İçeriğe Yönlendir

C- Max Elektrikli El Freni ( Epb)

Emre Dalkıran

Recommended Posts

Resul Demirel

Merhaba,

Araç her zaman olmasa bile bazı çukurlardan geçerken el freni ışığını yakıp uyarı tonu çalıyor.. Mandalı aşağı itince düzeliyor.. Ne olabilir? Başına gelen var mı?

aynı sorun bendede var

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı

fren hidroliğini kontrol ettirdinizmi?

epb ile rampada kalkış yapmak için olayı çözdüm. epb çekili iken,debriyaja önce dibine kadar basıp (sanırım switch devre dışı kalıyo)sonra debriyaj pedalını kavrama noktasına getirdiğimizde epb düğmesine basarsak epb iniyor.Ama debriyajı dibine kadar basmadan direk olarak kavrama noktasına getirdiğimizde epb inmiyor.Denemenizi tavsiye ederim Kerem kardeş.

:) Bu akşam ilk işim bunu denemek olacak. Halen çözemedim çünkü. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sefer AKIN

Sevgili büyüklerim, kardeşlerim, hepinize merhabalar..

Yaklaşık 1 ay evvel 2005 model C-Max TDCİ GHİA alarak aranıza katıldım. Aracımdan son derece memnunum, tıkırtı ve gıcırtılar haricinde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım şimdiye dek. Yalnız aklımı kurcalayan birşey var; malumunuz kışın soğuk havalarda el freni yapışmaları önlemek için hiç çekilmez veyahut daha gevşek çekilir.(en azından ben öyle biliyorum) Bizim EPB'de daha önce kışın açılmama sorunu yaşayan oldu mu, yoksa için rahat olsun mu diyorsunuz?

Sevgiler

Cengiz

Aracı Stop Ederken Elfirenine baslılı tutup arabayı stop ediyorsun anahtarı kontaktan çıkartırkende frene basılı olucak bunu yaparsan elfreni çekilme  yanı indirme konumunda olucak bu işlemleri yaparken

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

epb ile rampada kalkış yapmak için olayı çözdüm. epb çekili iken,debriyaja önce dibine kadar basıp (sanırım switch devre dışı kalıyo)sonra debriyaj pedalını kavrama noktasına getirdiğimizde epb düğmesine basarsak epb iniyor.Ama debriyajı dibine kadar basmadan direk olarak kavrama noktasına getirdiğimizde epb inmiyor.Denemenizi tavsiye ederim Kerem kardeş.

3-4 sefer denedim böyle bir şey olmadı.. Epb ancak ve ancak frene basılıyken inebiliyor..

Yokuş kalkışlarında kavrama noktası ile kalkış yanında epb inene kadar geçen 1 sn lik süreyi kullanarak da kalkabilirsiniz.. Zira indirme mandalına bastığınızda fren hemen bırakmıyor..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

EPB tamiri yada değişimi için oldukça tuzlu bir fiyatı vardı bir yerlerde birisi yazmıştı. Diğer el frenlerindeki 2 metrelik tel ile mukayese etmeyin. Ne zaman ve nasıl bozulur bilmem başıma gelmedi çünkü, bir hatırlatmakta fayda var dedim...

Yorum bağlantısı

Eveetttt... Bunuda denedim olmadı maalesef. Yani tüm efsaneler çöktü. Discovery Channel de Efsane Avcıları gibi tüm efsaneleri denedim :) Ustalıktan başkası yalan. Frene basıp EPB yi indir, yardır git :)

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Eveetttt... Bunuda denedim olmadı maalesef. Yani tüm efsaneler çöktü. Discovery Channel de Efsane Avcıları gibi tüm efsaneleri denedim :) Ustalıktan başkası yalan. Frene basıp EPB yi indir, yardır git :)

+1

Frene bas,

Aracı mümkünse kavrama noktasına getir yada bu noktaya yaklaştır..

El frenini indir,

1 sn. lik fren bırakma süresini kullanarak yardır git.

Olay bu kadar..

Yorum bağlantısı

Azim işte!!!  Atomu bile böyle böldük. :D

Yalnız şimdi az çok hesaplayabiliyorum ki bu denemelerde yaklaşık 8 litre mazot yakmışım. (ortalama 100 km yolluk mazot yalan oldu) İlk depoyu fullediğimde 600 KM yol yaptım. Şimdi 1 çeyrek kaldı ve 595 KM  yeni oldu  :dance3:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yalnız şimdi az çok hesaplayabiliyorum ki bu denemelerde yaklaşık 8 litre mazot yakmışım. (ortalama 100 km yolluk mazot yalan oldu) İlk depoyu fullediğimde 600 KM yol yaptım. Şimdi 1 çeyrek kaldı ve 595 KM  yeni oldu  :dance3:

Bizim araçların el freni ile ilgili çok farklı şeyler duyuyorum. Benim aracımda da başka şeyler var. Mesela benim araçta el frenini çekmeden stop edip kapıyı açarsam, ekranda  "EPB HENÜZ UYGULANMAMIŞ" yazısı çıkar ve ısrarla uyarı sesi gelir. Öylece bırakıp kapıyı kapatırsam el freni kendiliğinden çekilmez. Uyarılar kaybolur. Kışın dondurucu soğuklarda el frenini kullanmamaya gayret ederim.

İniş ve çıkışlarda ise manuel frenden hiç bir farkı yoktur. Çok rahatlıkla hem inişte, hem de yokuşta el freniyle hiç kaçırmadan kalkış yapabilirim.

Kısaca c-max bilinmezlerle dolu bir araç, kullandıkça farklılıkları farkediyorsun.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Konu C-Max ın bilinmezleriden açılmışken, Mükrmin abi sen de buralardayken; arka koltukların oturma alanının tam altında sanki içine bir şeyler koyacakmış gibi oyuklar var. onlar ne işe yarar? Niye boş? Koltuğu tam yatırınca çıkıyor..

Yorum bağlantısı

Bizim araçların el freni ile ilgili çok farklı şeyler duyuyorum. Benim aracımda da başka şeyler var. Mesela benim araçta el frenini çekmeden stop edip kapıyı açarsam, ekranda  "EPB HENÜZ UYGULANMAMIŞ" yazısı çıkar ve ısrarla uyarı sesi gelir. Öylece bırakıp kapıyı kapatırsam el freni kendiliğinden çekilmez. Uyarılar kaybolur. 

Kısaca c-max bilinmezlerle dolu bir araç, kullandıkça farklılıkları farkediyorsun.

Burda demek bu uyarı yazıyormuş. Çok saniyelik bir ikaz sesi ve ekranda yazan birşey oluyor kapıyı açtığımda ama daha uzun süre ekranda durmadığı için okuyamamıştım. Sıkıntı arz etmiyor bu uyarı herhalde? 

Yorum bağlantısı

Konu C-Max ın bilinmezleriden açılmışken, Mükrmin abi sen de buralardayken; arka koltukların oturma alanının tam altında sanki içine bir şeyler koyacakmış gibi oyuklar var. onlar ne işe yarar? Niye boş? Koltuğu tam yatırınca çıkıyor..

Aydın bu dediğin oyuklar arka koltukların üzerine oturduğu kızaklarının arasında mı? Hiç dikkat etmemiştim, unutmazsam bakayım. Sanıyorum yolcuların ayaklarının tam altına gelen saklama gözlerinden bahsetmiyorsun.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

bende de oluyor bu uyarı, el frenini çekmediğimizi haber veriyor. kışın Mükremin abinin dediği gibi çok kullanışlı olabilir.

Yorum bağlantısı

Burda demek bu uyarı yazıyormuş. Çok saniyelik bir ikaz sesi ve ekranda yazan birşey oluyor kapıyı açtığımda ama daha uzun süre ekranda durmadığı için okuyamamıştım. Sıkıntı arz etmiyor bu uyarı herhalde? 

Adı üstünde "UYARI", el frenini çekmediğimi hatırlatıyor. Kararı bana bırakıyor. Sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Aydın bu dediğin oyuklar arka koltukların üzerine oturduğu kızaklarının arasında mı? Hiç dikkat etmemiştim, unutmazsam bakayım. Sanıyorum yolcuların ayaklarının tam altına gelen saklama gözlerinden bahsetmiyorsun.

Yok abi yok.. Ayak altındakileri çoktan keşfettim..

Arka koltuğun oturulan bölümünün altına denk geliyor.. Tabanda, yüksek kısımda. Oyuk şeklinde, önce kriko yeri falan sandım ama değil. kriko stepnenin altında. Bu oyuklar taban döşemesine de şekil vermiş.. iki yada üç parça oyuk..

Yorum bağlantısı

ben c-max ın bi videosunu izlemiştim, arka koltukları 2 kişilik yaptıgımız zaman ortadan orta koltugun oldugu yerden ekstradan bir masa çıkıyordu. bu donanım Türkiyedeki c-max larda yok sanırım. ayrıca arka koltukların altında (ayakların orda değil) gizli gözler oldugu gozukuyor kullanma klavuzunda. benim aracımda bunlar yok. olan var mı arkadaşlar?

Olabilir mi?

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/199411-c-max-arka-koltuklar-vip-nasil-yapilir/

1. sayfa son konu.

Yorum bağlantısı

Evet, kullanma kılavuzunun 119. sayfasında arka kultukların altındaki boşluklardan "depolama alanları" olarak bahsediyor.

Bu kadar gizli saklama gözü fazla sanki. Ha kaçakçılık filan yapanlar için ideal bir araç  :D

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Evet, kullanma kılavuzunun 119. sayfasında arka kultukların altındaki boşluklardan "depolama alanları" olarak bahsediyor.

ama bir şey konulacak şekilde derin gözler değil.. sanki kriko, kriko kolu konacak gibi şekilli.. bunlar ne acaba..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ibrahim Toglu

Arkadaşlar forumda baktım ama kesin bir bilgiye ulaşamadım bizim araçlardaki elektronik el freni seyir halinde yanlışlıkla çekildiğinde devreye girer mi küçük çocuğum var ve aracın içinde saldıracak yer arıyor bazen elimi el freni butonunun üzerine koyuyorum seyir halinde ne olur ne olmaz diye. Aydınlatırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

Seyir halinde iken aktif değil. Çocuğunuz güvenle oynayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...