İçeriğe Yönlendir

Mtv İndirimi Dilekçe Örneği Ve Mevzuatı

Guest Mustafa Kurter

Recommended Posts

Guest Mustafa Kurter

76 Mehmet abi

Mtv Vergi İndirimi Dilekçe Örneği bulabilmek için baya uğraştım, sonra vergi dairesinde çalışan kardeşimi arayarak yardım istedim. Bana aşağıdaki dilekçeyi yazdırdı, aynı durumda olanlara ışık tutacağını düşünüyorum. Saygılar.

NAKİL VASITALARI VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

ÜMRANİYE / İSTANBUL

Dairenizin ……………… TC kimlik nosunda kayıtlı mükellefinizim. Adıma kayıtlı olan ........................... plakalı aracıma ait 2011/1 dönemlerine ait MTV ödemesi yapabilmek için kasko bedeli üzerinden ilgili kanun gereği indirimden yararlanmak istiyorum.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Adres: 19.01.2011

Tel: 0 332 ... .. .. İsim Soyisim

Gsm: 0 5.. .. ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Nuri Tanır

aracım istanbul - maltepe'ye kayıtlı ilgili motorlu taşıtlar vergi dairesinin hangisi olduğunu bilen varsa ve bilgi verebilirse mutlu olurum... saygılarımla nuri

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

aracım istanbul - maltepe'ye kayıtlı ilgili motorlu taşıtlar vergi dairesinin hangisi olduğunu bilen varsa ve bilgi verebilirse mutlu olurum... saygılarımla nuri

Muhtemelen Bostancı sanayii girişindeki nakil vasıtalar vergi dairesidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Nuri Tanır

evet sevgili dostlar sonunda bu gün fırsat bularak gittiğim vergi dairesindeki işlemler sonucu 1999 ford mondeo ov 5 kapı aracımın vergisi artık 288 tl değil 190.50 tl olarak düzeltildi kasko değeri 11.500 tl olan aracımın yıllık vergisi toplamda 576 tl iken aracın %5 değeri 575 tl tutuyordu yani 1 tl fark ile aracım bir alt kademeyi hak ediyordu ...işlemi yaptırdıktan sonra internetten araştırdım ve gerçekten 2012 - 2 taksit tutarmını 190.50 tl görülüyor... zaten aracı 30 nisanda almıştım dolayısı ile 2012-1 vergisi beni ilgilendirmiyordu ... bu durumda olan arkadaşlarımda ilgilenirlerse 100 tl gibi bir kar etmeleri söz konusu :) :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Serdar Çavuşoğlu

Merhaba Nuri bey, benim aracımda 2013 kasko bedeli üzerinden bir alt kadame vergiye geçebilecek durumda. Vergi dairesine dilekçe ile başvurmayı düşünüyordum ancak internette araştırınca bazı forumlarda Türkiye Sigorta Birliği'nden bir belge alınması gerektiğini okudum. Siz başvuru için dilekçe harici bir belge aldınız mı? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

evet sigortacınızdan aracınızın o yıliçin geçerli olan kasko değerini gösteren bir evrak almanız gerekiyor ...

Yorum bağlantısı
Kaan Akkor

hangi cc deki ve modeldeki araçları kapsıyor ? detay öğrenebilir miyim ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Model falan değil, kasko bedelinin %5'ine göre bakılıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kasko bedeli düşük, silindir hacminden dolayı vergisi yüksek otomobillerde işe yarayan bir sistemdir..

Mesela mondeolar, eski jipler, benzer diğer araçlar..

Yorum bağlantısı
Kaan Akkor
(düzenlendi)

Tamam, teşekkürler.

ok>tamam

tşk>teşekkürler

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Gereksiz kısaltma
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Geçen sene bu indirimi yaptırdım 380 (190 - 190) tl ye düştü, az önce bu sene için sorguladım 620 tl görünüyor (310- 310) ben bunu her sene yenilemek zorunda mıyım? Anlamadım.

Edit: Ekleme

tarihinde Mustafa Koçak2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Kanat
(düzenlendi)

Ödeme yapanlar da iade alabiliyor mu bilen var mı acaba?

Bu seneki mtv yi ödedim, ama aslında indirirme giriyormuşum?

tarihinde Murat Kanat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Geçen sene bu indirimi yaptırdım 380 (190 - 190) tl ye düştü, az önce bu sene için sorguladım 620 tl görünüyor (310- 310) ben bunu her sene yenilemek zorunda mıyım? Anlamadım.

Edit: Ekleme

Mıstık.ruhsat arabada kaldı.

Yarın sabah bakayım artık.

Haber veririm sanada...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ödeme yapanlar da iade alabiliyor mu bilen var mı acaba?

Bu seneki mtv yi ödedim, ama aslında indirirme giriyormuşum?

Alabilirsiniz.. TEmmuz dönemi için müracaat edin.. Ocakta fazla ödediğinizi temmuzdan mahsup ettirirsiniz..

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Her sene başında yapmak gerekiyor bu durumu. Şahsen en büyük örnek benim :D

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

evet bu gün 2013 için aynı işlemleri yapacağım toplamda 620 tlden 410 tl ye düşmesi gerekiyor ... hadi hayırlısı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Tanır
(düzenlendi)

valla ben geze geze gittim :p hem hava aldım hemde gözümün önünde işlem yapıldı :) :) sonuç artık yıllık toplamda 621 tl yerine 411 tl ödeyeceğim :good1: şimdi ödeme alternatifleri içinde nasıl kaç taksitte ödeyeceğimi planlamak için 16 günüm daha var fakat bu şekilde elde ettiğim kazancı malesef bu ayın 21.de araç muayene için harcayacağım :shok: :shok: ...

tarihinde Nuri TANIR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Bu sene değeri mi artmış anlamadım benim arabanın :) Geçen sene indirimli yatırmıştım taşır vergisini . Bu sene %5 i 1800 tl ediyor arabanın . Tek taksidi 520 tl , bu durumda ben yararlanamıyorum .

Yorum bağlantısı
Misafir

Her sene başında yapmak gerekiyor bu durumu. Şahsen en büyük örnek benim :D

Az değil aradaki fark 620 - 410 = 210 TL iki depo gaz parası neredeyse :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Az değil aradaki fark 620 - 410 = 210 TL iki depo gaz parası neredeyse :)

bende 500 civarı indiği olmuştu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...