İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ali Çukur
Sağlıklı motorda farkı yok, zaten saf değil, normal shell dizelle karışık olarak satılıyor, boşa para verme, başka firmaya geç bence.

Ali Bey bende takıntı oldu :bravo:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Arkadaşlar, bugün şantiyemize gelen akaryakıt tanker şoförünün dediğine göre artık kırsal motorin tamamen kalmış, stoklardada kalmamış, zaten bize getirdiği mazot nerdeyse euro dizel fiyatındaydı, diyorki hepsi aynı oldu, ucuz olanda euro diğeride, bune şimdi hepsi aynıysa fiyat farkı neden? Aralarında ppm farkı var sanırım, pahalı olanı almaya devammı edelim yani.

Şimdi baktım olay şöyle imiş; EPDK şunu demiş: "15 Şubat'a kadar akaryakıt ana dağıtım şirketleri depolarındaki kırsal motorini tüketmiş olacak. 1 Nisan itibarıyla da bayiler istasyonlardaki tankları temizleyerek kırsal motorin satışını sonlandıracak. Bu tarihten itibaren istasyonlarda 10 ppm kükürt oranlı Euro dizel (düşük kükürtlü) satışı başlayacak." 1 nisandan sonra sadece 10ppm dizel kalıcak anladığım kadarıyla, 1 nisana kadar euro dizel almaya devam edelim o zaman.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Hepsi aynı değil bence. Dik bir rampayı 3. vitete çıkan fiorinoya fuel save koyduk ve aynı yerde aynı devirde denedik, kesinlikle çekmiyor ve 2. vitese düştü. O yakıttan vazgeçtik, şimdi o rampayı yine 3. viteste çıkabiliyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Hepsi aynı değil bence. Dik bir rampayı 3. vitete çıkan fiorinoya fuel save koyduk ve aynı yerde aynı devirde denedik, kesinlikle çekmiyor ve 2. vitese düştü. O yakıttan vazgeçtik, şimdi o rampayı yine 3. viteste çıkabiliyor.

Shell hala üç kağıt yapıyor sanırım, hala ellerinde kırsal motorin var, buna katkı ekleyip süsleyip fuel save diye isim uydurup satıyorlar bu bildiğimiz kırsal motorin, stokları eritme taktiği, Shell alacaksanız V-power dizel alın bu normal 10ppm euro dizel, diğer tipler ise şöyle: fuel save= katkılı kırsal motorin almayın- kırsal motorin= adı üstünde almayın- GTL= iyi ama aman aman farkı yok gereksiz pahalı almayın. Bence durum netleşene kadar Shell den almayın.

En sağlamı 1 nisan' a kadar beklemek, sonrasında sadece tek tip mazot kalıcak zaten.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Orhan Emre

2 aydır fuelsave kullanıyorum. evet tüm shell istasyonlarında artık euro diezel yok, hatta gtl bile tutulmadı kaldırıldı gibi yorumlar almakta mümkün.

2 aylık kullanım sonrasında motor sesinin azaldıgını euro dizelden cok farklı olmamakla birlikte performans arttıgını ve en önemlisi litre basına daha fazla km gittigimi kesin olarak söyliyebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar...

Konu ile ilgili olarak Shell'den bir açıklama gelmiştir..

Buraya ekliyorum...

SHELL FUELSAVE DIESEL

Deneyimli bilim insanlarının, Shell Ar-Ge laboratuvarlarındaki yüksek teknolojiye dayalı çalışmalarının ürünü olan tasarruf yakıtı Shell FuelSave Diesel, eşsiz formülü sayesinde her depoda 1 litreye varan tasarruf sağlar. Ayrıca içeriğindeki ?Verimlilik Artırıcı Formül? sayesinde, motor verimliliğini düşüren kurum ve tortu birikimine karşı motorun korunmasına yardımcı olur. Daha verimli bir ateşleme ve yanma sağlayarak, motor verimliliğini artırır.

Shell FuelSave Diesel, maksimum 10 ppm seviyesinde düşük kükürtlü bir yakıttır ve eski-yeni, binek, ticari, ağır vasıta, tüm dizel araçlar için uygundur. Kırsal motorin değildir. Türk Standartları Enstitüsü?nün TS EN 590 standardına uygun olan Shell FuelSave Diesel, Euro 2,3,4 ve 5 normundaki tüm motor tiplerinde kullanılabilir.

Shell V-Power Diesel ve Shell V-Power Diesel + GTL Teknolojisi ise, Shell yakıt ailesinin performans sağlayan ürünleridir ve aracınız ne olursa olsun en yüksek performansı almanıza yardımcı olurlar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Pek inanmadım ama neyse, geçen şantiyeye gelen 30 ton mazotun raporuna baktım, testi total yapmış, dedikleri gibi 10ppm. gözüküyor vs. yakıt fuel save, tanker şoförüde aynı şeyi söyledi ama istasyona gidip euro dizel ver diyince V-power verelim abi dedi, fuel save ne peki dedim "aynı abi, kırsal motorin kalktı ama sen yinede v-power al" diye aldırmadı, bilemiyorum artık, biz sadece kamyonlarda kullanıyoruz farkta göremiyoruz hala aynı yakıyorlar, bineklere koymuyoruz bunu, bence hala stoktaki kırsalı katkı matkıyla satıyorlar sanki, 1 Nisan' a kadar shell den bunu almak akıl karı değil, belki gerçekten doğrudur ama istasyonlardaki durum şaibeli, istasyonda bile bunu önermiyor adamlar, hem ne performansıymış, daha önce bildiğimiz euro dizel şimdi olmuş performans dizeli, gtl bile sağlıklı motorda fark ettirmiyor bana göre, fuel save tasarrufu nasıl yaptırıyor ona bakalım birde, daha kalın olmasın sakın, kırsal motorin gibi, hem shell yapıyor total ve Bp yapamıyor öylemi :blush: ben anlamam 1 Nisan' a kadar almayın diyorum, bakalım o zaman ne isim uyduracaklar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yakıt fiyatları devamlı yükseliyor. Bidona extra 20 litre BP ultimate eurodizel alıp garaja koydum :)

Yorum bağlantısı
Ali Çukur
Yakıt fiyatları devamlı yükseliyor. Bidona extra 20 litre BP ultimate eurodizel alıp garaja koydum :)

Depo da full se Ayhan Bey sen ve benim gibi km yapan birisine 3 ay gider + bidon dahil :rofl:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bidona almamın amacı kar yapmak değil aslında. 20 litre ile nekadar kar yapılacak ;)

Daha önce denemek için yakıt aldığım yerlerden de bidonla yakıt almıştım ve içinde değişik şeyler olduğunu görmüştüm. Su gibi şeffaf ve yakıt ile karışmayan sıvılar ve pislikler vardı.

BP Ultimate eurodizel tertemiz ve özellikle çok berrak. Bu arada pompanın bastığı miktar ile bidona aldığım miktar birebir aynı çıktı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

BP iyidiiiiir, yeterki istasyon sağlam olsun :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ayhan Şentürk

Deneme amaçlı 2 depodur BP ultimate eurodizel kullanıyorum. Sakin kullanmama rağmen shell ile menzil aynı. Shell'de biraz daha canlı kullanıyordum.

Tek farkı, motor biraz daha sessiz ve yumuşak çalışıyor ama bu çok büyük bir fark değil. Belli belirsiz. Birde yine belli belirsiz çekiş daha iyi gibi.

Aynı kullanım tarzı ile shell'de daha uzun menzil elde edebilirim.

Yine Shell'e döneceğim herhalde.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

PO ile 7.7lt şehir içi ortalama ile ilerliyorum ölçümlerime göre. Depo bitsin bu sefer aracı aldığım servisinde önerisi olan shell kullanacağım bakalım ne fark edecek.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Abi bp ultimate diyorum:) başkada bişey demiyorum.

iyi güzel diyorsun da ne için diyorsun onu demiyorsun :flowers:

Menzil avantajı mı ? performans mı ? motor sessizliği mi ? nedir nedir nedir :D ?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Performans olarak azıcık iyi ama cok az diğerlerine göre sessiz çalışma ama ölçümlerime gore 0.5 lt 100 kmde fazla yakıyor.

şimdi bana fazla yakan mazotu azıcık performansı var diye mi öneriyorsun :flowers: Sessizlik konusunda GTL diyorum bende. Ama senin için BP yi deniyeeğim. shell sarı-kırmızı diye oradan almak isyemiyorum :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ben şunu farkettim.

Shell ile BP'nin yakıtlarındaki fark tutuşma süreleri.

Shell püskürtülünde daha erken yanıyor. Pistona işi yaptırıp egsoz valfi açılana kadar yanmış oluyor. Erken yandığı içinde dar hacimde oluşan patlama ve basınc biraz daha sesli çalışmasına neden oluyor ama bu sorun değil iyi birşey. Yakıttan daha fazla iş elde ediyoruz.

BP'de ise biraz daha geç yanıyor. Piston biraz daha fazla hareket ettiği için patlama daha geniş alanda oluyor, buda titreşim ve gürltünün azalmasına neden oluyor. Aynı zamanda motorun daha iyi devirlenmesine yardımcı olur ama tork üretmekte eksik kalır. Geç yandığı için daha fazla enerji egsozdan atılır.

Tıpkı benzinli motorlarda ayarlanan ateşleme avansı gibi. Elektronik bir beyin yoksa sabit ayarda ya düşük devirde iyi tork verir, yada düşük devirde torksuz ama daha yüksek devirlere çıkabilir gibi birşey..

Ben shel'e devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Deneme amaçlı 2 depodur BP ultimate eurodizel kullanıyorum. Sakin kullanmama rağmen shell ile menzil aynı. Shell'de biraz daha canlı kullanıyordum.

Tek farkı, motor biraz daha sessiz ve yumuşak çalışıyor ama bu çok büyük bir fark değil. Belli belirsiz. Birde yine belli belirsiz çekiş daha iyi gibi.

Aynı kullanım tarzı ile shell'de daha uzun menzil elde edebilirim.

Yine Shell'e döneceğim herhalde.

Bp kesinlikle kalite olarak daha kaliteli benim aracımda 1750 ile 2000 devir arası tekleme oluyordu saniyelik shellde bp de böle bişe yok 2 aydır bp alıyorum nerdeyse ses felan bp daha sessiz dediginiz gibi ama shell menzil olarak daha uzun bi depoda 50-100km arası fark ediyor

saygılar

Abi bp ultimate diyorum:) başkada bişey demiyorum.

Kesinlikle bp ultimate güzel yakıt şu anda piyasada alınacak yakıtlardan en iyisi

Shellde yakıt temizleme felan tank temizlemede kaliteli mazot kalmadı çok fazla katkı maddesi var

Biraz süre geçtikten sonra tekrar deniyecem v-power

Shell V-Power GTL En güzeli ama oda çok palı be abi menzil olarak bi fark görmedim ben bp ultimateden.

şimdi bana fazla yakan mazotu azıcık performansı var diye mi öneriyorsun :flowers: Sessizlik konusunda GTL diyorum bende. Ama senin için BP yi deniyeeğim. shell sarı-kırmızı diye oradan almak isyemiyorum :D

:good1:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

sanırım bu konudaki en iyi yorumu ben getiricem çünkü uzun zamanlı olarak OPET BP SHELL TOTALve FULLPET olarak aynı kullanım şartlarında denedim. sıralamaya koyacak olursam SHELL hepsinden 1 adım önde neden ;

OPET FULLFORCE : araç daha vuruntulu çalışıyor. performas olarak yeterli değil menzil iyi.

BP ULTİMATE : araç daha vuruntulu çalışıyor.performans olarak tatminkar menzil iyi.

TOTAL EXCELLİUM : araç daha vuruntulu çalışıyor. performans olarak tatminkar menzil iyi

SHELL V-POWER : araç daha sessiz çalışıyor. performans olarak mükemmel menzil diğerlerine göre kötü.

FULLPET : araç gürültülü ve sabah çalıştırmanızda kükürt oranının yüksek olduğundan siyah duman atıyor.performans tatminkar menzil çok iyi.

tabiki bu benim kendi sürüş karakterisliğime göre çıkardığım bir çalışmam bana göre en iyi yakıt SHELL V-POWER...

tarihinde ?.G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ayhan Şentürk

Nette 1-2 saatlik bir araştırma yaptım ve şu sonucu elde ettim.

BP'den genel olarak çok fazla şikayet var, hiç kimse memnun değil. Sıralamalarda hep en sonda yada listede yok.

En iyi yorumlar Total, Opet ve Shell'e gelmiş.

Bunların aralarında en çok total beğenilmiş. Shell ve opet aynı seviyelerde ama opete biraz daha iyi denmiş. BP için genelde uzak durun diyorlar.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Nette 1-2 saatlik bir araştırma yaptım ve şu sonucu elde ettim.

BP'den genel olarak çok fazla şikayet var, hiç kimse memnun değil. Sıralamalarda hep en sonda yada listede yok.

En iyi yorumlar Total, Opet ve Shell'e gelmiş.

Bunların aralarında en çok total beğenilmiş. Shell ve opet aynı seviyelerde ama opete biraz daha iyi denmiş. BP için genelde uzak durun diyorlar.

Petrol Ofisinden ofisine değişiyor ben opet aldım arabam kaç kere egr hatası verdı aldıgımda ondan sonra hıc almadım shellde alıyordum shell fuel save cıkarttı yakıtları bozdu v-powerrı bi süreligine kaldırdıgı ıcın araba tekleme yapıyordu 1800 devırde anlıkta olsa. shellde en ıyı yakıt gtl oda palı.

2-3 aydır bp kullanıyorum cok memnunum. performansından olsun sesınden. hıc olmazsa kaliteli mazot aliyorum. yıllardır babamda ordan alıyor. tekleme gibi hiç bi sorun problemim kalmadı bp de

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Forumda yanlış yerde açıldığını düşündüğüm 4. konu oldu bununla birlikte bu sohbette açılması gereken bir konu değil mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...