İçeriğe Yönlendir

Yakıt Seçimi - Dizel

Misafir

Recommended Posts

Ahmet Taşkın

ben babanın dci aracı 235 bin yaptı hala enjektör turbo ellenmedi diye normal yolumu değiştirip 20 km fazla yapıyorum evime de tam 12 km uzaklıktaki opetten alıyorum evimin dibinde kendimi bildiğimden beri açık olan bp ve shell var

artık Ayhanın Bp tecrübelerine göre belki de bp ye geçerim bir senedir izmir karabağlardaki gediz kavşağındaki opetten yakıt alıyorum

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Şuan depodaki PB shellin yakıtıyla karışık ama PBoran olarak daha fazla. Tam emin olamadığım ufak tefek farklar var ve hepsi olumlu yönde. Depodaki bitsin, saf şekilde alayım ve hem biraz kullanmış olurum, ozaman tam net sonuçlar yazarım.

Karışık olmasın rağmen rolanti daha sessiz. Bile bile şehir içide erken vites değiştirdim ve yinede eski titremeyi yapmayarak toparlıyor. Çekişide iyi.

BP için genelleme yapmış olmayalım. Bu istasyon Mustafa abinin tavsiye ettiği özel, güvenilir bir istasyon.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

170k km C-max, 165k km. Fiesta dizel tecrübesi ile yazıyorum..En iyi mazot Total, Bp, Shell şeklindedir...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-uru...-katkisi-300mml

Wurth katkı bu mu? Bu ise nasıl kullanıyorsunuz?

Budur, ilk kullanıyorsanız depo yarımken bunu ekleyin ve o depoyu bitirin, isterseniz birkez daha yapabilirsiniz, sonraki kullanımlarda depoya koyup fullemek yeterli, uzun yolda daha iyi temizlik yapıyor ayrıca, yani biraz devirli kullanmak lazım.

Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy
Budur, ilk kullanıyorsanız depo yarımken bunu ekleyin ve o depoyu bitirin, isterseniz birkez daha yapabilirsiniz, sonraki kullanımlarda depoya koyup fullemek yeterli, uzun yolda daha iyi temizlik yapıyor ayrıca, yani biraz devirli kullanmak lazım.

Teşekkürler. Haftaya uzun yol düşüncem var. Deneyelim bakalım.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

full akaryakıt alın kazançlı çıkın 2 depodur kullanıyorum.diğer bildiğimiz istasyonlardaki eurodieslden hiçbir farkı yok üstelik menzilide daha iyi geldi bana ve 22tl de cebimde kaldı.buda 100km demek

Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy
full akaryakıt alın kazançlı çıkın 2 depodur kullanıyorum.diğer bildiğimiz istasyonlardaki eurodieslden hiçbir farkı yok üstelik menzilide daha iyi geldi bana ve 22tl de cebimde kaldı.buda 100km demek

En yakın istasyon Gebze :blush: Ayrıca tek sorun yakıtı az yakmak değil benim açımdan oluşabilecek yakıt kaynaklı arızaları en aza indirmek yada yaşamamak. :i-ih2:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
En yakın istasyon Gebze :blush: Ayrıca tek sorun yakıtı az yakmak değil benim açımdan oluşabilecek yakıt kaynaklı arızaları en aza indirmek yada yaşamamak. :i-ih2:

bilgin bey Full akaryakıt isyosyon müdürüyle konuştum.piyasadaki bildiğiniz bütün eurodieseller aynı kaynaktan sağlanıyor aralarında hiçbir fark yok sadece markalar kendi katkısını koyuyor dedi.yakıttan doğabilecek problemler içinde sakın düşünmeyin.kesinlikle aynı eurodiesel tabiki genede sizin tercihiniz

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
bilgin bey Full akaryakıt isyosyon müdürüyle konuştum.piyasadaki bildiğiniz bütün eurodieseller aynı kaynaktan sağlanıyor aralarında hiçbir fark yok sadece markalar kendi katkısını koyuyor dedi.yakıttan doğabilecek problemler içinde sakın düşünmeyin.kesinlikle aynı eurodiesel tabiki genede sizin tercihiniz

Dayanamadın gittin Full'e dimi. :i-ih2:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
Dayanamadın gittin Full'e dimi. :i-ih2:

evet gittim rıfat bu zamana kadar gitmediğime pişmanım.en azından tepki amaçlı bile olsa almak gerekiyor.bu insanlarda %7 indirimle kar yapıyor babalarının hayrına satmıyorlar sonuçta diğer istasyonlar istediği gibi cirit atıyordu.ama şimdi ne oldu OPET ten sonra SHELL de indirime gitti benzinde ve Diesel de biz Böyle indirimli kaliteli yakıtları aldıkça daha çok düşecekler çok.ama almassak önyargılı davranırsak ucuz malın yahnisi felsefesiyle Bu ecnebileri zengin ederiz ancak!..

Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy

Onun farkındayım bende. İşim nedeniyle şu an Türkiye'nin akaryakıt ihtiyacının %80 (yanılmıyorsam daha doğrusu yanlış hatırlamıyorsam) sağlayan Tüpraş ın üst kademe yönetimi, mühendisleri ile görüşme fırsatım oluyor. Onlarda kaynağın aynı olduğunu söylediler. Ama sorun hangi katkı maddelerini kattıklarında zaten. Bende tam o yüzden Opet alıyorum. Çünkü katkı maddelerinden bazıları (yine yanlış hatırlamıyorsam solvent, setan vb.) motorda aşırı ısınma benzinli araçlarda bujilerin yanması, dizel enjektörlerinin arızası vb. olur dediler. Bende onlara itimat edip opet alıyorum. Ama sonuçta mal onların kötüleyecek halleri yok ya. Yani aslında birazda fazla bilgiden kararsızlık durumu. Ben şahsen opet (motorin, benzin ve gaz kullandım hep ve hiçbir bakım harici masrafım olmadı) kullandım şu ana kadar. Ama şu wurth common rail yakıt katkı maddesini bu hafta kullanacağım. İnşallah dediğiniz gibi işe yarar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bugün Shell euro dizel bursada 3.46 yerine 3.36'ymış... Öyle bir haber geldi :D

Yorum bağlantısı
Emir Günden
(düzenlendi)

arkadaslar 2011 fiestam var yakıtımı opetden kullanıyorum ama bazı forumlarda shell gtl ve bp dizel yakıtından bahsediyorlar sizce hangisi arac icin daha iyi performans kullanım olarak saglıklı olur shell gtl ve pb kullanan var mı yada opetden memnun olmayan var m?

tarihinde Emir G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emir Günden
Performans kullanım için arabanızı satın.

o kadar da demedim yani mehmet bey :)

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Şimdiye kadar bütün markaları kullandım,opetin bi numarası yok gürültülü çalışıyor,po sessiz çalışıyormenzil iyi ama çekiş zayıf,total de po ile aynı,shell gtl güzel fakat pahalı,shell fuelsave de diğerleri ile aynı,önceden beşevler bp den aldığım yakıtdan memnun kalmamıştım şimdi bahçelievler bp den aldım motorun çalışma sesi güzel performansı güzel.Şimdilik bp ye devam.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tabiki de Shell V-Power GTL :D

Sağlıklı motorda farkı yok, zaten saf değil, normal shell dizelle karışık olarak satılıyor, boşa para verme, başka firmaya geç bence.

Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2

konuyu baştan sona okudum ve görüdğüm sonuç şu

hepsi az çok aynı fark sadece psikolojik, hangi yakıtı kullanıyorsan ona devam

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
konuyu baştan sona okudum ve görüdğüm sonuç şu

hepsi az çok aynı fark sadece psikolojik, hangi yakıtı kullanıyorsan ona devam

Hayır fark psikolojik değil,aralarında bariz farklar var,fakat bu farklar sadece markalar arasında değil,aynı markanın farklı istasyonunda satılan yakıtlar arasında da var.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel
Kent meydanından yalova yoluna girdiğimizde giderken sağda olan ilk shell istasyonu. Aslında güvendiğim bir istasyon. Çünkü oradan 97 yılından beri dizel yakıt alıyoruz. Bugüne kadar yakıt ile alakalı en ufak sorun yaşamadık. Pompacıların bilgisizliğinden müşteride ne aldığını bilmiyor. Bence önce pompacılar bilgilendirilmeli.

İzmir yolunda carrefourun karşısında da shell var. Orasıda iyi. Caffefourun yan yolu yani misi yolunda da shell var. Orası yan yolda kaldığı için pek uğrayan yok diye ordan almıyorum. Acemlerin üzerinde bir shell vardı. Orasıda kapanmış ve farklı bir marka olmuş. Kültürparkın altındakinden ise çok şikayet duydum.

Peki Uludağ Ünv Görükle kampüsüne giderken küçük sanayiyi ( metro alışveriş merkezini ) geçtikten sonra (alt geçitten hemen sonra) sağda bi Shell var, oranın yakıtı hakkında bi bilginiz var mı acaba ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...