Ertuğrul Büber 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 Shell nıtro kullanımı sonrası aracım bazen enjeksiyon kontrol ettir yazısı geliyor.Stop edip çalıştırma sonrası düzeliyor.bazen yapıyor.Acaba mazot bazı yerleri temizleyip bunun sonucunda da bazı yerleri tıkadığı için mi böyle uyarı vermektedir.Yoksa yakıt kalitesinden kaynaklı mı böyle bir uyarı vermektedir.Aracın çalışmasında ve çekişinde herhangi bir sorun yoktur. Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 Shell nıtro kullanımı sonrası aracım bazen enjeksiyon kontrol ettir yazısı geliyor.Stop edip çalıştırma sonrası düzeliyor.bazen yapıyor.Acaba mazot bazı yerleri temizleyip bunun sonucunda da bazı yerleri tıkadığı için mi böyle uyarı vermektedir.Yoksa yakıt kalitesinden kaynaklı mı böyle bir uyarı vermektedir.Aracın çalışmasında ve çekişinde herhangi bir sorun yoktur. opetten saşmamak mı gerekli acaba? Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 Mehmet Bey Hayır.Yakıta Würth katkı koydum arıza ışığı yanma olayı daha da arttı.Mazot filitresini değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 Mehmet Bey Hayır.Yakıta Würth katkı koydum arıza ışığı yanma olayı daha da arttı.Mazot filitresini değiştireceğim. katkı koymayalım mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 Bence istasyonu değiştirin.. Tabi zamanı geldi ise yakıt filtresini de değiştirin.. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 nitro aldım alalı aracın düzeni değişti, altımdan kaçacak diye korkuyorum, yukarıda yazan arkadaşlara katılıyorum. performansı öyle arttırdı ki, eğer nitronun gazına gelip yapıştırırsanız, fazla tüketimden şikayet bile edebilirsiniz. özellikle 2000 devir üstünde performansı gözle görülür arttı. 2000 devir altında ise eskiye göre arttı tüketim sanki. ancak bu şimdilik...her yeni yakıt gibi nitro da bir kaç depo yakmadan tam anlaşılmaz. rampada çekiş öyle arttı ki, devirli kullanayım deyince aracı durdurmakta zorlanıyorum. nedeni ise sağ ayağımı gazdan almak istememem, verdikçe yiyor, verdikçe yiyor. ama eve gelip te ortalama tüketimde ki artışa bakınca, ayağımı dizginlemem gerektiğinin farkına varıyorum. bende de rölantide daha sessiz ve sarsıntısız çalışıyor. önümde yapacağım 2000 km var. sonrasında daha kesin yorum yapabilirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 yok bana hep nitro diye başka bir şey sattılar..... bana yaramadı yani fark yok Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 Cihan Bey würth'ün ürün açıklamasında katkı kullanımı sonrası mazot filtresinin değiştirilmesi öneriliyor.artık filtre tıkanıyorum özelliğinizi bozuyor tam olarak bilemiyorum.katkıdan dolayı bir şikayetim yok . Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 13 Ekim 2013 Paylaş 13 Ekim 2013 Gayet açık yazmış, nitronun etkisini gördüm diyor. Shell zaten "Shell'in Yeni Performans Yakıtı" sloganıyla satıyor. Herhangi bir tasarruf beklemeyin diye peşinen söylemiş oluyor. Nitro'yu 4-5 depo kullandım. Öyle ki 25 kuruş civarı yakan aracım 35-40'lara dayandı, çünkü beyefendinin dediği gibi kullanmaya başladım. Bastımı gidiyor, gidince basıyorsun, o kadar basarsan da yakıyor haliyle. Mecburen Opet'e döndüm. +1 nokta atışı Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ekim 2013 Paylaş 20 Ekim 2013 Sürekli Shell kullanırken deneme amaçlı Total Excellium dizel ile depoyu doldurmuştum ve Shell'de şehir içi ort. yakıt tüketimi 6,8-7,2 aralığında iken Total ile 7,9-8,4 olduğundan bahsetmiştim. Bayramda şehir dışına gittiğim için ışık yanana kadar bu yakıtı bitirdim. Shell nitro ile depoyu doldurdum. İlk izlenimim Shell'in eski VP dizeline göre nitroda bir miktar yakıt tüketiminde artış olduğu. 6,8-7,2 olan tüketim 7-7,4 civarında seyrediyor. Yinede tüketim Totale göre çok daha iyi. Yalnız diğer kullanıcıların bahsettiği kadar performans artışı göremedim ben. Çok düşük devirlerde biraz daha rahat toparlıyor araba. Ara hızlanmalarda çok fark yok gibi. Araçtan araca fark ediyor olabilir. Bir kaç depo bitirince daha net yorumlayabilirim. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 21 Ekim 2013 Paylaş 21 Ekim 2013 (düzenlendi) Tem'e girecekken Beylikdüzündeki Shell'e girmeyi unutup, yolda kalma pahasına Cennet'e kadar devam edip shell'e bağlılığımı gösterdim geçenlerde Almam abi başka, hangi istasyondan aldıysam, hangi marka aldıysam pişman oldum... Motor sesi gelmeyen arabada motor sesine neden oluyor diğerleri. Ford'da belki belli olmuyor ama ben toyota'da direk farkediyorum ses değişimini 21 Ekim 2013 tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 21 Ekim 2013 Paylaş 21 Ekim 2013 Adamlar yıllarca yakıt kötü diye dizel motor getirmedi varmış bir bildikleri Ne kadar doğru tartışılır ama bende öyle düşünüyorum Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Mondeo'yu almadan önce hiç dizel arabam olmamıştı . Hatta nasıl mazot alacağımıda bilmiyordum Mertcan ile konuşmamız sonucu euro dizel almam gerektiğini anladım . Çeliktepe'nin içinde'ki po dan 100 tl euro dizel aldım . Tam hatırlamıyorum ama 320 km arası mesafe kat ettim . Sonra şu meşhur shell nitro'dan 100 tl lik dolum yaptırdım ve 180 km zarzor yaptım ve arabayı hıç zorlamadım Bu kadar fark olacağını bilmiyordum . En son gene 100 tl aldım shell'den ama normal euro aldım şuan 130 km yapmışım 180 km gider diyor yol bilgisayarı . Bence bu nitro genç işi , ona karar verdim Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Bende nitro kullanıyorum...hem performans hemde motor sesi oldukça iyi...100 liralık yakıt ile 370-380 km gidiyorum...yoğun trafikte.... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Ortada bir gariplik var o kadar fark etmemesi lazım. Ben 100 tllik nitro ile şehir içinde 400 km yol yaptım Senin arabanın 2 katı ağır ve sizin şehir dediğiniz yerler bizim burada otoban sayılıyor Malum istanbul trafiği . Bende nitro kullanıyorum...hem performans hemde motor sesi oldukça iyi...100 liralık yakıt ile 370-380 km gidiyorum...yoğun trafikte.... Orjinalmi o focus'un motoru Yoğun trafik Otoyoldamı ??? Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Motor o kadar yumuşadı ki ben bile benzinli araç kullanıyor sanacağım kendimi Her sabah 25 km'yi yaklaşık 1,5 saatte gidiyorum...akşamda öyle...yol açık olsa koklamazsa ne olayım... Orjinalmi o focus'un motoru Yoğun trafik Otoyoldamı ??? Orjinal stok ürün ali Yoğun trafiği şöyle yazayım sana...esenler otogar çıkışından tem'e bağlanıyorum...ve seyrantepeden çıkıyorum yaklaşık 1 saat sürüyor...geriye kalan dilimde otobana bağlanma süresi Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Her sabah 25 km'yi yaklaşık 1,5 saatte gidiyorum...akşamda öyle...yol açık olsa koklamazsa ne olayım... Orjinal stok ürün ali Yoğun trafiği şöyle yazayım sana...esenler otogar çıkışından tem'e bağlanıyorum...ve seyrantepeden çıkıyorum yaklaşık 1 saat sürüyor...geriye kalan dilimde otobana bağlanma süresi Ooo abi o yoğunmu , ben daha uzun giderim o'100 tl ile Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Ooo abi o yoğunmu , ben daha uzun giderim o'100 tl ile Güzergahı söyle bakalım... neresiymiş birgün de oradan geçeyim Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Güzergahı söyle bakalım... neresiymiş birgün de oradan geçeyim Seyrantepe evden , seyrantepe metro ya kadar . Kısa mesafe . 2-3km günlük yolum . Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Seyrantepe evden , seyrantepe metro ya kadar . Kısa mesafe . 2-3km günlük yolum . Evet baya uzun gidilirmiş Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 En az 4 depo ile deneme yaptığımda aldığım sonuçları sıralayayım fikir vermesi açısından. Araç bildiğiniz üzere Polo 1.2 TDI, stock halinde. OPET: Araç performansı düşük, sarfiyat az oluyor. BP: Performans Opet ile aynı, sarfiyat fazla. SHELL Nitro: Performans fazlasıyla iyi, yakıt sarfiyatı çok fazla. Petrol Ofisi: Yeni yeni denemeye başladım. Şu anda performans Shell Nitro ile aynı. Gayet güzel. İlk depo bitmedi daha. Bitince bakacağım ama Opet ile aynı sarfiyat olacak gibi. Eğer istediğim değeri yakalarsam performans/sarfiyat ortalamasını yakalamış olacağım. PO ile devam ederim. Motor gayet sessiz çalışıyor. Ben 100 TL ile 400/450 km arası yapıyorum genelde. Nitrodan alınca 230'a kadar düştüğünü bilirim. Ama araba yer uçağı oluyor, o gitti diye ben de basıyorum, ben bastıkça o yanıyor, o yandıkça gidiyor, o gittikçe basıyorum. Böyle kısır döngü oluşuyor işte. Umarım bu kısır döngüye eve gelen ceza makbuzları da eklenmez... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Evet baya uzun gidilirmiş İşte bu yüzden çok yakıyor , depodaki yakıtın %75 i bu kısa güzergah'ta yapılıyor buda ekonomiye can veriyor Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 İşte bu yüzden çok yakıyor , depodaki yakıtın %75 i bu kısa güzergah'ta yapılıyor buda ekonomiye can veriyor Bu durumda hayatta ekonomi yapamazsın... işin zormuş Yorum bağlantısı
Recommended Posts