt alıp yine bitirin, ondan sonra aynı yakıtla full yapın ancak deponuz eski yakıttan temizlenir, ondan sonra rahat rahat gözlem yapıp yorumlarsınız. depoda hala eski yakıttan litreler varken yeni yakıtla ilgili yorum yapmak yanlış... +1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 %50 karışım kullanıyorum, menzilde güçte yerinde yalnız Yorum bağlantısı
Ali Eren 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 %50 karışım kullanıyorum, menzilde güçte yerinde yalnız Karışım derken abi? Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 %50 karışım kullanıyorum, menzilde güçte yerinde yalnız karısımda hangi yakıtları kullanıyorsunuz? karısımda hangi yakıtları kullanıyorsunuz? karısımdan sonra sehır ıcı ve dısı lt/km tüketiminız nedir? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 karısımda hangi yakıtları kullanıyorsunuz? karısımdan sonra sehır ıcı ve dısı lt/km tüketiminız nedir? En baba yakıtla ondan sonra geleni, yani Ultimate+nitro yu, uzun mesafe testlerimden sonra, saf ultimate kullanacağım, en az 4 depo bitmeden olmuyor yalnız, o zaman kesin sonuç belli olur, şuan karışım iyi gidiyor, saf nitrodan daha uzun menzili var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts