İçeriğe Yönlendir

C- Max Elektrikli El Freni ( Epb)

Emre Dalkıran

Recommended Posts

Mustafa Görgülü 2

Arkadaslar benim el freni telim sol arka teker kopuk nerede yaptirabilirim yada cikma bulabilirim yardim bekliyorum tsk.

Yorum bağlantısı
Haydar Ali Akdoğan

benimde başıma geldi el fren lambası yanıyordu aküyü öçtürdüm 10 volta düşmüş akü deyişti sorun düzeldi

el frenini ışığı araç giderken yanıyor 

sinyal ve dörtlü çalışmıyo - kapı açma kapama çalışmıyo  - klıma açık ama eco modunda gibi - küçük ekrandaki ısı ölçer yerinde çizgiler var ölçüm yapmıyo 

ısı sensöründe proplem olabilirmi

el frenini ışığı araç giderken yanıyor 

sinyal ve dörtlü çalışmıyo - kapı açma kapama çalışmıyo  - klıma açık ama eco modunda gibi - küçük ekrandaki ısı ölçer yerinde çizgiler var ölçüm yapmıyo 

ısı sensöründe proplem olabilirmi

sa aynı sorun bendede oluyodu giderken el fren lambası yanıyodu aküyü öctüler 10 volt düşmüş deyiştirdim sorun düzeldi

Yorum bağlantısı
Tonguc Barış Akın

Bir arkadaşım elektrikli el freni manuel e çevriliyormuş dedi..

Aslında niye olmasın,sonuçta trend kasalarında el freni manuel.

Yapılması kolaymıdr acaba,ustalar rahat yapabilirmi,veya maliyeti ne olur..

Fiatını duyduktan sonra bende bu elektrikli el freninden nefret etmeye başladım,sonuçta bir dönem üretildi çıkmasınıda bulmak zor ve pahalı.

merhaba; dediğin doğru manuel olur ancak, proje çizdirmen ve tekrar tüv e gitmen lazım.

c max larda EPB arızası kronik bir arıza heralde parçanın fiyatları nerelerde acaba bilginiz var mı ben yaklaşık 1 aydır araştırıyorum piyasada  bulamadım geçen aylarda sitede bir kaç tane bulabiliyodum

fırsatçılar yüzünden şuan çıkma olarak 1 bin tl den fazla yurt dışında 1650 tl sıfırı. ancak İstanbul İkitelli de tamiri yapılıyor tek şartları kurcalanmamış olması :)

Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

benim epb'de bugün şöyle bir sıkıntı yaşadım.

akşamdan epb'yi çekmiştim. sabah arabanın kapısını açınca epb henüz uygulanmadı mesajını verdi araç(park ettiğim yer hafiften yokuş, epb faal olmasa araç kayar gider). ardından arabayı çalıştırdım. el freni lambası yanmıyordu. bu arada araç hava sıcaklığını -60(15 derece olmasına rağmen) yakıt sarfiyatını 3 lt gibi hatalı mesajlar veriyordu. bir miktar aracı kullandıktan sonra huylandım. kenara çektim stop ettim aracı tekrar çalıştırdım.dediğim hatalı mesajlar yoktu. epb'yi tekrar devreye aldım bu sefer el freni lambasının yandığını da gördüm. aracın beyninde midir sıkıntı yoksa elektriksel bir problem olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

reset tuşuna basarak kontağı çevirdiğimiz zaman çıkan değerlerde 12 v olarak okudum. aracı yeni aldım en son ne zaman akü değişimi oldu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı

reset tuşuna basarak kontağı çevirdiğimiz zaman çıkan değerlerde 12 v olarak okudum. aracı yeni aldım en son ne zaman akü değişimi oldu bilmiyorum.

Normal. Akşam hafif hareket halinde iken yada frene tam basmadan filan çektiyseniz Ebp yi. Daha sonra bu uyarıyı verebiliyor. Dediğiniz gibi bir müddet bekyeip, kontağı kapatıp açınca düzeliyor. Biraz hassas bir alet. Bende yokuşta giderken arkadaşı gördüm. Selamlaşmak için durdum. Kalkarken aracı stop ettirdim. Tekrar marşa basıp gidince uyarı verdi Ebp. Yaklaşı 1 saat çekmedi kendini. Sonra çekti. 

Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

Normal. Akşam hafif hareket halinde iken yada frene tam basmadan filan çektiyseniz Ebp yi. Daha sonra bu uyarıyı verebiliyor. Dediğiniz gibi bir müddet bekyeip, kontağı kapatıp açınca düzeliyor. Biraz hassas bir alet. Bende yokuşta giderken arkadaşı gördüm. Selamlaşmak için durdum. Kalkarken aracı stop ettirdim. Tekrar marşa basıp gidince uyarı verdi Ebp. Yaklaşı 1 saat çekmedi kendini. Sonra çekti. 

frene tam basmadan ebp'yi çekmemeye dikkat ediyorum. bir defa da olmadı hemen hemen her arabaya binişimde oluyor. bu akşam da şöyle bir şey oldu.

yolda giderken araç birden epb daha uygulanmamış mesajı verdi.. gösterge ışıkları söndü yandı. bu olay bir iki defa oldu. mesaj hiç gitmedi. sonra aracı ilk müsait yere soktum. epb'yi çekmek istedim. ama çekilmedi. arabayı stop ettim. biraz bekledim. tekrar çalıştırdım. ilk önce epb'yi denedim sıkıntısız çalıştı. ardından sıkıntısız şekilde evime ulaştım. evimin orada arabayı park edip epb'yi çektim. bakalım sabah gene aynı mesajlar ile tekrar karşılacak mıyım?

bu arada geçen hafta kış lastiklerine geçtim. lastik değişimin böyle bir arıza mesajına sebep olması mümkün müdür?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bazen elektriksel olduğunu düşündüğüm sebepten epb uyarıları bende de çıkmıştı,kontak aç kapa düzeliyor yani kalıcı bir hata olmadığı anlaşılıyor.Eğer sürekli olursa porya üzerindeki abs sensör soketlerini elden geçirirsiniz

Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

bugün özel servise gittim. aracı bilgisayara bağladılar. epb'nin fonksiyonunu yerine getirmesinden dolayı , arızanın yazılımsal olduğunun sonucuna vardılar. hata mesajını sildiler. böyle bir durumun tekrar oluşması durumunda aracın altında epb ile ilgili bir kutunun olduğunu ve burada korozyonlama olabileceğini söyledi. 1000 km kadar denedikten sonra tekrar kontrole gideceğim. bununla ilgili başka bir sıkıntı yaşarsam tekrar paylaşacağım.

şuanda bir sıkıntım yok.

Yorum bağlantısı
Doğan Aksu

Bazen bende de hareket halindeyken el freni lambası yanıyor. El freni butonunu aşağı indirdiğimde sönüyor. Servise son bakımına gittiğimde arka balata ve diskin değişmesi gerektiğini söylediler acaba bununla ilgisi olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Doğan Aksu
(düzenlendi)

Hocam servis arka fren balatası ve diskin değişmesi gerektiğini son kontrolde söyledi bununla ilgisi olabilir mi? yukarıdaki mesajlardan birinde arkadaşlardan biri balatanın da yaptığını söylemiş ama onunki sanırım sürekli yanıyormuş.

tarihinde Doğan Aksu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hidrolik seviye aşağı inmişse çalkalanırken yanıp söner tam biterse yanar devamlı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hocam servis arka fren balatası ve diskin değişmesi gerektiğini son kontrolde söyledi bununla ilgisi olabilir mi? yukarıdaki mesajlardan birinde arkadaşlardan biri balatanın da yaptığını söylemiş ama onunki sanırım sürekli yanıyormuş.

Olma ihtimali var...

Otomatik el frenli cmaxlarda arka balata çabuk bitiyor...

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bazen bende de hareket halindeyken el freni lambası yanıyor. El freni butonunu aşağı indirdiğimde sönüyor. Servise son bakımına gittiğimde arka balata ve diskin değişmesi gerektiğini söylediler acaba bununla ilgisi olabilir mi?

Kroniktir. Sorun yok. Değiştirdikten sonra da yanacak. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

hidrolik yağı değişmeli midir? yoksa üstüne ekleme mi yapılsa da olur mu?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yasin Yıldız

4-5 aydır kasısden gectığımde yada bozuk bi yoldan gectıgımde epb yardımı hatası uyarısı verıyodu ama bisüredir bu bu uyarı sureklı çıkıyo ve sarı uyarı ışığı yanıyo. sensorlerde bi temassızlık olduğu düşüncesindeyim.çunkı bozuk bı yolda gectımde  bunun yanında dıreksiyon yardımıyla ilgili de bi hata beliriyodu. başına böyle bi durum gelen varmı acaba.

Yorum bağlantısı

El freninin bağlı olduğu beyin kolçağın altında. Zamanında aynı soruna benzer airbag arızası yaşamıştım ve soketlerden birisi gevşemişti. Sert yollarda airbag arızası veriyordu araç. Kolçak söküldü beyne ulaşıldı soketler plastik kelepçe ile sağlamlaştırıldı. Bu iyi niyetli bir tahmin tabi. Sizin ki de böyle birşeydir umarım.

Yorum bağlantısı
Yasin Yıldız

bendede yaklaşık 20 gündür 'sınırlı epb' uyarısı veriyo. frenlemede sıkıntı yok.sadece her calıştırdığımda uyarı sesı ve yazısı oluyo,resetleyıp devam edıyorum.

Yorum bağlantısı
Yasin Yıldız

diyot tablası ile ilgili bi yorum okudum az önce ondan olabilir.!

Yorum bağlantısı

bendede yaklaşık 20 gündür 'sınırlı epb' uyarısı veriyo. frenlemede sıkıntı yok.sadece her calıştırdığımda uyarı sesı ve yazısı oluyo,resetleyıp devam edıyorum.

Akünüz nasıl? İlk marş esnasında ciddi voltaj düşüklüğü oluyorsa o uyarıyı alırsınız. Aynı zamanda direksiyon yardımcı sistem arızası da görülebilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
A.Rahim Filizel

Aynı sorun bende oluştu dün. Ankara dan bursaya gelirken yolda toplam epb arızası uyarısı verdi. Eve geldiğimde elfreni açılmadı. Işığı yanıyor ama işlem yapmıyor. Stop edip anahtarı çektiğimde epg uygulanmamış uyarısı veriyor. Sabahta aynı şekilde ışık yanıyor sadece çekili gibi ama hiçbir işlem yapmıyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...