İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ali Eren

Defalarca yazdım, yine yazayım.

Markaya değil, istasyona güvenmeyi tercih edin. Ben OPET'i bırakalı yaklaşık 1 yıl olacak. OPET'ten 1 depo ile 850 km'yi geçmeyen aracım. Shell'den aldığım yakıtla 200 km farketti. Hadi bunun 100 km'si sürüş dinamiğinden farketti desek diğer 100 km bildiğin avantaj.

Adanada Shell Enka'dan alışveriş ederim sürekli. BP genelde otoyol girişinde denk gelirsem TST'den alıyorum. Siz siz olun, sirkülasyonu fazla istasyonları tercih edin.

her zaman shell...benzini shell den aklı kelden... :biggrin: en iyi çekiş, en fazla km, en kurumsuz motor...hepsi shell...ama wc için kesinlikle opet... :D garantiye takılmayın, bir şey olursa hepsi ödüyor. üstelik shell club extra kart ile mazotu % 4 ucuza alıyorum. şu anda güncel fiyatlarla konuşursam, siz 4,32 ye alırken ben 4,15 e aldım.(w-power) opet ve bp denedim, cık... :i-ih:

Bir zamanlar hepsini test edip buralara yazdım...Opet koku ve kısa menzil, PO uzun menzil + duman, Shell V-Power uzun menzil, dumansız seyir, BP sessiz motor vasat menzil, Shell GTL kısa menzil sessiz motor.... :) Varın gerisini siz düşünün... :)

yapılacak tek yorum: NOKTA

shell ci olarak detay vereyim:

fuelsave katkısızdır. km si iyidir, ancak sistemde oluşan kurumu temizlemez

w-power katkılıdır, kurumu temizlediği için çekiş ve km iyidir

GTL iyice temizler, arabayı uçurur ama km azdır

ancak püf noktası var. sürekli yakıt değiştirmeyin, yoğunlukları farklı olduğu için fazla yakar, aynı yakıtta istikrarlı olun

En son bp'den 100 tl'lik aldım. Onu bitiriyim de shelle geçeyim bari. :good1: :good1: :good1:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

En son bp'den 100 tl'lik aldım. Onu bitiriyim de shelle geçeyim bari. :good1: :good1: :good1:

hocam eskiyi iyice bitir, öyle al, hatta ben olsam şöyle yaparım, bp yi iyice bitir, 50 liralık w-power al, onuda iyice bitir, ondan sonra full yap...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

hocam eskiyi iyice bitir, öyle al, hatta ben olsam şöyle yaparım, bp yi iyice bitir, 50 liralık w-power al, onuda iyice bitir, ondan sonra full yap...

Daha önce opetten bp'ye geçerken de aynı şekilde yapmıştım Ruhan Hocam. Aynen uygularım, :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

1980 yılında 6 ay kadar Londra'da kalmıştım. Bir market vardı yakınlarda nohut satıyordu arada gidip alırdım. Nohut Türkiye'den geliyordu ama üstünde Türk malı ibaresi yoktu. Market sahihibine nedenini sordum. Adam dediki İngilizler nohutu seviyorlar ama sattğım malın üstüne Türk malı yazarsam almıyorlar bende Türkiyeden getirttiğim ürünlerin üstüne yazılmasını istemiyorum diye cevap vermişti. İngiltereye gidin yollara şöyle bakın çok az Alman arabası görürsünüz hala. Helal olsun İngilizlere bizden daha milliyetçiler ....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

1980 yılında 6 ay kadar Londra'da kalmıştım. Bir market vardı yakınlarda nohut satıyordu arada gidip alırdım. Nohut Türkiye'den geliyordu ama üstünde Türk malı ibaresi yoktu. Market sahihibine nedenini sordum. Adam dediki İngilizler nohutu seviyorlar ama sattğım malın üstüne Türk malı yazarsam almıyorlar bende Türkiyeden getirttiğim ürünlerin üstüne yazılmasını istemiyorum diye cevap vermişti. İngiltereye gidin yollara şöyle bakın çok az Alman arabası görürsünüz hala. Helal olsun İngilizlere bizden daha milliyetçiler ....

Fatih abi, ben şahsen varımı yoğumu ortaya koyup sahip olduğum arabama sadece Türk malı diye daha kalitesiz yakıt almam alana da şaşarım. Zaten bu mantıkla düşünsem gidip Tofaş falan alırdım. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

4 yıl opetten sonra kesinlikle shell gtl diyorum. arabadan daha bir tat almaya başladım...

Yorum bağlantısı
Cahit Özsoy

iyi günler

2004 model ford ranger 4x2 aldım daha önce dizel araba kullanmadığımdan yakıt konusunda bilgim pek yok sizce yakıtı nereden almalıyım

araç hakkında katalog bulabilirmiyiz

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Türk şirketi olması,temiz tuvaletleri,ilgili personeli,yaygın istasyon ağı ve en önemlisi her yakıt alımında %5 ve ara sıra % 10 luk hediye yakıt kampanyaları için Opet'i tek geçerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Çömez

Öncelikle olaya marka gibi bakmamak lazım. Shell, Bp, Opet, Po vs hepsi ilk beşte olan isimler daha önce Shell olan bir istasyon bir kaç sene sonra Po'ya hava parası alarak geçiş yapabiliyor(yerine göre 5M $) bu yakıtların bazısı ingiltereden bazıları amerikadan bazılarıda ıraktan suriyeden gelmiyor petrol rezervlerinin olduğu ülke/ülkeler belli. Mesele işlenmesi daha sonra aynı işlenmiş olan yerden tankerlerle pazara sunuluyor ve markalar adı altında satışa sunuluyor. Sadece içerisine %5-8 kar amaçlı solvent ve benzeri ürünler konulup satılıyordu(2009 öncesi) artık sıklıkla baskınlar yapılıp sürekli petrollerden örnek alıp labaratuarda inceleniyor ve kolay kolay kimse hile yapmıyor, yapamıyor demiyorum çünkü yaptırımlar çok ağır. En mantıklısı kendinize 3 istasyon belirleyip 1'er ay aralıklarla değiştirmeniz ve bu üçünden birine karar vermeniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğraş Özyurt

PO vmax ı dizel kullananlara öneriyorum 4-5 senedir sürekli ,tek istasyondan kullandığım opeti değiştirmeme neden oldu. Tesadüfen yakıtımın bitmesi üzerine(bi baktım 5 km gider gözüküyor :tongue: ) tozkoparandan aldım. Havanın soğumasından kaynaklı olduğunu düşündüğüm motor sesi birden azaldı ve performans farkı hissettim. psikolojik mi diye önce opetle daha sonra shell gtl ile denedim ve PO da karar kıldım çünkü arada acaba denilmeyecek kadar fazla fark var .Benim bu olayı yaşadığım sırada Göksel arkadaşımızda aynı durumu opette yaşamış . İlginç olan hemen hemen aynı zamanda aldığımız yakıtda performans düşüklüğü yaşamamız, hatta arayıp şikayetçi olmuş :unsure2: . Şu an aldığım istasyon cevizlibağ honda bayinin yanındaki PO ama 3 istasyondan aldım üçündede aynı izlenimi edindim. Veb sitelerini inceledim (daha 3 gün önce )yazılanlar inandırıcı geldi.Ürünlerini bozmazlarsa sürekli Po almayı düşünüyorum :good1: .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

:) Shel gtl ve feriştahını test ettim, ya sizin arabalarda ya bende sorun var, istasyonda çok önemli tabii, ama benim arabada Bp ultimate ile başedebilen tek yakıt GTL, o da nasıl? Hiçbir farkı yok, sadece kazık fiyatı olan ve sadece çok çok az saf gtl katılmış bildiğiniz v-power a o parayı vermeyin, gtl ye geçince fark görüyorsanız motorunuz buna alışmamıştır, 7-8 depo gtl kullanın, sonrasında bp ye geçin, bakalım fark görecekmisiniz.

Not: Ülkemizdeki mazot halen tırt, yunana geçip mazot alıdınızmı farkı bariz hissediyorsunuz, hala 3. sınıf muamele görmeye devam ediyoruz vallahi...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Altındağ

KESİNLİKLE SHELL. opet ve po ile kıyaslama yaptığımda vardığım sonuç bu. shell V power ile en iyi menzili yapıyorum

Yorum bağlantısı
habib özboyacı

arkadaslar aracım 3000 km de ben 1 ay öncesine kadar shell den alıyordum sehir içi 400 krş yakıyordu 1 aydır opetden alıyorum 360 krş ortalama şuan 4000 dedi bu yakıttanmıdır yoksa parçaların birbirine alışmasındamır çünki servise 3000 de yakıt tüketimi için şikayete gittiğimde bana parçalar yeni alışması lazım diye bir acıklamada bulundular ve aracınıza yakıtı opetden alacaksınız yoksa garantiye girmez motor aksamı dediler bu arada 2 markanın ismi gecti umarım farklı anlaşılmaz..opete dönüş tercihim bir tanıdıgımın söylediğine göre opet yakıtlarını uydu aracılıgı ile takip ediyormuş bu konu hakkındada bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

sıcaklıkla ilgili. sizin yolunuz kısa sanırım zaten ne yaktığı belli olmaz. dpf nize iyi bakın.

:) Shel gtl ve feriştahını test ettim, ya sizin arabalarda ya bende sorun var, istasyonda çok önemli tabii, ama benim arabada Bp ultimate ile başedebilen tek yakıt GTL, o da nasıl? Hiçbir farkı yok, sadece kazık fiyatı olan ve sadece çok çok az saf gtl katılmış bildiğiniz v-power a o parayı vermeyin, gtl ye geçince fark görüyorsanız motorunuz buna alışmamıştır, 7-8 depo gtl kullanın, sonrasında bp ye geçin, bakalım fark görecekmisiniz.

Not: Ülkemizdeki mazot halen tırt, yunana geçip mazot alıdınızmı farkı bariz hissediyorsunuz, hala 3. sınıf muamele görmeye devam ediyoruz vallahi...

işim gereği bazı bilgilere ulaşıyorum. rafinerimiz süper ve en kıralı. ancak kanunlar çerçevesinde en kötü yakıtı yapmak en doğru hareket. çünkü kaliteyi çektikçe yukarı verim düşüyor maliyet artıyor. bu nedenle akaryakıt firması veya rafineri suçlu değil hükümet standardı koyarsa olay biter. euro 5 derse 5 olur 6 derse 6 olur. sistem hazır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren

arkadaslar aracım 3000 km de ben 1 ay öncesine kadar shell den alıyordum sehir içi 400 krş yakıyordu 1 aydır opetden alıyorum 360 krş ortalama şuan 4000 dedi bu yakıttanmıdır yoksa parçaların birbirine alışmasındamır çünki servise 3000 de yakıt tüketimi için şikayete gittiğimde bana parçalar yeni alışması lazım diye bir acıklamada bulundular ve aracınıza yakıtı opetden alacaksınız yoksa garantiye girmez motor aksamı dediler bu arada 2 markanın ismi gecti umarım farklı anlaşılmaz..opete dönüş tercihim bir tanıdıgımın söylediğine göre opet yakıtlarını uydu aracılıgı ile takip ediyormuş bu konu hakkındada bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim

Aynen söylediğiniz gibi yakıtı az yakmanın sebebi parçalarının birbirine alışmasındandır. Ford opeti tavsiye ediyor çünkü opet de ford da Koç'un.

Başka yerden yakıt almanız kesinlikle sizi garanti dışı bırakmaz. Shel bp ve po gibi markalar da siz yakıt için garantı veriyor zaten. Yakıt alırken aldığınız fişle her türlü ysal hakka sahipsiniz zaten.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aracı aldığımdan beri shell alıyorum.Gerçi onda bile 3 farklı mazot var sanırım.Burayı okuyorum okuyorum bir karar veremedim bir türlü.Aldığım bayinin sirkilasyonu çok yüksek biraz da o yüzden tercih ettim aslında.Bu depoyu bitirip birde po deneyeyim bari. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

rafinerilerin tamamı koç grubunun ;)

hepsi aynı yerden doluyor gözümle görüyorum.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Gelen yakıt aynı zaten bildiğim kadarıyla.Sadece firmalar sanırım kendi katkılarını kullanıyorlar ve farklı isimlerle pazarlıyorlar.Böyle bir konu konuşulmuştu forumda bir ara ama net hatırlayamıyorum bu durumu.

Yorum bağlantısı
ismail kara

Yorumlarınızı okuyunca arkadaşların geneli Shell den almayı tavsiye ediyor galiba. Bende BP'den alıyorum su gün itibarı iye Shel' i bir deneyeyim :) peki yakıt katkı maddesi kullanmak gerekir mi? bu konularda bilgim yok, bilgisi olan varmı? teşekürler

Yorum bağlantısı
Fatih Karaca

Akaryakıtta istasyon markasından ziyade bizatihi istasyon seçenlerdenim. rafineriden geldiği gibi yakıtı müşterisine sunan istasyonu seçmek gerekir. Bunun için de en garantili seçim, dağıtım şirketlerinin kendilerinin işlettiği istasyonlardır. Elbette istasyon reklamı yapmak istemem fakat hali hazırda bu istasyonları zaten herkesin bildiğini düşünüyorum. İstanbul için konuşursak, Anadolu Yakasında Bostancı Köprüsünün altındaki Shell ve Üsküdar Selimiyedeki Petrol Ofisinden gayet memnunum. Birisi Shell Petrolcülük diğeri OMV tarafından işletiliyor.

Bunlardan başka, Ataşehir Ferhatpaşada Lukoil var, oradan yıllardır yakıt alırım hiçbir sorun yaşamadım.

Aracımda TTS olduğu dönemde mecburen tek markadan alıyordum, Türkiyenin her yerinden yakıt aldım. Bu işin markayla alakasının olmadığını da o zaman öğrendim. O zamanki enjektörlerim sağ olsa da konuşsa :) Kimisinden memnun kaldım kimisi yolculuğumu çekilmez hale getirdi. Bu konuda en çok sorun yaşadığım vilayetler ise Konya ve Iğdır oldu. Yıllar önce, Iğdırda Eurodiesel bulamadığım gün oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Yorumlarınızı okuyunca arkadaşların geneli Shell den almayı tavsiye ediyor galiba. Bende BP'den alıyorum su gün itibarı iye Shel' i bir deneyeyim :) peki yakıt katkı maddesi kullanmak gerekir mi? bu konularda bilgim yok, bilgisi olan varmı? teşekürler

Yakıt katkı maddesi derken?

Akaryakıtta istasyon markasından ziyade bizatihi istasyon seçenlerdenim. rafineriden geldiği gibi yakıtı müşterisine sunan istasyonu seçmek gerekir. Bunun için de en garantili seçim, dağıtım şirketlerinin kendilerinin işlettiği istasyonlardır.

:good1: :good1: :good1:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yusuf Ziya Deniz

Böyle bir konu daha önceden açıldıysa moderatör arkadaşlar konuyu birleştirebilir. Aradım ama forumda bulamadım. Benim merak ettiğim şey dizel araçlar için shellde satılan fuel save veya opette satılan eco extreme gibi yakıtların araca kısa veya uzun vadede zararı olur mu?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yusuf bey ;

Açmış olduğunuz konu forumumuzda daha önce açılmış olduğundan, mesajınız ilgili konuyla birleştirilmiştir.

Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...i-konu-acarken/ linkinde bulunmaktadır.

Lütfen yeni konu açmadan önce forumda arama yapınız, benzer konu varsa oradan devam ediniz.

Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.

- Ford Club Türkiye Yönetimi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...